کد خبر : 24793 / /
/

سهام عدالت | ارزش سهام عدالت | ارزش امروز سهام عدالت

۲ خبر مهم ۲۷ مرداد از سهام عدالت | کسانی که سود سهام عدالت نگرفته اند چه کار کنند | واریز میلیونی سود سهام عدالت

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت از تعطیلی حدود دو ماهه کارگروه ویژه برای اصلاح آیین‌نامه سهام عدالت خبر داد.

۲ خبر مهم ۲۷ مرداد از سهام عدالت | کسانی که سود سهام عدالت نگرفته اند چه کار کنند | واریز میلیونی سود سهام عدالت

اما شرایط دریافت و بازپرداخت وام سهام عدالت چیست و به کدام یک از سهامداران اختصاص می‌یابد؟جاماندگان دریافت سهام عدالت منتظر اعلام خبر رسمی از سوی دولت و مجلس هستند تا بتوانند برگه های سهام عدالت خود را دریافت کنند.برای آزادسازی سهام عدالتدو گزینه مدیریت مستقیم و غیرمستقیم وجود دارد. ثبت‌نام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسیدآخرین اخبار سهام عدالت را با هم در سایت خبر آزاد می خوانیم.

سهام عدالت نوعی یارانه است. هدف از سهام عدالت تامین عدالت اجتماعی است. سهام عدالت با هدف خصوصی‌سازی و واگذاری سهام شرکت‌های دولتی به اقشار کم درآمد از زمان دولت نهم اجرا شد. سه تصمیم جدید در مورد سهام عدالت اخذ شده است. در ادامه مطلب تصمیمات گرفته شده در مورد سهام عدالت را می خوانید.

اکبر حیدری در مورد آخرین خبرها از روند اصلاح آیین‌نامه اجرایی سهام عدالت گفت: جلسات کارگروه ویژه سهام عدالت حدود دو ماه است که برگزار نشده، در حالی که هنوز ماموریت اصلی آن یعنی جمع‌بندی نهایی در مورد مدل اجرایی و اصلاح آیین‌نامه سهام عدالت انجام نشده است

وی افزود: ماموریت کارگروه ویژه اصلاح آیین‌نامه سهام عدالت از سوی شورای عالی بورس ابلاغ شده و مقرر بوده، بر اساس قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ و ابلاغیه هشت‌ ماده‌ای مقام معظم رهبری در آزادسازی سهام عدالت بر روی مدل اجرایی منطبق بر قانون و اصلاح آیین‌نامه اجرایی سهام عدالت جمع‌بندی شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در مورد اعضای کارگروه ویژه سهام عدالت گفت: این کارگروه ویژه مرکب از ۸ عضو شامل سازمان بازرسی کل کشور، نماینده ناظر مجلس در شورای عالی بورس، سازمان خصوصی‌سازی، سازمان بورس، اتاق تعاون ایران، کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و وزارت اقتصاد هستند که حدود دو ماه است که جلسه برگزار نشده است و هنوز آیین‌نامه اجرایی سهام عدالت بلاتکلیف مانده است.

سهام عدالت

کارگروه ویژه سهام عدالت

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اظهار داشت: کارگروه ویژه سهام عدالت در ابتدای تشکیل نتایج خوبی داشت، از جمله اینکه پیشنهاد حذف تبصره ماده ۳ در آیین‌نامه اجرایی که باعث می‌شد که صورت‌های مالی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی علیرغم ارزنده بودن پرتفو زیان‌ده نشان داده شوند، به شورای‌عالی بورس ارایه شد و با حذف این تبصره این مشکل رفع شد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از نتایج کارگروه ویژه سهام عدالت این بود که امسال سود سهام عدالت بر خلاف سال‌های قبل به صورت یکجا پرداخت شد و مبالغ سود نسبت به سال‌های پیش بیشتر و با سرعت بیشتری بین سهامداران عدالت توزیع شد، ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بنابراین ضرورت دارد جلسات کارگروه ویژه سهام عدالت برای تکمیل اصلاح آیین‌نامه اجرایی هر چه زودتر تشکیل شود.

حیدری در مورد تکلیف مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی بورس، یک کارگروه سه نفره متشکل از نماینده وزیر اقتصاد، یکی از اعضای حقیقی شورای عالی بورس و نماینده کارگروه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هستند که در مورد مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر تشکیل جلسه می‌دهند و جلسات این کارگروه برخلاف کارگروه قبلی مستمر است و در مجامعی که سهام عدالت حضور دارد، شرکت می‌کنند و اعمال رای و نظر به نیابت از سهامداران انجام می‌دهند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در مورد خودداری مسئولان مجامع شرکت فجر انرژی با نماد بفجر و پتروشیمی مارون که از ورود نمایندگان سهام عدالت به مجمع جلوگیری شده، گفت: این دو مجمع به صورت غیرقانونی به جای پذیرش نمایندگان کارگروه سهام عدالت اقدام به پذیرش نماینده شرکت مادرتخصصی پالایش پخش کرد، در نتیجه هر دو مجمع بر اساس مصوبه شورای عالی بورس ابطال شده و باید دوباره برگزار شوند.

وی افزود: نمایندگان سهام عدالت باید در مجامع شرکت‌ها حاضر شوند و اعمال نظر کنند که نماینده سهامداران عدالت در حال حاضر کانون است، اما برخی از شرکت‌ها مانند زمان قبل از آزادسازی سهام عدالت درصددند، اقدام به پذیرش نماینده شرکت‌های مادر تخصصی به جای نماینده سهامداران عدالت کنند.

حیدری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت که مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر اینکه باید نماینده کارگروه سه نفره از سهامداران عدالت در مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر حضور داشته باشند تا زمانی که این مصوبه تعلیق نشده لازم‌الاجرا است و اگر شرکت‌های مادر تخصصی نظر خاصی دارند، می‌توانند نقطه نظرات خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در مجامع رسمی اعلام کنند، اما تا زمانی که مصوبه شورای عالی بورس پابرجاست، در مجامع شرکت‌ها باید نمایندگان سهام عدالت از طرف کارگروه سه نفره تعیین شوند و حضور پیدا کنند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تصریح کرد: اگر مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بعد از اصلاح آیین‌نامه در انطباق با ابلاغیه ۸ ماده ای و قانون اجرای اصل ۴۴؛ برگزار شوند، منابع قابل توجهی از سهام عدالت استانی آزاد می‌شود که می‌تواند به عنوان سرمایه‌گذاری در استان‌ها هزینه شود، همچنین سود سهامداران مربوط به سهامداران عدالت است که باید به موقع پرداخت شود و در مدل اجرایی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری منابع قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری در استان‌ها غیر از منابع حاصل از فروش پرتفوی سهام عدالت یا سود سهام عدالت در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند از محل فروش سهام خود شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به دست آید و در استان صرف توسعه زیرساخت‌ها در استان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شود.

سهام عدالت

جزئیات جدید از سهام عدالت

 شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: آن دسته از مشمولان سهام عدالت که تا به امروز اقدام به ثبت نام و احراز هویت سجام نکرده‌اند می‌توانند با بهره مندی از 87 مرکز الکترونیک و حضوری به صورت کاملا رایگان در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت خود در آن را انجام دهند تا از مزایای بی شماری همانند دریافت سالانه سود سهام عدالت، وام بانکی و ... برخوردار شوند.

 بر این اساس، مشمولان سهام عدالتی که هنوز در سامانه سجام ثبت نام نکرده و احراز هویت نشده اند می توانند با مراجعه به لینک https://sahamedalat.ir/marakez با انتخاب یکی از 15 مرکز منتخب، ثبت نام رایگان سجام خود را انجام دهند.

 همچنین این دسته از مشمولان سهام عدالت برای دریافت خدمات رایگان احراز هویت سجام نیز می‌توانند در یکی از 8 مرکز رایگان احراز هویت الکترونیک سجام یا یکی از  64 مرکز رایگان احراز هویت حضوری سجام نیز این خدمت را کاملا رایگان انجام دهند تا از همه منافع سهامداری خود منتفع شوند.

 لازم به ذکر است، سجام یک سامانه زیر ساختی برای شناسایی مشتریان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است که تمام فعالان این بازار اعم از سرمایه‌گذاران، مشتریان و مدیران نهادها در این سامانه، فقط یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت حضوری و غیر حضوری قادر به دریافت خدمات مبتنی بر داده های تایید شده خواهند بود.

بر اساس این گزارش، از طریق این سامانه اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و اقامت دایمی فرد ثبت می‌شود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.

سهامداران می‌توانند با مراجعه به سایت www.sejam.ir ثبت نام و احراز هویت سجام را به صورت الکترونیکی انجام دهند.

 این روزها سهام عدالت و مسائل پیرامون آن در کانون توجه سهامداران قرار گرفته است. پرداخت سود به جاماندگانی که شماره شبای درست در سامانه سجام بارگذاری نکرده‌ اند و یا پرداخت برگه‌ های سهام عدالت به افراد جامانده نیز از موضوعاتی است که در هفته ‌های گذشته خبرهایی درباره آن منتشرشده است.

محمد خزائی، دبیرکل کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت گفت: پیش‌بینی می‌شود سود سهام عدالت که در پایان سال جاری پرداخت خواهد شد نسبت به سال گذشته دو برابر شود.

وی در مورد اینکه پرتفوی و ترکیب سبد سهام عدالت امسال چه تغییری پیدا کرده است، گفت: وقتی یک شرکت سود پرداخت می‌کند بخشی از سود کسب شده را به سهامداران می‌دهد و بخش دیگری صرف افزایش سرمایه در شرکت می‌شود که در نتیجه قیمت سهام آن در بازار افزایش می‌یابد یعنی علاوه بر اینکه سود عدالت امسال دو برابر می‌شود قیمت سهام عدالت نیز به طور میانگین ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد. بنابراین از مردم می‌خواهیم سهام عدالت خود را نگه دارند و این سهام طی یکی دو سال آینده بسیار بهتر می‌شود.

حیدری، سخنگوی کانون شرکت ‌های سرمایه ‌گذاری سهام عدالت درباره زمان اجرایی‌شدن دوبرابر شدن سود سهام عدالت گفت: جریان برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی، بسته به پایان سال مالی تا اواسط سال طول می‌ کشد. در این راستا شاهد هستیم سود سهام عدالت در سال‌های اخیر در اسفندماه واریز شده است اما تلاش داریم بازه زمانی توزیع سود را در سال دو یا سه بار کنیم تا حجم مراجعات مردم کاهش پیدا کند و اگر مردم نیازهای اضطراری مالی دارند از آن استفاده کنند.

حیدری در خصوص آزادسازی سودها بیان کرد: آزادسازی سهام عدالت بعد از ابلاغیه سال ۱۳۹۹، رهبر معظم انقلاب محقق و انجام شده است؛ اما آنچه بعضاً به‌ عنوان آزادسازی برداشت می‌ شود، در حقیقت معاملاتی شدن سهام عدالت است که این امر نه در سیاست‌های کلان برنامه‌ ریزان و نه در بین کارشناسان بازار سرمایه به ‌ویژه در شرایط ریزشی بازار توصیه نمی‌ شود.

سبد سهام عدالت از تعدادی سهام ارزنده و نمادهای بزرگ بازار سرمایه تشکیل شده است که در هفته‌های گذشته با نوسان در میزان ارزش همراه بوده است. این سهام در بهمن ماه با کاهش ارزش مواجه شد و در اسفندماه نیز روند نوسانی داشت.

ارزش این سهام در هفته اول فروردین ماه برخلاف رشد شاخص‌های عملکردی بازار سرمایه، با کاهش ارزش مواجه شد، اما در هفته دوم فروردین ماه و با رشد شاخص کل، ارزش سهام عدالت نیز رشد قابل قبولی داشته است. البته ارزش این سهام در هفته سوم فروردین ماه با افت مواجه شد. ارزش این سهام در هفته چهارم فروردین ماه با رشد ۴ درصدی که داشت افزایش قابل توجهی پیدا کرد.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.