برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت چه کنیم؟+جزئیات
با آزادسازی سهام عدالت و اشتیاق بسیاری از دارندگان آن برای فروش، مسوولان به فکر افتادند که با در نظر گرفتن برخی تسهیلات اشتیاق سهامداران برای فروش سهام عدالت کم کنند.
سهام عدالت یکی از راهکارهای دولت احمدی نژاد بود. سهام عدالت جهت کمک به معیشت مردم طراحی شد . سهام عدالت دارای سود برای سهامداران است . سود سهام عدالت به زودی به حساب مردم واریز خواهد شد .خبرهای سهام عدالت را با ما دنبال کنید.
از این رو قرار بود از اول دی ماه بانکها معادل ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت را بابت وام با نرخ سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت سهساله، بهصورت کارت اعتباری پرداخت کنند، ضامن نیز خود سهام عدالت بود. اما در حالی که یک هفته از دی ماه گذشته است، هنوز خبری از شروع عرضه این کارتهای اعتباری نیست.
محمود حسنلو، مدیر فنی سهام عدالت، خبر ارائه این کارت اعتباری از اوایل دی ماه را رد میکند و میگوید از ابتدا روز معینی برای این کار مشخص نشده بود چون کار زمانبری است، با این حال خود او پیشبینی میکند تا پایان دی ماه بانکهای بزرگ این کارتهای اعتباری را به دارندگان سهام عدالت بدهند. اما به نظر میرسد این طرح موانع بزرگترین پیش رو دارد، به نظر نمیرسد نظام بانکی چندان برای اجرای این طرح همراهی کند و همین میتواند اجرایی شدن آن را فعلا مسکوت بگذارد.
بروکراسی موجب طولانی شدن کار شده است
حسنلو درباره علت تاخیر پرداخت این وام ابتدا تاکید میکند که آنچه از آن بهعنوان وام نام برده میشود در واقع کارت اعتباری است که از ابتدا هم زمان معینی برای ارائه این کارت اعلام نشده بود. او توضیح میدهد: ارائه کارت اعتباری به کسانی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند در دست بانکهاست و ما سرویسهایش را هم به بانکها دادهایم. برای روش غیرمستقیم هم به زودی عملیاتی میشود و منتظر عقد قرارداد هستیم. یعنی مسائل اداری مانده و کارهای فنی آن انجام شده است.
او در پاسخ به این سوال که آیا مشکلی برای ارائه این وام در قالب کارت اعتباری از سوی بانکها وجود دارد، تاکید دارد که مشکلی از سمت بانکها وجود ندارد و باید برخی کارهای اداری انجام شود. حسنلو پیشبینی میکند کارهای اداری نیز به زودی انجام شود. حسنلو اظهار امیدواری میکند ارائه کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت تا پایان دی ماه صورت گیرد.
مخالفت نظام بانکی؟
با این حال اخیرا محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانکهای خصوصی با تاکید بر اینکه گرفتن وثیقه مناسب با ارزش تسهیلات از وظایف بانک است تاکید کرده است سهام عدالت نمیتواند وثیقه تسهیلات باشد چون اگر قیمت آن در بورس کاهش پیدا کند در اصل وثیقه بانک در برابر تسهیلات اعطاشده، کم شده و بانک کسری وثیقه میآورد. به گفته دبیر کانون بانکهای خصوصی اگر سهام عدالت بخواهد وثیقه باشد رقم تسهیلات محدود میشود به مبلغ اسمی سهام عدالت. یعنی ۵۳۲ هزارتومان یا یک میلیون تومان. او همچنین یادآور شده است که این وام از نظر منابع فشار زیادی به بانکها وارد میکند. چرا که پیش از این هم با ورود کرونا وامهای متعددی برای آنها تکلیف شد که فشار زیادی به منابعشان آورد، حالا هم منابعشان به قدری نیست که بتوانند همه موارد را با هم پیش ببرند.
منبع: دنیای اقتصاد