یارانه معیشتی | یارانه معیشتی جدید | یارانه معیشتی تیرماه
خبر خوش روز عیدی برای یارانه بگیران | واریز 2 میلیون و 65 هزار تومان یارانه معیشتی برای این دهک ها
حسین خدرویسی با تشریح آخرین وضعیت آماری مددجویان کمیته امداد اظهار کرد: براساس آخرین آمار، 2 میلیون و 421 هزار و 828 خانوار در سطح کشور تحت حمایت هستند که 53 درصد از این میزان در روستاها و 47 درصد در شهرها ساکن هستند.
یارانه معیشتی | یارانه معیشتی جدید دولت رئیسی برای اولین بار از اردیبهشت سال 1401 پرداخت شد. با توجه به افزایش قیمتها، دولت سیزدهم برای جبران رفاه از دست رفته خانوار و کمک به معیشت آنها اقدام به افزایش یارانه معیشتی کرده است. با افزایش یارانه معیشتی سه دهک پایین درآمدی توسط دولت به هر نفر ۴۰۰ هزار تومان، قدرت خرید دهک اول درآمدی روستاییان (فقیرترین دهک) ۲.۵ برابر میشود.آخرین اخبار درباره یارانه معیشتی را در ادامه بخوانید.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد در خصوص مستمری جدید مددجویان تحت پوشش این نهاد توضیح داد.
حسین خدرویسی با تشریح آخرین وضعیت آماری مددجویان کمیته امداد اظهار کرد: براساس آخرین آمار، 2 میلیون و 421 هزار و 828 خانوار در سطح کشور تحت حمایت هستند که 53 درصد از این میزان در روستاها و 47 درصد در شهرها ساکن هستند.
وی با بیان اینکه 52 درصد مددجویان کمیته امداد از بانوان سرپرست خانوار هستند، ادامه داد: حدود 90 درصد خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد در دهکهای یک تا سه درآمدی قرار دارند که با پرداخت مستمری حمایت میشوند. سایر اقشار نیازمند نیز با توجه به نوع احتیاجات خود، از خدمات موردی کمیته امداد بهرهمند میشوند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به تصویب افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان برای سال جاری گفت: از ابتدای سال 1402 مستمری مددجویان 20 درصد افزایش یافته است و تلاشیم افزایش 20 درصدی باقیمانده را بهزودی همراه با مابهالتفاوت آن به مددجویان پرداخت کنیم.
خدرویسی تاکید کرد: در حال حاضر خانوار تک نفره 660 هزار تومان، خانواده دو نفره 936 هزار تومان، خانواده سه نفره یک میلیون و 308 هزار تومان، چهار نفره یک میلیون و 680 هزار تومان و خانواده پنج نفر و بیشتر، 2 میلیون و 65 هزار تومان مستمری ماهانه دریافت میکنند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد اظهار کرد: کمیته امداد برای بیش از 5 میلیون نفر خدمات متنوعی در قالب 120 خدمت ارائه میکند؛ البته مددجویانی که شرایط توانمند شدن را دارند، از خدمات اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استفاده میکنند.
خدرویسی خاطرنشان کرد: سال گذشته علاوه بر فعالیتهای جاری برای مددجویان، موضوع مردمیسازی امدادرسانی و استفاده از ظرفیت مراکز خیریه و نیکوکاری، عملیاتی شد.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه هوشمند امداد (سها) تصریح کرد: این سامانه سبب سرعت، دقت و حفظ کرامت و شأن مددجویان شده است و شناسایی نیازمندان به سرعت از این طریق درحال انجام است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد ادامه داد: در حوزه شناسایی نیازمندان چون به درگاههای الکترونیک کشور متصل هستیم، خانوارهای دهک یک تا سه شناسایی و مورد حمایت قرار گیرند.
خدرویسی با اشاره به معافیتهای مددجویان از پرداخت برخی هزینههای عمومی افزود: هزینه درمان مددجویان در مراکز دولتی رایگان است. مددجویان در انجام خدمات سرپایی هم معافیت دارند و فقط 15 درصد هزینهها را پرداخت میکنند. همچنین کمیته امداد با ارائه بیمه تکمیلی به بیماران صعبالعلاج، هزینههای درمان این افراد را پرداخت میکند./تسنیم
با صفر شدن پشتنوبتیهای دریافت «مستمری» اعلام شد: متقاضیان جدید به مراکز بهزیستی مراجعه کنند
درحالی که روز گذشته سخنگوی دولت از به صفر رسیدن تعداد مددجویان پشت نوبتی برای دریافت «مستمری» خبر داده است که رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد طی ۲ سال گذشته ۳۸۱ هزار و ۸۳۶ مددجوی سازمان بهزیستی وارد چرخه دریافت خدمات مستمری شدهاند.
علی محمد قادری در توضیح بیشترگفت: در دولت مردمی پس از گذشت کمتر از دو سال، امروز هر فردی که در جامعه هدف سازمان بهزیستی مشمول دریافت خدمات مستمری باشد، پشت نوبت قرار ندارد و میتواند از این خدمت بهرهمند شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی بیش از ۱۶۰ فعالیت و خدمت را ارائه میدهد، افزود: در حوزه خانوادههای دارای فرزندان چندقلو بیش از ۳۵ هزار خانوار تحت حمایت خدمات مستمر قرار دارند و در این حوزه نیز پشت نوبت دریافت خدمات وجود ندارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته ۳۸۱ هزار و ۸۳۶ مددجوی سازمان بهزیستی وارد چرخه دریافت خدمات مستمری شدهاند، گفت: مددجویان عموما سه تا چهار سال پشت نوبت دریافت خدمات مستمری بودند که با اهتمام صورت گرفته اکنون خانوادهای پشت نوبت دریافت خدمات مستمری قرار ندارد.
قادری همچنین افزود: اگر خانوادهای مشمول دریافت مستمری باشد میتواند با مراجعه به مراکز بهزیستی شهرستان و استان محل اقامت از این خدمت بهرهمند شود.
عیدانه جدید برای پرداخت یارانه معیشتی
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان گفت: ۷۵۰۰ نفر از مستمریبگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر سطح استان همدان از پوشش بیمه تکمیلی برخوردار هستند که این امر یکی از نیازهای مهم و ضروری این صندوق بود.
حاتم شکری دوشنبه ۵ تیرماه در جلسه صندوق بیمه روستائیان و عشایر شهرستان بهار، اظهار کرد: از سال تأسیس این صندوق تاکنون دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سطح کشور عضو این صندوق شده اند و ۱۷۰ هزار نفر از این صندوق ماهانه حقوق دریافت میکنند.
وی صندوق بیمه روستائیان و عشایر را یکی از موفق ترین و جوان ترین صندوق های بیمه سطح کشور دانست و افزود: در حال حاضر تراز مالی صندوق بیمه روستائیان و عشایر تا سال ۱۴۲۲ نسبت به سایر صندوق های بیمه دیگر مثبت ارزیابی شده است.
شکری تصریح کرد: در سطح استان همدان ۱۴۵ هزار نفر بیمه شده صندوق بیمه روستائیان و عشایر بوده که از این تعداد ۷۶۰۰ نفر از این صندوق ماهیانه حقوق دریافت میکنند.
وی تعداد بیمه شدگان این صندوق در شهرستان بهار را ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر برشمرد و گفت: در شهرستان بهار در حال حاضر ۱۰۰۰ خانوار حقوق و مستمری از کارافتادگی، بازنشستگی و فوت دریافت میکنند.
شکری با بیان اینکه کارگزاران صندوق بیمه روستائیان و عشایر شهرستان بهار از نظر جذب افراد بیمه شده صندوق یکی از موفق ترین کارگزاران سطح استان همدان بوده و رتبه اول تا ششم کارگزاران استان به شهرستان بهار اختصاص دارد، تصریح کرد: از ۱۰۰۰ خانوار صندوق بیمه دریافت کننده حقوق، مستمری و ازکارافتادگی و فوت شهرستان بهار حدود ۱۰ درصد این افراد دارای تمکن مالی قوی هستند و ۹۰ درصد نیز مشکلات آنها با حقوق پرداختی صندوق مرتفع شده و نیازی به سازمان ها و نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی ندارند.
وی با بیان اینکه هر چه صندوق بیمه روستائیان و عشایر کشور بزرگتر شود سازمانهای حمایتی چون کمیته امداد و بهزیستی کوچکتر شده و کمک این سازمان هه واقعی تر خواهد شد، گفت: در حال حاضر از ۱۴۵ هزار نفر عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر سطح استان همدان تعداد ۳۳ هزار نفر را بانوان تشکیل داده اند.
شکری ادامه داد: توسط این صندوق در استان همدان در دولت سیزدهم ۲۲ هزار فقره تسهیلات پنج میلیون تومان بدون سود و ضامن به حساب مستمری بگیران صندوق پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه یکی از نیازهای این صندوق بیمه تکمیلی افراد تحت پوشش صندوق بود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۵۰۰ نفر مستمری بگیر صندوق در سطح استان همدان از پوشش بیمه تکمیلی برخوردار هستند و ۱۰۰۰ خانوار شهرستان بهار علاوه بر حقوقی که از صندوق دریافت میکنند پوشش بیمه تکمیلی نیز برای آنها شکل گرفته است.
شکری، همچنین نبود نقل و انتقال سوابق بیمهای بین صندوق بیمه روستائیان و عشایر و سایر صندوق های بیمه را یک چالش بزرگ برای این صندوق در گذشته دانست و گفت: خوشبختانه با پیگیری لازم این مشکل مرتفع شده و در سال گذشته در استان همدان ۲۰۰۰ نفر نقل و انتقال سوابق بیمه ای در این صندوق داشتهاند و ۱۰۰۰ خانوار نیز سوابق خود را به این صندوق آورده اند
فرماندار شهرستان بهار هم با بیان اینکه ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر در این شهرستان تحت پوشش صندوق بیمه روستائیان و عشایر هستند، گفت: به تفکیک در بخش مرکزی ۴۲۰۰ نفر، لالجین ۷۰۰۰ نفر و صالح آباد ۳۹۰۰ نفر بیمه شده صندوق روستائیان و عشایر هستند و این شهرستان از لحاظ پوشش بیمهای این صندوق شرایط بسیار خوبی دارد.
مجتبی فیض اللهی با تأکید بر تلاش هر چه بیشتر کارگزاری های صندوق بیمه روستائیان و عشایر برای جذب افراد بیشتر تصریح کرد: از کارگزاران شهرستان درخواست داریم اگر در رابطه با فرآیند جذب دارای مشکل هستند مشکلات خود را برای مرتفع شدن با ما در میان بگذارند.
وی همچنین با تأکید بر نقش اطلاع رسانی بین جامعه هدف به منظور جذب حداکثری، خاطرنشان کرد: شهرستان بهار در بحث حجم بیمه شدگان این صندوق در سطح استان همدان رتبه چهارم تا پنجم را دارد./ایسنا
برنامه جدید دولت برای یارانه معیشتی تیرماه
قرار است رقم یارانه معیشتی در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کند. در فاز اول این طرح خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار گرفتند. بنابراین رقم یارانه خردادماه این خانوارها ۴۸۰ هزارتومان است. رقم یارانه دهکهای اول تا سوم فعلا تغییر نکرده است و آنها مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر یارانه نقدی دریافت میکنند.
کارت یارانه سرپرست خانوارهای دهکهای چهارم تا نهم نیز به زودی ۳۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر شارژ خواهد شد.
ثبت نام جاماندگان یارانه یا متقاضیان جدید یارانه همچنان ادامه دارد. این افراد میتوانند با مراجعه به تارنمای پنجره ملی خدمات هوشمند به آدرس https://my.gov.ir نسبت به ثبتنام خانوار خود اقدام نمایند.
برای تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت نام یارانه نقدی، در اختیار داشتن شماره تلفن همراه به نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبای بانکی مربوط به سرپرست خانوار متقاضی جدید یا جامانده از یارانه، ضروری است.
تمامی اشخاص میتوانند جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت یارانه جدید خانوار، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* (ستاره ۴ ستاره ۴۳۸۵۷ ستاره کد ملی مربع) را با شماره تلفن همراه بهنام خود شمارهگیری کنند.
طبق اطلاعیه سازمان هدفمندسازی یارانهها، مبلغ یارانه خرداد ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. میزان افزایش یارانه معیشتی ۲۰ درصد اعلام شده است اما این افزایش شامل همه یارانهبگیران نشده است و تنها ۸.۵ میلیون نفر باید منتظر واریز یارانه خرداد با مبلغ جدید باشند. در ادامه شرایط و مراحل ثبت درخواست برای افزایش یارانه امسال را توضیح خواهیم داد.
شرط دولت برای افزایش یارانه معیشتی ۲۴ میلیون نفر
همچنین طبق گفته مسئولان خانوارهای دهکهای اول تا سوم در مرحله بعدی طرح، مشمول افزایش یارانه معیشتی قرار میگیرند. ۲۴ میلیون نفر در سه دهک درآمدی اول مستقر هستند. مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بین ۷ تا ۸.۵ میلیون نفر هستند و تقریبا یک دهک هستند که در فاز اول مشمول طرح افزایش رقم یارانه شدند. البته شرط اصلی افزایش ۲۰ درصدی یارانه معیشتی این است که ۷۰ درصد مبلغ یارانه را از طریق کالابرگ الکترونیکی صرف خرید حدودا ۱۱ قلم کالای اساسی کنید.
سایت ثبت نام جاماندگان یارانه معیشتی جدید
ثبت نام جاماندگان یارانه یا متقاضیان جدید یارانه همچنان ادامه دارد. این افراد میتوانند با مراجعه به تارنمای پنجره ملی خدمات هوشمند به آدرس https://my.gov.ir نسبت به ثبتنام خانوار خود اقدام نمایند.
برای تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت نام یارانه نقدی، در اختیار داشتن شماره تلفن همراه به نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبای بانکی مربوط به سرپرست خانوار متقاضی جدید یا جامانده از یارانه، ضروری است.
تمامی اشخاص میتوانند جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت یارانه جدید خانوار، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* (ستاره ۴ ستاره ۴۳۸۵۷ ستاره کد ملی مربع) را با شماره تلفن همراه بهنام خود شمارهگیری کنند.