هدیه رئیسی برای بانوان امروز | این ۱۵۰ میلیون تومان به چه کسانی می رسد؟
صندوق ضمانت اشتغال بانوان سرپرست خانوار به زودی در سطح کشور فعال خواهد شد.
وام قرض الحسنه یکی از انواع وام های بانکی است؛ این نوع وام در واقع عقدی است بین بانک و قرض گیرنده که طبق مقررات و ضوابط مبلغی به عنوان قرض به فرد داده می شود؛ طبق قرار داد مبلغ وام قرض الحسنه توسط وام گیرنده باید باز پرداخت شود. بانک های مختلفی وام قرض الحسنه به سپرده گذاران خود ارائه می دهند. سقف تسهیلات وام قرض الحسنه به متقاضیان و میزان کارمزد آن هر ساله توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشخص میشود. وام قرض الحسنه همان طور که از نامش پیداست، دارای نرخ کارمزد کمی است؛ عموما نرخ کارمزد تسهیلات صفر تا چهار درصد است که از مشتریان دریافت میشود.
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت گفت: به زودی صندوق ضمانت اشتغال بانوان سرپرست خانوار در سراسر کشور فعال خواهد شد.
علی عاشوری مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت با اشاره به اینکه تشکیل صندوق ضمانت تسهیلات بانوان سرپرست خانوار درمرحله نهایی اجرایی خود قرار دارد گفت: صندوق ضمانت اشتغال بانوان سرپرست خانوار به زودی در سطح کشور فعال خواهد شد.
علی عاشوری در ادامه درباره تبدیل شدن صندوق امداد ولایت به بانک نیز گفت: فعالیت در قالب صندوق محدودیتهایی دارد و ما تلاش میکنیم با تبدیل شدن به سومین بانک قرض الحسنه بتوانیم منابع بیشتر و بهتری جذب کنیم و خدمات بهتری به مردم ارائه نمائیم.
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت درباره فعالیتهای این صندوق در سال گذشته نیز گفت: سال قبل یک هزار میلیارد تومان به نیازمندان و جامعه هدف تسهیلات پرداخت شد و امسال با افزایش ۲۵ درصدی، این منابع به ۱۲۵۰ میلیارد تومان افزایش مییابد.
وی از فعالیت صندوق ضمانت بانوان برای ضمانت وام و تسهیلات آنها خبر داد و اعلام کرد: کارهای ثبتی این صندوق انجام شده و تشکیل این صندوق در مرحله نهایی قرار دارد و قطعا نیمه اول سال جاری فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
عاشوری خاطرنشان کرد: حمایت از زنان سرپرست خانوار از وعدههای ریاست محترم امداد و مجموعه صندوق امداد ولایت بود که با تحقق آن در سطح وسیع اقدام به ضمانت وام و تسهیلات زنان در سطح کشور خواهیم کرد.
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت درباره اعطای تسهیلات اشتغال به غیر مددجویان نیز گفت: در این زمینه افراد به بخش اشتغال امداد در سراسر کشور مراجعه میکنند و در صورت تایید به اعطای تسهیلات اقدام میشود.
اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در توسعه کشورها و نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به عنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل انکار است. بخش زیادی از مفهوم کارآفرینی را شاید بتوان منحصر به فعالیتهایی دانست که در منزل و توسط زنان خانه دار انجام می شود.
مشاغل خانگی به تمام فعالیتهایی گفته می شود که توسط بانوان یا حتی آقایان در زمینه ایجاد و راه اندازی یک کسب و کار در فصای مسکونی شکل گیرد به طوری که بتوان بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران، محصولاتی را برای فروش به بازار عرضه کرد.
در این نوع از مشاغل، به جای اینکه فرد برای کار به بیرون از منزل مراجعه کند خود در خانه مانده و کار را به خانه می آورد. مزیت این نوع اشتغال این است که نیازی به فضای اضافه و هزینه های جانبی آن مثل اجاره ساختمان را ندارد و فرد می تواند با سرمایه اولیه کمتری کار خود را شروع کرده و به درآمد برسد.
با نگاهی به جوامع توسعه یافته متوجه می شویم که در تمام آنها سیاست های حمایتی از مشاغل خانگی و خرد سالهاست که در حال اجرا و پیگیری بوده و باور به نقش مشاغل خانگی در رونق اقتصادی جامعه در آنها نهادینه شده است. از اجرای طرح های مشاغل خانگی در دنیا بیشتر از سی سال می گذرد و اکنون درصد زیادی از مشاغل در کشورهای توسعه یافته به مشاغل کوچک و خانگی وابسته هستند.
محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار درباره تسهیلات مشاغل خانگی گفت: طبق قانون مشاغل خانگی مصوب سال ۱۳۸۹مجلس شورای اسلامی هر ساله بانک مرکزی با همفکری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میزان تسهیلات مورد نیاز حوزه مشاغل خانگی را جمع بندی و توسط بانک مرکزی به ۸بانک عامل ابلاغ میکند.
معاون اشتغال وزارت کار گفت: سال گذشته میزان اعتبرات تسهیلات مشاغل خانگی ۳هزار میلیارد تومان بود که امسال با رشد ۳۳درصدی در نظر گرفته شده است. بانکهای عامل باید از محل منابع تسهیلات تکلیفی خودشان به متقاضیان حوزه مشاغل خانگی تسهیلات پرداخت کنند.
کریمی بیرانوند در ادامه افزود: اگر تا پایان مهر ماه حدود ۷۰درصد از تسهیلات تکلیفی را جذب کنیم در مهر ماه یا آبان ماه منابع جدیدی برای این حوزه در نظر گرفته میشود.
بیرانوند با اشاره به این که این تسهیلات به عملکرد و ظرفیت استانهای کشور در نظر گرفته میشود گفت: افراد متقاضی در همه استانهای کشور میتواند از این تسهیلات استفاده کنند. میزان سقف دریافت تسهیلات فردی ۱۵۰میلیون تومان و میزان تسهیلات برای پشتیبانها تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان است.
معاون توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با مصوبه بانک مرکزی اعتبار تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری با افزایش ۳۳ درصدی به ۴ هزار میلیارد تومان میرسد. تسهیلات تکلیفی برای مشاغل خانگی در مناطق کمتر توسعه یافته و مرزی و عمدتاً روستایی با نرخهای ۴ درصد، ۶ درصد و ۱۰ درصد و تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان پرداخت میشود.