حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حقوق بازنشستگان کشوری
خبر غافلگیرکننده درباره افزایش حقوق بازنشستگان | طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان منتفی شد ؟ + جزییات
نماینده مهریز در مجلس خبر داد: همسانسازی حقوق بازنشستگان که در برنامه ششم وجود داشت در برنامه هفتم حذف شد!
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: باید حقوق بازنشستگان به ویژه آن دسته از بازنشستگانی که دریافتی کمی دارند، در بودجه سال آینده افزایش پیدا کند.در تعریف مستمری یا حقوق بازنشستگان به زبان عامیانه ، می توان گفت ، مقدار پولی است که ماهانه ، به طور مستمر و تا پایان عمر ، به افراد دارای شرایط بازنشستگی مندرج در قانون تامین اجتماعی و قانون مدیریت خدمات کشوری و بر اساس احکام جدید بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی ، تعلق می گیرد. سه میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند.حقوق بازنشستگان همانند پاداش بازنشستگی برای افراد مختلف متفاوت است . حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مقداری از حقوق بازنشستگان کشور ی کمتر است.
نماینده مردم مهریز در مجلس با بیان اینکه انتظار داشتیم دولت عدالت محور آقای رئیسی برنامه ای ارائه کند که از آن عدالت تراوش کند، گفت: همسانسازی حقوق بازنشستگان که در برنامه ششم وجود داشت در برنامه هفتم حذف شد.
طبق گزارش ایلنا، محمدرضا صباغیان بافقی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۳ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر آئین نامه ای با استناد به ماده ۱۸۰ آئین نامه داخلی مجلس عنوان کرد: طبق این ماده قانون برنامه هفتم باید دو سال قبل به مجلس ارائه می شد که این نشان می دهد دولت و حتی مجلس اعتقاد چندانی به قانون برنامه ندارند. به همین دلیل شاهدیم که قانون برنامه با اجرای ۹ درصدی یا بعضا تا ۲۵ درصد همراه است.
نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس افزود: همه انتظار داشتیم دولت عدالت محور آقای رئیسی برنامهای را ارائه کند که عدالت از آن تراوش کند، اما همسانسازی حقوق بازنشستگان که در برنامه ششم وجود داشت در برنامه هفتم حذف شد.
وی یادآورشد: انتظار جامعه، شعار دولت و همچنین مبانی اسلامی و وضعیت بازنشستگان را در نظر بگیرید، چرا این موضوع در برنامه هفتم دیده نشده است. یا موضوع تجمیع و شفاف سازی حقوق دریافتی مسئولین و مقامات که در برنامه هفتم نیامده است به همین دلیل معاون یک مجموعه بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان اضافه کاری در یک سال دریافت می کند.
صباغیان تصریح کرد: حداقل انتظار ما این بود که اگر این قوانین اجرا نمی شود در برنامه هفتم وجود داشته باشد. دولت دائما دم از مردمی سازی اقتصاد و کشور می زند اما مدیریت واحد شهری که الفبای مردمی سازی است هم در برنامه هفتم دیده نشده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تصریح کرد: این موارد نشان می دهد که برنامه، برنامه کاملی نیست و حتی تشکل های صنفی و مردمی نیز در برنامه دیده نشده است لذا انتظار داریم لایحه به دولت بازگردد و با ۹ هزار پیشنهادی که ثبت شده در تدوین برنامه تجدیدنظر کند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر، عنوان کرد: باید این نکته را بگویم که در صورت رأی منفی مجلس به کلیات، لایحه به کمیسیون بازمی گردد نه دولت؛ ضمن اینکه برخی موارد مطرح شده در کمیسیون مورد توجه قرار گرفت./ایلنا
زمان تسویه مطالبات همسان سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
طبق آخرین اخبار از جزییات افزایش حقوق با رتبه بندی فرهنگیان بازنشسته با عنایت به محاسبه حقوق بازنشستگی از میانگین حقوق دو سال آخر کارمند تاثیر تصویب لایحه رتبه بندی معلمان در حقوق و پاداش بازنشستگی به شرح زیر است : با توجه به شمولیت لایحه رتبه بندی از تاریخ ۱۴۰۰/۶/۳۱بازنشستگان قبل از این تاریخ هیچ مبلغی بابت رتبه بندی دریافت نخواهند کرد.
بازنشستگان آخر اسفند ۱۴۰۱ سه چهارم از مبلغ رتبه بندی که در حکمشان ثبت شده را در دوران بازنشستگی دریافت خواهند کرد. بازنشستگان آخر شهریور ۱۴۰۲ کل مبلغ رتبه بندی که در حکمشان ثبت شده را در دوران بازنشستگی دریافت خواهند کرد.
بازنشستگان روز ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ و بعد از آن، برای محاسبه مبلغ پاداش بازنشستگی خود باید مبلغی را که در حکمشان بابت رتبه بندی ثبت همراه سایر بندها در عدد سنوات خدمتی خود (حداکثر ۳۰) ضرب کنند. «مهدی اسماعیلی» نایب رئیس اول و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد وجوه مختلف رتبهبندی معلمان و تاثیر میزان بودجه در رتبههایی که به معلمان اعطا میشود، اظهار کرد: اتفاقا در این خصوص بارها تذکر داده ایم؛ نظام رتبهبندی معلمان دو ماموریت مهم را پوشش میدهد؛ یکی ارتقای صلاحیت حرفهای معلمان است و دیگری توجه به معیشت، منزلت و جایگاه معلم که هر دو مورد تاکید نظام است.
برای اینکه به این جایگاه و موقعیت در خصوص معلمان برسیم نیازمند اجرایی کردن کامل نظام رتبهبندی هستیم. رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است که دولت قصد افزایش حقوق کارمندان دولت در میانه سال را ندارد و بهنظر میرسد علت این تصمیم عواملی از جمله جلوگیری از کسری بودجه باشد.
طی چند سال اخیر شاهد بودیم که دولت در میانههای سال اقدام به ارائه لایحه به مجلس شورای اسلامی برای افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت میکرد، این اقدام با انتقاداتی از جمله تحمیل هزینه بیشتر به بودجه و احتمال افزایش ناترازی و همچنین تبعیض با افزایش حقوق کارگران مواجه بود.
با توجه به این موارد، اخیرا داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره موضوع افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان در نیمه دوم سال جاری با توجه به عدم کاهش تورم و فشارهای اقتصادی به مردم گفت: افزایش حقوق جدید در نیمه دوم سال نداریم، افزایش حقوقها یک بار در سال لحاظ میشود، افزایش حقوق سال جاری ابتدای سال مدنظر قرار گرفت.
بهنظر میرسد که پس از اینکه طی چند سال شاهد افزایش حقوق کارمندان دولت در میانه سال بودیم، سازمان برنامه و بودجه دیگر قصد ندارد چنین رویکردی در پیش بگیرد. باید به این نکته نیز توجه داشت که دولت بر کنترل کسری بودجه بهعنوان یکی از عواملی که آن را تورمزا میداند تأکید داشته است و بهنظر میرسد این تصمیم نیز در همین راستا گرفته شده است.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس در دیدار با تعدادی از بازنشستگان کشوری شهرستان نقده بر پیگیری موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان وفوق العاده مناطق جنگی این بازنشستگان تاکید کرد.
علی زنجانی حسنلوئی نماینده مردم نقده و اشنویه و عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار با تعدادی از بازنشستگان کشوری شهرستان نقده گفت:در ابتدای این نشست، رئیس کانون بازنشستگی نقده به نمایندگی از سوی بازنشستگان در مورد برخی مسایل مربوط به مطالبات معوق بازنشستگان، به ویژه موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان وفوق العاده مناطق جنگی توضیحاتی ارائه کرد.
این نماینده مجلس در دوره یازدهم ادامه داد: همچنین در این دیدار در خصوص بیمه های درمان سلامت و بیمه تکمیلی و ضرورت اجرای ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مطالبی مطرح شد و بازنشستگان خواستار پیگیری مسایل مطرح شده شدند.
وی افزود: درباره شیوه اجرای لایحه همسان سازی و پیگیری مسائل مطرح شده بویژه در حوزه بیمه و حقوق بازنشستگان در صحن علنی مجلس توضیحاتی ارائه شده و بر پیگیری بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان که یک مطالبه مهم است نیز تاکید شد.
آغاز پرداخت همسان سازی حقوق بازنشستگان
میر غنی نظری در گفت و گو با مهر، اظهار کرد: شرایط اقتصادی در کشورمان، شرایط خاص و متأثر از تغییرات و دگرگونیهای متعدد است و در این بین گرانی و تورم بالا مردم را به شدت آزار میدهد.
وی ضرورت احصای عوامل متعدد تأثیرگذار در این حوزه را یادآور شد و تصریح کرد: در کمیسیون اقتصادی مجلس مباحث مختلف اصلاح قانون بانک مرکزی در اولویت قرار گرفته تا با یک راهکار علمی و کارشناسی بتوانیم از میزان نقدینگی کاسته و کنترل تورم را به شکل مناسب شاهد باشیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بی سلیقگی برخی از بانکها در بالا بردن آمارهای غیرواقعی و کذایی را یادآور شد و گفت: عدم نظارت دقیق در این حوزه مشکلات جدی را به وجود آورده در حالی که انتظار میرود با اصلاح قانون بانک مرکزی نظارتها و عملکرد شفاف بانکها را در عین پاسخگویی شاهد باشیم.
نظری دومین پیگیری کمیسیون اقتصادی مجلس را نظارت بر اجاره بهای مسکن و قیمت واحدهای مسکونی اعلام کرد و افزود: در این حوزه نه قانونی مشخص و نه مرجع رسیدگی کننده معینی را داریم و به نظر میرسد با به هم ریختگی عجیبی در حوزه مسکن و اجاره بها روبه رو هستیم که تلاش میشود در طرح جدید نابسامانیها برطرف شده و شفافیت کارکردها را در این حوزه شاهد باشیم.
وی به اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی نیز اشاره کرد و ادامه داد: این اصلاحیه هر چند با علاقهمندی برخی نمایندگان همراه نبود اما به نظر میرسد تأمین اجتماعی باید سالانه به تعهدات خود در پوشش بیمهای کارگران اقدام کند اما نقاط ضعف این قانون نیز باید اصلاح و ترمیم شود.
نظری ضرورت همسان سازی حقوق بازنشستگان را یادآور شد و خاطرنشان کرد: در کنار همسان سازی حقوق بازنشستگان، طرح ساماندهی نیروی انسانی نیز در مجلس مطرح است و امیدواریم تا پایان مجلس یازدهم تکلیف این ۲ طرح و لایحه مشخص شده و ۲ قشر بازنشستگان و نیروهای شاغل از مزایای قوانین جدید بهره مند شوند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما به تمام تعهدات خود و انجام آن پایبند هستیم و همان طوری که مشکل رتبه بندی معلمان و جهش تولید را با قانونی شفاف مشخص کردیم، انتظار میرود در حوزه مسکن و بازنشستگان نیز دغدغهها و مشکلات برطرف شود.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدکاظم موسوی در جلسه علنی امروز سه شنبه ۲۸ شهریورماه مجلس در تذکر شفاهی اظهارداشت: اخیراً استکبار جهانی چند رسانه ایران از جمله پرس تی وی، فارس و تسنیم را تحریم کرد که باید به آنان بگوییم اگر همه ایران مورد تحریم استکبار جهانی قرار گیرد، باز هم کاری از پیش نخواهند برد.
وی بیان کرد: رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور خواهد یافت و امیدواریم مطالب خوبی را در این مجمع بیان کند و حتماً درباره مشکلات مسلمانان و جهان اسلام صحبت کند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه تأکید کرد: باید نیروهای شرکتی به قرارداد معین تبدیل وضعیت شوند. همچنین همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری مورد توجه قرار گیرد.
حقوق بازنشستگان -بازنشستگان باید ۹۰ درصد از حقوق شاغلان را دریافت کنند
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان گفت: پیشنهاد کمیسیون اجتماعی این است که تا ۹۰ درصد از حقوق شاغلان در همسان سازی برای بازنشستگان در نظر گرفته شود.
خلیل بهروزی فر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وجود احکام قانونی در زمینه الزام دولت بر همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان اظهار کرد: در کنار قوانین موجود، در این زمینه در کمیسیون اجتماعی مصوب شد که از طرف این کمیسیون به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه پیشنهاد شود تا ۹۰ درصد از حقوق شاغلان در همسان سازی برای بازنشستگان در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: پیشتر از سوی مجلس مصوبهای درباره لزوم اقدام دولت به اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان و شاغلان به تصویب رسیده است؛ ما در این زمینه قانونی مصوب کردیم و دولت نیز باید آن را اجرا کند.
بر اساس ماده۳۰ قانون برنامه ۵ ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، دولت مکلف است بررسیهای لازم جهت برقراری عدالت در نظام پرداخت، رفع تبعیض و متناسبسازی دریافتها و برخورداری از امکانات شاغلین، بازنشستگان و مستمریبگیران کشوری و لشکری سنوات مختلف را انجام دهد.