کد خبر : 42286 / /
/

سهام عدالت | سهام عدالت جدید

ثبت نام جاماندگان سهام عدالت |چگونه برای متولدین ۱۴۰۱ سهام رایگان بگیریم؟ + آموزش ثبت‌ نام

والدین می‌توانند ۳ صندوق سهامی از ۳۵ صندوق لیست شده در سامانه خدمات دولت را انتخاب کنند

ثبت نام جاماندگان سهام عدالت |چگونه برای متولدین ۱۴۰۱ سهام رایگان بگیریم؟ + آموزش ثبت‌ نام

سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبت‌نام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند انتشار هرگونه فراخوان برای ثبت نام جاماندگان سهام عدالت جعلی و تقلبی است.اخیرا برخی از افراد سودجو از طرق مختلف مانند پیامک و یا کافی‌نت تحت عنوان ثبت‌نام سهام عدالت اقدام به اخذ وجه از متقاضیان کرده‌اند.

سهام عدالت

در سال ۱۳۸۴ که نام‌نویسی سهام عدالت آغاز شد برخی از ثبت نام جا ماندند و برخی دیگر تمایلی به ثبت نام نداشتند. پس از رشد شرکت‌های بورسی و واریز سودهای سهام عدالت استقبال برای ثبت‌نام ایجاد شد اما دولت برنامه‌ای برای ثبت نام نداشت.

از سال ۱۳۹۹ برنامه‌ریزی‌ برای ثبت نام دور دوم سهام عدالت آغاز شد. اعطای سهام عدالت به مشمولین، مورد تصویب شورای عالی و هیات دولت قرار گرفت اما تا به امروز سهام به شخصی اختصاص نیافته است. در این مقاله به ابعاد مختلف ثبت نام سهام عدالت جاماندگان می‌پردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

جاماندگان سهام عدالت چه کسانی هستند؟

طبق اعلام شورای عالی و مجلس، واجدین شرایط دریافت سهام عدالت در سه گروه تقسیم می‌شوند. افراد تحت پوشش کمیته امداد خمینی(ره)، افراد تحت حمایت سازمان بهزیستی و همچنین ایثارگران سه دهک اول جزو واجدین شرایط دریافت سهام عدالت هستند.

طبق آمار بدست آمده جاماندگان سهام عدالت به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر می‌رسد. قابل ذکر است جاماندگان سهام عدالت در دور قبلی تقاضای دریافت سهام عدالت دارند اما دولت برنامه‌ای برای واگذاری سهام به این افراد ندارد.

ثبت‌نام سهام عدالت جاماندگان چه زمانی آغاز می‌شود؟

پس از تصویب شورای عالی و هیات دولت همه گمان می‌کردند که بزودی نام‌نویسی آغاز خواهد شد اما مشکلاتی باعث شد تا واگذاری سهام تا امروز بلاتکلیف بماند.

شورای عالی در اسفند ماه ۱۴۰۱ تصویب کرد که سازمان خصوصی‌سازی از محل باقیمانده سهام شرکت‌های دولتی که قابل واگذاری هستند، سهام عدالت به مشمولین اختصاص یابد. از آنجایی که برخی از وزارتخانه‌ها حاضر به واگذاری برخی از شرکت‌های زیرمجموعه خود نشدند، اختصاص سهام عدالت بلاتکلیف مانده است.

طبق هماهنگی‌های صورت گرفته در سازمان خصوصی سازی قرار است در سال ۱۴۰۲ سهام عدالت به جاماندگان اختصاص می‌یابد.

در زمان تصویب اجرای طرح ثبت نام دور دوم سهام عدالت، اسامی شرکت‌هایی که قرار است سهام آنها به مشمولین اختصاص یابد، شناسایی شد. این در حالی است که منابع در نظر گرفته شده در پرتفوی سهام عدالت، کفاف سهام‌های قابل واگذاری را نمی‌دهد.

پشتوانه واحدهای سهام عدالت جاماندگان

از سوی دیگر واگذاری سهام شرکت‌های مس، پتروشیمی خلیج فارس و فولاد با مخالف دولت همراه شد. دلیل این مخالفت این بود که سهام این شرکت‌ها جزو سهم‌های غیرقابل انتقال دولت است. به همین جهت سهام‌های موجود در پرتفوی جاماندگان سهام عدالت به طور قطعی انتخاب نشده است.

ارزش سهام عدالت جاماندگان

مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی و دو دهک اول درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید با تخفیف ۵۰ درصدی، سهامی به مبلغ ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

این مبلغ به صورت اقساط سالانه و طی ۱۰ سال از محل سود سالانه توسط شرکت‌های موجود در پرتفوی سهام عدالت تسویه خواهد شد. لازم به ذکر است که دهک سوم درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران بدون اعمال تخفیف نیز مشمول دریافت سهام عدالت خواهند شد.

برای دریافت سهام عدالت سهامداران مبلغی به حساب دولت واریز نمی‌شود بلکه از محل سود شرکت‌ها این مبلغ تسویه می‌شود. ناگفته نماند که سهام‌های واگذار شده تا پایان زمان اقساط به عنوان وثیقه در کد واسط سازمان خصوصی سازی باقی خواهد ماند.

اگر سود شرکت‌ها کفاف تسویه و آزادسازی سهام را ندهد، در پایان مهلت اقساط، هر سهامدار موظف است باقی‌مانده بهای سهام را طی حداکثر ۶ ماه به دولت پرداخت کند.

اگر تسویه نهایی صورت نگیرد، سهام به مالکیت دولت برمی‌گردد. در صورتی که تسویه انجام شود، سهام در سه مرحله آزاد خواهد شد.

جاماندگان سهام عدالت کجا ثبت نام کنند؟

شرکت سپرده گذاری مرکزی شرایط ثبت نام جاماندگان سهام عدالت را به صورت غیرحضوری فراهم کرده است. مشمولین پس از اعلام رسمی دولت می‌توانند برای ثبت نام به سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت به آدرس samanese.ir مراجعه کنند.

این سامانه همچنین به دارندگان سهام عدالت نیز خدمات ارائه می‌دهد. مشمولین پس از دریافت سهام عدالت خود، برای مشاهده ارزش روز دارایی خود می‌توانند به سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت مراجعه کنند.

سهامداران با مراجعه به بخش مشاهده دارایی سهام عدالت با وارد کردن کدملی و رمزیکبار مصرف می‌توانند ارزش دارایی خود را مشاهده کنند.

چگونه برای نوزادان متولد ۱۴۰۱ سهام رایگان بگیریم؟ + آموزش ثبت‌نام

از امروز تخصیص رایگان صندوق‌های سهامی به ارزش ۱.۵ میلیون تومان برای متولدین ۳ ماهه سوم سال ۱۴۰۱ آغاز می‌شود.

با اعلام وزارت اقتصاد از ۱۵ مرداد تخصیص رایگان صندوق‌های سهامی به ارزش ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار‌تومان برای متولدین مهر، آبان و آذر سال ۱۴۰۱ آغاز می‌شود. والدین نوزادان می‌توانند سه صندوق سهامی از میان ۳۵ صندوق موجود را برای سرمایه‌گذاری آینده فرزندان خود انتخاب کنند.

صندوق سهامی ETF چیست و چه تفاوتی با سهام عدالت دارد؟

صندوق‌های سهامی  ETF از ابزارهای غیرمستقیم سرمایه‌گذاری در بورس هستند که توسط نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس مدیریت می‌شود، این صندوق‌ها با منابع سرمایه‌گذاران در بورس فعالیت کرده و بازدهی کسب می‌کنند.

چگونه برای نوزادان متولد ۱۴۰۱ سهام رایگان بگیریم؟

اما سهام عدالت که در سال‌های گذشته به بسیاری از ایرانیان اختصاص داده شد در واقع سهام برخی از شرکت‌های دولتی در بورس بود که انتخاب نحوه مدیریت آن به ۲ صورت مستقیم و غیر مستقیم(از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی) در اختیار افراد بود.

با تصمیم دولت سهام رایگان برای نوزادان متولد ۱۴۰۱ و در آینده ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ در قالب صندوق‌های سهامی ETF است که تا ۲۴ سال امکان فروش آن نیست، مزیت صندوق ETF نسبت به سهام مستقیم مانند سهام عدالت در این است که صندوق‌های ETF طی ۲۴ سال سرمایه نوزادان را در بازار‌سرمایه به جریان می‌اندازد و بازدهی قابل توجهی کسب خواهد کرد.

نحوه و شرایط دریافت سهام رایگان و انتخاب بهترین صندوق سهامی ETF

انتخاب صندوق سهامی ETF بر عهده والدین نوزادان گذاشته است، والدین می‌توانند ۳ صندوق سهامی از ۳۵ صندوق لیست شده در سامانه خدمات دولت را انتخاب کنند. مهمترین ملاک برای انتخاب این صندوق‌ها می‌تواند بازدهی و رشد قیمت آنها در بلند‌مدت باشد. براساس عملکرد گذشته می‌توان پیش بینی کرد دو صندوق سهامی زیر گزینه‌ خوبی برای سرمایه‌گذاری بلند مدت باشد:

– صندوق سهامی سرو

– صندوق سهامی انار

صندوق سهامی سرو: این صندوق همانطور که اشاره شد از صندوق‌های سهامی برتر بورس ایران است و ارزش آن طی ۴ سال ۱۲ برابر شده است، این صندوق همچنین ۱ هزار و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی تحت مدیریت دارد. این صندوق توسط مشاور سرمایه‌گذاری ترنج به عنوان بزرگترین شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ایران مدیریت می‌شود که ۸ صندوق از انواع مختلف سهامی، مختلط، درآمد ثابت و… دارد.

صندوق سهامی انار: این صندوق نیز از صندوق‌های برتر بورس از نظر بازدهی است، این صندوق طی یکسال گذشته با حدود ۶۸ درصد بازدهی یا سود داشته است، همچنین این صندوق در سال ۱۴۰۱ بالاترین بازدهی را در میان صندوق‌های ETF سهامی کسب کرده است.

چگونه می‌توانیم سهام بیشتری برای فرزندان بگیریم؟

والدین کودکان می‌توانند به صورت مستقل هم در صندوق‌های سهامی بورسی برای فرزندان خود سرمایه‌گذاری کنند، والدین می‌توانند با دریافت کد‌بورسی برای کودکان خود نسبت به خرید واحد‌های صندوق‌های سهامی سرو و انار از طریق سامانه‌های معاملاتی کارگزاری‌ها اقدام کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه سرمایه‌گذاری برای آینده فرزندان خود می‌توانید به سایت ترنج مراجعه کنید. / اندیشه معاصر

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.