تصمیم جدید برای یارانه نقدی آبان | یارانه نقدی صاحبان خودرو تغییر می کند
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به معیار داشتن خودرو برای حذف یارانه گفت: تا یک ماه دیگر دستهبندی درآمدی خانوارها از « دهک » به « صدک » تغییر میکند.
یارانه نقدی | قرار است فرمول پرداخت یارانه نقدی تغییر کند. بر این اساس، صدک جاگزین دهک و شمار یارانه بگیران بیشتر خواهد شد. هرچند زمان اجرای این طرح مشخص نیست. بر همین اساس، در صورتی که سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم هستند، یارانه نقدی مبلغ 400 هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتیکه جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، یارانه نقدی مبلغ 300 هزار تومان بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.در ادامه به آخرین خبر از یارانه نقدی می پردازیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به معیار داشتن خودرو برای حذف یارانه گفت: تا یک ماه دیگر دستهبندی درآمدی خانوارها از « دهک » به « صدک » تغییر میکند.
علیرضا عسگریان، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت که تا یک ماه دیگر دستهبندی درآمدی خانوارها از « دهک » به « صدک » تغییر میکند که بدین ترتیب احتمال اضافه، حذف و تغییر میزان «یارانه» خانوارها وجود دارد.
عسگریان در این باره اظهار کرد: بر اساس آخرین تغییراتی که صورت میگیرد ما دهکهای درآمدی را از بعد خانواری خارج و به صورت «نفری» دهک بندی میکنیم تا فاصله دهکها رُند و ساده شود. در گام دوم آنها را به صورت «صدک» در میآوریم تا تحلیل بین دهکها کلی نباشد و خیلی ریزتر و دقیقتر آنها را بررسی کنیم؛ لذا هر دهک درآمدی تبدیل به ۱۰ قسمت و صدک میشود.
وی در ادامه توضیحات خود افزود: فرض کنید زمانی میگفتند دهک دهم درآمدی باید از دریافت یارانه حذف شود اما از این پس اگر قرار است حذفی در آینده صورت بگیرد، به صورت صدکی است مثلا میگویند سه صدک آخر حذف شود و یارانه نگیرد. یا اگر قرار باشد کمکهای ویژهای ارائه شود هم از این روش استفاده میکنیم. قبلا دهک اول را داشتیم که پایینترین دهک درآمدی از نظر معیشتی است و مثلا اگر تصمیم گرفته شود یارانه ویژهای به این دهک داده شود میگویند به ۵ صدک اول یارانه ویژه را میدهیم که تعدادشان نصف مجموع دهک اول میشود؛ لذا قدرت تحلیل صدک خیلی راحتتر و فهم فاصلههای آن خیلی بهتر است. این طرح از ماه آینده اجرایی میشود.
وی در خصوص شاخصهای مدنظر در صدکبندی خانوارها برای دریافت یارانه گفت: این دادهها و شاخصها خیلی مفصل هستند که مهمترین آن بعد خانوار و ساختار خانواده است؛ اینکه خانوار چند نفره است؟ چند نفر از اعضای خانوار درآمد دارند؟ آیا آن خانوار فرزند معلول و یا بیمار خاص دارد؟ و … که در این طرح شاخصهای مختلفی بررسی میشود.
معاون وزیر رفاه ادامه داد: همچنین شاخص دیگر بررسی تراکنشهای بانکی افراد و حساب بانکی آنها در ابتدا و انتهای دوره، بررسی مانده حساب، سود بانکی، ساتنا، پایا و … لذا تمام حوزه و امور بانکی است.
عسگریان داشتن خودرو را شاخص دیگری عنوان کرد که در طرح صدک بندی خانوارهای یارانهبگیر مورد بررسی قرار میگیرد و در این خصوص گفت: همچنین داشتن خودرو از نظر تعداد و البته کیفیت و قیمت آن هم مهم است.
وی همچنین در خصوص جابهجایی دهکها بعد از صدک بندی خانوارهای یارانهبگیر عنوان کرد: فرض کنید یک نفر الان دهک هفتم است و یارانه میگیرد و مشمول یارانه تشویقی کالابرگی هم شده است حالا اگر دهک او جابه جا و مثلا هشتم شود، این فرد یارانهاش را میگیرد اما دیگر مشمول خرید تشویقی و یارانه مضاعف نمیشود و یا اگر دهک دهم رفت، یارانهاش حذف میشود.
معاون وزیر رفاه همچنین گفت که با اجرای صدک بندی، ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی یارانه بگیر (حدود ۸۰ میلیون ایرانی) در این چرخه صدکبندی میچرخند این در حالیست که عدهای از مردم که حدود ۶ میلیون نفر میشوند از ابتدا در طرح هدفمندی ثبت نام نکردهاند و از چرخه دریافت یارانه خارجند.
تغییر دهک بندی خانوارها به زودی/ یارانهنقدی حذف می شود؟
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برنامهای برای حذف دهکها در دولت وجود ندارد و همه کسانی که یارانه میگیرند، همچنان مشمول دریافت یارانه اند اما به زودی تغییراتی در دهک بندی خانوارها انجام میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر ،معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اطلاعات ۸۵ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی بر اساس کد ملی بر روی پایگاه رفاه ایرانیان مستقر است و بر اساس این اطلاعات وسع سنجی انجام میشود.
عسگریان با بیان اینکه برنامهای برای حذف یارانه بگیران وجود ندارد، افزود: این سامانه در حال به روز رسانی است و به زودی تغییراتی در دهک بندی خانوارها انجام میشود.
عسگریان افزود: اطلاعات سامانه به روز شده و به زودی با اعمال اطلاعات در داخل دهکها جابجایی صورت میگیرد.
وی افزود: هم اکنون ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر یارانه میگیرند و همین تعداد بدون تغییر حفظ میشود، اما دهکها تغییر خواهد یافت. وی تاکید کرد: این پایگاه از مهمترین پنجرههای اطلاعاتی کشور محسوب میشود و بسیاری از سیاستهای کلی دستگاههای مختلف از طریق این اطلاعات تدوین خواهد شد.
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هم اکنون این پایگاه در طرح کالابرگ و تعیین افراد مشمول و همچنین در تعیین افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد و بهزیستی نقشی تعیین کننده دارد.
شمارش معکوس تغییر فرمول پرداخت یارانه نقدی در آبان ماه
قرار است فرمول پرداخت یارانه تغییر کند. بر این اساس، صدک جاگزین دهک و شمار یارانهبگیران بیشتر خواهد شد. هرچند زمان اجرای این طرح مشخص نیست.
اخیرا اخباری مبنی بر تغییر شیوه پرداخت یارانه نقدی منتشر شد که به دنبال آن بازار گمانهزنیها مبنی بر افزایش مبلغ یارانهای که به دست سرپرستان خانوار میرسد، داغ شد. اما پس از طرح این گمانهها و احتمالات بود که سخنگوی دولت دست رد بر آنها زد و طی سخنانی اعلام کرد که قرار است فقط فرمول یارانه تغییر کند. بر این اساس صدک جای دهک را خواهد گرفت و البته شمار یارانهبگیران هم اضافه خواهد شد.
از شنبه هفته جاری بود که تغییر و تحولات در حوزه یارانه نقدی که حالا دیگر ارزش آن به نصف تقلیل یافته، آغاز شد. یکی از این تغییرات، اضافه شدن دهکهای ششم و هفتم به مشمولان دریافت یارانه تشویقی بود. از آنجاییکه این افراد یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دریافت میکنند، اگر تصمیم بگیرند ۲۰۰ هزار تومان را صرف خرید کالاهای معرفیشده در سبد کالابرگ کنند، ۱۲۰ هزار تومان بهعنوان اعتبار در اختیارشان قرار میگیرد که بدین ترتیب مبلغ یارانه آنها به ۴۲۰ هزار تومان افزایش مییابد.
پیشتر دهکهای اول تا سوم مشمول این طرح شده بودند. این یارانهبگیران هر ماه ۴۰۰ هزار تومان یارانه دریافت میکنند و در قالب این طرح، مبلغ یارانه آنها به ۵۲۰ هزار تومان میرسد.
فرمول یارانه نقدی چه تغییری میکند؟
جدای از این اخبار، خبر دیگری مبنی بر تغییر شیوه پرداخت یارانه به مردم در صدر اخبار قرار گرفت و اندکی بعد گمانههای زیادی درباره افزایش مبلغ یارانه نقدی مطرح شد. اما ظاهرا در این طرح جدید، قرار است تنها صدک جایگزین دهک شود. تسنیم در این باره طی گزارشی نوشته است که اگر تا پیش از این جمعیت ایران به شکل دهکبندی طبقهبندی میشد و میزان یارانه پرداختی بر اساس دهک بود، حالا قرار است بهجای دستهبندی ۱۰تایی جامعه، جمعیت ایران به ۱۰۰ دسته تقسیم شود که این به معنای بالا رفتن مبلغ یارانه نیست اما بهمعنی افزایش شمار یارانهبگیران هست.
بر اساس این گزارش، در حالی دولت به دنبال تغییر شیوه و فرمول پرداخت یارانه و افزایش رغبت مردم به استفاده از کالابرگ است که تورم فزاینده و رشد اقتصادی پایین در اقتصاد ایران، فاصله بین دستمزد و هزینه کمدرآمدها را به شدت افزایش داده و حالا دیگر این کمکهای حمایتی پاسخگوی نیاز آنها نیست. بسیاری از افراد از طبقه متوسط به طبقه فقیر سقوط کردهاند و به گفته برخی کارشناسان دیگر طبقه متوسط محو شده و جای خود را به طبقه متوسط فقیر داده است. فقر به شدت گسترش یافته و حالا انواع مختلفی از آن مانند فقر زمانی و فقر خشن در جامعه ایران نمایان شده است.
به همین دلیل کارشناسان به دولتمردان توصیه میکنند که ابتدا تورم را مهار کنند و بعد به سراغ شیوههای حمایتی از کمدرآمدها بروند./تجارت نیوز