یارانه معیشتی | یارانه معیشتی جدید
واریزی۱میلیون و ۵۲۸ هزار تومان یارانه یلدایی برای سرپرستان خانوارها | بسته معیشتی یلدایی دولت برای مردم | واریز یارانه معیشتی برای بانوان سرپرست خانوار
مدیرکل بهزیستی البرز گفت: سه هزار و ۱۸۸ بانوی سرپرست خانوار تحت پوشش این نهاد قرار دارند.
یارانه معیشتی | تصویب افزایش ۲۰ درصدی یارانه معیشتیمستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی که ۶ میلیون از جامعه ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد سهام عدالت دریافت میکنند.یارانه معیشتی بیستم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود. یارانه معیشتی 7 دهک اول به شرط استفاده از کالابرگ افزایش خواهد یافت در ادامه به خبر جدید درباره یارانه معیشتی می پردازیم.
مدیرکل بهزیستی البرز گفت: سه هزار و ۱۸۸ بانوی سرپرست خانوار تحت پوشش این نهاد قرار دارند.
وجیهه محمدی فلاح اظهار کرد: در حال حاضر سه هزار و ۱۸۸ بانوی سرپرست خانوار و چهار هزار نفر افراد تحت تکفل آنها تحت پوشش بهزیستی البرز هستند.
وی ادامه داد: با پیگیری صورت گرفته تمام این بانوان مستمری دریافت میکنند و هیچ یک از آنها پشت نوبت دریافت مستمری نیستند.
این مسئول با اشاره به مبلغی که به عنوان مستمری به بانوان تحت پوشش بهزیستی استان پرداخت میشود، گفت: به خانواده تک نفره ۷۶۴ هزار تومان، دو نفره حدود یک میلیون تومان، سه نفره یک میلیون و ۵۲۸ هزار تومان، چهار نفره یک میلیون و ۹۶۵ هزار تومان و پنج نفر به بالا هم دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعلق میگیرد.
محمدیفلاح اضافه کرد: یکی از خدمات مهم بهزیستی در موضوع بانوان سرپرست خانوار این است که با توجه به متناسب بودن شرایط مراجعین تسهیلات آموزشی در قالب آموزش های مربوط به مهارت های زندگی، توانمندسازی با ابعاد مختلف، حرفه آموزی و آماده سازی شغلی جهت بستر سازی و همچنین پرداخت تسهیلات، تشکیل گروه های همیار جهت ایجاد اشتغال مددجویان نیازمند، ارائه میشود.
این مسئول افزود: همچنین بانوان سرپرست خانوار میتوانند از حق بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی بهرهمند شوند و حداکثر تا پنج سال نسبت به ارائه فیش واریزی خوداشتغالی به مددکار مربوطه و ارائه لیست صورتحساب توسط کارفرما به بهزیستی شهرستانها اقدام کنند./ایسنا
افزایش یارانه معیشتی
مستمری مددجویان تحت پوشش دونهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی کشور در حالی با افزایش ۲۰ درصدی مابهالتفاوت ۴۰ درصد ابتدای سال مواجه است که هنوز خبری از پرداخت نیست. اگرچه وزیر تعاون دیروز اعلام کردند که مستمریها در حال واریز است، اما تاکنون بسیاری با تماس به رسانهها خواستار پیگیری و علت عدم واریز مبالغ به حساب مددجویان شدند.
البته در کنار اقدامات مثبت دولت سیزدهم، تعلل و یا تاخیر در پرداختیهای حقوق مددجویان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد سبب دلخوری و ناراحتی این قشر آسیبپذیر شده است. افرادی که در کنار ناراحتیهای ناشی از معلولیت و مخارج سنگین درمانهای مورد نیاز که در برهه تورمهای کنونی واقعا آزردهکننده و شکننده است، اکنون نگران عدم واریز مبالغ حمایتی هستند.
طبق اعلامهای غیررسمی، دلیل عدم واریز یا همان تاخیر در واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، اختلالات سیستمی در شبکه واریز وپرداخت بانکها به دلیل همزمانی با واریزی حقوقهای کارمندان و کارگران در ابتدای هر ماه عنوان میشود. براساس این گفتهها که البته چندان قانعکننده هم نیست، از نیمه شب واریزیها به ترتیب در حال انجام است که به نظر واریزی مستمری تکنفرهها با تاخیری یک روزه نسبت به دیگر مستمریبگیران انجام میگیرد.
براساس اعلام رسمی سازمان بهزیستی، حق پرستاری خانوادهمحور آبان ماه ۱۴۰۲ معلولان جسمی حرکتی شدید و خیلی شدید و معلولان ذهنی تحت پوشش سازمان بهزیستی به مبلغ: ۲/۱۰۰/۰۰۰ تومان به حساب کارت بانک رفاه این عزیزان واریز گردید.
کانال معلولان بهزیستی در فضای مجازی در خبری اعلام کرد که: « مستمری آبان ماه ۱۴۰۲ مددجویان تحت پوشش بهزیستی به حساب کارت بانک رفاه این عزیزان واریز میشود»
براین اساس، مستمری یکنفره تحت پوشش بهزیستی کشور به مبلغ ۷۶۴/۴۰۰تومان، مبلغ مستمری خانوارهای ۲نفره ۱/۰۹۰/۰۰۰تومان، ۳نفره: ۱/۵۲۵/۰۰۰تومان، ۴نفره: ۱/۹۶۵/۶۰۰تومان، ۵نفره: ۲/۴۰۲/۴۰۰تومان با احتساب ۴۰ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۱ و ۲۰ درصد بیشتر در مقایسه با مردادماه ۱۴۰۲ یا همان ۵ ماهه ابتدایی سال جاری واریز میگردد.
درخصوص مستمری آبانماه افراد تحت پوشش کمیته امداد نیز طبق اعلام رسمی روز ۳۰ آبان ۱۴۰۲ از طرف مرجع این نهاد پوششی، مبالغ یکنفره: ۷۷۰/۰۰۰ تومان، ۲نفره: ۱/۰۹۰/۰۰۰ تومان، ۳نفره: ۱/۵۲۵/۰۰۰ تومان، ۴نفره: ۱/۹۶۰/۰۰۰ تومان، ۵نفره: ۲/۴۱۰/۰۰۰ تومان به حساب کارت صندوق قرض الحسنه امداد ولایت این عزیزان واریز گردید.
استعلام یارانه معیشتی با کد ملی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مبلغ مستمری مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را تعیین کردند.
بر این اساس، نمایندگان با تصویب بند الحاقی ۱ ماده ۳۱ لایحه برنامه هفتم توسعه مقرر کردند که دولت موظف است در طول اجرای قانون برنامه که از سال ۱۴۰۳ آغاز میشود، علاوه بر پرداخت یارانه فعلی، هرسال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد (%۲۰) حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمند کردن یارانه ها با حذف خانوارهای پردرآمد و در قالب ردیف مستقل از طریق دستگاه های مذکور پرداخت نماید.
علاوه بر این نمایندگان مردم در خانه ملت در مصوبهای دیگر از لایحه هفتم توسعه، دولت را مکلف کردند تا نسبت به تأمین سبد معیشتی از جمله گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ، پنیر، روغن مایع و ماکارونی برای ۵ دهک اول اقدام کند.
براساس بند الحاقی ۳ به ماده ۳۱ این لایحه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۶۷ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در صحن درباره تامین اقلام اساسی مردم از طریق کالابرگ الکترونیکی موافقت کردند./صفحه اقتصاد
شارژ یارانه معیشتی جدید در حساب خانوارها
دفتر برنامه ریزی و نظارت مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور چهار عنوان کمک هزینه را به مددجویان به شرط تائید کمیسیونهای مربوطه در بهزیستی پرداخت میکند.
دفتر برنامه ریزی و نظارت مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور با پرداخت چهار عنوان کمک هزینه شامل کمک هزینه معیشت توانبخشی (مستمری)، کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیارشدید یا شدید فاقد شغل و درآمد(کمک هزینه معیشت ماده۲۷)، کمک هزینه حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت و همچنین کمک هزینه حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی، به جامعه هدف سازمانی خدمت رسانی می کند.
کمک هزینه معیشت توانبخشی (مستمری)، کمک هزینه ای مستمر(ماهانه) است که در اجرای تکالیف حمایتی دولت در برنامه ششم توسعه، به منظور جبران بخشی از هزینه های زندگی و معیشت، به معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن، تعلق می گیرد. گام های اصلی فرایند اجرایی به ترتیب شامل ارائه درخواست توسط متقاضی، اخذ مدارک و بررسی آنها، ارجاع متقاضی به کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت در صورت نیاز، استعلام از ارگان ها و دستگاه های حمایتی دارای تکلیف مشابه و بررسی و تهیه گزارش مددکاری، تایید نهایی درخواست مستمری در کمیته بهزیستی، ثبت متقاضی به عنوان پشت نوبت مستمری درسامانه سازمان، انتظار به عنوان پشت نوبت دریافت مستمری تا زمان ایجاد ظرفیت خالی و در نهایت در صورت ایجاد ظرفیت خالی، برقراری مستمری در سامانه ثبت می شود.
دومین کمک هزینه پرداختی این دفتر، کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیارشدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد است که کمک هزینه ای مستمر(ماهانه) است و در اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، به افراد دارای معلولیت و بیماران روانی مزمن تحت پوشش سازمان بهزیستی، پرداخت میشود. این فعالیت در قانون، با هدف عدالت در پرداخت و بر اساس شاخص های پرداخت، صرفا برای معلولیت های شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد پیش بینی شده است. گام های اصلی فرایند اجرایی شامل احصای اسامی افراد مستمری بگیر دارای معلولیت شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد با دهک یک تا چهار از سامانه سازمان و بانک جامع اطلاعات اقتصـادی اجتماعی خـانوار وزارت تعـاون، کـار و رفـاه اجتماعی، برقراری کمک هزینه معیشت افراد حائز شرایط فوق و دارای شاخص های پرداخت افراد دارای معلولیت و بیماران روانی مزمن شــدیـد و خیلی شدیـد (با تعیین نوع و شدت معلولیت ثبت شده در پرونده کمیسـیون پزشـکی توانبخشی تعیین نوع و شدت معلولیت در سامانه)، رده سنی ۱۸ سال و بالاتر، اسـتقرار در چهار دهک پایین درآمـدی بانک جامع اطلاعات اقتصـادی اجتماعی خـانوار وزارت تعـاون، کـار و رفـاه اجتماعی(دهک یک تا چهار) در حال حاضر است.
فعالیت بعدی پرداخت کمک هزینه حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده است که کمک هزینه ای مستمر(ماهانه) است و توسط سازمان بهزیستی کشور، با هدف کمک به ارتقای سلامت فرد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید و معلولیت های چندگانه که قادر به انجام فعالیت های روزمره زندگی نیستند و افزایش امکانات مراقبتی مورد نیاز، به فرد دارای معلولیت و یا سرپرست، همسر یا قیم وی، پرداخت میشود.
گام های اصلی فرایند اجرایی این خدمت شامل ارائه درخواست توسط متقاضی، اخذ مدارک و بررسی آنها، ارجاع متقاضی به کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت و در صورت نیازبررسی و تهیه گزارش مددکاری، تایید نهایی درخواست کمک هزینه پرستاری درکمیته بهزیستی، ثبت متقاضی به عنوان پشت نوبت کمک هزینه پرستاری در سامانه سازمان، انتظار به عنوان پشت نوبت دریافت تا زمان ایجاد ظرفیت خالی است و درصورت ایجاد ظرفیت خالی، برقراری کمک هزینه پرستاری در سامانه ثبت می شود.
پرداخت کمک هزینه حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی نیز کمک هزینه ای است که به طور مستمر(ماهانه) توسط سازمان بهزیستی کشور با هدف کمک به ارتقای سلامت فرد دارای آسیب نخاعی و افزایش امکانات مراقبتی مورد نیاز وی، به فرد یا سرپرست، همسر یا قیم، پرداخت میشود. در این فرایند نیز مراحل ارائه درخواست توسط متقاضی، استعلام از بنیاد شهید و امور ایثارگران، ارجاع فرد به کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت جهت تعیین سطح آسیب نخاعی، بررسی و تهیه گزارش مددکاری و تایید نهایی درخواست کمک هزینه پرستاری درکمیته بهزیستی، به ترتیب انجام میشود و در صورت مشمول بودن، ثبت و تایید در سامانه جهت برقراری حق پرستاری صورت می گیرد.
سازمان بهزیستی کشور در سال گذشته به ۷۲ هزار و ۷۰۰ نفر افراد دارای معلولیت شدید و بسیار شدید، حق پرستاری و به ۹۴۵ هزار خانوار نیز کمک هزینه معیشت (مستمری) پرداخت میکرد. پشت نوبتیهای مستمری در۲ سال گذشته صفر و بیش از ۵۰۰ هزار نفر وارد چرخه مستمری بهزیستی شدند. مستمری از ۵۴۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۷۲۰ هزار تومان برای خانوارها متغیر است./ایرنا