خبر مهم برای دارندگان سهام عدالت/زمان معاملاتی شدن سهام عدالت کی؟
عضو هیات رییسه سازمان بورس گفت: بازگشایی نماد سرمایهگذاری عدالت و معاملاتی شدن سهام عدالت بعد از اصلاح آییننامه اجرایی و انتخاب هیات مدیره شرکتهای سرمایهگذاری خواهد بود.
سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبتنام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند با آزاد سازی سهام عدالت مالکیت آن بر عهده افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدالت باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام تا از مزایای سهامشان بهره مند شوند.
سهام عدالت پس از اصلاح آییننامه قابل معامله می شود
حسن فرجزاده عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد سوالی درباره زمان معاملاتی شدن سهام عدالت گفت: روش گذشته باعث شد که مدلهای مدیریت سهام عدالت تغییر پیدا کند و در حال حاضر آیین نامه اجرایی سهام عدالت توسط کارگروهی که بدین منظور تشکیل شده در دست بررسی قرار دارد.
وی ادامه داد: بعد از اصلاح آییننامه اجرای سهام عدالت مجامع عمومی شرکتهای استانی سهام عدالت برگزار میشود و بعد از آن شورای عالی بورس تصمیم میگیرد زمان معاملاتی شدن سهام عدالت چه وقتی باشد.
وی گفت: در حال حاضر مشکل حدنصاب در انتخابات هیات مدیره و بحث اعمال مالکیت حقوقی و حاکمیت شرکتی در شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت مطرح است و قبل از اصلاح آیین نامه اجرایی سهام عدالت امکان برگزاری مجامع عمومی و انتخاب هیات مدیره شرکتهای استانی فراهم نیست.
عضو هیات رئیسه سازمان بورس این نکته را هم گفت که متأسفانه شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت زیر قیمت واقعی خرید و فروش میشد و برای حفظ حقوق سهامداران عدالت نماد شرکتهای استانی بسته شد و کارگروهی برای اصلاح آیین نامه تشکیل شده، گزارشهای کارگروه به شورای عالی بورس عرضه میشود و بنابراین معاملاتی شدن سهام عدالت مستلزم مقدماتی است که باید فراهم شود.
فرجزاده همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که پرسید چه تمهیدی فراهم شده تا با رونق گرفتن بورس اتفاقاتی مانند سال ۹۹ درباره سهامداران روی ندهد، اظهار داشت: سال ۹۹ که با استقبال مردم در بازار سرمایه همراه شد، به دلیل اینکه برخی زیرساختها آماده نبود بنابراین منابع حاصل از عرضههای اولیه و معاملات سهام به سمت شرکتها سوق پیدا نکرد. در سال ۱۴۰۱ پیشبینی میشود به اگر تغییری در متغیرهای اقتصادی روی داد و تقاضا در بازار سرمایه افزایش یافت، برنامهریزی میشود تا منابع به سمت شرکتها و بنگاههای اقتصادی حرکت کند.
وی اضافه کرد: با برنامهریزی تلاش میکنیم ظرفیت پذیرش شرکتهای جدید در بازار سرمایه افزایش یابد، یکی از راهکارهای اصلی آن افزایش سرمایه شرکتها از طریق سلب حق تقدم برای اولین بار پذیرفته میشود؛ یعنی به جای عرضه اولیه سهام شرکتها به روش سنتی از طریق سلب حق تقدم انجام شود تا بتوانیم منابع حاصل از سلب حق تقدم را به شرکتها تزریق کنیم.
عضو هیات رئیسه سازمان بورس در مورد اینکه سال گذشته چه میزان منابع از بازار سرمایه جذب شرکتها شد، گفت: جزئیات آمار توسط معاون نظارت بر بورسها و ناشران اعلام میشود.
به گزارش فارس، همایش جایگاه سرمایه انسانی در افق پیش روی بازار سرمایه امروز به همت مرکز مالی ایران و با حمایت مالی شرکت تامین سرمایه تمدن در محل بورس اوراق بهادار تهران برگزار شد. یکی از نکات مهم مطرح شده در این همایش یک روزه این بود که چگونه از توان نیروهای تخصصی در هر شرکت استفاده کنیم و برای ارتقاء ظرفیت تخصصی هر فرد از طریق آموزشهای کاربردی و نتیجهمحور میتوان اقدام کرد، زیرا نیروی کار در طی زمان نیاز به آموزشهای جدید و نتیجهمحور دارد.
در این همایش صالحی، کارشناس گفت: یکی از معیارهایی که بدانیم هر فرد چقدر صلاحیت دارد بحث ریسک پذیری و خلاقیت و نوآوری است که این ویژگیها هر فرد را از دیگران متمایز میکند بنابراین نیاز به آموزش نتیجهمحور دارد.
همچنین رضایی یک کارشناس دیگر در این همایش گفت: نیروی انسانی باید با معیارهای درست ارزیابی شود و استعدادها را شناسایی کنیم، چون از نظر سازمانهای بینالمللی نیروی انسانی که در جایگاهی قرار گیرد که مطابق استعدادش نیست، در واقع نیروی شاغل به شمار نمیرود.
وی گفت: مرکز مالی اسلامی از طریق برگزاری دورههای تخصصی MBA که مورد تایید سازمان بورس است، برای صلاحیت افراد فعال در بازار سرمایه تلاش میکند./منبع: فارس
زمان انتقال سهام عدالت مشخص شد
بنا بر اعلام پیمان حدادی، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپردهگذاری مرکزی با قوه قضاییه مکاتبات و جلسات زیادی در زمینه سهام عدالت متوفیان داشتند.
قوه قضاییه، اطلاعاتی به شرکت سپردهگذاری مرکزی داد، اما این اطلاعات قابلیت استفاده به صورت فنی را ندارند. زیرا با شاکله مناسبی تهیه نشدهاند.
بر اساس اظهارات حدادی، برای حل این مشکل، جلساتی برگزار و بنابر پیشبینیها، شرکت سمات در حال برنامهریزی سامانهای در این خصوص است.
از سوی دیگر، اطلاعات لازم از قوه قضاییه به سمات در حال ارسال است و به نظر میرسد حداکثر تا پایان شهریور ماه سال جاری، فرآیند نقل و انتقال سهام فوتشدهها انجام شود.
با وجود این اظهارات، ۲۳ اسفند سال گذشته بود که محسن انصاری مهیاری، مدیر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد آخرین وضعیت تعیین تکلیف سهام عدالت مشمولان متوفی گفت: تا یک ماه آینده شرکت سپردهگذاری اطلاعیه رسمی در زمینه سهام عدالت متوفیان منتشر خواهد کرد./تجارتنیوز
بر اساس اعلام وزارت اقتصاد سود سهام عدالت تا پایان اردیبهشتماه واریز میشود. از سوی دیگر قرار است به پنج میلیون نفر جامانده سهام عدالت واگذار شود.
تجارت نیوز: بر اساس اعلام وزارت اقتصاد سود سهام عدالت تا پایان اردیبهشتماه واریز میشود. از سوی دیگر قرار است به پنج میلیون نفر جامانده سهام عدالت واگذار شود.
طبق اعلام وزارت اقتصاد قرار است تا پایان این ماه سودهای باقی مانده از سهام عدالت سال قبل پرداخت شود. همچنین به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به بیش از چهار میلیون جامانده سهام عدالت واگذار میشود.
ذبیح الله سلمانی، معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی به تسنیم اعلام که تمامی سودهای باقی مانده از سهام عدالت تا عید فطر پرداخت شود. اگر این پرداخت انجام نشد مردم تا پایان اردبیهشت ماه منتظر باشند.
از سوی دیگر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از آغاز فرآیند اختصاص سهام عدالت به جاماندگان خبر داد. این موضوع در حالی رخ میدهد که چند روز پیش مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی با تکذیب انتشار برخی اخبار مبنی بر آغاز ثبتنام مشمولان جدید سهام عدالت، از مشخص نشدن سازوکارهای فرآیندهای اجرایی این طرح خبر داد.
محمدرضا پورابراهیمی میگوید: پیشبینی ما این است که فرایند واگذاری سهام عدالت به شورای عالی بورس سپرده شود و از آنجا تصمیمگیری شود. افراد مرحله اول اولویت اصلی ما هستند که حدود چهار تا پنج میلیون نفر هستند.
وی ادامه میدهد: اولویت بعدی ما افرادی هستند که تحت پوشش نیستند، ولی بر اساس قانونی که قبلاً تنظیم شده و بر اساس اطلاعاتی که وضعیت دارایی، درآمد و شرایط زندگی شان را تعریف میکند که در همان کارگروه تخصصی که قانون تعریف کرده باید با روش علمی شناسایی شوند. تأکید و درخواستم از وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی این است که یک ساختار و سامانه مشخصی برای اطلاع رسانی تعریف کنید.
با توجه به صحبتهای رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به نظر میرسد که فرآیند واگذاری سهام عدالت تا پایان سال به اتمام برسد.
قانون بودجه درباره جاماندگان سهام عدالت چه میگوید؟
اما این اظهارات مجلس و وزیر کار در حابی عنوان شده که سازمان خصوصیسازی و شرکت سپردهگذاری مرکزی میگویند ثبتنام جدید سهام عدالت فعلا در دستور کار نیست چون نه سازوکار آن آماده است و نه منابع مالی برای تامین سهام عدالت جاماندگان وجود دارد.
البته پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به قانون بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرده و گفته بود: «بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، سهام عدالت باید به جاماندگان اختصاص یابد.» اما مسالهای که به آن در قانون بودجه اشاره نشده، زمان ثبتنام جاماندگان است.
بر این اساس در یک جمعبندی کلی میتوان گفت آنچه مجلس در خصوص ثبتنام جاماندگان سهام عدالت در خرداد ماه عنوان کرده خواسته مجلس بوده و به آمادگی دولت و وجود منابع مالی طرح هیچ توجهی نشده است. به عبارتی پورابراهیمی و دیگز نمایندگانی که وعده ثبتنام زودهنگام سهام عدالت را میدهند تنها خواسته خود را عنوان میکنند. خواستهای که الزاما با واقعیت منطبق نیست.
با توجه به این مساله، تا زمانی که اطلاعیه رسمی از سازمان خصوصیسازی و یا وزارت اقتصاد صادر نشود و در آن مشخصا زمان ثبتنام سهام عدالت تعیین نشود، نمیتوان به اخبار مختلف در این خصوص اعتماد کرد.
ناهماهنگی در انتشار این اخبار اما تنها باعث سردرگمی مردم میشود. افرادی که سالهاست منتظر ثبتنام سهام عدالت هستند. رئیس شرکت سپردهگذاری مرکزی گفته بود: در روزهای اخیر برخی افراد سودجو با اعلام آغاز ثبتنام جاماندگان سهام عدالت، مبالغی را از افراد دریافت کردهاند که آنها نباید در دام این گونه کلاهبرداران گرفتار شوند.
از طرف دیگر هم رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفته اگر زمانی قرار بر آغاز ثبتنام جاماندگان سهام عدالت باشد، اعضای جدید کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در اولویت دریافت این سهام قرار دارند.
فراخوان ثبتنام سهام عدالت جعلی است
انتشار هرگونه فراخوان برای ثبت نام جاماندگان سهام عدالت جعلی و تقلبی است.
سازمان خصوصیسازی:اخیرا برخی از افراد سودجو از طرق مختلف مانند پیامک و یا کافینت تحت عنوان ثبتنام سهام عدالت اقدام به اخذ وجه از متقاضیان کردهاند.
این فراخوانها جعلی و کلاهبرداری است و هرگونه اقدام در خصوص تخصیص و توزیع سهام عدالت اطلاعرسانی خواهد شد./تسنیم
ماجرای جاماندگان سهام عدالت چیست؟
بر اساس این گزارش، با آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ و قیمت قابل توجه این سهام متاثر از وضعیت بازار سرمایه در آن روزها، بحث مشمول بودن یا نبودن سهام عدالت داغ شد. درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عده ای که به گوش میرسد که چرا با وجود اینکه جزو دهک های کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند.
در هر حال دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد؛ هرچند که مجلس نشینان هر از گاهی دوباره برگه وعده اختصاص سهام عدالت به جاماندگان را رو میکردند. با این حال و هرچند که سقوط آزاد بازار سرمایه باعث کاهش ارزش واقعی سهام عدالت شد و درحال حاضر نیز امکان فروش این سهام آنطور که باید و شاید وجود ندارد، اما سهام عدالت همچنان از ارج و قرب نیفتاده و افراد زیادی خواهان آن هستند.
شاید به همین دلیل است که هرچند وقت یکبار یکی از مسئولان، مخصوصا نمایندگان مجلس وعده های جدیدی درمورد ثبت نام جاماندگان سهام عدالت میدهند و اخیرا هم تاریخی را برای ثبت نام این افراد اعلام کرده اند. درمورد اینکه تعداد جاماندگان سهام عدالت چقدر است نیز روایت های مختلفی وجود دارد. برخی آن را ۴ میلیون نفر میدانند که شامل افرادی میشود که برگه سهام عدالت را از سالهای قبل در دست دارند اما به دلیل اینکه ثبت نام خود را کامل نکرده بودند، مشمول حساب نمیشوند. برخی دیگر هم بر این باورند که دسته دوم کسانی از شش دهک کم درآمد جامعه هستند که به هر دلیل در فرآیند شناسایی و پرداخت سهام عدالت قرار نگرفتند و اگر دولت بخواهد سهام جدیدی اختصاص دهد، باید به آنها توجه کند که این تعداد حدود ۲۰ میلیون نفر هستند که احتمال دارد ۴ میلیون از آنها کسانی باشند که کارت سهام عدالت دارند؛ بنابراین حداقل ۱۶ میلیون نفر هستند که مستحق گرفتن سهام عدالت بوده، اما تا کنون سهامی دریافت نکردهاند. برخی دیگر نیز تعداد جاماندگان را ۲۰ میلیون نفر تخمین میزنند.