کد خبر : 43878 / /
/

یارانه نقدی | یارانه نقدی جدید | یارانه نقدی تشویقی

خبر غافلگیر کننده امروز برای یارانه نقدی بگیران | قطع یارانه نقدی 400 هزار نفر !

یارانه شهریور 1402 پرداخت شده است و گروهی از افراد از قطع یارانه خود خبر می‌دهند. اما ماجرا چیست؟

خبر غافلگیر کننده امروز برای یارانه نقدی بگیران | قطع یارانه نقدی 400 هزار نفر !

یارانه نقدی به عنوان یک بخش از سیاست‌های دولتی برای کمک به خانوارهای کم درآمد و آسیب‌دیده استفاده می‌شود. یارانه نقدی در ایران به عنوان یک برنامه به نام “همیاری” شناخته می‌شود.این برنامه توسط سازمان تأمین اجتماعی ایران برگزار می‌شود و مبلغ یارانه نقدی به حساب خانوارهای مستحق واریز می‌شود.مبلغ یارانه نقدی همیاری در طول سال‌ها تغییر کرده است و بسته به شرایط اقتصادی و تصمیمات دولت، ممکن است مقدار آن در هر دوره متفاوت باشد.در ادامه به آخرین خبر از یارانه نقدی می پردازیم.

همزمان با پرداخت یارانه نقدی، گروهی از یارانه‌بگیران اعلام کردند که مبلغی به حساب آنها واریز نشده است و نسبت به دلیل قطع یارانه خود ابراز بی‌اطلاعی کردند. در این میان، گروهی نیز می‌گویند در حالی که تا به حال از کالابرگ استفاده‌ای نکرده‌اند از مبلغ واریزی برای یارانه آنها کاسته شده است. برخی هم از قیمت‌ کالاها در این طرح گلایه دارند.

در مورد موضوع قطع یارانه، امروز برخی رسانه‌ها خبری را به نقل از خبرگزاری مهر منتشر کرده‌اند که در خود این رسانه دیده نمی‌شود. بر اساس گزارش منتشر شده دلیل قطع یارانه برخی از افراد به تلاش دولت برای کاستن از تعداد یارانه‌بگیران بازمی‌گردد. بر این اساس در نوبت جدید واریز یارانه نقدی، به حساب 100 هزار سرپرست خانوار که غیرنیازمند تشخیص داده شده‌اند، مبلغی واریز نشده است. با محاسبه اعضای خانواده این افراد، از این ماه 400 هزار نفر یارانه دریافت نمی‌کنند.

البته گزارشی که به نقل از مهر منتشر شده است، تناقض‌هایی نیز دارد. از جمله اینکه در متن خبر آمده است: «یارانه نقدی ۴۰۰ هزار نفر از یارانه‌بگیران غیرنیازمند از بامداد جمعه و همزمان با واریز یارانه نقدی مهرماه قطع شد و مجموع کسانی که یارانه نقدی شان قطع شده به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسید.» این در حالی است که آخرین یارانه پرداختی مربوط به «شهریور» است که روز «دوشنبه» گذشته (20 شهریور) پرداخت شد.

همچنین در بخش دیگری از این گزارش افزوده شده است: «فرایند قطع یارانه نقدی اقشار غیرنیازمند جامعه همزمان با واریز یارانه شهریورماه کلید خورد و در ماه قبل یارانه ۱۶۲ هزار خانوار معادل حدود ۷۰۰ هزار نفر قطع شد تا در مجموع طی ماه‌های شهریور و مهرماه یک میلیون و ۱۰۰ هزار غیرنیازمند، از فهرست یارانه بگیران حذف شوند.» در حالی که امروز 23 شهریور است.

با وجود این تناقض‌ها در متن خبر، برخی افراد از قطع یارانه خود خبر می‌دهند که مشخص نیست آیا دلیل آن همین مباحث مطرح شده در خبر مورد اشاره است یا دلیل دیگری دارد.

همچنین در گزارش منتشر شده به نقل از مهر آمده است، برای تمام خانوارهایی که یارانه نقدی آنها قطع می شود، پیامک «قطع یارانه نقدی» با سرشماره «YARANEH» ارسال می شود و اگر خود را مستحق دریافت آن می‌دانند، سرپرست خانوار به همراه یک مدرک شناسایی باید در مرحله اول به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کند. پس از مراجعه به دفتر پیشخوان و تکمیل برگه مجوز بررسی تراکنش‌های بانکی به دولت، شماره رهگیری برای وی پیامک خواهد شد./تجارت نیوز

جزییات واریز یارانه نقدی جدید به حساب سرپرستان خانوار

یارانه کمک معیشتی مرحله ۱۵۱ مربوط به شهریور ۱۴۰۲ به حساب کلیه سرپرستان خانوار مشمول دریافت یارانه در سراسر کشور واریز شد.

یارانه کمک معیشتی مرحله ۱۵۱ بر اساس دهک‌بندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به حساب سرپرستان خانوار واریز شده و در صورتی که سرپرستان خانوار جزو دهک‌های اول تا سوم هستند، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به‌ازای هر نفر و در صورتی که جزو دهک‌های چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به‌ازای هر نفر به حساب آنان واریز شده است.

چنانچه سرپرستان خانوار از کالابرگ الکترونیکی استفاده نکرده باشند، رقم کامل یارانه برایشان قابل برداشت است و در صورت استفاده به همان میزان از یارانه خانوار کسر شده و باقی مانده مبلغ به حساب سرپرست خانوار واریز می شود.

در صورتی که سرپرستان خانوار پیش از این نسبت به دریافت تسهیلات قرض الحسنه ۱۰ میلیون ریالی دوم کرونا اقدام کرده اند، باقی مانده اقساط این تسهیلات از مبلغ واریزی به حساب آنان کسر خواهد شد.

همچنین سرپرستان خانواری که تسهیلات اعزام به عتبات عالیات (اربعین) را دریافت کرده اند، اقساط این تسهیلات به نسبت بعد خانوار از حساب ایشان کسر خواهد شد.

یارانه نقدی

یارانه نقدی | خبر مهم وزیر کار برای مستمری‌بگیران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش ۲۰ درصدی مستمری خانواده‌ های تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی از شهریور سال جاری خبر داد.

سیدصولت مرتضوی با اعلام این خبر اظهار داشت: پیرو دستور آیت‌الله رئیسی ریاست جمهوری و با تامین اعتبار صورت گرفته از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور، مستمری خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی از شهریور امسال ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه در ابتدای سال ۲۰ درصد مستمری افزایش یافته بود، اظهار داشت: با افزایش ۲۰ درصد فعلی مجموع مستمری مددجویان نسبت به سال ۱۴۰۱ جمعا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه‌های دولت مردمی برای تحقق عدالت اجتماعی در کشور دنبال می شود، گفت: خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی نیز در اولویت بودند.

براساس آخرین آمارهای سازمان بهزیستی تا آبان‌ماه سال ۱۴۰۱، ۱۲۸ هزار و ۷۷۸ نفر پشت نوبتی‌های دریافت مستمری بودند که به گفته قادری رئیس این سازمان، این رقم تا پایان ۱۴۰۱ به ۱۶۰ هزار نفر رسید.

علی‌محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی در این باره می‌گوید: در مقطعی ۱۶۰ هزار نفر پشت نوبت مستمری بودند که امروز افتخار می‌کنیم که بگوییم تا پایان سال ۱۴۰۱ آمار افراد مشمول که پشت نوبت بودند به صفر رسید.

  آخرین آمارهای سازمان بهزیستی نشان می‌دهد یک میلیون و ۲۵۹هزار و ۷۶خانوار مستمری بگیر و  بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار غیر مستمری بگیر، تحت پوشش این سازمان هستند.

رئیس سازمان بهزیستی پیشتر و  در گفت‌وگو با رسانه‌ها، گفت: ما یک موضوع پشت نوبتی از باب تبصره ۱۴ به عنوان مستمری داریم که هر سال ممکن است براساس موضوعات معیشتی که در دهک‌های پایین وجود دارد، ازجمله اقلام توانبخشی و یارانه‌هایی که سازمان بهزیستی برای مراکز توانبخشی و افرادی که بانوان و مادران فداکاری که معلول را در خانه نگهداری می‌کنند، ​پشت نوبتی ایجاد شود که خوشبختانه پشت نوبتی‌ها در دولت سیزدهم آن‌هایی که سه سال پشت نوبت موضوعات توان بخشی یا موضوع اجتماعی بودند ​ صفر شد و بیش از ۱۴۰ هزار خانوار به چرخه مستمری سازمان وارد شدند.

یارانه نقدی | نگاهی به آمارهای سازمان بهزیستی

در مجموع ۲ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۱۴ خانوار براساس آخرین آمارهای اعلامی تا آبان ۱۴۰۱ تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار داشتند. از این آمار، ۲۶۵ هزار و ۸۳۲ زن سرپرست خانوار، ۳۳ هزار و ۳۴۲ چندقلوی دریافت کننده حمایت مالی، ۱۱ هزار و ۵۰۸ دانشجوی مستمری بگیر و ۹۳۰ هزار و ۸۷۵ معلول مستمری بگیر بودند.

از مجموع خانوار غیرمستمری بگیر تحت پوشش سازمان بهزیستی ۱۲۸ هزار و ۷۷۸ خانوار پشت نوبت خدمات بهزیستی قرار دارند و معلولانی که از خدمات سازمان مستمری دریافت نمی کنند ۴۱۸ هزار و ۵۱۷ نفر هستند. همچنین این سازمان ۱۲ هزار و ۶۲۶ دانشجوی غیرمستمری بگیر را تحت پوشش خود دارد و خانوارهای دریافت کننده خدمات موردی نیز ۵۴۸ هزار و ۸۶۶ خانوار هستند.

در مجموع جمعیت تحت پوشش به همراه اعضای خانوار تحت پوشش بهزیستی ۷ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۴۵۰ نفر بوده و در این بین ۱۱ میلیون و ۴۲۱ هزار نفر نیز از خدمات پیشگیری از تنبلی چشم بهره مند شده اند.سازمان بهزیستی همچنین ۸۴۰ هزار و ۲۴۹ نفر از سالمندان جامعه را تحت پوشش خود دارد و ۳۰ هزار نفر نیز از افراد دارای ضایعه نخاعی توانسته‌اند از خدمات این سازمان بهره مند شوند.

براساس آنچه سازمان بهزیستی در آمارهای خود اعلام کرده، ۹۶۴ مرکز نگهداری معلولان، ۵۷۰ مرکز نگهداری فرزندان و ۳هزار و ۷۰ مرکز مشاوره روانشناختی تحت نظر بهزیستی فعالیت می‌کنند.

فراکسیون حمایت از افراد دارای معلولیت در مجلس شورای اسلامی یک ضرورت بود که تاکنون نمایندگان مجلس به این مهم توجه نداشته و فراکسیون حمایت از معلولان را به طور رسمی تشکیل ندادند و تنها به چند کمیته در حمایت از این طیف مهم اکتفا کردند، کمیته‌هایی که واکنشی به مهمترین چالش‌های معلولان در سال ۱۴۰۱ نشان نداده است.

به گفته محمدعلی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، فراکسیون حمایت از معلولان با یکسال تأخیر تشکیل شده است، رئیس این فراکسیون نیز آقای فرشادان نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی است و اقدامات مربوطه را پیگیری می‌کند.

چالش دیگر معلولان در سال ۱۴۰۱، حذف ردیف بودجه این گروه از جامعه بود که با واکنش‌های بسیاری مواجه شد، در این باره اسفندماه سال گذشته بود که جمع کثیری از افراد دارای معلولیت در اعتراض به حذف معلولان در ردیف بودجه ۱۴۰۲ در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. پویش‌‌های بسیاری نیز در خبرگزاری فارس، سامانه فارس من در این باره ایجاد شد که خواستار توجه به بودجه معلولان شدند.

چالش دیگر افراد دارای معلولان، عدم پرداخت عیدی سال ۱۴۰۱ بود که این بار نیز خبرگزاری فارس با انتشار گزارشی با مضمون«عیدی معلولان پَر!» به این عدم پرداخت انتقاد کرد. پس از این گزارش بود که سازمان مدیریت برنامه و بودجه کشور به گزارش فارس پاسخ داد.

پس از آن سیدصولت مرتضوی،وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری در پاسخ به انتقاد یکی از معلولان درباره پرداخت نشدن عیدی معلولان، گفت: حمایت دولت از افراد دارای معلولیت فقط در حد مستمری و کمک‌هزینه می‌باشد و این‌ها فقط بخشی از حمایت‌های مستمر بوده و کمک‌های غیرمستمر این سازمان نیز برای تعداد زیادی از جمعیت هدف تحت پوشش این سازمان محقق شده است.

همچنین علی محمدقادری رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز از واریز کمک‌هزینه معیشتی به افراد تحت پوشش خبر داد و گفت: این مبلغ از ۲۷۰ تا ۸۰۰ هزار تومان به عنوان «هدیه» به حساب بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار تحت پوشش واریز شد.

 سید مرتضی حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور آخرین آمار و ارقام‌های دریافتی مددجویان بهزیستی را این گونه اعلام کرد: میزان مستمری مددجویان در سال ۱۴۰۱، یک نفره ۳۵۰ هزار تومان، دو نفره ۵۰۰ هزار تومان، سه نفره ۷۰۰ هزار، ۴ نفره ۹۰۰ هزار تومان و پنج نفر و پنج نفر به بالا، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است که این رقم در سال جاری به ترتیب یک نفره ۴۲۰ هزار تومان، دو نفره ۶۰۰ هزار تومان، سه نفره ۸۴۰ هزار تومان، ۴ نفره یک میلیون و ۸۰ هزار و ۵ نفر و ۵ نفر به بالا یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

با این حال افراد دارای معلولیت از مشکلات بسیاری رنج می‌برند اما انتظار می رود سازمان بهزیستی، تمامی چالش‌های این افراد را حل و فصل کند./فارس

یارانه نقدی

 ۷۸ میلیون نفر ماهانه یارانه نقدی و معیشتی دریافت می‌کنند

سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: ماهانه به میزان ۲۶ هزار میلیارد تومان یارانه معیشتی به حساب ۷۸ میلیون نفر در کشور واریز می‌شود.

به نقل از ایرنا، علی عسگری دوشنبه شب در گفت وگوی خبری افزود: هر ماه علاوه بر یارانه نقدی و معیشتی، حدود ۳.۷ میلیارد تومان به حساب خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی واریز می شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر این پرداخت ها، یارانه نان و دارو هم داریم که حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب امسال برای یارانه نان و ۶۹ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب امسال برای یارانه دارو است.

یکی از کلان‌مأموریت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم مبارزه با فقر مطلق و مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها است.

چالش‌های عمده‌ای که در این مسیر وجود داشت به عدم به‌روز بودن آمار و اطلاعات مشمولان واقعی یارانه و تبعات ناشی از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها بر تامین نهاده‌ها و رشد هزینه‌ها مربوط بود.

وزارت تعاون برای رفع این چالش‌ها چند اقدام کلیدی را در دستور کار خود قرار داد. در قدم نخست، شناسایی پنج دهک نخست جامعه آغاز شد. نتیجه این کار شناسایی ۲۴ میلیون نفر دهک یک تا سه و ۵۴ میلیون نفر دهک چهار تا ۹ برای ساماندهی پرداخت یارانه بود.

در قدم بعدی، یارانه نقدی برای افراد عادی و سه دهک پایین درآمدی، نزدیک به هفت تا ۹ برابر افزایش یافت. شناسایی و معرفی حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افراد فاقد پوشش بیمه پایه به بیمه سلامت و نیز شناسایی و ثبت ۴۹۵ هزار نفر نیازمند در سامانه «حامی» و معرفی آنان به نهادهای حمایتی، از دیگر اقداماتی بود که برای رفع چالش‌های مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها برداشته شد.

نتایجی که اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی برای پنج دهک نخست در راستای امنیت و سلامت غذایی رخ داد، به افزایش ۱۲۰ هزار تومانی یارانه‌ها و تثبیت قیمت کالاهای اساسی تا پایان سال منجر شد.

اکنون هر عضو خانوار دهک‌های یک تا سه، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان یارانه نقدی دریافت می‌کند. اگر از سبد کالای استانداردی که با مبنای قیمت‌های ۱۴۰۱ تعریف شده، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان خرید کنند ۱۲۰ هزار تومان به‌ازای هر نفر، اعتبار یارانه تشویقی دریافت خواهند کرد. برای این کار کافی است به ۱۲۰ هزار فروشگاهی که در سراسر کشور پذیرنده کالابرگ‌های الکترونیکی هستند، مراجعه کنند.

۱۱ قلم کالای اساسی اعلام شده در طرح کالابرگ الکترونیک شیر کم‌چرب بطری، پنیر، تخم مرغ، گوشت مرغ، روغن مایع، ماکارونی، برنج ایرانی، لبنیات، قند و شکر، حبوبات و گوشت منجمد گوساله است. این سبد غذایی، تامین‌کننده کالری مورد نیاز خانواده ها با هدف سلامت تغذیه و فقرزدایی غذایی است که با قیمت ارزان در اختیار خانوارها قرار می‌گیرد./سانا

کد دستوری اطلاع از مبلغ یارانه نقدی

ثبت اعتراض به دهک‌بندی خانوار، فقط در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس اینترنتی https://hemayat.mcls.gov.ir قابل انجام است و پیگیری دریافت نتیجه اعتراض نیز فقط از طریق همین سایت امکان‌پذیر است.

با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک پنج دهک اول درآمدی درحالی می‌توانند از امتیاز تشویقی این طرح بهره‌مند شوند که ۵۰ درصد یارانه‌شان را از میان ۱۱ قلم کالای اساسی تعریف شده و از میان ۹۰ هزار فروشگاه متصل به طرح خریداری و مصرف کنند، این در حالی است که قرار است به زودی امکان خرید از فروشگاه‌های مجازی که به سامانه «شما» متصل شده‌اند هم فراهم شود.

خرید این ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق طرح کالابرگ، شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر UF، ماست کم‌چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند و شکر است که با استفاده از مبلغ یارانه، خانوارها با مراجعه به یکی از این ۹۰ هزار فروشگاه متصل می‌توانند خرید خود را انجام دهند.

مرحله اول سراسری اجرای این طرح از ۱۳ خردادماه امسال آغاز شد؛ به گونه‌ای که میزان «یارانه» سه دهک اول درآمدی که صرفا خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور را شامل می‌شد، مشروط به خرید ۷۰ درصد مبلغ یارانه از میان ۹ تا ۱۱ قلم، ۲۰ درصد افزایش یافت.

پس از آن در ۳۱ تیرماه، مرحله جدید طرح کالابرگ در حالی شروع شد که شرط بهره‌مندی از افزایش اعتبار براساس میزان تورم کالاهای اساسی، خرید حداقل ۲۰۰ هزار تومان از اعتبار یارانه اعلام شد، به طوریکه سرپرستان خانوار در صورت خرید ۲۰۰ هزار تومان از اعتبار یارانه ۴۰۰ هزار تومانی (معادل ۵۰ درصد) افزایش اعتبار بدون سقف برایشان اعمال شد.

اما چندی پیش و همزمان با آغاز هفته دولت، سید صولت مرتضوی، وزیر رفاه اعلام کرد که یارانه تشویقی که به سه دهک اول پرداخت می‌شد، در قالب کالابرگ به ۵ دهک ارتقاء یافته است؛ به عبارتی اگر ۵ دهک اول، ۵۰ درصد از یارانه‌شان را از طریق کالا برگ (۱۱ کالایی)، خریداری و مصرف کنند، مشمول دریافت ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی می‌شوند.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.