قیمت شوکه کننده خودرو بعد از تعطیلات/قیمت خودرو ۳ آبان
دیروز دوم آبان بازارهای داخلی تعطیل بودند اما قیمت خودرو در بازار شنبه اول آبان برای خودروهای داخلی نوسان زیادی داشت و تعداد زیادی از خودروها افزایش قیمت داشتند. قیمت پراید ۱۱۱ به ۱۵۴ میلیون تومان و قیمت پژو پارس LX مدل ۱۴۰۰ به ۳۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.

بازار خودرو در کنار ارز، بورس و مسکن یکی از بازارهای جذاب سرمایهگذاری در ایران بوده و پیشبینی قیمت خودرو کار سادهای نیست. موازی با نوسانات چشمگیر دلار، شاهد نوسانات قیمت خودرو در بازار هستیم اوایل امسال بود که قیمت خودرو بین کارخانه و حاشیه بازار به شدت زیاد بود و پس از آن برای کنترل قیمت خودرو طرح قرعه کشی راه اندازی شد به هر حال برخی معامله گران در بازار خودرو روی موج اخبار سیاسی نوسان قیمت ایجاد کردند و این امر موجب شد تا قیمت خودرو در بازار دوباره دچار نوسان باشد
برنامه ریزی خوب سایپا در تولید و برنامه ریزی مالی
کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه پاندمی کرونا موجب ایجاد تعهدات معوق در بسیاری از خودروسازان جهان شده است، این عامل را در تولید خودرو در ایران موثر دانست و بر بهبود وضعیت پولی و بانکی کشور تاکید کرد.
فربد زاوه اظهار داشت: ایجاد تعهدات در شرکت های خودروسازی نشان دهنده ضعف سیستم بانکی است، چرا که این صنایع ارزشمند به دلیل مشکلات نقدینگی مجبور به ایجاد تعهد شده و می بایست با ایجاد تعهد از بروز مشکلات اقتصادی جلوگیری کنند.
وی با اشاره به مشکلات متعدد ایجاد تعهد برای شرکت های خودروساز، افزود: مقوله ایجاد تعهد موجب از بین رفتن سرمایه شرکت می شود، چه آنکه در برخی از موارد خودروسازان برای تعهدات خود و شرایط بغرنج و شکننده تولید و تحریم می بایست ۲ الی ۳ خودرو خود را به ازای تعهدات به مشتریان تحویل دهند.
زاوه گفت: شبکه بانکی در همه جای جهان حامی صنایع مهم است و معمولا بانک ها تامین کننده سرمایه های در گردش صنایع مادر هستند، اما متاسفانه شبکه بانکی ایران در تعریف مفاهیم مربوط به صنایع کشور، رویکرد درستی ندارد.
وی ادامه داد: سیستم بانکی به جای استفاده از مشوق ها و راهکارهای قانونی برای بهبود تولید، نگاه اشتباهی در اعطای تسهیلات به تولید کشور دارد؛ این نگرش موجب خسارت و صدمه اقتصادی زیادی شده است و باید هرچه زودتر نسبت به بهبود آن توسط نهادهای بالادستی اقدام شود.
این کارشناس صنعت خودرو در ادامه ایجاد تعهدات برای خودروسازان جهانی در سال گذشته را امری طبیعی دانست و گفت: با وجود پاندمی کرونا در جهان طی سال گذشته بسیاری از خودروسازان مطرح جهانی نیز دچار ایجاد معوقات در تحویل خودرو شدند که البته جنس این معوقات از جنس موانع تولید بوده است و به همین میزان می توان خودروسازان داخلی را در این امر سهیم دانست.
وی افزود: چالش های پولی و مالی کشور موجب شده است که تولیدکنندگان خودرو به صورت فشاری به تولید ادامه دهند، لذا در صورت عدم بهبود این امر، سیستم تولید خودرو هیچگاه به صورت ریشه ای بهبود نخواهد یافت.
افزایش قیمت پارس LX / قیمت خودرو امروز سوم آبان
دیروز دوم آبان بازارهای داخلی تعطیل بودند اما قیمت خودرو در بازار شنبه اول آبان برای خودروهای داخلی نوسان زیادی داشت و تعداد زیادی از خودروها افزایش قیمت داشتند. قیمت پراید ۱۱۱ به ۱۵۴ میلیون تومان و قیمت پژو پارس LX مدل ۱۴۰۰ به ۳۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.
به گزارش تجارتنیوز، در بازار خودرو اول آبان قیمت خودروهای داخلی با نوسان زیادی همراه بود و تعداد زیادی از خودروها افزیش قیمت داشتند. از عوامل افزایش قیمت خودرو در بازار دیروز افزایش قیمت دلار و سیگنالهایی از طرف بایدن درباره مذاکرات بود.
قیمت پراید ۱۱۱ به ۱۵۴ میلیون تومان و پراید ۱۳۱ به ۱۳۹ میلیون تومان افزایش یافت. قیمت تیبا هاچ بک مدل ۱۴۰۰ افزایش یافت و به ۱۶۰ میلیون تومان رسید.
قیمت پژو ۲۰۶ تغییری نداشت. قمیت پژو ۲۰۷ دندهای مدل ۹۹ به ۳۲۵ میلیون تومان و قیمت پزو ۲۰۷ دندهای ۱۴۰۰ به ۳۲۸ میلیون تومان افزایش یافت. در مقابل قیمت پژو ۲۰۷ صندوقدار یک میلیون تومان کاهش قیمت داشت.
پژو پارس LX مدل ۱۴۰۰ با پنج میلیون تومان افزایش قیمت به ۳۱۰ میلیون تومان رسید. پارس ساده مدل ۱۴۰۰ به ۲۸۳ میلیون تومان افزایش قیمت داشت.
توافق بر سر خروج دولت از خودروسازی
مجلس شورای اسلامی این روزها در کنار تلاش برای آزادسازی واردات خودرو، ظاهرا خصوصیسازی خودروسازان را هم دنبال میکند.
آنطور که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خانه ملت عنوان کرده، توافقاتی با وزیر صنعت، معدن و تجارت بر سر تغییر ساختار مالکیت خودروسازان صورت گرفته است.
محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه مدیران عامل خودروسازیها به جای پاسخ به سهامداران و مجمع، مجبور به پاسخگویی به وزیر صمت هستند، میگوید: تا وقتی این وضع ادامه یابد، نمیتوان به بهبود اوضاع در خودروسازی امیدی داشت. وی تاکید کرد: از همین رو با وزیر صمت توافق شد تا در یک بازه زمانی حداکثر ۲ ساله تمامی اختیارات و تصمیمات مجامع شرکتهای خودرویی به صاحبان سهام بازگردد.
به گفته پورابراهیمی، هدف از این اقدام این است که شرکتها بتوانند در ساختار مالکیتی تصمیمگیری و از اقدامات غیر اقتصادی اجتناب کنند. وی این را هم گفت که در حال حاضر دولت با وجود سهم اندک در خودروسازی، در این بنگاهها مدیریت میکند، حال آنکه براساس اصل ۴۴ قانون اساسی، ایرانخودرو و سایپا {با توجه به اینکه بیشتر سهامشان خارج از اختیار دولت است} باید توسط غیر دولتیها اداره شوند.
اظهارات رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس را میتوان به نوعی تاکتیک جدید در اداره دو خودروساز بزرگ کشور و کلید خوردن خروج آنها از زیر سایه تصمیمات دولتی دانست. البته این موضوع فعلا در حد توافق است و باید منتظر ماند و دید آیا در عمل نیز دولت حاضر میشود عنان خودروسازی را به دست سهامداران غیر دولتی بسپارد.(منبع: دنیای اقتصاد)