کد خبر : 45954 / /
/

روش غیر حضوری انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث | استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی | تعیین سود سهام عدالت وراث

پس از ۱۵ سال بلاتکلیفی، بالاخره سامانه متوفیان سهام عدالت راه‌اندازی شد که امروز رونمایی می‌شود.

روش غیر حضوری انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث | استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی | تعیین سود سهام عدالت وراث

سهام عدالت | یکی از دغدغه‌های وراث متوفیان سهام عدالتدر طول ۱۸ سال گذشته تعیین تکلیف انتقال سهام بود. انتقال سهامی که بار‌ها وعده راه‌اندازی سامانه آن داده شده بود. تا این که سرانجام رئیس سازمان بورس مجید عشقی اعلام کرد، سامانه انتقال سهام متوفیان سهام عدالتبه نام “میراث” رونمایی شد.خبر خوشی از واریز سود سهام عدالت نفری 400 هزارتومان بحساب ها خبر داد. سود سهام عدالت برای دارندگان سهام ۵۰۰ هزار تومانی با دارندگان سهام یک میلیون تومانی متفاوت است.آخرین اخبار سهام عدالت را در خبر آزاد بخوانید.

پس از ۱۵ سال بلاتکلیفی بالاخره سامانه متوفیان سهام عدالت راه اندازی شد، که امروز قرار است این سامانه رونمایی شود، سامانه‌ای برای انتقال بیش از هفت صد هزار نفر فوت‌شدگان به وراث.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در این زمینه گفته است سامانه انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث با نام «میراث» روز دوشنبه پانزدهم آبان‌ماه در افتتاحیه دهمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی‌سازی کیش رونمایی می‌شود.

با رونمایی از سامانه انتقال سهام متوفیان سهام عدالت دغدغه حدود ۱۵ میلیون نفر از وراث متوفیان سهام عدالت بعد از حدود ۱۸ سال برطرف خواهد شد.

بر اساس اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، وراث متوفیان سهام عدالت در مرحله نخست این طرح ملی، می‌توانند به شعب منتخب شرکت‌های کارگزاری سراسر کشور مراجعه کنند، وراث سهام عدالت برای دریافت جدول زمان‌بندی و تشکیل پرونده باید به درگاه ذی‌نفعان بازار سرمایه به آنشانی ddn.csdiran.ir و برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای این طرح ملی به رسانه‌های رسمی مراجعه کنند.

در فرآیند انتقال دارایی فوت شدگان از طریق این سامانه سه نهاد با شرکت سپرده گذاری مرکزی همکاری دارند که شامل برخی بانک‌ها، دفاتر کارگذاری و در مراحل بعدی دفاتر پیشخوان قضائی و پیشخوان دولت اضافه خواهند شد.

کافی است یکی از این وراث با در دست داشتن اصل گواهی حصر وراثت و یک‌سری مدارک هویتی خود و بقیه وراث به یکی از شعبه کارگزاری مراجعه کننده، احراز هویت می‌شوند و اطلاعاتش در سامانه ثبت می‌شود.

آن‌طور که مسئولان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده‌اند تا پایان سال انتقال سهام سه میلیون و ۷۰۰ هزار فوتی انجام خواهد شد و پس از تقسیم سهام میان وراث، در ابتدای سال آینده سودهای انباشت شده نیز میان وراث تقسیم خواهد شد.

بر اساس آخرین اطلاعات، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کرده‌اند که زیرساخت‌های لازم برای تعیین تکلیف انتقال سهام این تعداد متوفی فراهم شده و فردا با رونمایی از سامانه میراث، این طرح ملی وارد مرحله عملیاتی می‌شود.

سهام عدالت

فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث

متقاضی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث می‌بایست پس از ورود به درگاه ذی‌نفعان بازار سرمایه به نشانی ( https://ddn.csdiran.ir) در ابتدا با وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان، نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده است یا خیر اطلاع حاصل کنند.

در ادامه این اطلاعیه آمده است، در صورت تأیید زمان تشکیل پرونده، متقاضی باید با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاری‌های منتخب نسبت به ارائه مدارک زیر اقدام کند:

۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی

۲- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد.)

۳- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند «ب» ماده ۸۹۲ قانون مدنی برای کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است.)

۴- در صورتی‌که متوفی دارای وصیت‎نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت‌نامه نیز ضروری است./ایمنا

استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی

سامانه استعلام سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir برای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی هر شخص پایه‌ریزی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام سهام عدالت می‌توانید به مقاله «استعلام سهام با کدملی» مراجعه کنید.

استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی

با مراجعه به این سایت و ورود کد ملی هر شخص، با دسترسی به شماره همراه وی، می‌توان از اختصاص سهام عدالت وی و میزان آن، آگاهی لازم را کسب نمایید. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت باشد، یکی از وراث به نمایندگی از سایرین، می‌تواند برای تقسیم و انتقال سهام عدالت متوفی به کدهای وارثین، اقدامات لازم را انجام دهد.

انتقال سهام عدالت متوفیان

در صورتی که متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده و تاریخ فوت ایشان قبل از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ و سهام عدالت ایشان از نوع غیر مستقیم باشد، پس از فراخوانی که به صورت مرحله بندی و از طریق رسانه‌های عمومی اطلاع‌رسانی می شود، وراث می‌توانند مراحل انتقال سهام را از طریق کارگزاری بیدار طی کنند. در مرحله نخست وراث باید مراحل قانونی انحصار وراثت را به طور کامل طی کرده باشند. ثبت پرونده‌ی انتقال قهری سهام عدالت متوفی به دو روش حضوری (مراجعه به شعب و دفاتر منتخب پیشخوان دولت طرف قرارداد کارگزاری) و غیر حضوری (ثبت در فرم آنلاین) امکان پذیر می‌باشد.

روش غیر حضوری

سامانه الکترونیکی سهام عدالت کارگزاری بیدار مراجعه کرده و مدارک را بارگذاری کنند. بعد از گذراندن مراحل اداری، سهام متوفی به وراث منتقل می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای بارگذاری در سامانه الکترونیکی سهام عدالت:

    تصویر اصل و یا کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامه

    تصویر تمام صفحات شناسنامه متوفی

    تصویر کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث

یکی از وراث که سجامی بوده به نمایندگی از سایرین وارد لینک آنلاین به نشانی https://ebidar.com/sahamedalat/ شده و مدارک فوق را بارگزاری و اطلاعات لازم را وارد نموده و پس از ثبت درخواست مدارک زیر را به نشانی کارگزاری بیدار ارسال نماید.

    کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامه.

    کپی خوانای تمام صفحات شناسنامه متوفی.

نشانی جهت ارسال مدارک:  تهران، بلوار آفریقا، بعد از چهارراه جهان کودک، کوچه علمی فرهنگی (کمان)، پلاک ۱۷، واحد پذیرش مدارک کارگزاری بیدارکد پستی : ۱۵۱۸۷۳۴۸۱۱

نتیجه بررسی مدارک و صحت آن، بعد از طی مراحل قانونی از طریق پیامک به وراث متوفی، اطلاع‌رسانی می‌شود./کارگزاری بیدار

نحوه تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت متوفیان چگونه است؟

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد. رونمایی از سامانه تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث ایشان. (سامانه میراث) دغدغه حدود ۱۵ میلیون نفر را حل و فصل می‌کند.

وی با بیان اینکه بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ درگذشته اند. اظهار داشت: امیدواریم با همکاری شرکت‌های کارگزاران بتوانیم برگ زرین دیگری را در ارائه خدمات به جامعه سهامداری رقم بزنیم.

حسنلو گفت: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در سال‌های گذشته تجارب ارزشمندی را با صنعت کارگزاری پشت سرگذاشته. که از جمله آن‌ها می‌توان به احراز هویت حضوری و غیر حضوری به صورت الکترونیکی در سامانه سجام و فروش سهام عدالت در سال ۹۹ اشاره کرد.

بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار متوفی سهام عدالت وجود دارد

معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۴۴ میلیون نفر در سامانه سجام ثبت نام کرده اند. این موضوع برای شرکت‌های کارگزاری یک فرصت ویژه را شکل داده است. گفت: در موضوع تقسیم قهری سهام عدالت به وراث نیز مجددا یک فرصت نهفته برای کارگزاران به وجود می‌آید. با توجه به این که بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار متوفی سهام عدالت در ایران وجود دارد.

او با اعلام اینکه اجرای طرح انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث بر اساس زمانبندی و سال فوت آن‌ها خواهد بود. افزود: شرکت سپرده گذاری مرکزی در ادامه مسیر تحول دیجیتال خود با رونمایی از سامانه (میراث). در روز‌های آتی تقسیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث را به صورت الکترونیک انجام می‌دهد. پیش بینی می‌کنیم تا قبل از پایان سال جاری انتقال سهام عدالت همه متوفیان به وراث تعیین تکلیف شود.

حسنلو تصریح کرد: شرکت سپرده گذاری مرکزی در فرایند تسهیم و انتقال هیچ گونه پیامکی از سرخط‌های شماره دار و بدون ماسک ارسال نمی‌کند. از نظر ما این پیامک‌ها بی اعتبار است و مردم نباید به این پیامک‌ها توجه کنند.

آدرس سایت برای تشکیل پرونده

 معاون سمات گفت: وراث سهام عدالت برای دریافت جدول زمان بندی و تشکیل پرونده به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir . برای اطلاع از آخرین اخبار و رویداد‌های این طرح ملی به سایت اینترنتی شرکت سپرده گذاری مرکزی به نشانی www.csdiran.ir مراجعه کنند.

حالا خبر‌ها از برگزاری دهمین نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی حاکی از آن است. سامانه میراث در حاشیه این نمایشگاه فردا رونمایی می‌شود./باشگاه خبرنگاران جوان

در ادامه هم مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی محمد باغستاتی در اختیار داشتن برگه انحصار وراثت و سجامی بودن یکی از وراث. را از مهم‌ترین مدارک برای مراجعه به شرکت‌های کارگزاری اعلام کرد. گفت: افراد حتما باید سجامی باشند. برگه انحصار وراثت رو داشته باشند./اندیشه معاصر

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.