تغییرات در بازار خرید و فروش سکه و طلا | کدام سکه مشتری بیشتری دارد؟
به گفته عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران التهابات نوسانی قیمت سکه و طلا، داد و ستدها را در بازار کاهش داد.

ابراهیم محمدولی عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت اخیر بازار سکه و طلا به اقتصاد آنلاین گفت: در بازار کنونی با توجه به نوساناتی که رخ داده انتظاری نسبت به رونق داد و ستد نمیتوان داشت که این مسئله نیز در بازار وجود دارد و معاملات کمتر شده است.
وی اضافه کرد: از دو سه ماه پیش تا دو هفته قبل بازار در آرامش بود، داد و ستد وجود داشت و قیمت طلا و سکه و ارز ثبات نسبی داشتند که همین امر باعث شده بود معاملات و تولید در وضعیت متعادل باشند اما از هفته پیش تا امروز وضعیت بازار تغییر کرده، التهابات نوسانی در بازار ایجاد شده که باعث کاهش داد و ستدها شده است.
عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه طلا، انس جهانی و ارز مکمل یکدیگر هستند، اظهار داشت: وقتی بازار انس جهانی و ارز دچار تحول میشود قیمت طلا و سکه هم باید خودش را در آن مسیر ببرد این سه مکمل یکدیگر هستند و باید روند همدیگر را پیش بگیرند.
محمدولی درباره دلایل کاهش حباب سکه در روزهای اخیر نیز گفت: کاهش حباب سکه میتواند هم به دلیل کاهش تقاضا باشد و هم افزایش عرضه؛ زمانی که عرضه بتواند تقاضا را تامین کند حباب کمتر میشود. وقتی عرضه مسلط شود حباب سکه کم می شود به دلیل اینکه تقاضا نمیتواند عرضه را تامین کند. ما انتظار داریم این حباب به طور کامل از بین رود.
وی ادامه داد: بانک مرکزی سکه را ضرب و عرضه میکند، این نهاد باید روند بازار در نظر داشته باشد که مردم چه نوع سکههایی را درخواست میکنند به عبارت دیگر سکههای وزن بالا در حال حاضر کمتر تقاضا دارد و سکههای سبکتر به دلیل اینکه از نظر قیمتی پایینتر هستند تقاضای بیشتری دارند بنابراین باید سکههای سبک را طوری عرضه کند که تقاضا تامین شود وقتی این اتفاق رخ دهد حباب کمتر و کمتر خواهد شد.
این فعال بازار طلا در پاسخ به این سوال که چرا بانک مرکزی ضرب یا عرضه سکه را به اتحادیه واگذار نمیکند نیز اظهار داشت: طبق قانون سکه مانند اسکناس در ید بانک مرکزی است و کسی نمیتواند آن را ضرب کند در گذشته پیشنهاد شد که صنعت طلای کشور طلای خام را به بانک مرکزی بدهد و این بانک پس از ضرب، سکه را به اتحادیه داده و اتحادیه آن را در بازار عرضه کند که متاسفانه این اتفاق رخ نداد و بعید است تغییر کند که اگر اتفاق بیفتد قطعا باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.
خرید طلا دوباره جذاب شد
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۷ درصد افزایش به ۱۹۷۲ دلار و ۴۰ سنت رسید.
به گزارش رویترز، در شرایطی که بیثباتیهای ژئوپلیتیکی رو به افزایش است و تنشهای خاورمیانه روز به روز شدیدتر میشود، تمایل به طلا به عنوان یک سرمایهگذاری ایمن هم تقویت شده است. سرمایهگذاران حالا به طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن نگاه میکنند.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۷ درصد افزایش به ۱۹۷۲ دلار و ۴۰ سنت رسید. اما قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۱۹۸۳ دلار و ۹۰ سنت رسیده است.
سرمایهگذاران از نزدیک درگیری بین رژیم صهیونیستی و حماس را بررسی میکنند چون میتواند زنجیرههای عرضه را مختل کرده و بحران بزرگتری ایجاد کند. این شرایط تمایل به طلا به عنوان یک گزینه ایمنتر برای سرمایهگذاری را تقویت کرده است. قیمت طلا طی دو هفته گذشته علیرغم بالا رفتن سود اوراق قرضه خزانهداری آمریکا، حدود ۹ درصد افزایش داشته است.
اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا شرایط بازار را بیش از پیش پیچیده کرده است. وی در آخرین سخنرانی خود از لزوم مهار تورم سخن گفت. به طور کلی دورنمای قیمت طلا تحت تاثیر تنشهای ژئوپلیتیکی و تغییر سیاست آمریکا در مورد سود اوراق قرض بسیار خوشبینانه است.
در میان سایر فلزات گرانبها قیمت نقره با ۰.۲۴ کاهش به ۲۳ دلار و ۶ سنت رسید و پلاتین با ۰.۱۴ درصد کاهش، ۸۸۹ دلار و ۶۵ سنت معامله میشود.
تسنیم