کد خبر : 31987 / /
/

مردم این استان مراقب باشند | احتمال حمله گرگ‌ و شغال‌ به مناطق مسکونی

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: با توجه به سرد شدن هوا، پوشیده شدن طبیعت از برف و کاهش طعمه احتمال ورود گونه هایی نظیر گرگ، شغال و روباه به مناطق مسکونی برای تامین طعمه زیاد است.

مردم این استان مراقب باشند | احتمال حمله گرگ‌ و شغال‌ به مناطق مسکونی

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: با توجه به سرد شدن هوا، پوشیده شدن طبیعت از برف و کاهش طعمه احتمال ورود گونه هایی نظیر گرگ، شغال و روباه به مناطق مسکونی برای تامین طعمه زیاد است.

در چند روز گذشته فیلم و کلیپ هایی در شبکه های اجتماعی مبنی بر ورود گونه گرگ به مناطق مسکونی همدان منتشر شد که معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان ورود گونه های وحشی در فصل سرد سال به مناطق مسکونی را امری طبیعی برشمرد و گفت: البته تصویر گونه مورد مشاهده در فیلم های منتشره مربوط به «سگ» است.

مهدی صفی خانی روز چهارشنبه در این باره توضیح داد: همدان به لحاظ موقعیت جغرافیایی، وجود تپه های ماهوری (کشت نشده) و تعدد باغ ها در حاشیه شهر از گذشته زیستگاه خوبی برای گونه هایی نظیر گرگ، روباه و شغال بوده است که با گذشت زمان زیستگاه این حیوانات به علت تبدیل باغ ها به خانه باغ، توسعه شهری و کشیده شدن جاده تخریب و این گونه ها بیش از پیش به مناطق مسکونی کشانده شدند.

وی افزود: تداوم رویه ناصحیح تخریب زیستگاه حیوانات و تصرف محل زندگی آنها توسط انسان، گونه های وحشی را به ویژه در فصل سرد سال برای تامین طعمه و غذای مورد نیاز برای بقا با مشکل مواجه و آنها را روز به روز به مناطق مسکونی نزدیک تر کرد بنابراین توقع حضور نیافتن گونه های وحشی در مناطق مسکونی با توجه به تصرف و تخریب زیستگاه حیوانات، خواسته به جایی نیست.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: برخی از افراد خواستار تلف کردن گونه های جانوری از این مجموعه هستند که خواسته غیر منطقی است چرا که این کار مغایر با اصول حفاظتی بوده و آثار منفی تلف کردن و نابودی گونه های وحشی در دراز مدت مشکلات زیادی ایجاد می کند.

مدیریت پسماند راهکار کاهش ورود گونه های وحشی به مناطق مسکونی

صفی خانی اظهار داشت: گونه های مختلف از جمله حیوانات وحشی با ورود به مناطق مسکونی در کنار و حاشیه سطل و باکس های زباله پرسه زده و غذای مورد نیاز خود را از این محل ها تامین می کنند.

وی اضافه کرد: بنابراین بهترین راهکار برای پیشگیری یا کاهش ورود گونه های وحشی به مناطق مسکونی مدیریت پسماند است و در این راستا باید مردم نسبت به تفکیک زباله از مبدا و انتقال زباله به باکس ها در زمان های تعیین شده اقدام و مسئولان نیز نسبت به مدیریت پسماند تلاش کنند.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان ادامه داد: به طور حتم در صورتی که امکان تغذیه برای گونه های وحشی در محیط های مسکونی دشوار و غذا نایاب شود شاهد کاهش حضور حیات وحش در مناطق شهری و روستایی خواهیم بود.

صفی خانی نسبت به احتمال حمله گرگ هشدار داد و گفت: عموم مردم به ویژه افراد مسن و خردسالان ز تردد در ساعات خلوت شبانه روز در حواشی شهر پرهیز کنند.

وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده گونه های وحشی در سطح شهر موضوع را از طریق تماس با سامانه ۱۵۴۰ اداره کل حفاظت محیط زیست اطلاع رسانی کنند تا ماموران یگان حفاظت محیط زیست با حضور به موقع در محل اقدامات لازم را انجام دهند.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان تاکید کرد: گونه ای نظیر گرگ از انسان هراس دارد و تنها در صورت داشتن بیماری هاری، قرار گرفتن در تنگنا و احساس خطر به انسان حمله ور می شود.

صفی خانی اظهار داشت: ورود گونه های وحشی در فصل سرد سال به مناطق مسکونی از گذشته وجود داشته اما با گذر زمان و تخریب و تصرف زیستگاه این گونه ها، میزان حضور آنها رو به افزایش است.

تاکنون ۴۰ گونه پستاندار، ۱۸۱ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۳۸ گونه انواع ماهی ها و چهار گونه دو زیست در استان همدان شناسایی شده است.

استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و وسعت مناطق زیر پوشش محیط زیست به ۶۲ هزار هکتار می رسد./ایرنا

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.