اخبار خودرو/قیمت خودرو/بازار خودرو/خودرهای داخلی/خودروهای خارجی
جدیدترین قیمت خودرو تارا، تیبا و دنا|افزایش قیمت شوکه کننده 8میلیونی خودرو پژو | قیمت خودرو امروز دوشنبه ۶ تیر
قیمت خودرو از ابتدای تیرماه با ثبات نسبی همراه شد. اما همچنان نوساناتی در قیمتها دیده میشود. البته بازار در وضعیت رکودی قرار دارد و خرید و فروش چندانی صورت نمیگیرد.
بازار خودرو در کنار ارز، بورس و مسکن یکی از بازارهای جذاب سرمایهگذاری در ایران بوده و پیشبینی قیمت خودرو کار سادهای نیست. موازی با نوسانات چشمگیر دلار، شاهد نوسانات قیمت خودرو در بازار هستیم اوایل امسال بود که قیمت خودرو بین کارخانه و حاشیه بازار به شدت زیاد بود و پس از آن برای کنترل قیمت خودرو طرح قرعه کشی راه اندازی شد به هر حال برخی معامله گران در بازار خودرو روی موج اخبار سیاسی نوسان قیمت ایجاد کردند و این امر موجب شد تا قیمت خودرو در بازار دوباره دچار نوسان باشد.به گزارش تجارتنیوز، قیمت خودرو صفر داخلی در روز ۴ خرداد ۱۴۰۱ با توجه به آمارها و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
به گزارش تجارتنیوز، قیمت خودرو صفر داخلی در روز دوشنبه ۶ تیر ۱۴۰۱ با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
قیمت خودرو صفر داخلی امروز دوشنبه ۶ تیر ۱۴۰۱ در بازار ایران به شرح زیر است:
پراید ۱۱۱ به قیمت ۲۰۵ میلیون تومان به فروش میرسد.
پراید ۱۳۱ نیز با قیمت ۱۷۵ میلیون تومان عرضه میشود.
دنا پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۱ هماکنون در قیمت ۵۰۷ میلیون تومان در بازار کشور موجود است. دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ نیز به ۴۰۵ میلیون تومان رسید.
قیمت خودروهای پرطرفدار
تیبا هاچبک پلاس هماکنون با نرخ ۲۱۲ میلیون تومان معامله میشود.
پژو ۲۰۶ تیپ دو مدل ۱۴۰۱ به ۳۰۲ میلیون تومان رسید. ۲۰۶ تیپ پنج نیز در بازار کشور تا نرخ ۳۶۰ میلیون تومان پیش رفت.
پژو پارس اتوماتیک با هشت میلیون افزایش قیمت نسبت به روز گذشته، بر قله ۴۵۰ میلیون تومان ایستاد.
تارا اتوماتیک امروز در بازار با پنج میلیون تومان افرایش نسبت به روز گذشته، به قیمت ۵۹۷ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
فیروز نادری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: در حال حاضر بازار در شرایط رکود کامل است و خرید و فروشی صورت نمیگیرد. در طی چند روز گذشته نیز تغییر چندانی در قیمتها دیده نشد. به نظر میرسد در طی یک تا دو هفته آینده، روند بازار به همین شکل رکودی ادامه داشته باشد.
چندی پیش نیز، بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: در یک ماه گذشته بازار خودرو کشور تحت تاثیر نوسانات قیمت دلار و اخبار منفی مذاکرات وین، روندی پرنوسان را طی کرد. اما بازار همچنان در وضعیت رکودی است.
او در ادامه افزود: از سوی دیگر، با توجه به پیشبینی نرخ دلار و وضعیت کشور، خرید و فروش چندانی در بازار صورت نمیگیرد. البته عدهای به دلیل اینکه ارزش پول آنها از بین نرود، به خرید خودرو روی میآورند.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: بحث پرونده هستهای ایران و نرخ دلار بازار را ملتهب میکند. البته بحث واردات خودرو به کشور اگر به مرحله اجرا برسد، بازار را در مدت کوتاهی به رکود میبرد. اما در نهایت، به نظر نمیرسد در طول یک تا دو هفته آینده در قیمتها جهش چندانی دیده شود.
نسخه جدید برای قیمتگذاری خودرو
«کاهش قیمت تمام شده خودرو» جایگزین «افزایش ۶ ماهه قیمت فروش خودرو» میشود. متولی صنعت پیش از رای اعتماد مجلس عنوان کرده بود که دنبال قیمتگذاری دستوری نیست اما با طرح جدید خود مبنی بر کاهش دستوری قیمت مواد اولیه، ظاهرا قصد اجرای نسخه جدید قیمتگذاری را دارد.
«کاهش قیمت تمام شده» جایگزین «افزایش ۶ ماهه قیمت» خودرو میشود. طبق وعده شورای رقابت قرار بود قیمتهای جدید خودرو نیمه مهرماه امسال اعلام شود، این در شرایطی است که اراده جدی در این زمینه از سوی سیاستگذار خودرو یا حتی شورای رقابت دیده نمیشود.
با این حال اخبار موثق از وزارت صمت نشان از آن دارد که افزایش قیمت ۶ ماهه خودرو که جایگزین قیمتگذاری سه ماهه شد، در سال جاری کلا منتفی است و سیاستگذار خودرو با وجود درخواست خودروسازان مبنی بر قیمتگذاری ۶ ماهه طبق رشد تورم عمومی و همچنان اوجگیری بحران نقدینگی در این شرکتها، تصمیمی بر افزایش قیمت خودرو ندارد و تبعات اجتماعی آن را غیرقابل پذیرش میداند.
حال سوالی که مطرح میشود این است که چه مسیری میتواند جایگزین رشد قیمتها در شرایط کنونی خودروسازی کشور شود؟ مسیری که زنجیره خودروسازی را در مدت زمان کوتاه بتواند از بحران کمبود نقدینگی نجات دهد و سروسامانی نیز به وضعیت تولید دهد.
هر چند زنجیره خودروسازی کشور یعنی خودروسازان و قطعهسازان اطلاعات جامعی از برنامه وزارت صمت ندارند، با این حال جلسه روز یکشنبه وزیر صمت با نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و همچنین جلسه چهارشنبه شورای هماهنگی سران سه قوه به نوعی از برنامهریزی خودرویی سیاستگذار خودرو رونمایی میکند.
در جلسه چهارشنبه شورای هماهنگی سران سه قوه که بخشی از آن به بررسی مشکلات صنعت خودرو گذشته، درباره ضرورت رفع موانع و اصلاح ساختار و کاهش قیمت تمام شده همراه با افزایش تولید داخلی تصمیمگیری شده است. این خبری بود که روابط عمومی این شورا روز چهارشنبه اعلام کرد. اما روز یکشنبه حضور وزیر صمت در جمع اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران هم قابل اهمیت بود و اظهارات فاطمیامین در این جمع نیز نشان از در پیش گرفتن مسیری دیگر برای جبران نقدینگی خودروسازان و جلوگیری از افزایش قیمت بود.
آنچه مشخص است خودروسازی کشور به دلیل نبود بهرهوری و نبود تکنولوژی ساخت از یکسو و شرایط تحریمی از سه سال گذشته، تنها با افزایش قیمت توانسته نقدینگی مورد نظر خود را تامین کند. با این حال قیمتگذاری دستوری مانع از عرضه خودرو طبق هزینههای تولید شده و این امر هر ساله زیان انباشته و زیان تولید در خودروسازیهای کشور را تشدید کرده است.
حالا اما سیاستگذار خودرو تصمیم دارد که اینبار رشد قیمتها از ناحیه خودروساز را متوقف و کاهش قیمت تمام شده را جایگزین کند. مسیری که سیاستگذار خودرو در پیش گرفته البته طبق محاسبات خود وزارت صمت است و تحقق آن با سوالات بیشماری روبهرو است.
قیمتگذاری خودرو
برخی از دستاندرکاران صنعت خودرو این مسیر را آزمون و خطایی دیگر در خودروسازی میخوانند حال آنکه شرایط بحرانی کنونی، جایی برای آزمون و خطایی دوباره باقی نگذاشته است. اما مسیری که فاطمیامین وزیری که پیش از رای اعتماد مجلس، عنوان کرد که دنبال قیمتگذاری دستوری نیست، بر آن تکیه کرده و آن را منجر به رشد تولید و ثبات قیمت خوانده همان کاهش قیمت مواد اولیه است.
وزیر صمت یکشنبه گذشته در اتاق بازرگانی تهران عنوان کرده بود که «یکی از طرحهای قابل پیگیری در این وزارتخانه خارج کردن قیمت دلار از اقتصاد کشور است که درباره فولاد توانستیم دلار را از قیمتگذاری آن خارج کنیم. وی در ادامه تصریح کرده بود که بهطور نمونه در حوزه خودرو ۳۰ درصد قطعات وارداتی است، اما قیمت ۴۰ درصد قطعات دیگر خودرو که داخل تولید میشود نیز به دلار متصل است. وی در ادامه گفته که حدود دو ماه است در فولاد این روند را آغاز کردیم یعنی قیمت شمش که اکنون ۱۳ هزار تومان است اگر قرار بود همچنان وابسته به دلار باشد باید ۱۸ هزار تومان مبادله میشد. اظهارات فاطمیامین در ادامه همان حذف قیمتگذاری دلاری از اقتصاد کشور است که از ریاستجمهوری محمود احمدینژاد مطرح و حالا در دولت رئیسی با جدیت دنبال میشود. بنابراین به نظر میرسد دولت نهتنها هیچ تصمیمی برای حذف قیمتگذاری دستوری ندارد بلکه قرار است بعد از فروش، تولید را هم مشمول قیمتگذاری کند. اما حذف دلار در اقتصاد کشور که فاطمی امین بار دیگر آن را مطرح کرده آیا قابلیت اجرایی در کشور دارد که قرار است اینبار در صنعت خودرو به کار گرفته شود. در این زمینه برخی از اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی معتقدند که اظهارات وزیر صمت درباره حذف دلار از اقتصاد بیشتر جنبه شعاری دارد و با توجه به شرایط کنونی نمیتواند جنبه واقعی و عملی داشته باشد.
به اعتقاد کارشناسان این طرح که بیشتر جنبه دور زدن تحریمها را دارد، تاکنون چندبار بهطور ناموفق در کشور تجربه شده و نتیجه این اقدامات واضح و روشن است./دنیای اقتصاد