سهام عدالت/ سود سهام عدالت/سهام عدالت جاماندگان
سورپرایز دولت رئیسی برای جاماندگان سهام عدالت | واریز سود سهام عدالت به حساب جاماندگان| جیب جاماندگان سهام عدالت پرپول می شود
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از آغاز مرحله سوم فرایند پرداخت سود به جاماندگان سود سهام عدالت خبر داد.
سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبتنام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند با آزاد سازی سهام عدالت مالکیت آن بر عهده افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدالت باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام تا از مزایای سهامشان بهره مند شوند.
به نقل از شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات)، محمود حسنلو با بیان اینکه تاکنون ٢ مرحله پرداخت سود به جاماندگان سهام عدالت انجام شده است، افزود: در مرحله اول و دوم به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت کردند.
وی ادامه داد: حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شبای معتبر بانکی روبرو هستند و شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت مهمترین دلایلی است که باعث شده تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.
حسنلو درباره سهامداران عدالتی که هنوز شماره شبا معتبر بانکی خود را اصلاح نکردهاند، گفت: این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبتنام و احراز هویت خود را انجام دهند تا در روند پرداختیهای آتی شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار گیرند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری سمات با بیان اینکه سهامداران عدالت نگران سود سالهای گذشته خود نباشند، تصریح کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی امسال در چندین نوبت، واریز سود سهامداران عدالت را در دستور کار خود قرار داده است اما امیدواریم این سهامداران هر چه سریعتر مشکل شماره شبا معتبر بانکی خود را حل کنند تا این شرکت بتواند سود سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ آنها را تا اواسط تیر امسال پرداخت کند./همشهری آنلاین
سود سهام عدالت کدام شرکتها پرداخت میشود؟
نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان میدهد از ۴۹ شرکت حاضر در این سبد، ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی بوده و ۱۳ شرکت نیز غیربورسی هستند.
بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران، سود عملکردی سال ۹۹ شرکتهای بورسی سهام عدالت ۲۱ اسفند سال گذشته برای سهامداران مشمول واجد شرایط واریز شد، اما همچنان خبری از سود عملکردی ۱۳ شرکت غیربورسی نیست.
پیمان حدادی، دستیار رییس سازمان بورس گفت: سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت عمدتا توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است، که در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته که ارزش این سود بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند که از ۶ تا ۳۰ درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرد.
سهام عدالت در شرکت شهرک صنعتی رشت، مالکیت ۵۸ درصدی دارد و تنها سهم با مالکیت بالای پنجاه درصد در پرتفوی سهام عدالت است. بعد از آن نیز شرکت ساختمان سد و تاسیسات آبیاری با مالکیت ۴۹ درصدی قرار دارد. همچنین نیم درصد مالکیت مگاموتور نیز به سهام عدالت تعلق دارد. مشانیر، دخانیات ایران، شهرک صنعتی کاوه و شهرک صنعتی البرز، دیگر شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت هستند.
قانون بودجه درباره جاماندگان سهام عدالت چه میگوید؟
اما این اظهارات مجلس و وزیر کار در حابی عنوان شده که سازمان خصوصیسازی و شرکت سپردهگذاری مرکزی میگویند ثبتنام جدید سهام عدالت فعلا در دستور کار نیست چون نه سازوکار آن آماده است و نه منابع مالی برای تامین سهام عدالت جاماندگان وجود دارد.
البته پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به قانون بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرده و گفته بود: «بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، سهام عدالت باید به جاماندگان اختصاص یابد.» اما مسالهای که به آن در قانون بودجه اشاره نشده، زمان ثبتنام جاماندگان است.
بر این اساس در یک جمعبندی کلی میتوان گفت آنچه مجلس در خصوص ثبتنام جاماندگان سهام عدالت در خرداد ماه عنوان کرده خواسته مجلس بوده و به آمادگی دولت و وجود منابع مالی طرح هیچ توجهی نشده است. به عبارتی پورابراهیمی و دیگز نمایندگانی که وعده ثبتنام زودهنگام سهام عدالت را میدهند تنها خواسته خود را عنوان میکنند. خواستهای که الزاما با واقعیت منطبق نیست.
با توجه به این مساله، تا زمانی که اطلاعیه رسمی از سازمان خصوصیسازی و یا وزارت اقتصاد صادر نشود و در آن مشخصا زمان ثبتنام سهام عدالت تعیین نشود، نمیتوان به اخبار مختلف در این خصوص اعتماد کرد.
ناهماهنگی در انتشار این اخبار اما تنها باعث سردرگمی مردم میشود. افرادی که سالهاست منتظر ثبتنام سهام عدالت هستند. رئیس شرکت سپردهگذاری مرکزی گفته بود: در روزهای اخیر برخی افراد سودجو با اعلام آغاز ثبتنام جاماندگان سهام عدالت، مبالغی را از افراد دریافت کردهاند که آنها نباید در دام این گونه کلاهبرداران گرفتار شوند.
از طرف دیگر هم رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفته اگر زمانی قرار بر آغاز ثبتنام جاماندگان سهام عدالت باشد، اعضای جدید کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در اولویت دریافت این سهام قرار دارند.
فراخوان ثبتنام سهام عدالت جعلی است
انتشار هرگونه فراخوان برای ثبت نام جاماندگان سهام عدالت جعلی و تقلبی است.
سازمان خصوصیسازی:اخیرا برخی از افراد سودجو از طرق مختلف مانند پیامک و یا کافینت تحت عنوان ثبتنام سهام عدالت اقدام به اخذ وجه از متقاضیان کردهاند.
این فراخوانها جعلی و کلاهبرداری است و هرگونه اقدام در خصوص تخصیص و توزیع سهام عدالت اطلاعرسانی خواهد شد./تسنیم
ماجرای جاماندگان سهام عدالت چیست؟
بر اساس این گزارش، با آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ و قیمت قابل توجه این سهام متاثر از وضعیت بازار سرمایه در آن روزها، بحث مشمول بودن یا نبودن سهام عدالت داغ شد. درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عده ای که به گوش میرسد که چرا با وجود اینکه جزو دهک های کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند.
در هر حال دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد؛ هرچند که مجلس نشینان هر از گاهی دوباره برگه وعده اختصاص سهام عدالت به جاماندگان را رو میکردند. با این حال و هرچند که سقوط آزاد بازار سرمایه باعث کاهش ارزش واقعی سهام عدالت شد و درحال حاضر نیز امکان فروش این سهام آنطور که باید و شاید وجود ندارد، اما سهام عدالت همچنان از ارج و قرب نیفتاده و افراد زیادی خواهان آن هستند.
شاید به همین دلیل است که هرچند وقت یکبار یکی از مسئولان، مخصوصا نمایندگان مجلس وعده های جدیدی درمورد ثبت نام جاماندگان سهام عدالت میدهند و اخیرا هم تاریخی را برای ثبت نام این افراد اعلام کرده اند. درمورد اینکه تعداد جاماندگان سهام عدالت چقدر است نیز روایت های مختلفی وجود دارد. برخی آن را ۴ میلیون نفر میدانند که شامل افرادی میشود که برگه سهام عدالت را از سالهای قبل در دست دارند اما به دلیل اینکه ثبت نام خود را کامل نکرده بودند، مشمول حساب نمیشوند. برخی دیگر هم بر این باورند که دسته دوم کسانی از شش دهک کم درآمد جامعه هستند که به هر دلیل در فرآیند شناسایی و پرداخت سهام عدالت قرار نگرفتند و اگر دولت بخواهد سهام جدیدی اختصاص دهد، باید به آنها توجه کند که این تعداد حدود ۲۰ میلیون نفر هستند که احتمال دارد ۴ میلیون از آنها کسانی باشند که کارت سهام عدالت دارند؛ بنابراین حداقل ۱۶ میلیون نفر هستند که مستحق گرفتن سهام عدالت بوده، اما تا کنون سهامی دریافت نکردهاند. برخی دیگر نیز تعداد جاماندگان را ۲۰ میلیون نفر تخمین میزنند.