کد خبر : 49054 / /
/

سهام عدالت | سود سهام عدالت جدید | سهام عدالت وراث

وراث سهام عدالت پولدار شدند | آخرین فرصت ثبت نام وراث برای دریافت سود سهام عدالت | سود سهام عدالت متوفیان کی واریز خواهد شد؟

به گفته مدیرعامل سمات، مراحل انتقال سهام و واریز سود سال‌های قبل متوفیان سهام عدالت را تا پایان امسال عملیاتی خواهد شد.

وراث سهام عدالت  پولدار شدند | آخرین فرصت ثبت نام وراث برای دریافت سود سهام عدالت | سود سهام عدالت متوفیان کی واریز خواهد شد؟

انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث توسط سامانه میراث انجام می شود. نحوه ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۲ و تکمیل فرم طرح ساماندهی سهام عدالت، برای بازماندگان، از طریق سامانه سهام عدالت، امکان پذیر می باشد آخرین اخبار درباره ثبت نام جدید و ارزش سهام عدالت را در خبر آزاد بخوانید.

معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی: پایان اسفند علاوه بر واریز سود سهام عدالت، سود وراث سهام عدالت نیز واریز خواهد شد

کپی مدارک انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، فقط برای احزار هویت است

معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، اطلاعات از ثبت احوال دریافت می‌شود و کپی مدارک صرفا برای احراز هویت متقاضیان است.

فرزانه یاری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، اظهار داشت: ارائه مدارک هویتی یا کپی مدارک، صرفا برای احراز هویت ابتدایی وراث متوفیان سهام عدالت است.

وی با تاکید بر این نکته که متوفیان سهام عدالت باید فقط به بانک‌های منتخب و شرکت‌های کارگزاری مراجعه کنند، افزود: چون در اغلب موارد در گواهی حصر وراثت، کد ملی و مخصوصا تاریخ تولد وراث درج نشده و سرویس ثبت احوال هم با دریافت کد ملی و تاریخ تولد، مشخصات افراد را ارائه می‌کند، بنابراین در فرایند انجام انتقال سهام متوفی به وراث، صرفا یک مدرک برای احراز هویت متوفی لازم است و حتی کپی مدارک هم از وراث دریافت نمی‌شود.

یاری با بیان اینکه نگاه ما در فرایند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث آنها، حمایتی و تسریع در امور است، گفت: اگر متقاضیان به جای ارائه اصل مدارک هویتی، صرفا کپی مدارک را هم ارائه دهند، کار پذیرش متقاضیان انجام می‌شود.

وی در انتها افزود: متقاضیان انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، باید اطلاعات صحیح و دقیق را فقط از منابع رسمی خبری دنبال کنند و تحت تاثیر افراد و منابع خبری غیر رسمی قرار نگیرند./ سنا

محمود حسنلو گفت: فرآیند تقسیم ارث متوفیان سهام عدالت بین وراث از طریق سامانه «میراث» در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی انجام خواهد شد.

وی اظهار کرد: انتقال سهام توسط یکی از وراث یا نماینده آنها که در سجام احراز هویت شده، از طریق مراجعه به یکی از شعب سراسر کارگزاری‌های بورسی یا یکی از شعب بانک‌های ملی، تجارت، پارسیان و ملت انجام می‌شود.

حسنلو خاطرنشان کرد: تمامی فرآیند اجرای این اقدام، رایگان بوده و لازم نیست وراث هیچ‌گونه مبلغی را پرداخت کنند.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تاکید کرد: همچنین هر یک از وراث می‌توانند به صورت جداگانه و با مراجعه به درگاه ذی نفعان بازار سرمایه به آدرس https://ddn.csdiran.ir نسبت به پرونده خود آگاهی پیدا کنند.

وی اعلام کرد: به محض تشکیل پرونده در یکی از شعب، وضعیت پرونده همه وراث در سایت https://ddn.csdiran.ir قابل مشاهده خواهد بود.

حسنلو با بیان این که توصیه ما به وراث این است که تشکیل پرونده و اقدام برای تقسیم ارث را به روزهای پایانی سال موکول نکنند، گفت: در پایان سال فرآیند توزیع سود سهام عدالت را خواهیم داشت، اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدالت متوفیان حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به پایان برسد، سود سهام عدالت امسال و سال‌های گذشته به حساب آنها پرداخت خواهد شد.

لازم به ذکر است؛ با راه‌اندازی سامانه «میراث» در ۱۵ آبان ماه سال جاری از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه که با حضور مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس رونمایی شد، انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث تسهیل شد.

گفتنی‌ است؛ یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شوند و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تائید زمان تشکیل پرونده می‌توانند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانک‌های منتخب مراجعه کنند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.

 اقتصادنیوز نوشت: سود سهام عدالت و چگونگی واریز آن همواره یکی از مهم ترین موضوعات برای صاحبان این سهام بوده است. در این میان برخی از دارندگان سهام عدالت در چند سال اخیر فوت کرده اند. همین مسئله باعث شده تا وضعیت سهام آن ها بلاتکلیف و نامشخص باشد. موضوعی که باعث شده تا سازمان بورس اوراق بهادار هم به آن ورود کند.

در واقع به دلیل ارزش روزانه سهام عدالت برخی از وارثان به دنبال انتقال آن هستند. طبق اعلام رییس سازمان بورس و اوراق بهادار این انتقال آغاز شده است.

اما نکته اینجاست که در حال حاضر روند این انتقال به چه ترتیبی است؟ و متقاضیان باید چه مراحلی آن انجام دهند؟

طبق گفته مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) دسترسی وراث متوفیان دارنده سهام عدالت به سامانه میراث که مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان است افزایش یافت.

محمد باغستانی در این باره توضیح داده است: «به نظر می‌رسد وراث هر چه سریعتر ثبت نام خود را در این سامانه انجام دهند تا شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بتواند مراحل انتقال سهام و واریز سود سال‌های قبل متوفیان سهام عدالت را تا پایان امسال عملیاتی کند.»

در این میان برخی افراد هم از دریافت سود سهام عدالت جامانده اند که رییس سمات هم درباره وضعیت این جاماندگان بیان کرده است: «بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند. این افراد می‌توانند با ثبت نام و یا بروز رسانی اطلاعات خود در سامانه سجام در فرایند دریافت سود در دوره‌های بعدی قرار گیرند.»

آخرین اطلاعات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی حکایت از آن دارد که بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کرده‌اند. براساس آنچه مسئولان اعلام کرده اند. یکی از وراث متوفیان سهام عدالت می‌تواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکت‌های کارگزاری و یا بانک‌های منتخب (بانک ملی، ملت، پارسیان و تجارت) فرایند انتقال سهام را انجام دهد.

 

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.