یارانه نقدی | یارانه نقدی این ماه
خبر فوری جدیدترین خبر درباره پرداخت یارانه نقدی اضافه ۲۲۰ هزار تومانی | تغییرات مبلغ یارانه نقدی بعضی از خانوارها | جیب سرپرستان خانوارها پرپول شد
روز گذشته (جمعه ۱۸ اسفندماه) مبلغ یارانه تشویقی به حساب افراد واریز شد.
یارانه نقدی | در بسیاری از کشورها، دولتها از برنامههای یارانه نقدیبرای کمک به افراد با درآمد کم استفاده میکنند. یارانه نقدییک پرداخت مستقیم از دولت به گیرنده است که به صورت پول نقد یا از طریق کارتهای بانکی انجام میشود.مبلغ یارانه نقدی همیاری در طول سالها تغییر کرده است و بسته به شرایط اقتصادی و تصمیمات دولت، ممکن است مقدار آن در هر دوره متفاوت باشد.در ادامه به آخرین خبر از یارانه نقدی می پردازیم.بنابر اعلام وزارت تعاون، کار و اجتماعی یارانه «امنیت غذایی کودکان»، امروز ۵ بهمنماه برای ۲ ماه (دو مرحله) شارژ میشود.
در بسیاری از کشورها، دولتها از برنامههای یارانه نقدی برای کمک به افراد با درآمد کم استفاده میکنند. یارانه نقدی یک پرداخت مستقیم از دولت به گیرنده است که به صورت پول نقد یا از طریق کارتهای بانکی انجام میشود.
این برنامهها برای کاهش فقر و تشویق بهترین استفاده از منابع جامعه، به کار میروند.
بسیاری از این برنامهها از محدودیت دریافت تمایل دارند و تحت شرایط و دستورالعملهای خاصی تعیین میشوند تا به هدف موردنظر دست یابند.
این برنامههای یارانه نقدی غالباً به عنوان یک پشتوانه مالی برای کسانی که به دلیل شرایط اقتصادی نیاز به کمک دارند، عمل میکنند.
در حالی که معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود، مبلغ یارانه تشویقی در طرح کالابرگ الکترونیکی که ۲۲۰ هزار تومان شده است، روز گذشته جمعه ۱۸ اسفندماه به حساب افراد واریز شد.
به این ترتیب یارانه دهکهای یک تا سه، ۲۵ام هر ماه واریز میشود./تیتر کوتاه
مبلغ یارانه نقدی
خبر فوری از تغییرات مبلغ یارانه بعضی از خانوارها را در ادامه بخوانید.
یارانه یا سوبسید، به نوعی از کمک مالی گفته میشود که از سوی دولت به یک تجارت یا بخش اقتصادی پرداخت میشود. نوع دیگر یارانه کمکهایی است که از سوی دولت برای افزایش رفاه حال مردم به کالا و یا خدمات ارائه شده از سوی دولت به مردم داده میشود تا رفاه عمومی جامعه افزایش یابد.خبر فوری از تغییرات مبلغ یارانه بعضی از خانوارها را در ادامه بخوانید.
قانون دولت را مکلف به قطع یارانه پردرآمدها کرده بود و باید یارانه دهکهای ۸، ۹ و ۱۰ را قطع میکرد؛ اما در هیچ دورهای این تکلیف بهطور کامل اجرا نشد. در جریان صدکبندی نیز آنگونه که معاون وزیر کار میگوید: قرار نیست این قانون اجرا شود و یارانه کسی به خاطر این الزام قانونی حذف نمیشود؛ اما بهواسطه بالا رفتن دقت آزمون وسع با اطلاعات جدید، خانوارها با دقت بسیار بالاتری دستهبندی میشوند و خانوارهایی که شرایط نزدیک به هم دارند و مثلاً قبلاً در دو دهک ۷ و ۸ قرار میگرفتند؛ این بار با واقعیت ملموستری دستهبندی میشوند و مثلاً در صدکهای ۷۹ و ۸۱ قرار میگیرند.
نکته قابلتوجه در صدکبندی این است که چنانچه یارانه بگیران فعلی در ۱۰ صدک بالا که مشمول یارانه نیستند، قرار بگیرند، یارانه آنها قطع خواهد شد و در عوض کسانی که قبلاً یارانه نمیگرفتند، اگر با صدک بندی جزو ۹۰ صدک پایین درآمدی قرار گرفتند مشمول دریافت یارانه خواهند شد؛ بنابراین اگر به صدک بندی اعتراض دارید و یارانه شما قطع شده است باید از طریق سایت سامانه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir اعتراض خود را ثبت نمایید تا واریز یارانه نقدی شما برای همیشه متوقف نشود.
صدک بندی یارانه نقدی چیست؟
در شرایط فعلی، کل خانوارهای ایرانی به ۱۰ دهک تقسیم شدهاند و بهواسطه متغیر بودن اندازه (بُعد) خانوارها، هر دهک تقریباً ۱۰ درصد جمعیت کشور را در برمیگیرد؛ اما در صدک بندی، دیگر خانوار ملاک نیست و افراد دستهبندی میشوند و کل جمعیت کشور به ۱۰۰ صدک که هر یک دقیقاً یک درصد جمعیت کشور را دربرمیگیرد، تقسیم خواهند شد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه صدک بندی، یک روش دقیقتر برای تحلیل و اطلاعرسانی مؤثر است، گفت: ما مبنای دستهبندی جمعیت را تغییر میدهیم تا عدالت معقولتری اعمال شود؛ اما صدکبندی جای تحلیل و داده را نمیگیرد و همچنان دستهبندی افراد بر مبنای اطلاعات و آزمون وسع انجام خواهد شد.
علیرضا عسگریان افزود: نکته اصلی برای دستهبندیهای اجتماعی بر اساس آزمون وسع، اطلاعات دقیق، جامع و مانع است و در هیچ جای جهان این تقسیمبندیها با دقت ۱۰۰ درصدی انجام نمیشود؛ چراکه اطلاعات کاملاً دقیق، جامع و مانع نیست.
علیرضا عسگریان در خصوص صدکبندی خانوارها که قرار بود تا پایان آبان ماه صورت بگیرد اظهار کرد: صدکبندی شده است؛ البته صدکبندی مبنای همان دهک است، اما تحلیل، دقت و عدالت ما را افزایش میدهد. برای اینکه مردم راحتتر باشند دهک را تبدیل به ۱۰ قسمت کردهایم، اما بین مثلا صدک ۳۱ تا ۳۹ هرچند فاصله هست، اما هر دو اینها در دهک چهارم قرار دارند لذا سیاستگذاریهای دهکی اعمال میشود، اما نظارتها، تحلیلها و دقتها به صورت صدکی اعمال خواهند شد.
وی در پاسخ به اینکه پیش از این اعلام شده بود با صدکبندی درآمدی خانوارها ممکن است دهکها نیز جا به جا شوند، آیا این جا بهجایی و تغییرات دهکها صورت گرفته است؟ اینگونه پاسخ داد:ما باید دادههای نیمه دوم سال (دادههای درآمدی خانوارها) را حتما اعمال کنیم و در این صورت حتما بین دهکها تغییراتی ایجاد میشود، چون بین صدکها تغییرات ایجاد میشود، در این صورت ممکن است فردی دهک سوم باشد، اما به دهک چهارم و پنج برود و یا حتی ممکن است پایینتر آمده و وارد دهک سوم شود که این تغییرات اعمال میشود. ممکن است تعداد محدودی نیز به دهک دهم بروند که حذف بشوند (از لیست یارانهبگیران حذف شوند)؛ اما موضوع حذف قانونی (یارانهبگیران) نیست چرا که قانون میگوید شما میتوانید سه دهک را (از دریافت یارانه) حذف کنید، اما فعلا این قانون اعمال نمیشود، چون دولت اختیار دارد که آن را اعمال کند یا اعمال نکند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: یعنی ممکن است دهکها (پس از اعمال صدکبندی) جا به شوند، اما این به معنای قطع یارانه آنها نیست.
حذف یارانه صدکهای بالای ۹۲ ـ ۹۳
عسگریان در پاسخ به این سوال که بنابر اظهارات شما یعنی ممکن است فردی از دهک نهم به دهک دهم برود، اما همچنان مشمول دریافت یارانه باشد گفت: بله؛ در حال حاضرهم تعدادی از دهک دهمیها را پوشش میدهیم (یارانه پرداخت میکنیم) و ممکن است با تغییر دهک، خانواری مثلا صدک ۹۲ و یا ۹۳ شوند که باز هم این صدکها زیر پوشش (مشمول دریافت یارانه) هستند، اما اگر از صدک ۹۲ و ۹۳ بالاتر بروند حذف میشوند (از دریافت یارانه حذف میشوند) و البته افراد دیگری جایگزین آنها میشوند، چون فاصله دهکها ثابت است یعنی یک فردی استحقاق دارد و دهک بالاتر میرود و کسی که استحقاق (توانایی مالی) ندارد، پایین میآید، اما بین دهکها یعنی تا دهک نهم هر چقدر جا به جایی صورت بگیرد، یارانه افراد وصل است و قطع نمیشود.
طبق قانون باید ۷ دهک یارانه بگیرند، اما دولت شرایطش را دارد و به دهک هشتم و نهم هم یارانه میپردازد.
وی در ادامه در خصوص واهمه برخی مردم برای بررسی و وسعسنجی مالی آنها که منجر به ورودشان به دهک دهم و قطع یارانهشان میشود به ایسنا گفت: این عده تعداد محدودی هستند و البته قطع یارانه برخی افراد حتما توجیه منطقی دارد. بالاخره در کشور ما به ۸۰ میلیون یارانه میپردازیم، اما آیا همه این افراد استحقاق دریافت یارانه را دارند؟ آیا ۸۰ میلیون از ۸۵ میلیون جمعیت ایران مستحقق دریافت یارانه هستند؟ اما دولت در حال پرداخت آن است و قانون هم میگوید تا دهک هفتم یارانه بپردازید و مابقی دهکها را (از دریافت یارانه) حذف کنید، اما الان دولت میگوید در شرایطی هستم که میخواهم یارانهها باقی بماند و به همه یارانه میپردازم و ما هم تابع هستیم.
بر اساس آخرین تغییراتی که صورت میگیرد دهکهای درآمدی از بعد خانواری خارج و به صورت «نفری» دهکبندی میشوند تا اینگونه فاصله دهکها رُند و ساده شوند. در گام بعدی آنها را به صورت «صدک» در میآورند تا تحلیل بین دهکها کلی نباشد و خیلی ریزتر و دقیقتر مورد بررسی قرار گیرند؛ لذا هر دهک درآمدی تبدیل به ۱۰ قسمت و به عبارتی صدک میشود.
پیش از این عنوان میشد دهک دهم درآمدی باید از دریافت یارانه حذف شود، اما از این پس اگر قرار است حذفی صورت بگیرد، به صورت صدکی است مثلا میگویند سه و یا ۶ صدک آخر از دریافت یارانه حذف میشوند و یا اگر قرار باشد کمکهای ویژهای ارائه شود هم از این روش استفاده خواهد شد. فرض کنید یک نفر الان دهک هفتم است و یارانه میگیرد و مشمول یارانه تشویقی کالابرگی هم شده است حالا اگر دهک او جابه جا و مثلا هشتم شود، این فرد یارانهاش را میگیرد، اما دیگر مشمول خرید تشویقی و یارانه مضاعف نمیشود.
شاخصهای مدنظر در صدکبندی خانوارها برای دریافت یارانه مفصل هستند که مهمترین آن بعد و ساختار خانوار است؛ اینکه خانوار چند نفره است؟ چند نفر از اعضای خانوار درآمد دارند؟ آیا آن خانوار فرزند معلول و یا بیمار خاص دارد؟ و … لذا در این طرح شاخصهای مختلفی بررسی میشود. همچنین شاخص دیگر بررسی تراکنشهای بانکی افراد و حساب بانکی آنها در ابتدا و انتهای دوره، بررسی مانده حساب، سود بانکی، ساتنا، پایا و … لذا تمام حوزه و امور بانکی است. داشتن خودرو شاخص دیگری است که در طرح صدک بندی خانوارهای یارانهبگیر مورد بررسی قرار میگیرد؛ البته داشتن خودرو از نظر تعداد و کیفیت و قیمت در این طرح مهم است.
معاون وزیر کار و رفاه پیش از این اعلام کرده بود، ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی یارانه بگیر (حدود ۸۰ میلیون ایرانی) در چرخه صدکبندی میچرخند این در حالیست که عدهای از مردم که حدود ۶ میلیون نفر میشوند از ابتدا در طرح هدفمندی ثبت نام نکردهاند و از چرخه دریافت یارانه خارجند.