یارانه نقدی | یارانه نقدی شهریور | یارانه نقدی این ماه
خبر فوری سازمان هدفمندی درباره افزایش یارانه نقدی | یارانه نقدی چه کسانی افزایش می یابد ؟ +جزییات
منابع هدفمندسازی یارانهها در حالی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۵ درصدی همراه است که براساس این لایحه، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حذف یارانه خانوارهای غیر مشمول حمایت دولت اقدام کند.
یارانه نقدی آذر ماه ۱۴۰۲ بدون تغییر به حساب کلیه سرپرستان خانوار مشمول دریافت یارانه در سراسر کشور واریز شد. پیش از این خبرهایی مبنی بر تغییر دهک بندی ها و تبدیل آن به صدک بندی مشمولان یارانه نقدی اعلام شده بود.بر همین اساس، در صورتی که سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم هستند، یارانه نقدی مبلغ 400 هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتیکه جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، یارانه نقدی مبلغ 300 هزار تومان بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.در ادامه به آخرین خبر از یارانه نقدی می پردازیم.
منابع هدفمندسازی یارانهها در حالی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۵ درصدی همراه است که براساس این لایحه، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حذف یارانه خانوارهای غیر مشمول حمایت دولت اقدام کند.
در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانهها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، تمامی دریافتیهای (منابع) قانون مذکور به علاوه ۴۰ درصد از منابع داخلی ریالی و ارزی حاصل از فروش داخلی و صادرات محصولات فرعی گازی از جمله اتان، پروپان، بوتان، پنتان و گوگرد به استثنای عوارض شهرداریها و دهیاریها، حق بیمه مشترکان گاز طبیعی، منابع حاصل از آب و برق و عوارض گازرسانی (به ترتیب موضوع مواد (۱۲) و (۶۵) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و حقبیمه منازل مسکونی در اجرای مواد (۲) و (۴) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی به میزان ۷۵۸۰ هزار میلیارد ریال توسط شرکتهای تابعه وزارت نفت بابت دریافتی حاصل از فروش داخلی فرآوردههای نفتی، فروش صادراتی فرآوردههای نفتی، فروش داخلی گاز طبیعی با احتساب عوارض و مالیات ارزش افزوده و فروش خوراک گاز به پتروشیمیها و سوخت صنایع، به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود.
رشد ۱۵ درصدی منابع هدفمندسازی یارانهها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و محل مصارف آن
به عبارتی منابع هدفمندسازی یارانهها در حالی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۵ درصدی به ۷۵۸ هزار میلیارد تومان رسیده که سال گذشته این رقم معادل حدود ۶۵۹ هزار میلیارد تومان بود.
مصارف موضوع این تبصره شامل یارانه دارو، شیرخشک و ملزومات مصرفی پزشکی، یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ الکترونیک، کمک به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، یارانه نان و هزینههای سرمایهگذاری و کمک به شرکتهای نفت و گاز، مصارف صرفهجویی و سایر مصارف ضروری در چارچوب این قانون تخصیص مییابد.
واریز یارانه نقدی ـ معیشتی و یارانه دارو به حساب سرپرستان خانوارها و داروخانهها
یارانه نقدی-معیشتی و مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و یارانه داروی موضوع این تبصره مستقیماً به ذینفع نهایی (حسب مورد سرپرستان خانوارها و داروخانهها) پرداخت میشود.
سازمان هدفمندسازی یارانهها نیز موظف است با ابلاغ و تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به پرداخت مصارف در حدود منابع وصولی اقدام کند.
تکلیف وزارت رفاه برای حذف یارانه نقدی خانوارهای غیر مشمول حمایت دولت
همچنین سازمان هدفمندسازی یارانهها همچنین موظف است منابع حاصل از عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فروش فرآوردههای نفتی و گاز طبیعی را با تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور صرفا برای تأمین یارانه نان و دارو هزینه کند. مطابق این لایحه، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حذف یارانه خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت به موجب آییننامهای که به پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانه به تصویب هیئت وزیران میرسد، اقدام کند./ایسنا
حذف یارانه نقدی صدکهای بالای ۹۲ ـ ۹۳
عسگریان در پاسخ به این سوال که بنابر اظهارات شما یعنی ممکن است فردی از دهک نهم به دهک دهم برود اما همچنان مشمول دریافت یارانه باشد گفت: بله؛ در حال حاضرهم تعدادی از دهک دهمیها را پوشش میدهیم (یارانه پرداخت میکنیم) و ممکن است با تغییر دهک، خانواری مثلا صدک ۹۲ و یا ۹۳ شوند که باز هم این صدکها زیر پوشش (مشمول دریافت یارانه) هستند اما اگر از صدک ۹۲ و ۹۳ بالاتر بروند حذف میشوند (از دریافت یارانه حذف میشوند) و البته افراد دیگری جایگزین آنها میشوند چون فاصله دهکها ثابت است یعنی یک فردی استحقاق دارد و دهک بالاتر میرود و کسی که استحقاق (توانایی مالی) ندارد، پایین میآید، اما بین دهکها یعنی تا دهک نهم هر چقدر جا به جایی صورت بگیرد، یارانه افراد وصل است و قطع نمیشود.
طبق قانون باید ۷ دهک یارانه بگیرند اما دولت شرایطش را دارد و به دهک هشتم و نهم هم یارانه میپردازد.
وی در ادامه در خصوص واهمه برخی مردم برای بررسی و وسعسنجی مالی آنها که منجر به ورودشان به دهک دهم و قطع یارانهشان میشود به ایسنا گفت: این عده تعداد محدودی هستند و البته قطع یارانه برخی افراد حتما توجیه منطقی دارد. بالاخره در کشور ما به ۸۰ میلیون یارانه میپردازیم اما آیا همه این افراد استحقاق دریافت یارانه را دارند ؟ آیا ۸۰ میلیون از ۸۵ میلیون جمعیت ایران مستحقق دریافت یارانه هستند؟ اما دولت در حال پرداخت آن است و قانون هم میگوید تا دهک هفتم یارانه بپردازید و مابقی دهکها را (از دریافت یارانه) حذف کنید اما الان دولت میگوید در شرایطی هستم که میخواهم یارانهها باقی بماند و به همه یارانه میپردازم و ما هم تابع هستیم.
بر اساس آخرین تغییراتی که صورت میگیرد دهکهای درآمدی از بعد خانواری خارج و به صورت «نفری» دهکبندی میشوند تا اینگونه فاصله دهکها رُند و ساده شوند. در گام بعدی آنها را به صورت «صدک» در میآورند تا تحلیل بین دهکها کلی نباشد و خیلی ریزتر و دقیقتر مورد بررسی قرار گیرند؛ لذا هر دهک درآمدی تبدیل به ۱۰ قسمت و به عبارتی صدک میشود.
پیش از این عنوان میشد دهک دهم درآمدی باید از دریافت یارانه حذف شود اما از این پس اگر قرار است حذفی صورت بگیرد، به صورت صدکی است مثلا میگویند سه و یا ۶ صدک آخر از دریافت یارانه حذف میشوند و یا اگر قرار باشد کمکهای ویژهای ارائه شود هم از این روش استفاده خواهد شد. فرض کنید یک نفر الان دهک هفتم است و یارانه میگیرد و مشمول یارانه تشویقی کالابرگی هم شده است حالا اگر دهک او جابه جا و مثلا هشتم شود، این فرد یارانهاش را میگیرد اما دیگر مشمول خرید تشویقی و یارانه مضاعف نمیشود.
شاخصهای مدنظر در صدکبندی خانوارها برای دریافت یارانه مفصل هستند که مهمترین آن بعد و ساختار خانوار است؛ اینکه خانوار چند نفره است؟ چند نفر از اعضای خانوار درآمد دارند؟ آیا آن خانوار فرزند معلول و یا بیمار خاص دارد؟ و ... لذا در این طرح شاخصهای مختلفی بررسی میشود. همچنین شاخص دیگر بررسی تراکنشهای بانکی افراد و حساب بانکی آنها در ابتدا و انتهای دوره، بررسی مانده حساب، سود بانکی، ساتنا، پایا و ... لذا تمام حوزه و امور بانکی است. داشتن خودرو شاخص دیگری است که در طرح صدک بندی خانوارهای یارانهبگیر مورد بررسی قرار میگیرد؛ البته داشتن خودرو از نظر تعداد و کیفیت و قیمت در این طرح مهم است.
معاون وزیر کار و رفاه پیش از این اعلام کرده بود، ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی یارانه بگیر (حدود ۸۰ میلیون ایرانی) در چرخه صدکبندی میچرخند این در حالیست که عدهای از مردم که حدود ۶ میلیون نفر میشوند از ابتدا در طرح هدفمندی ثبت نام نکردهاند و از چرخه دریافت یارانه خارجند./ ایسنا
ورود به سامانه حمایت یارانه نقدی
ابتدا وارد سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها به نشانی اینترنتی Hemayat.Mcls.Gov.Ir شوید. سپس بر روی گزینه ورود/ثبت نام کلیک نمایید.
در پنجره باز شده روی ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند کلیک کنید تا به آدرس Https://Sso.My.Gov.Ir/Login منتقل شوید.
یارانه نقدی / وارد کردن شماره همراه
در این صفحه (تب ورود با رمز یکبار مصرف فعال باشد) شماره همراه سرپرست خانوار و تصویر امنیتی را تکمیل نمایید و روی ارسال رمز یکبار مصرف بزنید تا کد تایید به شماره موبایل ارسال شود.
یارانه نقدی / وارد کردن رمز یکبار مصرف
رمز یکبار مصرف ۵ رقمی ارسال شده به شماره موبایل سرپرست خانوار را در فیلد مربوطه وارد نمایید تا به داشبورد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند وارد شوید. در صورتی که پیامک دریافت نکردید بعد از مدت زمان نشان داده شده مجددا درخواست بدهید.
یارانه نقدی / ورود به داشبورد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
در صفحه باز شده روی مشاهده وضعیت مشمولیت یارانه و ثبت درخواست کلیک کنید.
مشاهده دهک بندی خانوار یارانه نقدی بگیر
با کلیک بر روی مشاهده وضعیت مشمولیت یارانه و ثبت درخواست پنجرهای برای شما باز می شود که شامل دهک بندی شماست.
یکی دیگر از راههای استعلام دهک خانوار، استفاده از شماره تلفن گویا میباشد که ابتدا با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس گرفته و سپس کد ملی سرپرست خانوار را به همراه شماره تلفن سرپرست خانوار وارد نمایید. تا از دهک بندی خانوار خود مطلع شوید. در این روش باید شماره همراهی را وارد نمایید که به نام شخص سرپرست خانوار می باشد.