قرعه کشی خودرو|قرعه کشی خودرو امروز
فروش فوری ایران خودرو با شرایط استثنایی| سود ۲۳۰ میلیونی خریداران این خودرو در 24 ساعت| زمان حذف قرعه کشی خودرو اعلام شد
امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت، از افزایش سرعت واردات خودرو خبر داد و زمان حذف کامل قرعه کشی خودرو را اعلام کرد.
قرعه کشی خودرو حذف شد.برای قرعه کشی خودرو سازوکار جدیدی ایجاد شد.منوچهر منطقی، معاون وزارت صمت، اغلب قرعهکشی خودرو برای عرضه خودرو تا اواخر سال ۱۴۰۲، از بین میرود و ما به سمت بالا رفتن کیفیت و عقلانی شدن قیمت و نیازهای خودرویی مردم پیش خواهیم رفت.با توجه به آغاز گمانهزنیها درباره حذف قرعهکشی خودرو و طرحهای پیش فروش خودرو، وزارت صمت با صدور بیانیهای، موضوعات پیرامون راهاندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو را تشریح کرد.در ادامه به آخرین جزییات از قرعه کشی خودرو می پردازیم.
امید قالیباف اظهار داشت: محصولات سایپا که کلا از قرعهکشی خارج شد. دو سه مدل از خودروهای ایرانخودرو که قیمتش با قیمت بازار اختلاف زیادی دارد بهتدریج تا آخر امسال از شمول قرعهکشی خارج میشوند.
وی گفت: واردات خودرو سرعت بیشتری میگیرد. خودروهای اقتصادی با دامنه قیمت کمتر از ١٠ هزار یورو وارد خواهند شد و در بورس عرضه میشود.
*با نقض عهد آمریکا و خروج از برجام و افزایش تحریمها، تولید خودروهای سواری طی سال 1397 کاهش نزدیک به 40درصدی را تجربه کرد. شهریور ماه سال 1397 بود که اولین عرضه خودرو به صورت برخط با تعداد بالای متقاضی آغاز شد. از آن موقع تا آبان ماه 1401 به طرق مختلف این عرضه لاتاری وار ادامه داشت. اما بعد از ورود تدریجی خودروها به بورس کالا از مرداد امسال و فروش آنها از این روش، با اعلام وزارت صمت نوبت به توقف فروش خودرو از طریق قرعهکشی رسید.
بررسیها نشان میدهد عرضه خودروها در بورس کالا و ادامه عدم تناسب عرضه و تقاضا، از التهاب بازار نکاسته است بلکه به نظر میرسد قیمتها در سایتهای فروش به صورت ساعتی نیز تغییر میکند. باید دید حذف لاتاری خودروسازان و انتقال آن به بورس کالا در نهایت دوای درد چند ساله التهاب در بازار خودرو خواهد بود یا خیر؟
گروه صنعتی ایرانخودرو در اطلاعیهای اعلام کرده است که به دنبال برنامهریزیهای صورت گرفته، خودروهای عرضه شده در بورس کالا زودتر از موعد تعیین شده، تحویل خریداران خواهد شد.
طبق اعلام ایرانخودرو، براساس گزارشهای منتشر شده، در مرحله نخست عرضه هایما در بورس کالا، این محصول با موعد تحویل ۳۰ روزه به فروش رفته که این تعداد در کمتر از ۲۰ روز تحویل مشتریان شده است.
در مرحله دوم عرضه هایما نیز تعداد ۲۵۰ دستگاه از این خودرو به فروش رفته، اما با وجود درج موعد ۳۰ روزه در اطلاعیه عرضه، خودروها زودتر از سررسید به دست مشتریان رسیده است.
در عرضه سوم نیز که ١٠٠٠ دستگاه ۲۰۷ دستی با موعد تحویل ۹۰ روزه به فروش رسیده، بعد از گذشت تنها دو هفته از زمان فروش، فرآیند فاکتور خودروها آغاز شده و این نویدبخش تحویل قبل از موعد خودروها به متقاضیان خواهد بود.
کاهش زمان تحویل خودرو از جمله برنامههای ایرانخودرو برای افزایش رضایتمندی مشتریان مشارکت کننده در بورس کالاست و در حال حاضر نیز خودروها پیش از فرارسیدن موعد تحویل، در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
یادآوری میشود، هفتم شهریورماه بود که نخستین عرضه محصولات ایران خودرو در بورس کالای ایران با عرضه ۳۰۰ دستگاه هایما S۷ مشکی و ۲۰۰ دستگاه هایما S۷ سفید در بورس کالا انجام شد. هشتم آبان ماه نیز ۲۰۰ دستگاه هایما اس ۷ مشکی و ۵۰ دستگاه هایما اس ۷ مشکی سفارشی روی تابلو میرود. تاریخ تحویل این محصولات ایران خودرو ۱۶ آذر ماه یعنی ۳۸ روزه بود.
همچنین اولین پژو ٢٠٧های دستی مجهز به فرمان برقی با موعد تحویل ۹۰ روزه از ۳۰ آبانماه در بورس کالا عرضه شد.
رانت ۲۳۰ میلیونی ایران خودرو برای خریداران این خودرو
نکته مهمی که در طرحهای فروش فوقالعاده ایران خودرو و البته سایپا وجود دارد، سود بالای برندگان این طرحهاست. در این طرح ایران خودرو هم برندگان حدود ۲۲۰ میلیون تومان سود کردند.
سورن پلاس دوگانه سوز یکی از خودروهای عرضه شده در این طرح بود که قیمت کارخانه آن ۲۸۱ میلیون تومان اعلام شده است. اما قیمت بازار آزاد سورن پلاس، ۴۶۷ میلیون تومان است.
سودهای چند ده میلیونی با قرعه کشی خودرو
ماجرا این است که قیمت بازار و کارخانه 4 محصولی که در طرح فروش فوقالعاده مهرماه 1401 ایران خودرو عرضه میشود حداقل 82 میلیون تومان با آزاد فرق دارد. با توجه به مهلت سه ماهه تحویل این 4 خودرو، میتوان گفت برندگان این دوره هم مانند دورههای گذشته "ماهانه" بین 27 تا 51 میلیون تومان سود میکنند.
در این طرح فروش فوقالعاده قیمت کارخانه پارس بنزینی حدود 165 میلیون تومان است. قیمت بازار آزاد این محصول هم حدود 318 میلیون تومان است که بیشترین متقاضی و کمترین شانس را برای برنده شدن خواهد داشت.
حذف قرعهکشی خودروهای پرطرفدار ایران خودرو
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با خروج همه خودروهای تولیدی سایپا و اکثر تولیدات ایرانخودرو از فرایند قرعهکشی، برچیده شدن سامانه یکپارچه تخصیص خودرو کلید خورده است، گفت: اکنون محصولات سایپا از فرایند قرعهکشی خارج شده و بهجز چند محصول ایرانخودرو بقیه نیز از قرعهکشی خارج شد.
به گزارش ایرنا، «منوچهر منطقی» معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در چند روز گذشته اعلام کرد که در نیمه دوم امسال، عرضه همه خودروهای خودروسازان با توجه به معادل بودن عرضه و تقاضا، توسط خود شرکتها یا از طریق بورس کالا انجام میشود.
وی با اشاره به تجارب به دست آمده از سه دوره عرضه خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودرو بر مبنای قرعهکشی و تجربه عرضه خودرو در بورس کالا، افزود: عرضه و تقاضا در اغلب خودروهای تولیدی کشور برای عرضه خودرو به مصرفکنندگان واقعی در نیمه دوم سال جاری از تعادل برخوردار است.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: با توجه به آنکه برنامه افزایش تولید در ششماهه دوم سال نیز در برنامه خودروسازان قرار دارد، در عمل منظم فروش ماهیانه یکصد هزار دستگاه خودرو در معرض فروش گذاشته میشود.
بر اساس این گزارش، با حذف سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، ایرانخودرو در گام نخست بهعنوان تنها شرکتی که باید فروش محصولات را بهصورت قرعهکشی انجام دهد، طرح فروش فوقالعاده سهماهه و پیش فروش یکساله خود را از (۱۲ مهرماه) آغاز کرده است.
سخنگوی وزارت صمت: به دنبال حذف قرعهکشی هستیم
«امید قالیباف» سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص برچیده شدن سامانه یکپارچه تخصیص خودرو و حذف تدریجی قرعهکشی از محصولات خودروسازان، افزود: به طور طبیعی وقتی به دنبال حذف قرعهکشی هستیم این برنامه را از خودروهایی آغاز میکنیم که تقاضای کمتری برای آنها وجود دارد.
به گفته وی، اگر میخواستیم حذف قرعهکشی را از خودروی پژو ۲۰۶ آغاز کنیم کار بهمراتب دشوارتری نسبت به سایر خودروها و بوده حذف قرعهکشی از خودروهایی که کمترین تقاضا را دارند به سمت خودروهایی که با تقاضاهای بیشتری مواجه هستند اجرایی خواهد شد.
مشاور وزیر صمت در خصوص خواص سامانه یکپارچه تخصیص خودرو توضیح داد: ایجاد این سامانه، تقاضاهایی که پیش از این بهصورت پراکنده در شرکتهای خودروساز مختلف و در برخی موارد امکان ثبتنام همزمان در چند خودروسازی از سوی افراد وجود داشت را تجمیع کرد، بنابراین نظمی به تقاضا و عرضه خودروها داد.
قالیباف بیان داشت: با وجود این سامانه امکان نظارت بر تخصیص خودروها افزایش یافت، زیرا پیشازاین هر شرکتی میتوانست قرعهکشی برگزار کند و مسائل حاشیهای همچون رانت و غیره نیز وجود داشت، اما با تجمیع فرایند، نظارت نیز بر یک سامانه متمرکز و فرایندها شفافتر از گذشته شد.
وی تصریح کرد: ماحصل این موضوع سیاستگذاری در تولید خودرو بود، زیرا سامانه به ما سیگنال میداد که در کجاها مشکل تولید وجود دارد و باید تمرکز بر آنها انجام شود.
سخنگوی وزارت صمت با بیان اینکه طرحهای خودرویی بهتدریج در حال خروج از سامانه یکپارچه هستند، یادآور شد: اکنون کل محصولات سایپا از فرایند قرعهکشی خارج شده و بهجز چند محصول ایرانخودرو بقیه محصولات این شرکت نیز از قرعهکشی خارج شد.
رشد چشمگیر تولید خودرو
قالیباف خاطرنشان کرد: همزمان با این سه مرحله قرعهکشی، افزایش تولید آن هم در مقیاس چشمگیر اتفاق افتاد؛ به طوری که در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال تعداد خودروهای تولیدی از سوی بخش خصوصی از ۳۲ هزار و ۸۵۰ دستگاه به حدود ۲.۵ برابر یعنی ۸۰ هزار و ۲۵۱ دستگاه رسیده است.
وی اظهار داشت: دو خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران خودرو و سایپا نیز در ۶ماهه امسال ۴۰۲ هزار و ۸۶۶ دستگاه خودروی کامل تولید کردند که در مقایسه با تولید ۱۰۵ هزار و ۳۰۳ دستگاه خودروی کامل در مدت مشابه پارسال رشد چشمگیری نشان میدهد.
تولید خودروهای ناقص به صفر رسید
سخنگوی وزارت صمت گفت: چند هفته است که تولید خودروهای ناقص در سایپا به صفر رسیده و روز گذشته گروه صنعتی ایرانخودرو نیز اعلام کرد که تعداد خودروهای ناقص کف پارکینگ خود را به صفر رسانده است؛ این بدان معناست که زنجیره تأمین برای تولید خودرو که سبب تولید اتومبیلهای کامل میشد بهبود داده شده است.
۹۰ درصد تقاضا برای سه خودرو
قالیباف ادامه داد: قرعهکشیهای سامانه تخصیص خودرو در آخرین دوره آن نشان داد که بیش از ۹۰ درصد تقاضا برای سه خودرو از گروه پژو است و باید طبق وعدهدادهشده در نیمه دوم سال این گلوگاه برطرف و تمرکز بر افزایش تولید خودروهایی که با درخواست بالاتری از سوی مردم مواجه هستند انجام شود.
وی درعینحال یادآور شد: عمده خودروهایی تقاضای بیشتری برای آنها وجود دارد به دلیل رانت و اختلاف قیمت کارخانهای و بازاری آنها است و بهاحتمال زیاد تقاضای مصرفی واقعی نیست.
مشاور وزیر صمت تأکید کرد: برای حل این مساله همه راهحلها از جمله افزایش تولید یا سیاستهای قیمتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت مرتبط نمیشود، امروز با نوسان ارز در بازار مواجهیم و وقتی نرخ ارز افزایش مییابد انتظارات تورمی از جمله برای خودرو بهخصوص برای سه خودروی یاد شده افزایش خواهد یافت؛ لذا ما باید بازارهای دیگر را نیز برای ثباتبخشی به قیمت خودرو در نظر داشته باشیم.