تصاویر هولناک از۴/۵ ماه پس از زلزله ترکیه | کشف جنازهها از زیر آوار
کشف جنازهها از زیر آوار ۴/۵ ماه پس از زلزله در جنوب ترکیه

شمار قربانیان زلزله ترکیه ۴۳ هزار نفر را هم رد کرد
«سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه امروز شمار قربانیان زلزله کشورش را تا کنون ۴۳۵۵۶ نفر اعلام کرد.
«سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه امروز پنحشنبه در سخنانی تعداد جانباختگان زلزله اخیر در کشورش را ۴۳ هزار و ۵۵۶ نفر رسانهای کرد.
بر اساس اعلام این رسانه، وزیر کشور ترکیه در این خصوص ادامه داد که عملیات جستجو و نجات زلزله زدگان نیز به اتمام رسیده است.
«سلیمان سویلو» اضافه کرد که آمار مصدومین این حادثه نیز تا کنون حدود ۱۱۰ هزار نفر شده است.
وی اضافه کرد: در جریان این زلزله که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد میشود، ۷۵۰ هزار واحد مسکونی مستقل در ۱۱ استان قهرمان ماراش، غازی آنتپ، شانلی اورفا، دیاربکر، آدانا، آدیامان، عثمانیه، هاتای، کیلیس، مالاتیا و الازیع تخریب شده است.
گفتنی است روز دوشنبه ۶ فوریه ۲ زلزله به بزرگی ۷.۷ و ۷.۶ ریشتر ۱۱ استان ترکیه را به مرکزیت شهرستان های پازارجیک و البستان در استان قهرمان ماراش لرزاند./همشهری آنلاین
شایعات فوران آتشفشان ترک ها را به وحشت انداخت
به گزارش رسانه های خبری عرب زبان نوشت: اداره حوادث و شرایط اضطراری ترکیه (آفاد) ظهر امروز (شنبه) در رابطه با دو زمین لرزه مرگبار و ویرانگر دوشنبه گذشته در جنوب این کشور اعلام کرد که زمین لرزه نخست به بزرگی ۷.۷ ریشتر، ۶۵ ثانیه طول کشیده و مدت زمان زمین لرزه دوم به بزرگی ۷.۶ ریشتر نیز، ۴۵ ثانیه بوده و در نتیجه، با وقوع آنها، منطقه زلزله زده در مجموع نزدیک به دو دقیقه به شدت لرزیده است.
آفاد ضمن اعلام این که انرژی آزاد شده از زمین لرزه ۷.۷ ریشتری اخیر معادل انفجار ۵۰۰ بمب اتمی بوده، از استقرار هزار و ۳۰۰ تیم در مناطق زلزله زده ترکیه برای ارزیابی زیان های ناشی از آن خبر داده و از همه شهروندان این کشور درخواست کرد که راهی مناطق مذکور نشوند.
اداره حوادث و شرایط اضطراری ترکیه ضمن تکذیب گزارش های حاکی از فوران احتمالی آتشفشان پس از زمین لرزه اخیر جنوب این کشور، خاطر نشان ساخت: در منطقه زلزله زده هیچ گونه جریان گدازه یا خاکستر آتشفشانی و همچنین جریان نفت و گاز را ملاحظه نکردیم.
آفاد همچنین از ثبت بیش از دو هزار پس لرزه از زمان وقوع زمین لرزه ۷.۷ ریشتری در سحرگاه دوشنبه گذشته تاکنون خبر داده و تاکید کرد که پس لرزه های ناشی از آن همچنان ادامه دارد و شدت آنها بین چهار تا پنج ریشتر است./ شفقنا
شایعات درباره ارتباط زلزله خوی و ترکیه
فرهاد فروزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: روند گسلها در استان کرمانشاه طبیعی است و از صبح امروز تاکنون مسئله خاصی مشاهده نشده است.
وی عنوان کرد: گاهی بعد از وقوع زلزلههای بزرگ ممکن است گسلهای نواحی اطراف نیز فعال شوند اما در استان کرمانشاه تغییر خاصی مشاهده نشده است.
فروزی گفت: زلزله ترکیه مربوط به زون گسلی جدایی است و ارتباطی با گسلهای ایران ندارد و مباحث مطرح شده در زمینه فعال شدن گسلهای غرب کشور شایعه است.
مسئول شبکه لرزهنگاری استان کرمانشاه بیان کرد: ارتباطی بین زلزله خوی و ترکیه وجود ندارد زیرا زلزله خوی در مقیاس کوچک بوده و زون گسلی آن جدا از زون گسلی ترکیه است.
وی با بیان اینکه 6 ایستگاه زلزله نگاری در استان کرمانشاه وجود دارد افزود: این ایستگاهها در شهرستانهای کرمانشاه، کنگاور، هرسین، جوانرود، گهواره و سنقر و کلیایی قرار دارند.