سهام عدالت | سهام عدالت جدید | واریز سود سهام عدالت
مژده وزیر اقتصاد برای جاماندگان سهامعدالت | خبر خوش عیدانه خاندوزی درباره سهام عدالت چیست ؟
سید احسان خاندوزی در یک برنامه تلویزیونی درباره جاماندگان سهام عدالت و اینکه چه اتفاقی قرار است بیفتد در سال ۱۴۰۳ و چه برنامهای برای آنها دارید؟ افزود: نومشمولان سهام عدالت همانگونه که مطلع هستید، طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دولت با...

سهام عدالت | مبلغ سود مرحله دوم سهام عدالت برای افراد مختلف متفاوت است. در صورتی که فرآیند تقسیم سود سهام عدالت وراث حداکثر تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ به پایان برسد، گروهی از صاحبان سهام عدالت در ماه پایانی سال دو سود جداگانه دریافت میکنند.آخرین اخبار درباره ثبت نام جدید و ارزش سهام عدالت را در خبر آزاد بخوانید.
سید احسان خاندوزی در یک برنامه تلویزیونی درباره جاماندگان سهام عدالت و اینکه چه اتفاقی قرار است بیفتد در سال ۱۴۰۳ و چه برنامهای برای آنها دارید؟ افزود: نومشمولان سهام عدالت همانگونه که مطلع هستید، طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دولت باید برای اینها تدبیری میاندیشید با اولویت به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، کمیتهی امداد، بهزیستی یا سایر گروههای ضعیفی که زیر دهک سوم، دهک یک، دو و سه قرار دارند.
وی افزود: شناسایی تمام این نومشمولان صورت گرفت، حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بودند که تحت پوشش نهادهای حمایتی بودند، اما هنوز سهام عدالت نداشتند. به تناسب آنها یک بسته از سبد سهام و داراییهای دولت فراهم شده بود که آن بسته سبد و سهام وقتی در هیات وزیران مطرح شد.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: برخی از سهامهایی که باید به مردم اختصاص پیدا میکرد، مشکلاتی داشت. مثلا در وثیقه برخی از بانکها و نهادهای مالی بود یا خود آن فعالیت اقتصادی به جهت این که نیازمند این بود که فعلا از طریق مدیریت متمرکز انجام بشود مخالفت شد با این که به صورت سهام عدالتی در واقع انجام بشود بنابراین تا پایان سال ۱۴۰۲ به طول انجامید با توجه به این که در قانون بودجه ۱۴۰۳ که البته مطلع هستید، چون دو مرحلهای شده بودجه ۱۴۰۳، برای اولین بار ما یک تاخیری را از سمت مجلس شورای اسلامی شاهد هستیم برای ابلاغ کامل قانون در اولین سالی که آیین نامهی داخلی مجلس عوض شده بود در خصوص بودجه، منتظر هستیم حکم نهایی را در بودجهی ۱۴۰۳ ببینیم که انشاالله متناسب با آن چیزی که مجلس شورای اسلامی مصوب خواهد کرد بتوانیم در این سمت تدابیر لازم برای سهام عدالتش را پیش بینی کنیم.
جزئیات واریز سهام عدالت متوفیان
مدیر عامل سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: سامانه میراث در سال ۱۴۰۲ برای وراث متوفیان سهام عدالت راهاندازی شد تا انتظار ۱۸ ساله وراث برای تقسیم دارایی متوفیان به پایان برسد.
محمد باغستانی به اقدامات انجام شده از سوی سپردهگذاری مرکزی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: این شرکت سال گذشته با همت و تلاش کارشناسان و متخصصان این حوزه، عملکرد خوبی را از خود برجای گذاشت و توانست ارایه دهنده خدمات متنوع برای ذینفعان و سهامداران بازار سرمایه باشد.
وی اعلام کرد: در گام نخست، فرایند صدور گواهی تمکن مالی برای تسریع و بهبود خدمترسانی به سهامداران، الکترونیکی شد و شاهد رشد بیش از چهار برابری صدور این گواهینامهها نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ بودیم.
باغستانی خاطر نشان کرد: در حالی که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳ هزار و ۳۱ گواهی تمکن مالی برای سهامداران صادر شده بود اما این رقم در سال ۱۴۰۲ از عدد ۱۱ هزار و ۲۰۰ گواهی عبور کرد.
مدیر عامل سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اظهار داشت: رونمایی از پذیرهنویسی حق تقدم الکترونیک به عنوان دیگر اقدام مهم سپردهگذاری مرکزی در سال ۱۴۰۲ تلقی میشود، این امر در راستای تحقق دولت الکترونیک اجرا شد تا از این طریق شاهد حذف پروسههای طولانیمدت و پیچیده پذیرهنویسی حق تقدم باشیم.
وی اظهار داشت: آمارها در این بخش نشان دهنده مشارکت بیش از ۲۵۶ هزار سهامدار در پذیرهنویسی الکترونیک است که این اتفاق حکایت از رشد قابل توجه مشارکتها نسبت به سالهای قبل دارد.
باغستانی، راهاندازی سامانه میراث را به عنوان دیگر اقدام این شرکت معرفی کرد و گفت: این سامانه برای وراث متوفیان سهام عدالت راهاندازی شد تا انتظار ۱۸ ساله وراث برای تقسیم دارایی متوفیان به پایان برسد.
تغییر شماره شبای سهام عدالت
مدیر عامل سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه خاطرنشان کرد: در این فرآیند که به صورت کاملا رایگان و با مشارکت ۶ هزار شعبه از بانکهای منتخب و دفاتر شرکتهای کارگزاری در سراسر کشور انجام میشود، بیش از ۳۶۰ هزار پرونده در سال ۱۴۰۲ در سامانه میراث تشکیل شد.
وی گفت: امیدواریم در سال جدید سایر وراث هم اقدام به تشکیل پرونده متوفیان سهام عدالت خود کنند تا زمینه تعیین تکلیف وضعیت این گروه از سهامداران مشخص شود.
باغستانی با اعلام این که واریز سود جاری و سنواتی به حساب سهامداران از دیگر اقدامات مهم سپردهگذاری مرکزی در سال گذشته تلقی میشود، اظهار داشت: طبق آمار موجود این اقدام با رشد ۴۹ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ همراه بود و بیش از ۱۱۵ هزار میلیارد تومان سود به حساب ۷۳ میلیون سهامدار از طریق اطلاعات سامانه سجام واریز شد.
مدیر عامل سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در پایان اعلام کرد: عضویت در انجمن نهادهای سپردهگذاری مرکزی منطقه اوراسیا (AECSD) و توزیع سود سهام عدالت برای ۴۳ میلیون سهامدار در ۲ مرحله از دیگر اقدامات مهم سپرده گذاری مرکزی در سال ۱۴۰۲ بود که امیدواریم با فراهم کردن زیر ساختهای لازم بتوانیم در سال جدید خدماتی متنوعتر و با کیفیت بیشتری را به جامعه سهامداری کشور ارائه کنیم.
علت واریز نشدن سود سهام عدالت متوفیان چه بود؟
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در پاسخ به این پرسش که چرا سود سهام عدالت متوفیان برای برخی از وراث واریز نشد اظهار کرد: احتمالا گروهی که کارهای مربوطه برای انتقال سهام عدالت متوفیان خود را انجام دادند، اما سودی دریافت نکرد...
او افزود: مراجعی که برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اعلام شد ۴۴ کارگزاری منتخب و شعب منتخب ۴ بانک بوده و بحث دفاتر پیشخوان مطرح نبود. جلساتی با قوه قضائیه در رابطه با دفاتر پیشخوان دولت داریم تا قوه قضائیه اطلاعات افراد را به شرکت سپردهگذاری مرکزی بدهد و سپس ما نیز کار تقسیم و بعد پرداخت سود سهام را داشته باشیم.
او میگوید: البته برخی افراد هم به بخشهای دیگر مانند کافی نتها مراجعه کردهاند و به سبب این که این مسیر مصوب شورای عالی بورس نیست بر این اساس ما نمیتوانیم خارج از چهارچوب مصوبه گام برداریم و اصلا این اطلاعات به دست ما نخواهد رسید.
باغستانی میگوید: در نهایت باید گفت با قوه قضائیه در تعامل برای دریافت اطلاعات از بخش دفاتر پیشخوان دولت و پیگیر این مورد و رفع ابهامات این موضوع هستیم.
او افزود: زمانی که ۸ شرکت سود سهام خود را واریز کنند و اطلاعات هم از قوه قضائیه دریافت شود این سودها همراه با واریز مرحله سوم سود سهام عدالت برای وراث واریز خواهد شد و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.