قیمت خودرو | قیمت خودرو در سال 1402
خودرو پرطرفدار ۶ میلیون تومان گران شد | جدیدترین قیمت خودروهای داخلی و خارجی
قیمت خودرو بهدلیل نوسانات روز گذشته نرخ ارز، با نرخهای عجیبی معامله شد. برخی خودروها کاهش نسبتا بالا برخی افزایش اندک و برخی دیگر ثبات قیمتی را تجربه کردند.
قیمت خودرو | قیمت خودرو روز چهارشنبه 24خرداد 1402، با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت کارنامه با تغییراتی مواجه شد.در سایتهای خرید و فروش، قیمت خودرودر لحظه نگارش این گزارش به این شرح ثبت شده است. قیمت خودرواز ابتدای فروردین با نوساناتی همراه شد. قیمتها در نیمه نخست فروردین متاثر از نرخ ارز روند صعودی به خود گرفت.با واردات خودرو خریداران امیدوار به کاهش قیمت خودروهای بازار هستند
قیمت خودرو بهدلیل نوسانات روز گذشته نرخ ارز، با نرخهای عجیبی معامله شد. برخی خودروها کاهش نسبتا بالا برخی افزایش اندک و برخی دیگر ثبات قیمتی را تجربه کردند.
به نقل از تجارتنیوز، قیمت خودرو امروز ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۲ با تغییراتی مواجه شد.
با نگاه به روند کلی بازار طی چند هفته اخیر، میتوان متوجه شد که اکثر روزها، قیمت خودرو با کاهش روبه رو بود. اما امروز با وجود اینکه برخی خودروها دوباره کاهشی بودند، برخی دیگر نوسان روبه بالایی داشتند. این امر احتمالا بهدلیل نوسانات روز گذشته نرخ ارز و نااطمینانی خریداران رخ داده باشد.
از سویی انتشار اخبار مربوط به آزادسازی واردات، به فشار فروش و کاهش قیمتها میافزاید و از سوی دیگر با افزایش نرخ دلار در بازار آزاد، نااطمینانی نسبت به افزایش قیمت خودرو در خریداران بیشتر میشود و اقدام به خرید خودرو میکنند. بنابراین در برخی خودروها، کاهش قیمت و در برخی دیگر افزایش قیمت بهچشم میخورد.
در سایتهای خرید و فروش، قیمت خودرو در لحظه نگارش این گزارش به شرح زیر ثبت شده است.
پراید ۱۳۱ و پراید ۱۱۱ که روز گذشته کاهش ۵ میلیونی داشتند، امروز بدون تغییر قیمت مانده و بهترتیب در همان نرخهای ۳۲۵ میلیون تومان و ۳۴۵ میلیون تومان معامله شد.
کوییک S دندهای با ۶ میلیون تومان افزایش نسبت به روز گذشته، سعی در کاهش اختلاف قیمتی خود با پراید داشت که تاحدودی موفق بود.
پژو ۲۰۷i دنده دستی جزو خودروهایی بود که بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرد. این خودرو با ۱۹ میلیون تومان کاهش نسبت به روز گذشته، به قیمت ۵۵۰ میلیون تومان معامله شد.
تارا اتوماتیک اما بر خلاف ۲۰۷، افزایش قیمت را برگزید و با ۱۴ میلیون تومان افزایش، به نرخ ۷۶۱ میلیون تومان دست یافت.
قیمت خودروهای مونتاژی
در بازار خودروهای مونتاژی، شرایط کمی متفاوتتر بود. در واقع این بازار، افزایش قیمت کمتری نسبت به خودروهای داخلی تجربه کرد.
امویام X۲۲ PRO، بار دیگر کاهشی شده و با ۳۵ میلیون تومان دیگر کاهش، به مبلغ ۹۱۵ میلیون تومان خرید و فروش شد.
بسترن B۳۰، از زمان انتشار اخبار مبنیبر آغاز تولید دوباره آن، با کاهش نسبتا شدیدی روبهرو بود، بار دیگر ۵۰ میلیون تومان تنها در یک روز کاهش داشت. بهاین ترتیب این سدان چینی، به نرخ یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان معامله شد.
جک S۵ نیوفیس، اما شاید تنها خودروی مونتاژی بازار بود که با افزایش بسیار اندکی روبهرو شد. این کراساوور کرمان موتور، با یک میلیون تومان افزایش، به قیمت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید.
کراساوور SX۵ فرداموتورز، یکی از بیشترین کاهش در بین کل محصولات بازار را تجربه کرد. این خودرو با ۷۰ میلیون تومان کاهش نسبت به روز گذشته، به کانال یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان سقوط کرد.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
بازار خورو طی چند هفته اخیر، روزهای نزولی بسیاری را تجربه کرد. اما به باور بسیاری، صعود وحشتناک ماههای گذشته، با کاهشهای چند میلیونی جبران نمیشود و باید بازهم کاهش یابد.
اما برخی دیگر بر این باورند که قیمت خودرو بیش از اندازه و غیر عادی درحال کاهش بوده و احتمالا این روند طی هفته آینده تغییر یابد. در حالی که مبالغ ۱۰۰ میلیونی حسابهای وکالتی نیز از امروز آزاد شده و احتمال ورود این پولها به بازار خودرو وجود دارد.
بههر حال باتوجه به تعطیلی پیش رو، باید منتظر روز شنبه ماند و روند بازار را از همان روز رصد کرد.
جنجال افزایش تعرفه واردات خودروهای سواری
روز گذشته انتشار خبری مبنی بر افزایش سود بازرگانی خودروهای سواری و یا رشد تعرفه واردات تا ۱۷۱ درصد، در شرایطی که قیمت خودرو در بازار آزاد در حال ریزش بود و همچنین تصویب کلیات لایحه واردات خودروهای کارکرده در مجلس، خبرساز شد.
مخبر، معاون اول رئیس جمهوری در بخشنامهای به وزارت صمت و اقتصاد، اصلاحات تعرفهای ۳۵۴ردیف کالاهای وارداتی و صادراتی را ابلاغ کرده است که در این میان تعرفه خودروهای سواری از ۱۱ تا ۱۷۱ درصد تعیین شده است.
فهرست سود بازرگانی خودروهای سواری نشان میدهد که افزایش تعرفه پلکانی بوده و رقم براساس افزایش حجم موتور بیشتر شده است.
طبق این بخشنامه تعرفه خودرو با حجم موتور کمتر از هزار سی سی با افزایش ۱۰ درصدی از ۶ به ۱۶ درصد رسیده است.
تعرفه خودرو با حجم موتور هزار تا هزار و پانصد سی سی با افزایش ۱۵ درصدی مواجه و از ۱۵ به ۶۶ درصد رسیده است.
تعرفه خودرو با حجم موتور هزار و پانصد تا دو هزار سی سی با افزایش ۲۰ درصدی از ۷۱ درصد به ۹۱ درصد رسیده است.
تعرفه خودرو با حجم موتور دو هزار تا دو هزار و پانصد سی سی با افزایش ۴۰ درصدی از ۹۱ به ۱۳۱ درصد رسیده است.
تعرفه خودرو با حجم موتور دو هزار و پانصد تا سه هزار سی سی از ۹۶ به ۱۶۱ درصد رسیده و با افزایش ۶۵ درصدی مواجه شده است و در نهایت خودرو با حجم موتور بیشتر از سه هزار سی سی از ۹۶ درصد به ۱۷۱ درصد رسیده است و افزایش ۷۵ درصدی داشته است.
خبر افزایش تعرفه خودروهای سواری با واکنش منفی میان افکار عمومی مواجه شد و اینطور برداشت شد حالا که قیمتها در بازار کاهش یافته و خبر واردات خودرو جدیتر شده مافیای خودرو به دنبال افزایش قیمت خودرو در بازار و یا گران تمام شدن واردات خودرو برای مردم است.
اما این خبر مورد تحلیل کارشناسان بازار خودرو هم قرار گرفت و آنها به ارزیابی افزایش تعرفه و تاثیر آن بر بازار خودرو پرداختند.
علی خسروانی، فعال بازار خودرو با انتشار ویدیویی به توضیح جزییات افزایش تعرفه واردات خودروهای سواری پرداخت و از آن دفاع کرد. او گفت «این تعرفه ها همانطور که مورد تقاضای فعالین و کارشناسان بود پلکانی است، یعنی از ۱۱٪ تا ۱۷۱٪. هرکه بامش بیش برفش بیشتر. مثلا تعرفه خودرو های هیبرید تا ۲۰۰۰ cc معادل ۱۱٪ مشخص شده، خودروهای تا ۱۰۰۰cc مثل میتسوبیشی میراژ ۱۶٪ اعلام شده و اما نکته مثبت اینکه برای بالای ۲۵۰۰ cc نیز تعرفه مشخص شده که حاکی از عزم واردات بالای ۲۵۰۰ است. از ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ cc تعرفه ۱۶۱ و بالای ۳۰۰۰ تعرفه ۱۷۱ درصد اعلام شده. مثلا خودروی ۴۵۰۰ cc تعرفه ۱۷۱ درصد. اتفاق مبارکی است نمیدانم چرا بد تعبیرشده. احتمالا مافیای عبدل آباد سعی دارد با تمرکز بر عدد ۱۷۱ جلوی ریزش بیشتر قیمت خودرو را ولو برای چند ساعت بگیرد.»
در مقابل اما مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در گفتگویی گفته است که «افزایش دو برابری سود بازرگانی نیز اگرچه به طور مستقیم بر قیمت خودروها اثرگذار نخواهد بود، اما با توجه به نوسان نرخ ارز و اینکه قرار است چه نوع ارزی ملاک محاسبه این تعرفه قرار گیرد، قیمت خودرو را تحت تاثیر قرار میدهد.»
او همچنین از افزایش تعرفه خودرو برای واردات بر اساس حجم موتور نیز انتقاد کرده و گفته «این سیاست مانند این است که دولت واردات کفش با سایز بیش از ۴۰ را ممنوع اعلام کند یا عوارض گمرکی این کالا را افزایش دهد. حدود چهار سال است که واردکنندگان بحث تعرفه هوشمند خودرو را مطرح میکنند که مورد توجه قرار نگرفته است. پیشنهاد ما این است که تعرفه خودروها با میزان آلایندگی و مصرف بنزین کمتر کاهش پیدا کند تا بازار نیز به سمت برخورداری از خودروهایی خوش فروش، کم مصرف با آلایندگی کمتر و البته ایمنی بیشتر سوق پیدا کند. اما برای مثال سیاستگذاران تصمیممیگیرند که واردات خودرو با حجم موتور بیش از دوهزار سیسی را ممنوع کنند و متعاقب این تصمیم، قیمت خودرو لندکروز که محصول سال ۲۰۰۸ است در بازار ایران به ۱۰ میلیارد تومان میرسد. در حالی که ارزش ذاتی این خودرو بیش از یک میلیارد تومان نیست. بنابراین لازمه برقراری آرامش در بازار خودرو، بازنگری در این سیاستهاست.»
مرتضی شجاعی دیگر کارشناس صنعت خودرو هم در گفتگویی به ارزیابی افزایش تعرفه واردات خودروهای سواری پرداخته، او معتقد است که «افزایش تعرفه تا ۱۷۱ درصد مربوط به حجم موتور بیش از ۳ هزار سی سی خواهد بود که در واردات اخیر اثرگذار نخواهد بود چون احتمالا خودرویی با این حجم وارد نخواهد شد. تعرفه این چنینی هزینه واردات را تحت تاثیر قرار می دهد و خودروها با قیمت خیلی بالاتری وارد می شوند و اثر مثبت بر بازار را کاهش می دهند.»
هر چند افزایش پلکانی تعرفه واردات خودرو منطقی است. اما افزایش تعرفه و انتشار این خبر در شرایطی که بحث واردات خودرو پررنگتر شده به مانند سنگ و مانعی برای مشتاقان واردات خودروهای خارجی اعم از مردم عادی و واردکنندهها بود.