سهام عدالت جاماندگان چه شد؟ | واریزی ۱۰ میلیون تومانی برای کسانی که سهام عدالت ندارند
«سهام عدالت جاماندگان چه شد؟»، سوالی است که این روزها درباره وعدههای دولت و مجلس پرسیده میشود. پیشتر وعده داده شده بود که دولت سهام جدیدی را تحت عنوان سهام عدالت به دهکهای مشمول و افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی تخصیص دهد.
سهام عدالت | « سهام عدالت جاماندگان چه شد؟»، سوالی است که این روزها درباره وعدههای دولت و مجلس پرسیده میشود. پیشتر وعده داده شده بود که دولت سهام جدیدی را تحت عنوان سهام عدالت به دهکهای مشمول و افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی تخصیص دهد. ارزش سهام عدالت 532 هزار تومانی امروز 15 مرداد 1402 به 10 میلیون و516 هزار و 787 تومان رسید. ارزش سهام عدالت 490 هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی در این سهام به 9 میلیون 500 هزار و 998 تومان رسید. آخرین اخبار سهام عدالت را در خبر آزاد بخوانید.
«سهام عدالت جاماندگان چه شد؟»، سوالی است که این روزها درباره وعدههای دولت و مجلس پرسیده میشود. پیشتر وعده داده شده بود که دولت سهام جدیدی را تحت عنوان سهام عدالت به دهکهای مشمول و افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی تخصیص دهد.
طی سالهای گذشته وعدههای زیادی درباره تخصیص سهام عدالت به جاماندگان مطرح شده است. دولت در ابتدا عنوان میکرد که منابعی برای تخصیص سهام جدید ندارد اما فشار مجلس سبب شد دولت به دنبال منابع برای سهام جدید، وعدههایی را مطرح کند.
در همین راستا دولت سال گذشته ۳.۵ میلیون نفر را بهعنوان جامانده سهام عدالت شناسایی کرد. بر همین مبنا قرار بود به هر کدام از جاماندگان سهام عدالت، ۱۰ میلیون تومان سهام تخصیص یابد که البته در نهایت، رئیس وقت سازمان خصوصیسازی از درخواست لغو تصویبنامه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان خبر داد.
حسین قربانزاده آن زمان در مورد دلیل این درخواست توضیح داده بود که حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بهعنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شدهاند که این موضوع به ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد، در حالی که طبق تصویبنامه هیات وزیران قرار است دو درصد سهام بانک ملت، سه درصد از سهام بانک تجارت و ۲.۷ درصد از سهام بانک صادرات مشمول این واگذاری شوند و باید گفت منابع در نظر گرفته شده، منابع مورد نیاز را پوشش نمیدهد.
سرگردانی دولت برای تامین منابع -جاماندگان سهام عدالت
بهتازگی اما معاون جدید واگذاری سهام و بنگاههای سازمان خصوصیسازی آخرین وضعیت واگذاری سهام عدالت به جاماندگان را تشریح کرده است. محمود قامت در مورد تخصیص سهام عدالت به جاماندگان گفته است که ترجیح سازمان خصوصیسازی و قانونگذار واگذاری سهام شرکتهای بورسی به جاماندگان سهام عدالت است.
او در این باره به ایسنا گفته است که سازمان خصوصیسازی در پیشنهادی که سال گذشته به دولت ارائه کرد اعلام کرد که سهام شرکتهای بورسی را مد نظر دارد، امسال نیز پیشنهاد مذکور دوباره مطرح شده است.
وی به این سوال که کدام شرکتهای بورسی مد نظر قرار دارند، پاسخ داده است: شرکتهایی از جمله هلدینگ خلیج فارس، فولاد مبارکه، شرکت ملی صنایع مس و… . به طور کلی همه شرکتهای بورسی که در گروه دو دولت قرار دارند پیشنهاد نخست برای واگذاری سهام عدالت به جاماندگان هستند.
معاون سازمان خصوصیسازی همچنین در مورد مبلغی که قرار است به جاماندگان تخصیص یابد توضیح داد: رقم سال گذشته ۱۰ میلیون تومان بوده است اما ممکن است امسال تغییر کند.
با این توضیحات مشخص است که دولت هنوز سهامی به جاماندگان تخصیص نداده و همچنان در حال شناسایی منابع برای این واگذاری است.
سهام عدالت برای نوزادان
والدین کودکان میتوانند به صورت مستقل هم در صندوقهای سهامی بورسی برای فرزندان خود سرمایهگذاری کنند، والدین میتوانند با دریافت کدبورسی برای کودکان خود نسبت به خرید واحدهای صندوقهای سهامی سرو و انار از طریق سامانههای معاملاتی کارگزاریها اقدام کنند.
به نقل از تجارتنیوز، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در مورد برگزاری مجامع استانی سهام عدالت گفت: طبق قانون تجارت که شرکتهای سرمایهگذاری استانی هم از قانون تجارت پیروی میکنند، برگزاری مجمع در مرحله اول با حضور حداقل 50 درصد به علاوه یک نفر از سهامداران رسمیت پیدا میکند و اگر در مرحله اول این حدنصاب قانونی محقق نشد، براساس قانون تجارت مجمع دوم با هر تعدادی از سهامداران رسمیت پیدا میکند.
وی در مورد اینکه آیا مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی به شکل حضوری و یا الکترونیکی برگزار میشود، گفت: براساس قانون تجارت در مرحله اول مجامع باید حتما حضوری باشند که اگر مجمع به حدنصاب نرسید، در مرحله دوم چون مجامع شرکتها با هر تعداد رسمیت پیدا میکند، باید برگزار شود و در آن مجمع تصمیم بگیرند که انتخابات هیأت مدیره برای شرکتهای سرمایهگذاری استانی به شکل حضوری و الکترونیکی برگزار شود، چون قانون تجارت تصریح بر برگزاری حضوری دارد و برای تغییر قانون تجارت باید حتما مجمع دوم تصمیم بگیرد که مجمع به شکل ترکیبی حضوری و الکترونیکی برگزار شود.
علیزاده همچنین در مورد شرکتهای تعاونی سهام عدالت شهرستانی گفت: طبق آئیننامه، افراد از شهرستانها میتوانند خودشان در مجامع شرکت کنند و یا اینکه به اشخاص دیگری که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند وکالت بدهند و یا اینکه یک وکیل قانونی برای خود انتخاب کنند که حق رإی به او بدهند و از این طریق به اعمال حق رأی خود میپردازند.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس همچنین در مورد اینکه اگر قرار به اجرای قانون تجارت باشد، مجامع شرکتهای استانی سهام عدالت مانند سال 99 با تعداد اندکی از جمعیت استان برگزار خواهد شد و آیا این با سیاست مشارکت مردم در سرنوشت سهام عدالت تناقض ندارد، گفت: طبق قانون تجارت، اگر مجمع نوبت اول به حدنصاب 50 درصد به علاوه یک نفر نرسید، مجمع در نوبت دوم برگزار میشود و در نوبت دوم با هر تعدادی رسمیت پیدا میکند که همه شرکتهای سهامی عدالت استانی و شرکتهای تعاونی شهرستان و کانون سهام عدالت میتو انند شرکت کنند و قرار شده است که سازمان بورس و کانون سرمایهگذاری استانی سهام عدالت حداکثر تلاش خود را به کار گیرند تا مشارکت حداکثری در مجامع شرکتها اتفاق افتد.
علیزاده این را هم گفت: برگزار کردن مجمع الکترونیکی نیاز به مصوبه مجمع و اصلاح اساسنامه شرکتهای سرمایهگذاری استانها دارد که باید در مجمع دوم که با هر تعداد رسمیت پیدا میکند این مسئله تصویب شود.
وی در مورد اینکه اگر از جمعیت 450 هزار نفری یک استان مثلا هفت نفر در مجمع دوم حاضر شوند، آیا این افراد قانونا میتوانند نماینده سهامداران عدالت استان شوند، گفت: درحال حاضر در قانون تجارت اینگونه عنوان شده است که اگر مجمع اول به حدنصاب نصف به علاوه یک نفر نرسید، مجمع دوم به هر تعدادی رسمیت پیدا میکند که در مجمع دوم میتوانند نحوه برگزاری مجمع را تعیین کنند که میتواند هم حضوری و هم الکترونیکی باشد. سازمان بورس و کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی مأموریت دارند فرهنگ سازی و اطلاعرسانی انجم دهند تا حضور حداکثر سهام عدالت در مجامع استانی اتفاق افتد