کد خبر : 43212 / /
/

یارانه نقدی | یارانه نقدی جدید | یارانه نقدی دولت

دستور مهم رئیس جمهور درباره پرداخت افزایش یارانه نقدی | واریز یارانه نشویقی از امشب | واریز یارانه تشویقی 480 هزار تومانی برای مردم

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال گفت: بعد از اصلاح اقتصادی در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ یارانه‌هایی که به دهک‌های مختلف به غیر از یک دهک داده می‌شد، به مبلغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان رسید. اخیرا هم با کالابرگی که اعلام شده این مبلغ افزایش پیدا کرده است.

دستور مهم رئیس جمهور درباره پرداخت افزایش یارانه نقدی | واریز یارانه نشویقی از امشب | واریز یارانه تشویقی 480 هزار تومانی برای مردم

در حالیکه پیش از این خانوارهای دهک‌های اول تا سوم با خرید ۵۰ درصد مبلغ یارانه نقدیاز سبد اعلامی دولت (۱۱ قلم کالا) مشمول افزایش ۱۲۰ هزار تومانی .یارانه نقدیمی‌شدند، با تسری شمولیت طرح «کالابرگ الکترونیک» به دهک‌های چهارم و پنجم، یارانه نقدی این ۲ دهک نیز به شرط خرید نیمی از یارانه‌شان از همین سبد، از ۳۰۰ به ۴۲۰ هزار تومان (۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی) افزایش می‌یابد.مبلغ یارانه نقدی همیاری در طول سال‌ها تغییر کرده است و بسته به شرایط اقتصادی و تصمیمات دولت، ممکن است مقدار آن در هر دوره متفاوت باشد.در ادامه به آخرین خبر از یارانه نقدی می پردازیم.

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال گفت: بعد از اصلاح اقتصادی در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ یارانه‌هایی که به دهک‌های مختلف به غیر از یک دهک داده می‌شد، به مبلغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان رسید. اخیرا هم با کالابرگی که اعلام شده این مبلغ افزایش پیدا کرده است.

یارانه نقدی به عنوان یک بخش از سیاست‌های دولتی برای کمک به خانوارهای کم درآمد و آسیب‌دیده استفاده می‌شود. یارانه نقدی در ایران به عنوان یک برنامه به نام “همیاری” شناخته می‌شود.این برنامه توسط سازمان تأمین اجتماعی ایران برگزار می‌شود و مبلغ یارانه نقدی به حساب خانوارهای مستحق واریز می‌شود.مبلغ یارانه نقدی همیاری در طول سال‌ها تغییر کرده است و بسته به شرایط اقتصادی و تصمیمات دولت، ممکن است مقدار آن در هر دوره متفاوت باشد.در ادامه به آخرین خبر از یارانه نقدی می پردازیم.

در ادامه خبرنگار صداوسیما از رئیس جمهور پرسید که برنامه دولت برای توزیع عادلانه‌تر یارانه و رفع خط فقر مطلق و افزایش سطح دهک‌های درآمدی پایین در یکسال آینده چیست؟

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال گفت: بعد از اصلاح اقتصادی در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ یارانه‌هایی که به دهک‌های مختلف به غیر از یک دهک داده می‌شد، به مبلغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان رسید. اخیرا هم با کالابرگی که اعلام شده این مبلغ افزایش پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: قانون در سال ۱۴۰۱ موضوع کالابرگ را قید کرده بود منتهی زیرساخت‌های آن آماده نبود که ما به دوستانمان در مجلس شورای اسلامی گفتیم که این موضوع احتیاج به زیرساخت فنی داشته تا بتواند کالابرگ را عملیاتی و اجرایی کند این زیرساخت در دی‌ماه سال ۱۴۰۱ آماده شد؛ این موضوع از مواردی است که نسبت به واقعیات مورد توجه قرار گیرد.

رئیسی یادآور شد: از همان زمان که زیرساخت‌ها آماده شد به صورت آزمایشی در استان‌ها عملیاتی گردید امسال برای آن‌که قیمت‌ها با تغییر قیمت ارز تغییر نکرده و سفره مردم دچار تلاطم نشود کالابرگ در نظر گرفته شد. در حال حاضر به پنج دهک داده می‌شود و بعدا امکان توسعه است که قیمت کالاهای مصرفی با تلاطم قیمت ارز جابه‌جا نشود. پیش از این مبلغ یارانه ۴۵ هزار تومان بود که تبدیل به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان شد و اکنون با تغییری که داده می‌شود به ۵۲۰ هزار تومان می‌رسد.

یارانه نقدی

یارانه نقدی فاصله طبقاتی

رئیس جمهور اظهار کرد: یارانه‌ها کمکی برای اقشار بوده و فاصله طبقاتی را کمتر می‌کند اما تمام نگاه دولت ثبات قیمت‌ها بوده و این‌که کاهشی هم شود. اینها منوط به این است که اقدامات ما در حوزه تولید رشد داشته باشد و به دنبال آن اقتصاد رشد پیدا کند بنای دولت این است که روز به روز پول  ملی افزایش پیدا کند البته که دشمن نمی‌خواهد و عدد سازی می‌کند چون قصدش این است که وضعیت اقتصادی را به نحوی که می‌خواهد رقم بزند وقتی چند روز تعطیل است و داد و ستدی نمی‌شود شاهد جابه‌جایی عددها هستیم معلوم است که این عددها با داد و ستد مشخص نشده و عددسازی است.

وی ادامه داد: بنای دولت ایجاد ثبات در بازار و قیمت‌ها است که این جزو برنامه‌های جدی دولت به شمار می‌آید همچنین حفظ ارزش پول ملی در دستور کار دولت است برهمین اساس در ابتدای سال جاری وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برنامه مشترکی در جهت تحقق شعار سال ارائه کردند که این برنامه رصد می‌شود تا در عمل و در زندگی مردم عملیاتی شود؛ لذا برنامه دولت توزیع عادلانه یارانه‌ها است تا یارانه‌ها تنها مشمول یک عده خاص نشود چون قبل از اصلاح اقتصادی این پول به عده‌ای خاص می‌رسید که اکنون بین آحاد جامعه تقسیم می‌شوند برخی فکر می‌کردند که دولت برای کسری بودجه خودش این کار را می‌کرده است حال این‌که همین رقم و مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی به عنوان توزیع عادلانه یارانه‌ها بین مردم تقسیم می‌شود و الان هم رقم آن افزایش پیدا کرده است.

وی مجددا گفت: در دستور دولت توزیع عادلانه یارانه‌ها است و از آن طرف کارهای اساسی را در حوزه اقتصادی دنبال می‌کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه یکی از سیاست‌های اصلی دولت سیزدهم رفع فقر در کشور و کمک به دهک‌های پایین و افراد کم درآمد جامعه است، بیان کرد: در سال گذشته بعد از اینکه نرخ ارز از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر کرد، سیاست‌های بازتوزیعی و کمک به اقشار کم درآمد جامعه به گونه‌ای هدایت شد که امروز هر نفر تقریباً ۵۰۰ هزار تومان یارانه دریافت می‌کند و یک خانواده چهار نفره کم درآمد در دهک‌های پایین ۲ میلیون تومان از دولت کمک و یارانه می‌گیرد.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه نرخ رشد اقتصادی در دو سال گذشته به ۴.۸ درصد رسیده است، اعلام کرد: امروز اقتصاد کشور به موضوع تحریم وصل نیست.

داود منظور در یک برنامه تلویزیونی در خصوص اقدامات سازمان برنامه و بودجه در دو سال گذشته، اظهار داشت: دولت سیزدهم اقتصاد را در شرایطی تحویل گرفت که کشور یک دوره کم رشدی را در دهه ۹۰ پشت سر گذاشته بود به طوری که متوسط نرخ رشد اقتصادی در سه سال آخر دولت قبل منفی ۲ بود، حتی در دوره اول دولت سیزدهم نیز نرخ رشد کم را داشتیم؛ به طور کلی در دهه ۹۰ متوسط رشد اقتصادی کشور ۰.۷ درصد بود.

وی افزود: طبیعتاً خروج از این دوره کم رشدی نیازمند تدابیر و تلاش مضاعف و بیشتری داشت که در دولت سیزدهم انجام شد و نرخ رشد اقتصادی در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با نفت به ۴.۸ درصد رسید و امیدواریم که امسال میزان نرخ رشد اقتصادی را ارتقا دهیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: نرخ تشکیل سرمایه ثابت در کشور (سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات، زیرساخت‌ها و ساختمان) در دهه ۹۰ تقریباً صفر بود و حتی در برخی سال‌ها این شاخص منفی شد؛ مخصوصاً در سه سال پایانی دولت قبل نرخ رشد تشکیل سرمایه منفی ۱۵ و ۱۷ درصد گزارش شده است.

منظور ادامه داد: در دولت سیزدهم سرمایه‌گذاری‌ها بهبود پیدا کرد و نرخ تشکیل سرمایه در سال ۱۴۰۰ به حدود ۴ درصد و در سال ۱۴۰۱ نیز به ۲ درصد افزایش پیدا کرد و تلاش می‌کنیم این شاخص را در سال جاری با شیوه‌های مختلف تامین مالی بهبود دهیم.

وی در با اشاره به کاهش پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی در دولت سیزدهم، اظهار کرد: نرخ رشد پایه پولی در سال ۹۹ (در آخرین سال فعالیت دولت قبل) حدود ۴۱ درصد بود که در پایان سال گذشته به ۳۱ درصد و الان هم به حدود ۲۷.۵ درصد کاهش یافته است بنابراین خود همین مسئله باعث می‌شود که بتوانیم متغیرهای پولی را کنترل و از افزایش نقدینگی در اقتصاد جلوگیری کنیم./خبرگزاری صدا وسیما

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.