یارانه معیشتی | یارانه معیشتی جدید
تاریخ واریز یارانه معیشتی آذرماه | یارانه یلدایی 5 میلیونی ویژه این یارانه بگیران
مستمری مددجویان تحت پوشش دونهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی کشور در حالی با افزایش ۲۰ درصدی مابهالتفاوت ۴۰ درصد ابتدای سال مواجه است که هنوز خبری از پرداخت نیست. اگرچه وزیر تعاون دیروز اعلام کردند که مستمریها در حال واریز است، اما تاکنون بسیاری با تماس به رسانهها خواستار پیگیری و علت عدم واریز مبالغ به حساب مددجویان شدند.

یارانه معیشتی مددجویان هر ساله با پیشنهاد دولت و تصویب در مجلس شورای اسلامی افزایش مییابد.یارانه معیشتی برای مادران باردار و شیرده در مناطق محروم واریز شد.یارانه معیشتی بیستم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود. یارانه معیشتی 7 دهک اول به شرط استفاده از کالابرگ افزایش خواهد یافت در ادامه به خبر جدید درباره یارانه معیشتی می پردازیم.
البته در کنار اقدامات مثبت دولت سیزدهم، تعلل و یا تاخیر در پرداختیهای حقوق مددجویان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد سبب دلخوری و ناراحتی این قشر آسیبپذیر شده است. افرادی که در کنار ناراحتیهای ناشی از معلولیت و مخارج سنگین درمانهای مورد نیاز که در برهه تورمهای کنونی واقعا آزردهکننده و شکننده است، اکنون نگران عدم واریز مبالغ حمایتی هستند.
طبق اعلامهای غیررسمی، دلیل عدم واریز یا همان تاخیر در واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، اختلالات سیستمی در شبکه واریز وپرداخت بانکها به دلیل همزمانی با واریزی حقوقهای کارمندان و کارگران در ابتدای هر ماه عنوان میشود. براساس این گفتهها که البته چندان قانعکننده هم نیست، از نیمه شب اول آذرماه واریزیها به ترتیب در حال انجام است که به نظر واریزی مستمری تکنفرهها با تاخیری یک روزه نسبت به دیگر مستمریبگیران انجام میگیرد.
مبلغ یارانه معیشتی برای هر نفر
براساس اعلام رسمی سازمان بهزیستی، حق پرستاری خانوادهمحور آبان ماه 1402 معلولان جسمی حرکتی شدید و خیلی شدید و معلولان ذهنی تحت پوشش سازمان بهزیستی به مبلغ: 2/100/000 تومان به حساب کارت بانک رفاه این عزیزان واریز گردید.
کانال معلولان بهزیستی در فضای مجازی در خبری اعلام کرد که: « مستمری آبان ماه 1402 مددجویان تحت پوشش بهزیستی به حساب کارت بانک رفاه این عزیزان1 آذر واریز میشود»
براین اساس، مستمری یکنفره تحت پوشش بهزیستی کشور به مبلغ 764/400تومان، مبلغ مستمری خانوارهای ۲نفره 1/090/000تومان، 3نفره: 1/525/000تومان، 4نفره: 1/965/600تومان، 5نفره: 2/402/400تومان با احتساب ۴۰ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۱ و ۲۰ درصد بیشتر در مقایسه با مردادماه ۱۴۰۲ یا همان ۵ ماهه ابتدایی سال جاری واریز میگردد.
درخصوص مستمری آبانماه افراد تحت پوشش کمیته امداد نیز طبق اعلام رسمی روز ۳۰ آبان ۱۴۰۲ از طرف مرجع این نهاد پوششی، مبالغ یکنفره: 770/000 تومان، 2نفره: 1/090/000 تومان، 3نفره: 1/525/000 تومان، 4نفره: 1/960/000 تومان، 5نفره: 2/410/000 تومان به حساب کارت صندوق قرض الحسنه امداد ولایت این عزیزان واریز گردید.
استعلام یارانه معیشتی با کد ملی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی یکشنبه ۲۸ آبانماه مبلغ مستمری مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را تعیین کردند.
بر این اساس، نمایندگان با تصویب بند الحاقی ۱ ماده ۳۱ لایحه برنامه هفتم توسعه مقرر کردند که دولت موظف است در طول اجرای قانون برنامه که از سال ۱۴۰۳ آغاز میشود، علاوه بر پرداخت یارانه فعلی، هرسال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد (%۲۰) حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمند کردن یارانه ها با حذف خانوارهای پردرآمد و در قالب ردیف مستقل از طریق دستگاه های مذکور پرداخت نماید.
علاوه بر این نمایندگان مردم در خانه ملت در مصوبهای دیگر از لایحه هفتم توسعه، دولت را مکلف کردند تا نسبت به تأمین سبد معیشتی از جمله گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ، پنیر، روغن مایع و ماکارونی برای ۵ دهک اول اقدام کند.
براساس بند الحاقی 3 به ماده 31 این لایحه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 167 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در صحن درباره تامین اقلام اساسی مردم از طریق کالابرگ الکترونیکی موافقت کردند./ منبع: صفحه اقتصاد
افزایش 20 درصدی یارانه معیشتی این خانوارها
مستمری مدجویان از سازمان بورس و اوراق بهادار، «مجید عشقی» در نشست خبری در تشریح آخرین جزئیات مصوبه چگونگی برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت در شورای عالی بورس اظهار داشت: بحث سهام عدالت به دلیل اینکه از سال تخصیص با تصمیمات متناقضی همراه بود، قرار شد در شورای عالی بورس بررسی شود. از این رو، از ابتدای حضور در شورای عالی بورس تلاش شد به جمعبندی کاملی درباره برگزاری مجامع سرمایهگذاری استانی سهام عدالت دست یابیم.
وی گفت: هدف سازمان بورس و اوراق بهادار این است تا اراده مالکیتی و رای سهامداران را منتقل کنیم، موضوعی که در سالهای گذشته با ایرادهای اساسی همراه بود.
عشقی بیانداشت: تصمیم برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی از سال ۱۳۹۹ گرفته شد، اما به دلیل برخی ایرادها از جمله دولتی بودن اشخاص هیات مدیره این امر اجرا نشد و همین امر باعث متوقف شدن مجامع شد.
وی ادامهداد: انتخاب مدیران با این هدف که سهامداران حق مالکیت داشته باشند، از سال گذشته به صورت جدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اما به دلیل تعدد نظرها در تیرماه به یک جمعبندی نهایی رسیدیم، ولی از آنجا که باز هم این موضوع نیاز به اصلاح داشت، این بحث در جلسه آخر شورای عالی بورس مصوب شد.
ی درباره سهام عدالت جا ماندگان نیز توضیح داد: سهام عدالت جاماندگان در اختیار سازمان بورس و شورای عالی بورس نیست و سازمان خصوصی سازی باید دراین باره پاسخگو باشد.
عشقی افزود: جمعیت پنج تا ۶ میلیون نفری ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد به سهامداران عدالت اضافه خواهند شد که سبد سهام آنها در دولت در حال بررسی است.
از طرفی افزایش مستمری مددجویان بلاخره تصویب شد. علاوه بر تصویب افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در این گزارش به منبع تامین اعتبار این افزایش و نحوه پرداخت آن اشاره خواهیم کرد و در اندیشه معاصر تصمیم مجلس در این مورد را به تفضیل بیان کرده ایم.
نمایندگان مجلس به منظور توسعه عدالت اقتصادی و بهبود توزیع درآمد، دولت را مکلف کردند در طول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه علاوه بر پرداخت یارانه، هر سال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور را پرداخت کند.
مجلس در لایحه بودجه جدید ۲۰ درصد مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی را افزایش داد.
با توجه به تصویب بند الحاقی ۱ تا ۳۱ لایحه بودجه در مجلس سازمان بهزیستی ایران بایستی ۲۰ درصد به پرداختیهای خود بی افزاید.
بر اساس این مصوبه، دولت موظف است در طول اجرای قانون برنامه علاوه بر پرداخت یارانه فعلی، هرسال حداقل مستمری مددجویان خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد (%۲۰) حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمند کردن یارانهها با حذف خانوارهای پردرآمد و در قالب ردیف مستقل از طریق دستگاههای مذکور پرداخت نماید. دولت مکلف به پرداخت ۲۰ درصد حداقل دستمزد به مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی شد.
فعال حقوق معلولان بیان کرد: بودجه اجرای ماده ۲۷ در سال جاری حدود هزار میلیارد تومان است که آنطور که گفتهاند افزایشِ چشمگیری داشته و منتظریم ببینیم بعد از انتشار جزیاتِ لایحه بودجه ۱۴۰۳ این رقم چقدر افزایش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: آقای نجفیخواه در این جلسه در خصوص درخواست بررسی وضعیت معلولان پشتنوبتی ماده ۷ و ۲۷ دستور دادند که بررسی شود چقدر بودجه برای این کار نیاز است و چه میزان پشت نوبتی برای دریافتِ این حقوق وجود دارد.
این فعال حقوق معلولان گفت: در این جلسه اعلام شد که درخصوص نحوه اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان تصمیم قطعی گرفته نشده و قرار است دربارهی نحوهی افزایش تعداد دریافتکنندگان یا افزایش پلکانی کمک هزینه معیشت رایزنی و تصمیمگیری شود.
مروتی گفت: مفادی در قانون وجود دارد که اعتبار برای آنها در نظر گرفته شده، اما اجرا نمیشوند؛ در مورد این مفاد هم بحث شد که از آن جمله میتوان به تبصره دو ماده ۵ اشاره کرد. در این جلسه قرار شد علت عدم اجرای این مفاد بررسی شود.
وی ادامه داد: آییننامه بند «ب» تبصره ۱۲ که امسال در بند «ب» ماده ۳ تبصره ۱۶ تکرار شده است، اجرا نمیشود که در این مورد هم قرار شد پیگیری شود تا آییننامهای این تبصره نوشته و اجرا شود.
مروتی گفت: معاون سازمان برنامه و بودجه درخصوص معوقات معلولان سال ۱۴۰۲ اظهار کرد که پرداخت معوقات منوط به تأمین منابع است، اما با این وجود، موضوع را قابل بررسی دانست.
موضوعاتِ دیگر مورد بحث در این جلسه عبارت بودند از: نحوهی اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، بررسی پرداخت حق پرستاری و کمک هزینه معیشت ماده ۲۷ به همهی معلولان واجد شرایط پشت نوبت، رسیدگی بهعدم اجرای تبصره ۲ ماده ۵ قانون معلولان (بلیط نیم بها)، دستور بررسی برگزاری جلسه رئیس سازمان برنامه و بودجه با تشکلهای معلولان، درخواست اختصاص کامل بودجه بهزیستی، درخواست مستثنی کردن بهزیستی از قانون استفاده متوازن.
مروتی در پایان گفت: این جلسه را مثبت تلقی میکنیم و امیدواریم ثمربخش باشد./ ایرنا