کد خبر : 19839 / /
/

یارانه نقدی/یارانه معیشتی/ یارانه جدید

یارانه نقدی این بازنشسته ها حذف شد|بازنشستگانی که مشمول یارانه نقدی ۳۰۰ هزار تومانی شدند، چه کنند؟

برخی بازنشستگان به خاطر حقوق فرزند خود، دهک دهمی محسوب شدند؛ این افراد برای اینکه یارانه بگیرند باید چه کنند؟ سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها به این پرسش پاسخ می‌دهد.

یارانه نقدی این بازنشسته ها حذف شد|بازنشستگانی که مشمول یارانه نقدی ۳۰۰ هزار تومانی شدند، چه کنند؟

یارانه نقدی برای کمک به اقشار کم درآمد جامعه مطرح شد. یارانه نقدی در سال های بعد از سبد خانوارهای پولدار حذف شد. با قول هایی که رئیسی داده است یارانه نقدی در دولت جدید با تغییراتی همراه خواهد شد. یارانه نقدی ابتدا در دولت احمدی نژاد ایجاد شد. خبرهای جدید پیرامون یارانه نقدی را اینجا بخوانید.

همزمان با واریز یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومانی، سوالات بسیار زیادی برای افراد مطرح شده است؛ بسیاری به دلایل مختلف مشمول دریافت یارانه نشده‌اند؛ در این گزارش به گفت و گو با سیده طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها پرداخته‌ایم.

حسینی به اقتصاد آنلاین گفت: کلیه افرادی که یارانه نگرفتند، اعم از مجرد و متاهل می‌توانند برای دریافت یارانه ثبت نام کنند؛ متاهلین، اعضای خانوار خود را در زیرمجموعه قید می‌کنند و برای آن‌ها نیز می‌توانند درخواست یارانه دهند. مجردها به تنهایی ثبت نام و درخواست دریافت یارانه خواهند داد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها ادامه داد: عده‌ای دیگر یارانه‌شان حذف شده است؛ این افراد فعلا باید به سامانه حمایت وزارت تعاون مراجعه و درخواست اعتراض خود را ثبت کنند؛ اقدامات آتی را نیز اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

سیده طیبه حسینی افزود: افرادی که یارانه نمی‌گرفتند نیز باید به سامانه  my.gov.irمراجعه کنند؛ این سامانه برای افرادی است که به هر علتی یارانه نمی‌گرفتند.

برخی بازنشسته‌ها نیز به دلیل فرزندان خود مشمول یارانه نشده‌اند؛ وی درباره این بازنشستگان به اقتصاد آنلاین گفت: این افراد می‌توانند به سامانه اعتراضات مراجعه کرده و اعتراض خود را ثبت کنند. بهترین راهی که این افراد دارند و باید انجام دهند، همین است؛ در اینجا بررسی خواهد شد و نتیجه به آن‌ها اعلام خواهد شد.

سخنگوی سازمان هدفمندی در مورد اعلام نتایج اعتراضات خاطر نشان کرد: اعلام نتایج مربوط به وزارت رفاه است؛ افرادی که مشمول شوند، یارانه برایشان واریز خواهد شد؛ اما باقی افراد می‌توانند به همان سامانه مراجعه کنند و علت را ببینند.

حسینی در پاسخ به این سوال که یارانه اتباع چه می‌شود، توضیح داد: فعلا به افرادی که دارای کدملی باشند یارانه خواهیم داد و هنوز دراین باره چیزی مشخص نشده است.

وی در پایان تاکید کرد: کلیه افرادی که یارانه نگرفتند و جامانده از دریافت یارانه بودند به سامانه my.gov.ir مراجعه و ثبت نام کنند. اگر هم قبل مراجعه به سامانه می‌خواهند وضعیت دریافت یارانه را سوال کنند، می‌توانند کد دستوری ستاره۴ ستاره ۴۳۸۵۷ ستاره کدملی مربع را بگیرند؛ در اینجا متوجه می‌شوند که یارانه بگیر هستند یا نه./اقتصادآنلاین

 یارانه نقدی

قشرهای کم‌درآمد باید یارانه بیشتری دریافت کنند

قادری افزود: قشرهای کم درآمد جامعه کمتر از خدمات استفاده می‌کنند و توان مالی کمتری هم دارند. بنابراین هم مالیات باید تصاعدی باشد و هم پرداخت یارانه‌ به‌گونه‌ای باشد که قشرهای کم درآمد یارانه بیشتری دریافت کنند. هر چقدر فرد در دهک درآمدی پایین‌تری قرار بگیرد میزان دریافتی وی از یارانه‌ بیشتر می‌شود و فرمول‌های یارانه‌ای و مالیاتی را بر همین اساس تنظیم می‌کنند.

وی درباره فساد و رانت در ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: وقتی که تفاوت ارز ترجیحی و ارز آزاد زیاد باشد، یعنی ارز آزاد ۳۰ هزار و ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان و حدود هفت برابر تفاوت قیمت داشته باشد، برای شخصی که از این ارز استفاده می‌کند، رانت ایجاد می‌شود و ایجاد انگیزه می‌کند که بیشتر این ارز را تقاضا کرده و جاهایی هزینه کند که هدفگذاری نشده و مشمول قیمت‌گذاری نیست و اگر کالایی را با این ارز وارد می‌کند، با تغییر جزیی اقدام به صادرات مجدد کند و یا ارز خود را در بازار بفروشد که خود این موضوع ایجاد مساله می‌کند.

یارانه‌ پرداختی به کالاها باید قابل رصد و کنترل باشند

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سوی دیگر با وجود اینگونه ارزها حیف و میل زیادی صورت گرفته و مشکلات فراوانی ایجاد می‌شود. بنابراین مجموع این مشکلات موجب شد که ارز ۴۲۰۰ حذف شود و کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد می‌شدند، ارز آنها حذف شود و یا اگر یارانه‌ای به آنها تعلق بگیرد این یارانه در طبقه آخر زنجیره پرداخت شود که قابل رصد و کنترل باشد.

قادری درباره تاثیر عادلانه‌سازی یارانه‌ها در بلندمدت بر اقتصاد کشور گفت: کالاهایی که ارز ترجیحی به آن‌ها اختصاص می‌یابد چون قیمت آن در بازار بسیار پایین است کسی تمایل و رغبتی به تولید داخلی این کالا نمی‌کند و آن کالا با قیمت پایین در اختیار مردم قرار می‌گیرد و برای تولید کننده مقرون به صرفه نیست که چنین کالایی تولید کند. مواد اولیه‌ای هم که با این ارز وارد می‌شود اگر در تولید دارو، بیسکویت و ماکارونی به‌کار گرفته شود و دولت بخواهد کنترل و نظارت کند، متناسب با ظرفیت کارخانجات این مواد را تامین نمی‌کند و کارخانجات فعال نمی‌شوند.

وی عنوان کرد: ما کارخانه‌های داروسازی، ماکارونی‌سازی و بیسکویت‌سازی داریم از آنجایی که مواد اولیه آنها یارانه‌ای است موجب می‌شود تولیدکننده نتواند از همه ظرفیت خود استفاده کند. زمانی که ارز ترجیحی را برای واحدهای اقتصادی و کارگاه‌ها حذف کنید تولیدکننده به‌راحتی می‌تواند مواد اولیه را وارد کند و از این طریق ظرفیت خود را کامل کرده و از کل ظرفیت خود استفاده کند.

این نماینده مجلس یازدهم عنوان کرد: به عنوان مثال کارخانه داروسازی می‌تواند از کل ظرفیت خود استفاده کند به این شکل که دارو تولید کند و یک بخشی را در داخل تحویل دولت بدهد و بخشی از پول دارویی را که تحویل دولت می‌دهد از مردم و مابه‌التفاوت را از دولت بگیرد و بخشی را از ظرفیت خود را صادر کند.

یارانه نقدی

یارانه متولدین دهک‌های اول تا چهارم باید سه برابر شود

رئیس فراکسیون مناطق محروم در مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۱۳ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، تصریح کرد: یارانه متولدین دهک‌های اول تا چهارم برابر این قانون باید سه برابر شود.

سیدعلی موسوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت با اشاره به اجرای طرح «توزیع عادلانه یارانه‌ها»، اظهار کرد:  واقعیت این است که با اجرای این طرح مهم که به نوعی جراحی اقتصادی نام دارد، اقشار محروم و ضعیف جامعه با آزادسازی قیمت‌ها تحت فشار بیشتری قرار گرفتند و باید در راستای اجرای دقیق عدالت، حمایت‌های بیشتری از دهک‌های ضعیف جامعه صورت گیرد.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی افزود: در همین راستا و در اجرای ماده 13 قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» قید شده که دهک‌های اول تا چهارم در صورت فرزندآوری باید به ازای هر فرزند خود، یارانه 3 برابری دریافت کنند.

وی اجرای این بند قانونی را موجب حمایت از دهک‌‎های اول تا چهارم دانست و گفت: از وزارتخانه‌های مربوطه این مطالبه را داریم تا قانونی که به تأیید شورای نگهبان رسیده و رئیس جمهور آن را برای اجرا ابلاغ کرده است، اجرایی کنند.

موسوی تصریح کرد: قطعاً اجرایی نشدن ماده 13 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مبنی بر سه برابر شدن یارانه متولدین خانواده‌های دهک‌‎های اول تا چهارم، توسط وزارتخانه‌ها، استنکاف از اجرای قانون به شمار می‌آید و ما به عنوان فراکسیون محرومیت زدایی این موضوع را تا وصول نتیجه نهایی پیگیری خواهیم کرد.

رئیس فراکسیون مناطق محروم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: افتخار می‌کنیم که در نظام جمهوری اسلامی ایران، قوانین بسیار خوبی برای حمایت از محرومین داریم و ما به عنوان نمایندگان مجلس پیگیر اجرای دقیق قوانین هستیم.

در ماده۱۳ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده آمده است: سازمان هدفمندی یارانه‌­ها مکلف است از محل درآمدهای ناشی از حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی نسبت به افزایش یارانه فرزندان خانواده­‌های دهک‌­های اول تا چهارم دارای حداقل سه فرزند تحت تکفل که هیچکدام از والدین در دستگاههای مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران شاغل نباشند به میزان سه برابر یارانه مصوب سایرین پرداخت نماید. /خانه ملت

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.