کد خبر : 38111 / /
/

یارانه بگیران خبر خوش رسید | منتظر کالابرگ گوشت و مرغ باشیم؟

رئیس کمیته دامپروری کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: یکی از اقداماتی که می‌توانند خدمتی بزرگ به مصرف کنندگان باشد توزیع کالابرگ الکترونیکی است و می‌تواند راه نجات بازار گوشت مرغ باشد.

یارانه بگیران خبر خوش رسید | منتظر کالابرگ گوشت و مرغ باشیم؟

کالابرگ | اجرای طرح   کالابرگ از بهمن ماه سال گذشته در برخی استان های کشور به شکل آزمایشی آغاز شد اما به مرور در اسفندماه به کل کشور به ویژه استان تهران تعمیم داده شد. بحث  کالابرگ الکترونیک و یا کوپن در سال‌های اخیر بارها در جریان اصلاح یارانه‌های پنهان و یا حمایت از مردم جهت تامین کالاهای اساسی مطرح شده اما هیچ گاه به نتیجه نرسیده است.​مردم می‌توانند با مراجعه به فروشگاه‌های موجود ۱۰ قلم کالای اساسی پیش‌بینی شده در این طرح کالابرگ به ارزش ۵۳۰ هزار تومان را خریداری کنند. آخرین اخبار در مورد کالابرگ را در خبر آزاد بخوانید

 کالابرگ گوشت و مرغ در راه است؟

رئیس کمیته دامپروری کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: یکی از اقداماتی که می‌توانند خدمتی بزرگ به مصرف کنندگان باشد توزیع کالابرگ الکترونیکی است و می‌تواند راه نجات بازار گوشت مرغ باشد.

احد آزادی خواه عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص افزایش قیمت و کمبود گوشت مرغ در بازار، گفت:  موضوع مرغ اخیرا به یک چالش تبدیل شده دارای سه سرفصل آنالیز قیمت، حمایت دولت و تنظیم بازار است.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به همان میزان که موظف هستیم از حقوق مصرف کنندگان حمایت داشته باشیم باید شرایط تولید و ایجاد انگیزه برای تولید کنندگان را نیز فراهم کنیم، ادامه داد: به دلیل تحمل زیان سنگین از سوی مرغداران طی دوره های گذشته امروز انگیزه تولید آنها کاهش پیدا کرده و باید این زیان آنها در قالب تسهیلات ارزان قیمت و یا یارانه جبران شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در شرایطی که هزینه بیمه و دستمزد کارگران افزایش پیدا کرده و نهاده‌های دامی با نرخ ارز آزاد در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد باید قیمت گوشت مرغ نیز با تناسبی معقول افزایش پیدا کند و این واقعیت را نمی‌توان کتمان کرد، عنوان کرد: برای پیشگیری از افزایش نا متعارف قیمت گوشت مرغ در بازار دولت باید یارانه‌ها و مشوق‌هایی را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.

وی با بیان اینکه یکی از اقداماتی که می‌توانند خدمتی بزرگ به مصرف کنندگان باشد توزیع کالابرگ الکترونیکی است و می‌تواند راه نجات بازار گوشت و مرغ باشد ادامه داد: در حال حاضر جوجه ریزی در واحدهای مرغداری کاهش پیدا کرده و این موضوع نشان دهنده کاهش قدرت خرید مردم است . با توزیع کالابرگ الکترونیکی گوشت مرغ در اختیار دهک‌های پایین قرار می‌گیرد و تولیدکننده نیز آسیب نمی‌بیند.

آزادی خواه با تاکید بر اینکه به منظور تنظیم بازار گوشت مرغ درحال‌حاضر شرکت‌هایی مانند پشتیبانی امور دام ورود کنند و با توزیع گوشت مرغ از محل ذخایر استراتژیک مانع از بروز کمبود در بازار شوند، عنوان کرد: در مقاطعی از سال که مرغ روی دست مرغداران باقی می‌ماند باید شرکت پشتیبانی امور دام محصول مازاد نیاز بازار را خریداری کند و در چنین شرایطی در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.

رئیس کمیته دامپروری کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد:  با لحاظ سه متغیر آنالیز قیمت، حمایت دولت و تنظیم بازار در طول سال با چالش در زمینه تامین گوشت مرغ مواجه نمی‌شویم.

وی با بیان اینکه در کمیسین کشاورزی و کمیته دامپروری، نشست‌هایی در خصوص گوشت مرغ نشست‌هایی را با حضور مسئولین مربوطه برگزار کردیم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تامین گوشت مرغ مسئولیت دارند. برخی از تعارض و اختلاف سلیقه‌ها باعث شد تا شاهد مشکلات در بازار گوشت مرغ باشیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه راه حل عبور از مشکلات حوزه تولید و تامین گوشت این است که از تولید کنندگان حمایت کنیم و در کنار آن کالابرگ الکترونیکی نیز توزیع شود، عنوان کرد: بهانه دولت برای عدم توزیع کالابرگ الکترونیک فراهم نبودن زیرساخت است اما مشخص نیست چه زمانی این زیرساخت‌ها آماده می‌شود./خانه ملت

یارانه نقدی -کالابرگ

دولت باید علاوه بر یارانه نقدی،به مردم کالابرگ بدهد تا تامین حداقل نیازهای سفره این اقشار، آسیب نبیند‌.

حمید فرداد افزود: برای افرادی که از این سامانه استفاده کرده اند پیامکی حاوی اطلاعات هزینه کرد اعتبار و میزان واریز یارانه ارسال شده است.

وی ادامه داد: افراد در صورتی که سوالی دارند می توانند با شماره ۹۶۸۶۱۴۰۰-۰۲۱ مرکز تماس شبکه ملی اعتبار تماس برقرار کنند.

سید صولت مرتضوی درباره آخرین وضعیت ارائه کالابرگ‌های الکترونیکی گفت: تقریبا سامانه کالابرگ در سراسر کشور راه‌اندازی شده است چیزی حدود ۵۰ هزار فروشگاه؛ چه فروشگاه‌های زنجیره‌ای و چه غیرزنجیره‌ای تا این لحظه به این سامانه متصل شده‌اند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: همان‌طور که از قبل گفته شد مردم عزیز می‌توانند به صورت اعتباری تقریبا حدود یک ماه قبل از واریز یارانه نقدی‌شان خرید اعتباری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: تصمیم جدیدی هنوز در رابطه با شیوه‌ها و بسته‌های جدید اتخاذ نشده است.

مرتضوی درخصوص وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با توجه به انتقادهای صورت گرفته به مصوبه شورای عالی کار عنوان کرد: افزایش حقوق‌ها در شورای عالی کار مصوب شده و احکام‌شان در حال صادر شدن است.

معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: یارانه فروردین سال‌جاری به حساب سرپرستان خانوار واریز و اعتبار خرید کالابرگ الکترونیک شارژ شد و یارانه‌بگیران می‌توانند از اعتبار یارانه ماه بعد در قالب کالابرگ الکترونیک، اقلام اساسی مورد نیاز خود را خرید کنند.

 بر اساس این اطلاعیه مبلغ پرداخت یارانه برای دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان است.

چنانچه سرپرستان خانوار از کالابرگ الکترونیک استفاده نکرده باشند، رقم کامل یارانه برایشان قابل برداشت است و در صورت استفاده به‌ همان میزان از یارانه خانوار کسر شده و باقی‌مانده مبلغ به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود.

یارانه نقدی پرحاشیه

با واریز یارانه فروردین‌ماه، یارانه‌بگیران می‌توانند از اعتبار یارانه ماه بعد نیز در قالب کالابرگ الکترونیک، اقلام اساسی مورد نیاز خود را خرید کنند.

یادآور می‌شود طرح کالابرگ الکترونیک به صورت ملّی و در سراسر کشور اجرا می‌شود و در قالب این طرح بالغ بر ۳۵ هزار فروشگاه در تمام نقاط کشور به این سامانه متصل شده‌اند.

در این طرح، اعتبار همه خانوارهای یارانه‌بگیر شارژ شده و آنان می‌توانند یک ماه زودتر از دریافت یارانه نقدی، با کارت بانکی سرپرست خانوار از این اعتبار جهت خرید ۱۰ قلم کالای اساسی مشمول طرح ملّی کالابرگ الکترونیک استفاده کنند.

پس از حذف ارز 4200 تومانی پُر حاشیه بود که دولت با هدف جبران توان معیشتی خانوار تصمیم بر پرداخت یارانه گرفت اما مصوبه مجلس بر موضوع دیگری تاکید داشت؛ اینکه قیمت کالاهای اساسی به شهریورماه 1400 بازگردد.

در واقع مجلس دولت را مکلف به اجرای طرح جدیدی به نام کالابرگ الکترونیک می‌کرد. اما بعد از مدتی زمزمه‌هایی از مجلس به گوش رسید که نشان از نبود تمایل کافی در هیات دولت برای پیگیری سیاست کالابرگ داشت. یکی از نمایندگان مجلس نیز به تجارت‌نیوز گفته بود که دولت پول کافی برای به اجرا درآوردن این طرح در سراسر کشور را ندارد. اما در نهایت تمام این گفته‌ها از سوی وزیر اقتصاد رد شد.

در لایحه بودجه‌ای هم که دیرهنگام به مجلس رفت، تصمیم دولت بر اجرای همزمان یارانه نقدی و کالابرگ بود. با اینحال از دلِ نظرسنجی‌هایی که از سازمان‌های غیررسمی بیرون آمد، در پاسخ به این پرسش که مردم کالابرگ را می‌پسندند یا پول نقد را؟ این آمار ارائه شد؛ حدود 80 درصد از مردم پرداخت یارانه به شیوه نقدی را ترجیح می‌دهند.

یکی از خبرنگاران محلی استان هرمزگان هم که در نهایت طرح کالابرگ بهمن ماه سال قبل در آنجا به اجرا درآمد، به تجارت‌نیوز گفته بود که اهالی هرمزگان هم با توجه به مشکلات معیشتی به یارانه نقدی بیشتر نیازمند هستند تا کالای ضروری مورد نظر خود را خریداری کنند. حالا، پس از گذشت یکی دو ماه از آغاز اجرای آزمایشی طرح کالابرگ در استان هرمزگان، سرنوشت این طرح به کجا رسیده است؟

«بازگشت به دوره کوپن» از بهمن ماه سال گذشته در استان هرمزگان به صورت آزمایشی کلید خورد. بعد از آماده شدن بستر لازم برای اجرای این طرح هم، اعلام شد که تمام خانوارهای یارانه‌بگیری که حساب‌شان در استان افتتاح شده، مشمول طرح کالابرگ می‌شوند. دولت سیزدهم تصمیم گرفت تا با هدف حمایت از سبد غذایی خانوار، این امکان را برای این خانوار فراهم کند تا با اعتبار یارانه‌ای که پیشتر به آنها تعلق می‌گرفت، بتوانند 10 قلم کالای اساسی را یک ماه زودتر خریداری کنند.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.