بحران در بازار لوازم خانگی/افزایش ۲۰ درصدی قیمت ها
مشاهده وضعیت بازار لوازم خانگی نشان از آن دارد که نه تنها لیست شرکت ها اصلاح نشده بلکه قیمت ها از ۵ تا ۲۰ درصد هم افزایش یافته است.
اواخر مهرماه امسال بود که تابش رئیس سازمان حمایت در پاسخ به اینکه سازمان حمایت در واکنش به افزایش قیمت لوازم خانگی توسط برخی تولیدکنندگان چه اقدامی انجام داده است، گفته بود " اخیراً برخی از تولیدکنندگان لوازم خانگی بین ۳ تا ۷ درصد قیمت بعضی محصولات تولیدی خود را افزایش داده بودند که پیرو جلسه سازمان حمایت با این تولید کنندگان، آنها مکلف شدند تا افزایش قیمت را لغو و قیمت ها را اصلاح و به قیمت قبل بازگردانند".
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان با بیان اینکه به تولید کنندگان لوازم خانگی اعلام شده قیمت ها را اصلاح کنند، گفت: مطابق این دستور تولید کنندگان هم قیمت ها را به قیمت های قبلی بازگردانده اند.
اظهارات رئیس سازمان حمایت در توقف افزایش قیمت لوازم خانگی در حالی مطرح می شود که با گذشت ۱۰ از این دستور نه تنها قیمتی اصلاح نشده بلکه تعدادی از کارخانجات افزایش بیشتر قیمت ها را اعمال کرده اند.
مشاهدات از بازار لوازم خانگی نشان می دهد با شروع فصل سرما یکی از کالاهایی که شاهد افزایش ۲۰ درصدی قیمت ها بوده بخاری است. علاوه بر این تعدادی از تولیدکنندگان جشنواره ها و تخفیفات خود را در محصولات برداشته و با افزایش بیش از ۱۰ درصدی کالاها را در بازار عرضه می کنند. تعداد دیگری از تولیدکنندگان هم لیست جدید قیمت ها را به عرضه کنندگان ارسال کرده اند تا در عرضه جدید محصولات آن قیمت ها را اجرایی کنند.
جالب اینجاست به دلیل رکود شدید بازار لوازم خانگی عرضه محدود شرکت های تولیدی محسوس نیست در حالی که اگر تقاضایی در بازار بود به طور حتم کاهش عرضه کالا به بازار خود را نشان می داد.
روی هم رفته مشاهده وضعیت بازار لوازم خانگی نشان از آن دارد که نه تنها لیست شرکت ها اصلاح نشده بلکه قیمت ها از ۵ تا ۲۰ درصد هم افزایش یافته است. به نظر می رسد سازمان حمایت به جای برگزاری جلسات بی حاصل با تولیدکنندگان باید ضمن شنیدن دغدغه واحدهای تولیدی فکری به حال بازار بلاتکلیف لوازم خانگی کند که مدام با حجم بالای کالاهی قاچاق و گرانی محصولات داخلی روبه رو است.