اخبار کرونایی/ جهش ویروس کرونا/ سردرد کرونایی
با این کارها خودتان را در معرض کرونا قرار می دهید / جزئیات مهم
یکی از اشتباهاتی که باعث میشود شما و دیگران به دام کرونا بیفتید، اشتراک مطالب بیاساس درباره کرونا در فضای مجازی است که حقیقت علمی ندارد.

برخی افراد با رفتارهای غلط خطر ابتلا به کرونا را هم برای خود و هم برای دیگران چند برابر میکنند.
یکی از اشتباهاتی که باعث میشود شما و دیگران به دام کرونا بیفتید، اشتراک مطالب بیاساس درباره کرونا در فضای مجازی است که حقیقت علمی ندارد.
۱- با هرعلائم سرماخوردگی، شبه حساسیت مدام اصرار میکنید که قطعا کرونا نیست.
۲- چند روز بعد از شروع علامتتان قرنطینه و رعایتها را بشکنید و بین جامعه و خانواده بیایید.
۳- به بهانه ماسک داشتن در هر تجمع و دورهمی و مراسم شرکت کنید.
۴- در منازل و محل کار تهویه هوا برقرار نباشد، ولی تصور کنید داشتن ماسک کفایت میکند.
۵- اگر در دوستانتان علائم دیدید توجیهات او که سرماخورده و یا حساسیت دارد قبول کنید و رعایتها را کنار بگذارید.
۶- مسبب برگزاری هر تجمع دورهمی این برنامه با تجمع بیش از دو نفر باشید.
۷- مدام ادعا کنید یک سال و نیم است که کرونا نگرفتم باز هم نخواهم گرفت.
۸- واکسن نزنید و دیگران را از تزریق واکسن منع کنید.
۹- از آنجایی که به کرونای خفیف گرفتار شدید، تصور کنید یا کرونا نمیگیرید و یا اگر مبتلا میشوید، خفیف است؛ در نتیجه رعایتها را کنار بگذارید.
۱۰- با وجود علائم مشخص و مشکوک به کرونا درمان را شروع نکنید و به پزشک مراجعه کنید.
وضعیت سیاه کرونایی/ بیماران روی زمین بستری می شوند!
قرار بود صف مرغ و تخممرغ برای دارو و درمان مردم ایجاد نشود؛ حالا اما ورق برگشته و در جولانگاه کرونا و گرمای تابستان برخی اقلام دارویی کرونا کمیاب و توزیعشان به چند داروخانه محدود شده و باید ساعتها این داروخانه و آن داروخانه را سر زد و نهایتا هم در صفهای طویل و گاها چند ساعته ایستاد؛ بحرانی که بیتردید با آیندهنگری و مدیریتی قاطعتر میشد از آن جلوگیری کرد تا بلکه بیماران کرونایی و خانوادههایشان رنجی جز رنج بیماری نداشته باشند.
کرونا هر روز در کشورمان کرور کرور جان میگیرد و آدمهای زیادی را مظلومانه و غریبانه زیر خاک سرد مدفون میکند. این روزها مردمی هم که عزیزان شان روی تخت بیمارستان یا در خانه نفس شان تنگ است؛ هزاران گرفتاری دارند؛ گرفتاری تخت بیمارستانی، اکسیژن، دارو و ...
حدود یکی دو ماه پیش بود که وقتی تصاویر جولان کرونایی موسوم به هندی یا همان دلتا را در هندوستان میدیدیم، وحشت میکردیم، بیمارانی که نه تخت داشتند، نه دارو و اکسیژن و ... فیلمها و تصاویر بحران کرونا در هند دست به دست میچرخید، ابتلا و مرگهای میلیونی رعشه به جانمان میانداخت و شاید بسیاری از کسانی که حالا جانشان جزو آمار شده و در لیست مرگ جای گرفتهاند، با دیدن این تصاویر خدا را شکر میکردند که در ایران وضع کرونا اینطورها هم نیست.
ورطه پیک پنجم کرونا
از همان زمان بود که کارشناسان بهداشت و درمان بارها و بارها اظهارنظر کردند، هشدار دادند، کادر درمان تمنا کردند، اما گویا گوش شنوایی برای هیچکس وجود نداشت. عادیانگاری، سهلانگاری، مدیریت ناقص و عدم نظارت قاطع؛ همه و همه بیانگر عملکردهای نامناسبی هستند که در این واژهها حبس شدهاند. همین بود که هنوز پیک چهارم را با مرگهای حدود ۱۰۰ نفر در روز رد نکرده بودیم که گرفتار پیک پنجم شدیم، آن هم با بی رحمی به نام دلتا.
پیکی که از استانهای جنوبی و جنوب شرق کشور شروع شد، سیستان و بلوچستان، کرمان، بوشهر و... را درنوردید و روند بیماری در این استانها را به سرعت صعودی کرد و بعد هم شهر به شهر پیش رفت تا حکمرانیاش را در کل کشور تثبیت کند، به ویروس غالب در کشور بدل شود و قربانی بگیرد.
همه مبتلایان به ویروس کرونا نیاز به انجام سیتیاسکن ندارند. برخی از افراد بیماری را صورت خفیف تجربه میکنند و درگیری ریوی ندارند و در برخی دیگر این بیماری شدیدتر است. فرد مبتلا اگر این نشانهها را داشته باشد باید برای انجام سیتیاسکن اقدام کند.
سردرد، یکی از علایم شایع ابتلا به ویروس کرونا است. در این اینفوگرافی، با ویژگیهای سردردهای کرونایی آشنا شوید.