سهام عدالت| سود سهام عدالت| سهام عدالت جاماندگان
سورپرایز دولت رئیسی برای عید قربان سهام عدالتی ها| سود سهام عدالت در راه است | مبلغ و زمان پرداخت سود سهام عدالت چه شکلی است؟
روز سهشنبه هفت تیر ماه جلسه شورای عالی بورس با حضور وزیر اقتصاد، وزیر صنعت معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر اعضا شورا برگزار شد. در این جلسه سه تصمیم درخصوص سهام عدالت انجام گرفت.
سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبتنام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند
اما شرایط دریافت و بازپرداخت وام سهام عدالت چیست و به کدام یک از سهامداران اختصاص مییابد؟آخرین اخبار سهام عدالت را با هم در سایت خبر آزاد می خوانیم.
به نقل از تجارت نیوز : روز سهشنبه هفت تیر ماه جلسه شورای عالی بورس با حضور وزیر اقتصاد، وزیر صنعت معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر اعضا شورا برگزار شد. در این جلسه سه تصمیم درخصوص سهام عدالت انجام گرفت.
پیمان حدادی، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در وهله اول به سازمان خصوصیسازی اجازه داده شد که در صورت درخواست شرکتهای غیربورسی سرمایهپذیر سهام عدالت در رابطه با افزایش سرمایه اقدامات لازم را انجام دهد. دوم آنکه سازمان خصوصیسازی با همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی در پایان شهریورماه سال جاری، سود سهام عدالت را از محل سود شرکتهای غیربورسی پرداخت کند.
وی تاکید کرد: سومین تصمیم این بود که سازمان خصوصیسازی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار، فرآیند پذیرش شرکتهای سرمایهپذیر غیربورسی در شرکتهای بورس و فرابورس را پیگیری کند تا در اسرع وقت فرآیند پذیرش و درج نماد شرکتها انجام شود.
نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان میدهد از ۴۹ شرکت حاضر در این سبد، ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی بوده و ۱۳ شرکت نیز غیربورسی هستند.
در چهارمین روز خرداد ماه امسال بود که مشاور سازمان بورس اوراق بهادار با اعلام اینکه سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است، از واریز این سود به حساب سهامداران در آینده نزدیک خبر داد.
سود سهام عدالت چقدر است؟
بنابر اعلام پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است که در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته ارزش این سود، بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
پیش از این موضوع و در تاریخ ۲۱ فروردین ماه، پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که سود شرکتهای غیربورسی در حال بررسی است. چقدر از سود این شرکتها از طرف سازمان خصوصیسازی دریافت شده است. اگر ارقام آن قابل توجه باشد، مانند سودهای شرکتهای بورسی سهام عدالت از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی تجمیع و پول آن به حساب سهامداران عدالت واریز میشود. البته هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمی نگرفته و پولهای جمعآوری شده از شرکتهای غیربورسی، اعداد قابل توجهی نیست.
شرکتهای پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی بندر امام (ره)، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی بیستون، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی خوزستان، دخانیات ایران، ساختمان سد و تاسیسات آبیاری سابیر، شهر صنعتی البرز، شهر صنعتی رشت، شهر صنعتی کاوه، مشانیر و مگا موتور، شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت هستند که پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا، بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند و از ۶ تا ۳۰درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرند.
اعلام زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت
وی با بیان این که برخی از جاماندگان سهام عدالت، در مرحله دوم واریز سود سهام عدالت سالهای ۹۸ و ۹۹ را همزمان با یکدیگر دریافت کردند، اظهار داشت: مرحله سوم واریز سود سهام عدالت که مشروط به دریافت شماره شبای جاماندگان است در اواخر تیر ماه صورت میگیرد.
آمار جاماندگان سود سهام عدالت
حسنلو تصریح کرد: براساس آخرین آمارها حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از مشمولین سهام عدالت به دلیل عدم ارائه شماره شبا، سود دریافت نکرده اند که باید با ثبت نام در سامانه سجام و احراز هویت در آن در فرایند دریافت سود سهام عدالت قرار بگیرند.
وی افزود : مشمولان سهام عدالت برای عملکرد سال ۹۹ برای سهام عدالت یک میلیون تومانی حدود یک میلیون و صد هزار تومان و برای سهام عدالت۵۳۲ هزار تومانی حدود ۵۸۰ هزار تومان سود دریافت کردهاند.
تکلیف وراث فوت شدگان سهام عدالت
حسنلو درباره فوت شدگان سهام عدالت و تکلیف سود سهام این عده از افراد اظهار داشت: بیش از سه میلیون نفر از هموطنان که سهام عدالت داشتند در طی ۱۶ سال گذشته فوت کردند که دارایی آنها باید بین وراث تقسیم شود اما مشکل این است که چون اطلاعات انحصار وراثت به صورت متن وجود دارد و اطلاعات آن به صورت دیتا ذخیره نشده است نمی توانیم نسبت به تعیین تکلیف آن اقدام کنیم که البته با همکاری قوه قضاییه و مذاکراتی که صورت گرفته در نظر داریم با دریافت اطلاعات انحصار وراثت این دسته از هموطنان نسبت به تقسیم ارث بین وراث و پرداخت سود های سهام عدالت از طریق یک سامانه الکترونیک اقدام کنیم و بر اساس برنامه ریزی ها احتمالا در اواخر تابستان یا اوایل پاییز این سرویس راهاندازی میشود.