کد خبر : 49411 / /
/

عیدی بازنشستگان | عیدی بازنشستگان کشوری و لشکری

حداقل عیدی بازنشستگان امسال چقدر است ؟ | مبلغ عیدی کدام بازنشستگان 3/550/000تومان است ؟

طبق اعلام سخنگوی دولت، با آنچه در جلسه هیات دولت تصویب شد، حداقل عیدی یا پاداش آخر سال کارمندان و بازنشستگان دولتی دو میلیون و پانصد هزار تومان است.

حداقل عیدی بازنشستگان امسال چقدر است ؟ | مبلغ عیدی کدام بازنشستگان  3/550/000تومان است ؟

میزان پرداخت عیدی بازنشستگان، مستمری بگیران، حقوق وظیفه از کارافتادگی، حقوق وظیفه وراث مستخدمین متوفای مشمول صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق های بازنشستگی و نیز شهدا و جانبازان از کار افتاده کلی بارها مورد بررسی قرار گرفته است.عیدی بازنشستگان از نیمه اسفند ماه واریز می‌شود. عیدی بازنشستگان به افراد واجد شرایط تعلق می‌گیرد. عیدی بازنشستگان را دولت اعلام می‌کند و طبق سنوات گذشته، مبلغ آن به اندازه‌ی عیدی کارمندان دولت است. در ادامه به آخرین جزییات از عیدی بازنشستگان در سایت خبرآزاد می پردازیم.

میزان عیدی بازنشستگان متاهل چقدر است ؟

طبق اعلام سخنگوی دولت، با آنچه در جلسه هیات دولت تصویب شد، حداقل عیدی یا پاداش آخر سال کارمندان و بازنشستگان دولتی دو میلیون و پانصد هزار تومان است

به گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، هنوز میزان عیدی بازنشستگان کارگری مشخص نشده است، اما به روال هرساله عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی تقریباً برابر با عیدی بازنشستگان دولت مصوب و پرداخت می‌شود.

یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری، با بیان اینکه امسال وضعیت معاش بازنشستگان تامین اجتماعی به شدت بحرانی‌ست؛ گفت: انتظار داریم مدیرعامل سازمان عیدی بازنشستگان کارگری را طبق قانونِ مربوط به عیدی کارگران تصویب و پرداخت کند.

به گفته وی، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان یا حتی دو برابر این رقم برای هزینه‌های پایان سال بازنشستگان کفایت نمی‌کند و باید کارگران بازنشسته به اندازه کارگران شاغل عیدی پایان سال بگیرند.

او افزود: چطور است که افزایش مستممری سالیانه به اندازه افزایش حداقل مزد مصوب شورایعالی کار تعیین می‌شود، ولی پایان سال که می‌رسد، بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه کارمندان دولت عیدی بگیرند.

به گفته فرجی، هر رقمی کمتر از ۸ میلیون تومان به عنوان عیدی بازنشستگان کارگری قابل قبول نیست؛ رقم‌های پایین‌تر با عدالت همخوانی ندارد.

 میرهاشم موسوی مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی را اعلام کرد

امروز مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پاسخ سوال مبلغ و زمان واریز عیدی بازنشستگان این سازمان را داد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: رقم و میزان عیدی بازنشستگان هنوز مشخص نشده است اما به محض مشخص شدن مبالغ را به حساب بازنشستگان واریز خواهیم کرد.

زمان واریز عیدی بازنشستگان

میرهاشم موسوی امروز در نشست خبری اظهار کرد: قبل از انقلاب ۲۰ درصد از جامعه تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی بودند که جمعیت آن زمان ۳۴ تا ۳۵ میلیون نفر بود و امروز بالغ بر ۷۴ درصد از جامعه تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی هستند و این مسئله دستاورد کمی نیست.

وی با اشاره به اینکه در حوزه بیمه‌های درمانی نیز با دستور شخص رئیس جمهور اقدامات خوبی صورت گرفته گفت: در اوایل امسال بر اساس تاکید دولت هزینه درمان بیمه‌شدگان صددرصد پرداخت می‌شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص رقم و زمان پرداخت عیدی به بازنشستگان این سازمان گفت: با توجه به اینکه رقم عیدی تا الان مشخص نشده نمی‌توانیم زمانی برای پرداخت آن در این جلسه اعلام کنیم اما بنای ما این است که هر چه سریع‌تر این رقم و زمان آن مشخص شود و این مسئله در اولویت ما قرار دارد.

وی ادامه داد: به محض اینکه رقم عیدی مشخص شود این مبلغ به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد چرا که پرداخت حقوق و عیدی از اولویت‌های سازمان تامین اجتماعی محسوب می‌شود.

موسوی با اشاره به توسعه مراکز درمانی و بیمارستانی پس از انقلاب اظهار کرد: در پیش از انقلاب  تنها بیست مرکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی در کشور بود که این تعداد در حال حاضر به ۴۰۴ مرکز تخصصی و فوق تخصصی و همچنین بیمارستان‌های پیشرفته از جمله بیمارستان میلاد و … رسیده است و در این مراکز به مراجعه کنندگان خدمترسانی می‌شود.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی افزود: در این سازمان موضوعات اجتماعی و اقتصادی انجام می‌شود. ضمن اینکه در حوزه خدمات درمانی اقدامات خوبی توسط سازمان تامین اجتماعی صورت می‌پذیرد. علاوه بر اینکه سازمان تامین اجتماعی علاوه بر ارائه خدمات در مراکز با ۵۷ مرکز درمانی طرف قرارداد است و خدمات درمانی را به بیمه شدگان ارائه می‌کند.

عیدی بازنشستگان

وی با اشاره به آمار بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: ۴۶ میلیون نفر بیمه شده تامین اجتماعی هستند که از این تعداد ۱۶ میلیون نفر بیمه شده اصلی، ۲۳ میلیون نفر بیمه شده تبعی و حدود ۷ الی ۸ میلیون نفر بازنشسته تامین اجتماعی هستند. همچنین بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کارگاه کوچک و بزرگ متوسط تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.

موسوی با اشاره به افزایش تعداد مراکز طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی افزود: تا پیش از دولت سیزدهم این سازمان با ۵۲ هزار مرکز طرف قرارداد بود و در حال حاضر این تعداد به ۵۷ مرکز درمانی رسیده است.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه با اشاره به تسهیلات مد نظر این سازمان در ارتباط با کارفرماها و کارگاه‌ها تصریح کرد: در سال جاری ۲۶ هزار کارگاه از فرصت بیمه استفاده کردند و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به صورت تقسیط شده به سازمان تامین اجتماعی پرداخت خواهند کرد.

وی با اشاره به خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: این سازمان در دو بخش مستقیم و به صورت راهبردی خدمات درمانی را به بیمه شدگان ارائه می‌کند که در مراکز ملکی این سازمان بیمه‌شدگان به صورت کامل تحت بیمه قرار می‌گیرند و هیچ هزینه‌ای را پرداخت نمی‌کنند.

 

موسوی با اشاره به اینکه صندوق‌ها مسئله مهم حکمرانی هستند افزود: در آغاز دولت مردمی سیزدهم با این رویکرد و تمرکز روی چالش‌ها و مشکلات سازمان تامین اجتماعی برنامه‌ریزی شد، چالش‌هایی که در فضای عمومی مطرح است و بعضا صحیح است اما ناگفته نماند که برخی‌ها تمایل دارند که بحران‌سازی را عنوان کنند. البته همانطور که گفته شد ما چالش‌ها را می‌پذیریم اما بحران‌سازی را به هیچ عنوان و مهم این است که در گذر تاریخی ما چگونه با مشکلات مواجه شویم.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به برخی از چالش‌ها و مشکلات صندوق‌های بیمه‌ای از جمله سازمان تامین اجتماعی افزود: ناترازی شدید صندوق‌ها و کسری شدید یکی از چالش‌های این سازمان است که ما در صندوق با آن مواجه بودیم و حتی برای پرداخت حقوق به بیمه‌شدگان با مشکلات عدیده‌ای روبرو بودیم و برای جبران این مسئله در مدیریت گذشته در بازه زمانی ۹۲ تا ۱۴۰۰ استقراض بی‌رویه‌ای را توسط سازمان تامین اجتماعی از بانک رفاه شاهد بودیم که بنده از آن به عنوان بیماری یاد می‌کنم.

 

وی با اشاره به بدهی ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی به بانک رفاه افزود: در دوره گذشته مجبور بودند برای پرداخت حقوق این میزان را از بانک رفاه قرض کنند و خرسندیم که عنوان کنیم سال گذشته  و علیرغم اینکه سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک ابربدهکار بانکی معرفی شده بود توانستیم این میزان بدهی را به بانک رفاه پرداخت کنیم.

موسوی افزود: افزایش هزینه‌های تحمیل شده بدون پیش‌بینی بار مالی یکی دیگر از چالش‌های سازمان تامین اجتماعی محسوب می‌شد که این مسئله در قالب بدهی‌های دولت خود را نشان می‌داد.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی افزود: بازنشستگی پیش از موعد منجر به ایجاد بار مالی سنگین به صندوق تامین اجتماعی شده بود البته تغییرات و اصلاحات با توجه به تغییرات پارامتریکی جمعیتی باید مورد توجه قرار بگیرد اما در این فرآیند به نکات مهمی باید توجه شود.

وی ادامه داد: پیش از انقلاب سن امید به زندگی حدود ۵۵ سال بود و هم‌اکنون این رقم به حدود ۷۵ سال رسیده است که اخیرا با اجماع حاکمیت به موضوع اصلاحات پارامتریکی به صندوق‌ها وارد شده‌اند که امیدواریم این مسئله اثرگذار باشد.

موسوی با اشاره به مشکلات سازمان تامین اجتماعی در ابتدای دولت سیزدهم اظهار کرد: در آن زمان و با توجه به تغییرات مدیریتی که در این سازمان انجام گرفت ما با کسری روبرو بودیم اما امروز به لطف خدا این مشکلات برطرف شده و اتفاقات خوبی در قالب توسعه پوشش بیمه‌ای انجام شده است و طی دو سال گذشته بالغ بر ۲.۳ میلیون نفر به عنوان بیمه شده جدید تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند که درآمد حاصل از این محل ۷۳ هزار میلیارد تومان بوده است.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: یکی دیگر از موفقیت‌های این سازمان این است که از ۱۰ ماهه گذشته از سال ۱۴۰۲ بدون اینکه استقراضی از بانک داشته باشیم تمامی حقوق و مستمری‌ها به صورت کامل پرداخت شده است. البته ما فقط ۱۰ هزار میلیارد تومان در قالب کمک درمانی از بانک مرکزی در قالب خط اعتباری دریافت کرده‌ایم.

وی با اشاره به پوشش ۲.۳ میلیون نفر به عنوان بیمه شده جدید سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: این میزان معادل ۷ سال بیمه شده دولت گذشته است و نشان می‌دهد که اتفاق خوبی در توسعه پوشش بیمه‌ای رقم خورده است.

موسوی با اشاره مجدد به تسویه کامل ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی سازمان تامین اجتماعی جامانده از دولت قبل به بانک رفاه گفت: اگر ما این بدهی را تسویه نمی‌کردیم باید سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومان سود پرداخت می‌کردیم و این میزان به کسری‌های ما نیز افزوده می‌شد.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه در حال حاضر این سازمان به نظام بانکی بدهکار نیست گفت: قطعا وضع سال آینده ما پایدارتر خواهد بود و سال بهتری را خواهیم داشت. همچنین باید به این موضوع اشاره شود که تسویه بدهی‌ها انجام شده و در حال حاضر ما به عنوان ابرطلبکار با رقم ۹۳ هزار میلیارد تومان هستیم.

وی با اشاره به مساعدت دولت در واگذاری بنگاه‌های مناسب به سازمان تامین اجتماعی گفت: دولت در قالب پرداخت بدهی‌های خود اقدامات خوبی را با سازمان تامین اجتماعی انجام داده است که این تعامل در سنوات گذشته بی‌سابقه بوده است به طوریکه اخیرا یکی از شرکت‌های کشتیرانی را نیز به سازمان تامین اجتماعی در قالب پرداخت بدهی‌های خود واگذار کرده است.

موسوی ادامه داد: در بخش کنترل مصارف نیز اتفاقات خوبی در سازمان تامین اجتماعی رقم خورده است و امسال ۸ هزار میلیارد تومان در این حوزه صرفه‌جویی داشته‌ایم.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی به پرداخت بیمه بیکاری اشاره کرد و گفت: امروز بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر بیمه بیکاری پرداخت می‌کنیم و به طور متوسط سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهم پس از حقوق و مستمری خدمات درمانی به بیمه شدگان است که رویکرد ما توسعه‌ای بوده است و در آغاز دولت ۳۳ واحد تکمیل شده که از این تعداد ۲۰ پروژه مربوط به دولت قبل و ۱۳ پروژه مربوط به دولت فعلی است.

موسوی در خصوص بهره‌برداری بیمارستان ۵۵۰ تختخوابی فیاض‌بخش گفت: انشاءالله تا پایان سال این بیمارستان به بهره‌برداری خواهد رسید و همچنین حدود ۲۰ پروژه نیز تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید. علاوه بر اینکه سال گذشته بیمارستان هدایت در تهران به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به افزایش بودجه پروژه‌های تامین اجتماعی گفت: در سال ۹۹، ۶۰۹ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ این میزان به دو هزار و ۳۵۰ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده که انشاءالله تا پایان سال این میزان به ۳ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

وی صیانت از بیمه‌شدگان ۶۵ سال به بالا را یکی دیگر از برنامه‌های سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد و افزود: برای این افراد نیز فرانشیز رایگان شده و می‌توانند با مراجعه به مراکز درمانی از خدمات درمانی بهره ببرند.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی افزود: توسط ویژه به درمان‌های تخصصی ناباروری زوج‌ها، توسعه مراکز برای بیماران دیابتی و فشار خون از دیگر برنامه‌های سازمان تامین اجتماعی بوده که تاکنون به نتایج خوبی رسیده‌ایم. علاوه بر اینکه در حوزه اوتیسم و خدمات درمانی و گفتاردرمانی و کاردرمانی نیز برای نخستین بار در این دوره اتفاقات خوبی رقم خورده است.

موسوی همچنین در خصوص عضویت بیمه‌ای هنرمندان و اهالی رسانه در سازمان تامین اجتماعی گفت: تاکنون ۳۰ هزار نفر از هنرمندان تحت پوشش این سازمان قرار گرفته‌اند.

وی گفت: ۹ هزار نفر از پرسنل در تامین اجتماعی از قانون ایثارگران استفاده و هم اکنون تبدیل وضعیت شده‌اند.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص مصوبه مجلس در خصوص افزایش سن بازنشستگی گفت: این مصوبه به تایید شورای نگهبان رسیده و در ادامه باید آیین‌نامه آن توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تهیه و به ما ابلاغ شود و هر زمانی که این اتفاق بیفتد آن را اجرا خواهیم کرد.

وی درباره طرح کرامت رضوی و اعزام بازنشستگان به مشهد گفت: حدود ۶۵ هزار نفر در قالب این طرح در سال جاری به مشهد مشرف شده‌اند.

عیدی بازنشستگان

موسوی در خصوص پوشش بیمه‌ای افراد شاغل در پلت‌فرم‌ها تصریح کرد: نزدیک به یک سال است که درباره پلتفرم‌ها موضع خود را اعلام کرده‌ایم. این شاغلین باید بیمه اجتماعی شوند چرا که رابطه مزدی دارند که به شکل مجازی رخ می‌دهد. اکثر افراد شغل اصلی‌شان است و از موهبت بیمه برخوردار نیستند. ما توافق کردیم که فضای بیمه را برای شاغلان این عرصه فراهم کنیم. این دسته جزو بیمه‌های اختیاری گنجانده شده و در بستر قانون چه اختیاری چه اجباری ما مکلفیم اصل ۲۹ قانون اساسی را اجرا کنیم و به بیمه کردن افراد بپردازیم.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: توصیه اول توافق است چرا که ۳ تا ۴ میلیون نفر در این سکوها فعال هستند و با خانواده‌هایشان جامعه حدودا ۱۳ میلیون نفری می‌شوند و باید حق را ادا کنیم و اعلام می‌کنم که مطلع باشند ما به زودی سراغ آنها خواهیم رفت و افرادی که درگیر این شغل هستند باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

وی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: احکامی در برنامه هفتم و قانون بودجه پیش بینی شده فهوای حکم هم میزان مستمری به میزان حداقل دستمزد همان سال باید نود درصد سال پرداختی را احراز کند، اگر ابلاغ شود ما مکلفین انچه در قانون پیش بینی شده اجرا کنیم البته این قانون فراز و فرودهایی دارد. به اقتضای قانون و فرمولی که در سنوات گذشته بود سه مرتبه همسان سازی اتفاق افتاده است و سازمان به تعهدات عمل کرد، اواخر سال ۱۴۰۱مناسب سازی مطالبه شد. ما با توجه به شرایط مالی ۲۵ درصد را از سال ۱۴۰۲ اعمال کردیم، البته این اعمال با هماهنگی کانون بازنشستگان و کانون عالی انجام گرفت.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص نارضایتی بازنشستگان از بیمه های تکمیلی  تصریح کرد: یکی از مطالبات و نارضایتی ها تعهدات بیمه ای بود، به همین جهت در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ حدود ۸۰ درصد تعهدات بیمه تکمیلی افزایش یافته است.

وی افزود: پرداخت حق بیمه توسط سازمان تامین اجتماعی از ۹۵ هزارتومان به ۲۰۵ هزار تومان رسید. همچنین سقف تعهدات هم ۵۰ درصد افزایش یافته است و برخی تعهدات جدید در بخش دارو اضافه و افزوده شده است.

موسوی گفت: موضوع بیمه تکمیلی بازنشستگان توسط کانون بازنشستگان پیگیری شده است و با توجه به مناقصه ای که برگزار شد، آتیه سازان حافظ در نهایت انتخاب شد.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی درباره واگذار سهام پرسپولیس به  تامین اجتماعی گفت: در رسانه ها این شایعات مطرح شده اما به شکل رسمی به بنده هنوز ابلاغ نشده است

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.