کد خبر : 46329 / /
/

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حقوق بازنشستگان کشوری

خبر خوش دولت برای بازنشستگان | افزایش 90 درصدی حقوق بازنشستگان در سال اول | منتظر افزایش 5 میلیونی باشید

این نماینده مجلس از یک خبر خوش برای دریافتی‌های زیر ۱۰ میلیون خبر داد و گفت: یک تبصره داشتیم که براساس آن قرار شد کل متناسب‌سازی برای بازنشستگانی که زیر ۱۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد در همان سال اول اجرا شود و این فاصله در همان سال جبران شود.

خبر خوش دولت برای بازنشستگان | افزایش 90 درصدی حقوق بازنشستگان در سال اول | منتظر افزایش 5 میلیونی باشید

حقوق بازنشستگان در ایران بر اساس قوانین و مقرراتی تعیین می‌شود که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله طبقه بازنشستگان، نوع شغل و زمان خدمت است. در ایران، بازنشستگان به دو دسته عمومی و ویژه تقسیم می‌شوند.به طور کلی، حقوق بازنشستگان شامل حقوق پایه، بیمه‌های اجتماعی، بیمه تکمیلی، روزهای تعطیل و تعطیلات سالانه، یارانه‌ها و منافع دیگر است.همچنین، سازمان تامین اجتماعی در صورت لزوم می‌تواند تغییراتی در حقوق بازنشستگان اعمال کند.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سال‌های کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار می‌کرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده می‌شود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده می‌شود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر می‌گیرد.

حقوق بازنشستگان

خبر مهم از متناسب سازی حقوق بازنشستگان

هاجر چنارانی (عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی) در ارتباط با مصوبات این کمیسیون گفت: بیست و دوم آبان در این کمیسیون تصمیم‌هایی گرفته شد و یک خبر خوش برای بازنشستگان داریم؛ متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان اجرا می‌شود.

این نماینده مجلس در مورد چند و چون اجرای متناسب‌سازی در طول برنامه هفتم توسعه گفت: قرار شد تا پایان سال سوم برنامه، دریافتی بازنشستگان کشوری به ۹۰ درصد حقوق و مزایای مستمر شاغلین برسد.

چنارانی افزود: براساس مصوبه کمیسیون، ۴۰ درصد این فاصله در سال اول برنامه هفتم، ۳۰ درصد در سال دوم و ۳۰ درصد دوم نیز در سال سوم اجرایی می‌شود؛ به این ترتیب، در طول سه سال، دریافتی بازنشستگان کشوری به ۹۰ درصد حقوق شاغلان می‌رسد.

این نماینده مجلس از یک خبر خوش برای دریافتی‌های زیر ۱۰ میلیون خبر داد و گفت: یک تبصره داشتیم که براساس آن قرار شد کل متناسب‌سازی برای بازنشستگانی که زیر ۱۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد در همان سال اول اجرا شود و این فاصله در همان سال جبران شود.

مهدی عسگری، نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس به خبرنگار مهر گفت: براساس این مصوبه مقرر شد تا طی ۳ سال اول برنامه هفتم، حقوق بازنشستگان بصورت پلکانی به ۹۰ درصد حقوق شاغلان (همتراز آنها) افزایش یابد.

وی افزود: این افزایش در سال اول (۱۴۰۳) ۴۰ درصد و در سال دوم و سوم هم ۳۰ درصد خواهد بود.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن درخصوص روند اجرایی این مصوبه، اظهار داشت: با آغاز اجرای هفتمین برنامه ۵ ساله کشور طی ۳ سال نخست، دریافتی بازنشستگان به ۹۰ درصد دریافتی شاغلان هم‌تراز خواهد رسید.

وی در پایان گفت: متناسب‌سازی یکی از مطالبات به‌حق بازنشستگان عزیز بوده است که تلاش شد موافقت دولت نیز جلب شود که در نهایت بر روی این پیشنهاد توافق شد تا با تصویب آن در قانون برنامه هفتم، به عنوان سند بالادستی و نقشه راه اداره کشور در ۵ سال آینده، ملاک عمل دولت قرار گیرد.

شایان ذکر است این موضوع اکنون در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده و تصویب نهایی آن نیازمند رأی نمایندگان در صحن علنی مجلس است.

حقوق بازنشستگان

 میزان افزایش حقوق بازنشستگان تعیین شد

یک عضو هیات رییسه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه از مصوبه این کمیسیون برای تعیین میزان افزایش حقوق بازنشستگان در لایحه برنامه هفتم توسعه خبر داد.

به گزارش تجارت نیوز، محمدرضا دشتی اردکانی با اشاره به جلسه امروز کمیسیون تلفیق برنامه هفتم گفت: در این‌ جلسه کمیسیون تلفیق درباره میزان افزایش حقوق بازنشستگان در طول برنامه هفتم توسعه تصمیم گیری کرد؛ این مصوبه در صورت تصویب در صحن علنی مجلس و تایید شورای نگهبان اجرایی می شود.

وی توضیح داد: طبق مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، ضریب حقوق بازنشستگان در طول سه سال اول اجرای قانون برنامه هفتم به میزانی افزایش پیدا می کند که حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلان برسد.

وی ادامه داد: این افزایش حقوق بازنشستگان به نحوی خواهد بود که فاصله بین حقوق بازنشستگان و شاغلان مشابه در سال اول اجرای برنامه هفتم توسعه ۴۰ درصد و سال های دوم و سوم برنامه به ترتیب ۳۰ درصد کاهش پیدا می کند.

حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلان می‌رسد

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: کمیسیون تلفیق تصویب کرد که حقوق بازنشستگان در طول اجرای قانون برنامه هفتم به ۹۰ درصد حقوق شاغلان برسد.

محسن زنگنه در گفت و گو با ایسنا در توضیح جلسه امروز کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: در این جلسه کمیسیون تصویب کرد که میزان افزایش حقوق یا درصد افزایش حقوق بازنشستگان نسبت به شاغلین در طول سال‌های برنامه با تاکید بر سه سال اول به گونه‌ای باشد که حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز برسد.

وی ادامه داد: فرمولی که نمایندگان به آن رای دادند بدین ترتیب است که اگر فاصله بین حقوق کارمند شاغل و بازنشسته به فرض ۱۰۰ تومان باشد، در سال اول برنامه ۴۰ درصد، در سال دوم ۳۰ درصد و در سال سوم ۳۰ درصد دیگر این فاصله جبران شود تا در نهایت حقوق بازنشسته به ۹۰ درصد حقوق کارمند شاغل برسد.

زنگنه مجددا در توضیحات تکمیلی بیان کرد: فرض کنید میزان اختلاف بین حقوق شاغل و بازنشسته برای رسیدن به حقوق ۹۰ درصد شاغل عدد ۱۰۰ باشد پس باید ۱۰۰ تومان به حقوق بازنشسته اضافه شود تا حقوق بازنشسته به ۹۰ درصد حقوق شاغل برسد لذا مصوب شد در سال اول ۴۰ درصد این اختلاف جبران شود، در سال دوم ۳۰ درصد اختلاف باقی مانده جبران شده و در سال سوم هم ۳۰ درصد دیگر جبران شود پس عملا در طول سه سال اجرای برنامه هفتم به ترتیب به صورت ۴۰ درصد، ۳۰ درصد و ۳۰ درصد اختلاف بین حقوق بازنشسته و کارمند شاغل جبران می‌شود.

وی درباره شمولیت این مصوبه گفت: این مصوبه شامل بازنشستگان کشوری و لشکری می شود. البته معمولا برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیز از میزان افزایش حقوق بازنشستگان پیروی می شود که آن هم در شورای عالی کار با فرآیند خودش مصوب خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه درباره میزان منابع مورد نیاز برای اجرای این مصوبه گفت: اگر قرار باشد حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری در سال ۱۴۰۳ در کل کشور به ۹۰ درصد حقوق شاغلین برسد، حدودا بین ۲۰۰ الی ۲۳۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است پس طبیعتا تامین این میزان منابع در طول یک سال برای دولت امکان پذیر نیست. با همین نگاه کمیسیون تلفیق در مصوبه خود یک فضای پلکانی را در نظر گرفت تا این میزان افزایش حقوق در سه سال اول اجرای برنامه هفتم محقق شود.

 

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.