کد خبر : 51909 / /
/

حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حقوق بازنشستگان کشوری

جزییات افزایش فوق العاده حقوق بازنشستگان | حقوق کدام دسته از بازنشستگان با افزایش ۳۵ درصدی واریز می شود ؟

جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام شد .

جزییات افزایش فوق العاده حقوق بازنشستگان | حقوق کدام دسته از بازنشستگان با افزایش ۳۵ درصدی واریز می شود ؟

حقوق بازنشستگان | مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به این‌که پرداخت حقوق فروردین بازنشستگان از ۲۰ فروردین آغاز شده است، اعلام کرد: افزایش حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در حقوق اردیبهشت آنان اعمال و مابه‌التفاوت فروردین نیز خرداد ماه پرداخت خواهد شد.حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ با افزایش ۲۰ درصدی همراه است. با این حساب کف حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال جدید ۹ میلیون تومان خواهد بود. جدیدترین اخبار درباره حقوق بازنشستگان را در خبر آزاد دنبال کنید .

طبق گفته مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ، فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ علاوه بر دریافت سهم‌الشرکه، مشمول دریافت سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ خواهند بود .

فرهنگیان بازنشسته عضو صندوق ذخیره فرهنگیان در سال گذشته با افزایش ۳۵ درصدی، ۳۱ هزار و ۳۹۱ میلیارد ریال دریافت کردند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه این میزان واریزی نسبت به‌ مدت مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۳۵ درصد افزایش یافته است، گفت: صندوق به تعهدات خود در قبال اعضا عمل کرده و طبق وعده و برنامه، سهم‌الشرکه بازنشستگان در سریع‌ترین زمان ممکن و کمتر از یک ماه پس از دریافت اطلاعات بازنشستگی به حساب آنها واریز شده است.

محسن احمدی درباره زمان واریز سود سال مالی ۱۴۰۲ به حساب بازنشستگان، افزود: فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ علاوه بر دریافت سهم‌الشرکه، مشمول دریافت سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ خواهند بود که این مبالغ نیز طبق روال و پس از برگزاری مجمع عمومی صندوق به حساب این عزیزان واریز خواهد شد.

حقوق بازنشستگان | واریزی فرهنگیان بازنشسته در اسفند ماه انجام شد

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از واریز ۳۵۸ میلیارد و ۵۱۵ میلیون ریال به حساب بازنشستگان اسفند ماه ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این مبلغ به‌عنوان جدیدترین پرداخت صندوق به حساب ۱۶۸۵ نفر از فرهنگیان بازنشسته واریز شد.

به‌گفته وی، سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ میلیارد ریال، سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ به حساب بازنشستگان واریز شد.

وی اعلام کرد: در سال گذشته در مجموع ۷۶ هزار و ۴۵۹ نفر از فرهنگیان بازنشسته عضو صندوق در کم‌ترین زمان و قبل از برقراری مستمری بازنشستگی، سهم‌الشرکه خود را از صندوق ذخیره دریافت کردند.

احمدی افزود: این تعداد شامل فرهنگیان بازنشسته، بازخریدی، فوتی و انصرافی عضو صندوق ذخیره فرهنگیان از فروردین تا اسفند ۱۴۰۲ است.

حقوق بازنشستگان

حقوق بازنشستگان | رشد ۳۵ درصدی واریزی نسبت به‌مدت مشابه سال ۱۴۰۱

احمدی به رشد ۳۵ درصدی میزان واریزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: با افزایش درصد پرداخت حق عضویت توسط فرهنگیان عزیز، منابع بیشتری در اختیار صندوق قرار می‌گیرد و با بهبود سودآوری ناشی از فعالیت‌های اقتصادی شرکت های تابعه صندوق، سهم الشرکه بیشتری به فرهنگیان عضو تعلق خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه در راستای حفظ کرامت فرهنگیان عضو، پرداخت سهم‌الشرکه در سریع‌ترین زمان ممکن و کمتر از یک ماه پس از دریافت اطلاعات بازنشستگی انجام شده است، گفت: فرهنگیان بازنشسته عضو صندوق برای اطلاع از واریز سهم‌الشرکه، به صورت حضوری یا اینترنتی موجودی حساب خود در بانک سرمایه را بررسی کنند.

احمدی با اشاره به آمادگی کامل دفاتر نمایندگی صندوق در سراسر کشور و ادارات تعاون آموزش و پرورش استان‌ها درخصوص ارائه خدمات عضویت به فرهنگیان افزود: فرهنگیان معزز می‌توانند تا ۵ درصد حقوق و مزایای خود در صندوق مشارکت نمایند و به همان میزان از سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌ بهره‌مند شوند.

مدیرعامل صندوق در ادامه تصریح کرد: با توجه به فلسفه وجودی صندوق ذخیره فرهنگیان و انتظاراتی که معلمان عزیز از این نهاد اقتصادی دارند، کارکرد و رسالت صندوق سودآوری و تولید ثروت برای اعضاست بنابراین هلدینگ‌ها و شرکت‌های صندوق باید در سال مالی جدید سودآوری مناسب داشته باشند.

حقوق بازنشستگان | شرکت‌های زیان‌ده تعیین تکلیف می‌شوند

احمدی اظهار داشت: در این راستا در همان ابتدای ورود به صندوق اعلام کردیم که شرکت زیان‌ده را در مجموعه صندوق تحمل نخواهیم کرد و فرصت سه ماهه داده شده تا شرکت‌ها جهت برون‌رفت از زیان و رسیدن به سودآوری، برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت خود را اعلام کنند.

وی گفت: باتوجه‌به برنامه‌هایی که شرکت‌ها اعلام کرده‌اند، انتظار داریم که در سال جدید در هیچ‌کدام از زیرمجموعه‌های صندوق، شرکت زیان‌ده نداشته باشیم و شرکت‌ها موظف هستند از همه پتانسیل‌ها و ابزارها برای رسیدن به سودآوری استفاده کند.

احمدی یکی از سیاست‌ها و راهبردهای مهم صندوق را شفافیت، نظارت بر فعالیت‌ها و پاسخگویی برشمرد و افزود: با نظام‌مند کردن سیستم نظارت و یکپارچه‌سازی بخش‌های تابعه صندوق، سازوکار نظارت همه جانبه فراهم می‌گردد و صندوق با همکاری مدیران پاکدست، مسئولیت‌پذیر و متخصص در مسیر تامین منافع فرهنگیان و ذی‌نفعان گام برمی‌دارد.

مدیرعامل صندوق اضافه کرد: در سال جدید، بورسی شدن شرکت‌های تابعه صندوق به طور جدی در دستور کار قرار گرفته و دنبال خواهد شد زیرا از این طریق ضمن تضمین شفافیت حداکثری، سودآوری و تولید ثروت شرکت‌ها نیز وضعیت بهتری خواهد داشت./برنا

حقوق بازنشستگان

سورپرایز فوق العاده درباره افزایش حقوق بازنشستگان در این ماه

میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در مورد زمان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اظهار داشت: افزایش حقوق از اردیبهشت برای بازنشستگان و مستمری بگیران اعمال می‌شود و ما به التفاوت فروردین در خرداد به این افراد پرداخت خواهد شد.

وی افزود: هنوز میزان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به صورت دقیق و قطعی معلوم نشده و این افزایش متفاوت از روال پرداختی بازنشستگان دولتی و صندوق بازنشستگی است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه چهارچوب کاری سازمان تأمین اجتماعی برای پرداخت حقوق بازنشستگان متفاوت است و بعد از تصویب در هیأت وزیران اجرایی خواهد شد، گفت: مابه التفاوت پرداختی فروردین بازنشستگان در خرداد به حساب بازنشستگان واریز می‌شود.

جدول جدید میزان حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۳

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: هر ساله محاسبات افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در فروردین ماه انجام می‌گیرد و امسال نیز همین روند ادامه می‌یابد و متناسب با افزایش ۳۵ درصدی دستمزد کارگران، مستمری بازنشستگان نیز به همین میزان افزایش پیدا می‌کند.

به گفته حسن ایزدان، بازرس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، افزایش مستمری بازنشستگان کارگری تابع قوانین مشخص خود است و می‌تواند از افزایش مزد کارگران شاغل که در شورایعالی کار مصوب شده، بیشتر باشد.

حقوق بازنشستگان

 متناسب سازی حقوق بازنشستگان کی اجرایی می شود؟

تصویب «افزایش سن بازنشستگی» و «متناسب‌سازی حقوق‌ بازنشستگان» که در ماه‌های پایانی سال گذشته در صدر اخبار قرار گرفت، برای اجرا نیازمند تخصیص اعتبار بود که با توافق دولت و مجلس مقرر شد در لایحه بودجه امسال ۵۰ همت برای آن در نظر گرفته شود؛

«افزایش سن بازنشستگی» در راستای «کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها در انجام تکالیف محوله» بندی از ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه بود که بررسی آن جنجال‌های بسیاری را در زمان بررسی بدنبال داشت و موافقان و مخالفان سعی در کوبیدن سنگ خود داشتند اما در نهایت با ورودش به شورای نگهبان، این شورا آن را خلاف موازین شرع و قانون اساسی نشناخت و اینگونه مهر تاییدی بر آن زد تا از فروردین ۱۴۰۳ قابلیت اجرا یابد.

این حساب به ازای هر سال سنوات اشتغال بیمه‌شدگان، چندین ماه به سال‌های اشتغال آنها اضافه خواهد شد. البته اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد؛ به عبارت دیگر بر اساس این مصوبه، سنوات خدمت لازم برای بازنشستگی زنان و مردان، به‌ترتیب ۳۰ و ۳۵ سال تعیین شده است.

بدین ترتیب با توافق دو قوه (دولت و مجلس) فصلی جدید در سالهای‌ اشتغال و بیمه‌پردازی زنان و مردان (سنوات) ایجاد شد تا بلکه اینگونه ناترازی صندوق‌های بازنشستگی کاهش و بارقه امیدی باشد در جهت جلوگیری از ورشکستگی این صندوق‌ها؛ این در حالیست که در ازای این توافق قرار شد «همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان» اجرا شود؛ بدین ترتیب ظرف ۳ سال، بازنشسته باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را دریافت کند. میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز بدین صورت است این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر سال ۳۰ درصد افزایش می‌یابد، لذا در سال سوم برنامه هفتم، حقوق و مزایای بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق و مزایای شاغلان باید برسد.

هرچند این توافق می‌تواند افزایش حقوق بازنشستگان و جبران بخشی از هزینه‌های زندگی این قشر در برابر تورم را در پی داشته باشد اما در مقابل بحث تامین منابع و بارمالی هنگفتش را پیش کشید و آنقدر جدی شد که رئیس مجلس پیشین در روزهای آخر آذرماه ۱۴۰۲، خواستار توضیح کتبی و شفاف دولت برای تامین محل منابع مالی اجرای همسان‌سازی شد و شرط پذیرش آن را تخصیص ۵۰ همت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ عنوان کرد؛ شرطی که در نهایت رئیس سازمان برنامه آن را پذیرفت.

اینگونه شد که دولت با اصلاح لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، منابع همسان سازی حقوق بازنشستگان از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده به میزان یک واحد درصد در سال جاری را در نظر گرفت تا منبع دراَمدی ثابت باشد. هرچند این موضوع باعث شد صندوقهای بازنشستگی دولتی آسوده بگیرند اما صندوقی همچون تامین‌اجتماعی که به صورت سه‌جانبه‌گرایی اداره می‌شود برای تامین منابع دل‌ آشوب شد و اختلاف نظرهایی ایجاد شد مبنی بر اینکه چگونه است افزایش حقوق با خیالی آسوده باید نصیب بازنشستگان صندوق‌های دولتی شود؟! لذا نمایندگان با تصویب بندی به منظور پرداخت بدهی‌های دولت به صندوق تامین‌اجتماعی (۱۳۰ همت)، آن را راهی برای تامین منابع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی اعلام کردند.

اوخر اسفند سال گذشته بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام تکلیف دولت به تأدیه بدهی قطعی حسابرسی‌شده به سازمان تامین اجتماعی را برای متناسب‌سازی حقوق و حفظ قدرت خرید بازنشستگان تامین اجتماعی به مبلغ ۱۳۰ همت، تصویب کرد. مقرر شد این مبلغ به صورت نقدی یا از طریق روش‌های تهاتر، با رعایت اصل پنجاه و سوم (۵۳) قانون اساسی، به صورت واگذاری سهام شرکت‌های بورسی و غیربورسی سودده و همچنین تهاتر میعانات گازی و نفتی، خوراک و انرژی واحدهای تولیدی متعلق به سازمان تأمین اجتماعی و شرکت‌های تابعه و نیز از طریق واگذاری اوراق بهادار اسلامی(رایج بازار پول و سرمایه) منتشر شده توسط دولت، اعطای ضمانت‌نامه‌های دولتی و امتیازات مورد توافق و واگذاری طرح‌های دارای توجیه اقتصادی، با درصد پیشرفت بالا و سایر موارد قابل‌واگذاری، تامین شود.

بدین ترتیب تنها «زمان» اجرای همسان‌سازی به عنوان مسئله موجود باقی ماند که محمد محمدی، معاون فنی و امور بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی در خصوص آن، گفت: این امر منوط به تدوین و ابلاغ آیین‌نامه‌های مربوطه است اما عملیاتی شدن آن مطابق قانون برنامه هفتم توسعه، از اول فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ است.

اما رضا فیضی نژاد معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری لازمه اجرای متناسب‌سازی حقوق‌ بازنشستگان، به‌خصوص ماده ۲۹ قانون برنامه را «تهیه آیین‌نامه و تعیین ساز و کار اجرایی آن توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه» و ابلاغ آن به صندوق بازنشستگی کشوری دانست.

به گفته وی، تهیه و تدوین پیش نویس آیین نامه مربوط به اجرای متناسب سازی در برنامه هفتم توسعه، با محوریت سازمان اداری استخدامی و مشارکت سایر دستگاه‌های مرتبط در مرحله ویرایش نهایی است.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری یادآور شد: پس از ابلاغ آیین نامه و دستورالعمل اجرایی مربوطه به صندوق بازنشستگی کشوری، متناسب سازی حقوق بازنشستگان صندوق از تاریخ اجرای مقرر در قانون، اعمال و احکام مربوطه نیز صادر خواهد شد.

فیضی نژاد پیش از این بودجه مورد نیاز برای اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان، در سال اول را ۴۸ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و گفته بود: برای اعمال متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و اعمال ۴۰ درصد شاغل همتراز در حقوق بازنشستگان طی سال اول به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. به عبارتی در سال ۱۴۰۳ علاوه بر بودجه جاری، فقط برای اجرای متناسب‌سازی به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که در مجموع پنج سال (برنامه هفتم توسعه)، مبلغی معادل بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار را شامل می‌شود.

میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به گونه‌ای است که در سال اول ۴۰ درصد، در سال دوم ۷۰ درصد و در سال سوم برنامه ۱۰۰ درصد این ۹۰ درصد پرداخت خواهد شد.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.