واکسن کرونا/واکسیناسیون/کرونا
واکسن کرونا برای این افراد سم هست
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت اعلام کرد: فعلا واکسن سینوفارم واکسنی است که تزریق آن به مادران باردار توصیه میشود.
ایجاد عوارض تزریق واکسن کرونا برای مادران باردار جزو سوالات شایع است. گفته می شود مادران باردار می توانند واکسن کرونا سینوفارم را تزریق کنند. واکسن کرونا سینوفارم برای مادران به نظر می رسد عوارض نخواهد داشت. اما همواره نگرانی از تزریق واکسن کرونا وجود دارد.اخبار مربوط به واکسن کرونا را با ما دنبال کنید.
دکتر نسرین چنگیزی درباره واکسیناسیون مادران باردار علیه کرونا، گفت: اولا اینکه بعضا پرسیده میشود که کدام واکسن را برای تزریق به مادران باردار توصیه میشود. فعلا واکسن سینوفارم واکسنی است که تزریق آن به مادران باردار توصیه میشود. در گروههای مادران باردار بالای ۳۵ سال که تقریبا به همه آنها واکسیناسیون سینوفارم توصیه میشود و همچنین به مادران زیر ۳۵ سال، مادرانی که مشکلات بیماری مانند دیابت، قلبی، سابقه فشار خونی که در بارداری ادامه دارد، مادرانی که مشکلات کلیوی مزمن دارند، سیروز دارند، کمخونی داسی شکل و... دارند.
وی افزود: حال ممکن است در لیستی که اعلام شده، بیماری خاصی از مادر باردار وجود نداشته باشد. در این زمینه مستندات باید به مراکز و پایگاههای بهداشتی ارائه شود و بررسیهای لازم انجام و در صورت لزوم، واکسیناسیون برایشان انجام میشود.
چنگیزی درباره نحوه فراخوان مادران بارداری که در حوزه بهداشت پرونده دارند، گفت: این مادران بر اساس اسامی و اولویتهایی که هست فراخوان شده و با معرفی نامه برای واکسیناسیون میروند. در عین حال خواهش ما از مادرانی که در بخش خصوصی مراقبت میشوند و در حوزه بهداشت پرونده ندارند، این است که حتما برای یکبار مراقبت، به پایگاه بهداشتی نزدیک خانه رفته و در آن زمان بر اساس مستندات، در صورتیکه جزو اولویتهای حال حاضر واکسیناسیون باشند، معرفینامه به آنها داده میشود و اگر جزو اولویتهای حال حاضر نباشند، وقتی ثبت نام کردند و اسمشان در سامانه وجود دارد، به مرور فراخوان میشوند.
وی تاکید کرد: افرادی که نمیدانند پایگاه بهداشتی نزدیک خانهشان کجاست، با شماره ۴۰۳۰ و کد داخلی ۴ تماس بگیرند و با مشاوران مادران صحبت کنند. محل زندگیشان را اعلام کنند و حتما همکاران ما با آنها تماس گرفته و پایگاه نزدیک محل زندگیشان را به آنها معرفی میکنند.
واکسن کروناکه به تازگی یکی از بحث های داغ رسانه ای است و برای مقابله با ویروس مرگبار کرونا خواهان زیادی دارد اما باید به یکسری نکات در مورد واکسن کرونادقت کرد.
تقریبا تمامی واکسنهای تولیدشده (اسپوتنیک، فایزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سینوفارم، سینووارک، هواکسین) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کرونا شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید هستند.
رییس پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فقط افرادی که آنافیلکسی (یک واکنش آلرژیک جدی و تهدیدکننده حیات) شدید نسبت به واکسنهای قبلی داشتند میتوانند از تزریق واکسن اجتناب کنند.
دکتر محمد عبداللهی، متخصص سمشناسی و داروشناسی، در میزگرد تصویری همهگیری جهانی کرونا و سیستم عصبی به تبیین ملاحظات دارویی و اصول مهم واکسیناسیون کرونا پرداخت و گفت: جهان در حال تجربه و نهاییکردن اطلاعات در مورد داروهای مؤثر بر کرونا است.
اثربخشی انواع واکسن های کرونا
او بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: تقریبا تمامی واکسنهای تولیدشده (اسپوتنیک، فایزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سینوفارم، سینووارک، هواکسین) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کووید شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید هستند.
این استاد دانشگاه با اشاره به تولید واکسنهای استنشاقی توسط برخی کشورها یادآور شد که ممکن است این نوع واکسن سریعتر بتواند زنجیره انتقال را قطع کند و با توجه به تجمع ویروس در ناحیه گلو و بینی میتواند اثربخشی سریعتر و بهتری داشته باشند.
دکتر عبداللهی با اشاره به توصیههای سازمان جهانی بهداشت گفت: تزریق واکسن در افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند، پس از ۶ هفته، بیماران ۴ هفته پس از پلاسما درمانی، مبتلایان به فرم شدید کووید-۱۹ چهار تا ۱۰ هفته پس از بهبودی، دیابتیها پس از مصرف غذا انجام شود.
کاهش دز داروها قبل از تزریق واکسن کرونا
به گفته او دُز داروهای کورتیکواستروئید باید قبل از تزریق واکسن کاهش یابد تا اثربخشی واکسن کم نشود اما مصرف استروییدهای استنشاقی تداخلی با واکسن ندارد و مبتلایان به آلرژی بینی و حساسیتهای پوستی و آسم با خیال راحت میتوانند واکسینه شوند. همچنین نیازی به قطع مصرف آسپرین و داروهای ضد انعقادی نیست.
این استاد سمشناسی و داروسازی تاکید کرد که مصرف داروهای سرکوبکننده ایمنی باید دو هفته قبل یا بعد از واکسن قطع شود و بیماران لنفومی و آرتریت روماتویید نیز چهار هفته پس از قطع دارو واکسینه شوند. همچنین افراد دو هفته قبل از جراحی واکسن دریافت کنند. مبتلایان به سرطان خون یا پیوند مغز استخوان برای واکسن سه ماه صبر کنند و افرادی که سلولدرمانی شدند نیز تا زمانی که نوترفیلهای آنان به حد طبیعی نرسیده است صبر کنند.