قیمت پراید|قیمت پراید صفر|قیمت پراید کارکرده
سقوط آزاد قیمت پراید، دنا و تیبا | جدیدترین قیمت پراید، پژو و کوییک | قیمت پراید امروز ۱۴ تیر ۱۴۰۱
قیمت خودرو با نوساناتی همراه است. اگر اخباری از آزادسازی واردات و مشخص شدن تعرفهها منتشر نشود، ممکن است رکود بازار تشدید شود.

قیمت خودرو صفر داخلی امروز سهشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ در بازار ایران به شرح زیر است:
پراید ۱۱۱ به قیمت ۲۰۵ میلیون تومان به فروش میرسد.
پراید ۱۳۱ نیز با قیمت ۱۷۵ میلیون تومان عرضه میشود.
دنا پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۱ هماکنون در قیمت ۵۰۹ میلیون تومان در بازار کشور موجود است. دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ نیز به ۴۰۳ میلیون تومان رسید.
قیمت پراید و خودروهای پرطرفدار
تیبا هاچبک پلاس هماکنون با نرخ ۲۱۱ میلیون تومان معامله میشود.
پژو ۲۰۶ تیپ دو مدل ۱۴۰۱ با یک میلیون تومان کاهش نسبت به روز گذشته، به ۳۰۳ میلیون تومان رسید. ۲۰۶ تیپ پنج نیز در بازار کشور با دو میلیون تومان کاهش نسبت به روز گذشته، تا نرخ ۳۵۸ میلیون تومان پیش رفت.
تارا اتوماتیک امروز با دو میلیون کاهش نسبت به روز گذشته، به قیمت ۵۹۲ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
پیشبینی قیمت پراید در روزهای آینده
عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: در حال حاضر بازار در شرایطی است که خرید و فروشی در آن صورت نمیگیرد. بازار در رکود سنگینی قرار گرفته است. اگر اخباری از آزادسازی واردات و مشخص شدن تعرفهها منتشر نشود، ممکن است این رکود تشدید شود.
پیش از این نیز، مرتضی مصطفوی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: با به نتیجه نرسیدن مذاکرات دوحه و همچنین مذاکرات وین به نطر میرسد قیمت خودرو در بازار با افزایش نواسان همراه باشد. البته حتی اگر افزایشی در کار نباشد، شاهد کاهش قیمت نیز نخواهیم بود.
او توضیح داد: بازار خودرو در حال حاضر یک بازار دلاری است. اگر فروشنده یک خودرو دلار را افزایشی ببیند، خودروی خود را به قیمت بالاتری به فروش میرساند.
اطلاعاتی درباره خودرو و قیمت پراید
پراید (به انگلیسی: Pride) یک خودروی سدان کامپکت است که تولید آن در کره جنوبی به ترتیب با نامهای فورد فستیوا و پراید آغاز شد. تولید این خودرو از سال ۱۳۷۲ در ایران توسط شرکت سایپا در دومدل سدان و هاچبک تحت عنوان صبا و نسیم آغاز شد. مدلهای اولیه پراید از خودروهای مزدا ۱۲۱ و فورد فستیوا گرفته شد و سپس توسط شرکت کیا موتورز با تغییراتی در کره جنوبی ساخته شد. این خودرو را کره جنوبی ساخت به دلیل نبود ایمنی لازم نتوانست مجوز صادرات به آمریکا و اروپا را بگیرد. پراید در ایران به دلیل ارزانی هزینه ساخت برای سایپا و قطعات جانبی سالها فروش خوبی داشتهاست اما اکنون با مقایسه فناوری خودروهای جدید با قیمت کمتر در کشورهای خارجی با قیمت هنگفتی در ایران به فروش میرود برای مثال مدلهای هیوندای اکسنت، شورلت سونیک، فورد فیستا، تویوتا یاریس، هوندا فیت، کیا فورت و نیسان سنترا از ارزان قیمتترین خودروهای این شرکتها هستند. این موارد باعث انتقادات فراوانی به این خودرو در سالهای گذشته شدهاست. پس از سالها جدال بر سر این خودرو ، تولید پراید در تیرماه ۱۳۹۹ متوقف شد.
پراید در ایران برای بیش از ۲۰ سال آن هم در مدلهای مختلف تولید شدهاست. مدلهای مختلف پراید در ایران شامل دو مدل سدان ۱۳۲ و ۱۳۱، یک مدل هاچبک ۱۱۱، یک مدل لیفتبک با نام ۱۴۱، و یک مدل وانت با نام ۱۵۱ میشوند. علاوه بر این مدل ۱۳۱ پیش از تغییر طراحی داخلی و بروزرسانیهای جزئی در نمای بیرونی، با نام سایپا صبا شناخته میشد و مدل هاچبک آن که سپس با مدل ۱۱۱ جایگزین شد نیز سایپا نسیم نام داشت.
سازمان پزشکی قانونی ایران خودروهای خانواده پراید را رکورددار آمار تلفات حوادث رانندگی دانستهاست. بنابر اعلام شرکت سایپا تولید مدلهای ۱۳۲، ۱۱۱ و ۱۳۱ بهترتیب در دی ۱۳۹۸، اردیبهشت ۱۳۹۹ و تیر ۱۳۹۹ متوقف شد و خودروهای تیبا، ساینا و کوییک جایگزین مدلهای پراید میشوند. پیش از این، خودروی سایپا ۱۱۱ در اواسط سال ۱۳۹۶ یک وقفهٔ یکماهه در تولید را تجربه کردهبود
سهمیه جدید قرعهکشی خودرو| قیمت پراید
دارندگان خودروهای فرسوده سهمیه ۱۰ درصدی در قرعهکشی ایران خودرو و سایپا دارند و میتوانند با استفاده از این سهمیه، بدون نوبت، خودرو بگیرند.بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ قرار است حداقل ۱۰ درصد از خودروهای عرضه شده در قرعهکشی ایران خودرو و سایپا، به دارندگان خودروهای فرسوده تخصیص داده شود.
یعنی مالکان خودروهای فرسوده میتوانند در طرحهای پیشفروش و فروش فوری ایران خودرو و سایپا شرکت کنند و ۱۰ درصد سهمیه خودروها متعلق به مالکان خودروهای فرسوده است.تخصیص خودرو به دارندگان خودروهای فرسوده یک شرط مهم دارد، اینکه در هنگام تحویل خودروی جدید، خریدار گواهی اسقاط خودروی فرسوده خود را تحویل دهد.
پیش از این مادران دارای دو فرزند و بیشتر از سهمیه خودرو برخوردار بودند و گفته شده بود که این افراد ظرف یک ماه خودروی ثبتنام شده را تحویل میگیرند. اما مشخص نیست که آیا مالکان خودروهای فرسوده هم یک ماهه خودروی ثبتنامی را تحویل میگیرند و یا اینکه مدت زمان انتظار برای این گروه مانند دیگر افراد است و فقط از سهمیه ۱۰ درصدی قرعهکشی بهره میبرند.