خبر مهم برای تمامی خانم های خانه دار | زنان خانه دار چجوری خودشان را بیمه کنند ؟
زنان خانه دار مانند بسیاری از اقشار و طیفهای مختلف جامعه میتوانند تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات این سازمان بهرهمند شوند.گروه هدف این نوع بیمه تمامی زنان و دخترانی هستند که در ردههای سنی ۱۸ تا ۵۰ سال قرار دارند و فاقد پوشش بیمهای هستند.
زنان خانه دار و دختران مانند بسیاری از اقشار و طیفهای مختلف جامعه میتوانند تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات این سازمان بهرهمند شوند.گروه هدف این نوع بیمه تمامی زنان و دختران کشور هستند که در ردههای سنی بین ۱۸ تا ۵۰ سال تمام قرار دارند و فاقد پوشش بیمهای هستند.
بانوان بیش از ۵۰ سال نیز در صورت دارا بودن سوابق بیمه پردازی در گذشته معادل سالهای بیمه پردازی، به شرط سنی آنان اضافه خواهد شود. به عنوان مثال متقاضی که ۵۲ سال دارد اگر ۲ سال سابقه بیمه داشته باشند میتواند درخواست بیمه دهد و مجدداً از خدمات بیمه ای و درمانی سازمان تأمین اجتماعی برخوردار شود. البته متقاضیانی که دارای ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند از اعمال شرط سنی مقرر معاف خواهند شد.
اما بررسی آمارهای سال ۱۴۰۱ نشان میدهد در اسفندماه این سال، ۴۵۴ هزار نفر از زنان خانهدار توانستهاند تحت پوشش خدمات سازمان تأمین اجتماعی قرار بگیرند. همین آمار بیانگر آن است که۴۴۷ هزار نفر نیز در بهمن ماه همین سال تحت پوشش خدمات سازمان تأمین اجتماعی قرار داشتهاند که به نسبت اسفندماه سال ۱۴۰۰ شاهد رشد ۱۰ درصدی بوده است.
آمارهای سال ۱۴۰۰ نیز نشان میدهد که در اسفندماه همین سال ۴۱۱هزار زن خانه دار بیمه شده اند.
مزایای بیمه زنان خانه دار
بیمه شدگان اجباری با پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایان بیمه میشوند اما بیمه شدگان با ماهیت اختیاری از جمله زنان و دختران راسا مبادرات به بیمه پردازی میکنند. تأمین امنیت اقتصادی زنان به خصوص در دوران پیری( دریافت مستمری) و از کارأفتادگی، از مزایایی بیمه برای زنان است.
انتخابی بودن نرخ حق بیمه و دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه
سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه زنان خانه دار و دختران تعریف شده است که متقاضی میتواند یکی از آنها را انتخاب کند.
دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه این گروه نیز بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب است که زنان متقاضی بیمه میتوانند متناسب با سن و سابقه بیمهای، دستمزد مورد نظر را انتخاب کنند.
انواع نرخ حق بیمه و خدمات مربوطه
نرخ حق بیمه ۱۲درصد شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی میشود. نرخ دیگر ۱۴درصد است که تعهد بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای آن تعریف شده است.
کاملترین نوع تعهدات بیمهای در نرخ ۱۸ درصد است که شامل بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت است که البته این نوع نرخها فقط مربوط به سهم بیمه شده است و علاوه بر آن ۲درصد نیز سهم کمک دولت است که از بیمه شده مطالبه نمیشود و دولت آن را پرداخت میکند.
وضعیت خدمات درمانی در بیمه زنان خانه دار
خدمات درمانی یکی از خدمات قابل ارائه به این گروه از بیمه شدگان است، متقاضیانی که تحت تکفل همسر یا پدر خود هستند و از خدمت درمانی به تبع آنها برخوردارند نیازی به پرداخت سرانه درمان و پوشش جداگانه خدمات درمانی ندارند، اما متقاضیانی که تحت تکفل بیمه شده اصلی نیستند میتوانند با پرداخت حق سرانه درمان، حمایت درمان را نیز انتخاب کنند.
بیمه پردازی زنان خانه دار موجب قطع مستمری نمیشود
زنان خانه دار علاوه بر امکان دریافت مستمری بازماندگان به تبع همسر، می توانند به وساطه بیمه پردازی در قالب بیمه زنان خانه دار و احراز شرایط مقرر به طور همزمان از مستمری بازنشستگی خود نیز بهره مند شوند که این امر در تأمین امنیت اقتصادی و افزای رفاه خانواده موثر خواهد بود.
ثبت نام غیرحضوری برای بیمه زنان خانه دار
متقاضیان نیازی به مراجعه حضوری به شعب سازمان تأمین اجتماعی ندارند کافی است به سامانه غیرخضوری این سازمان مراجعه کنند. در این سامانه شرایط متقاضی از نظر سن و سابقه حق بیمه بررسی و در نهایت با چند کلیک ساده قردارد بیمه منعقد میشود. در ضمن پرداخت حق بیمه ماهانه نیز از طریق همین سامانه امکانپذیر است و نیازی به مراجعه به شعبه یا بانک نیست.
همچنین تامین اجتماعی در مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمیناجتماعی با شماره تلفن ۱۴۲۰ در تمام ساعات شبانهروز و حتی روزهای تعطیل برای راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی، پاسخگوی مخاطبان خواهند بود.
پاسخ به چند پرسش مردمی
*اگر من هم بیمه زنان خانه دار شوم هر دو مستمری دریافت خواهیم کرد یا فقط یک نفر؟
امکان دریافت مستمری جداگانه برای بیمه شدگان خانه دار وجود دارد و مستمریبگیر بودن همسر، تأثیری در برقراری مستمری زنان خانهدار بعد از احراز شرایط قانونی ندارد.
*همسر من بیمه شده تأمین اجتماعی است و من و فرزندانم هم از خدمات درمانی تأمین اجتماعی استفاده می کنیم. چه نیازی به بیمه زنان خانه دار دارم؟
بانوانی که تحت تکفل همسر یا پدر خود هستند، تنها از حمایت درمانی سازمان تأمین اجتماعی بهرهمند میشوند. ثبتنام و بیمه پردازی در بیمه زنان خانهدار، موقعیت بانوان را از بیمه شده تبعی به بیمهشده اصلی تغییر میدهد و با این کار، بانوان از خدمات بازنشستگی و سایر تعهدات بلندمدت و کوتاه مدت تأمین اجتماعی برخوردار میشوند. ضمن اینکه این مزیت ویژه برای بانوان ایجاد شده که امکان تداوم استفاده از خدمات درمانی بیمه همسر یا پدر نیز برای آنان فراهم است و زنان خانه داری که از بیمه همسر یا پدر خود جهت حمایت درمانی استفاده میکنند، نیازی به پرداخت هزینه بیشتر برای استفاده از خدمات درمانی نخواهند داشت.
*تاکنون ازدواج نکرده ام، اگر بیمه زنان خانه دار شوم، بعد از من چه کسی میتواند از این بیمه استفاده کند؟
بیمه زنان خانه دار دارای سه نرخ مختلف است که کمترین نرخ آن ۱۲ درصد بوده و بیمه شدگانی که کسی را تحت تکفل خود ندارند میتوانند از این نوع بیمه استفاده کنند و از خدمات بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی بهرهمند شوند.
*بیمه زنان خانه دار تأمین اجتماعی چه تفاوت و مزیتهایی نسبت به بیمه عمر و سرمایه گذاری شرکتهای بیمه دارد؟
بیمههای عمر و سرمایهگذاری که توسط شرکتهای بیمهگر تجاری ارائه میشوند از نظر ماهیت با بیمههای اجتماعی از جمله بیمه سازمان تأمین اجتماعی متفاوت هستند. بیمه تأمین اجتماعی پوشش همزمان خدمات بازنشستگی، ازکارأفتادگی و خدمات درمانی را ارائه میدهد و حقوق مستمریبگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی هر سال متناسب با وضعیت اقتصادی کشور و با تصویب هیأت وزیران افزایش مییابد. فراگیری و گستردگی پوشش از دیگر ویژگیهای منحصربه فرد سازمان تأمین اجتماعی است و در حال حاضر حدود ۵۵ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که موجب ایجاد اطمینان خاطر بیشتر برای استفاده از خدمات این سازمان شده است./ فارس