اخبار سهام عدالت / اخبار سهام عدالت در دولت سیزدهم
سورپرایز جاماندگان سهام عدالت/جاماندگان سهام عدالت منتظر خبرهای خوب باشند
حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند، بنابراین قرار است در کمیسیون اقتصادی طرحی تصویب شود که براین اساس کسانی که مشمول باشند، سهام عدالت دریافت میکنند.
سهام عدالت را همه مردم ثبت نام نکرده اند. سهام عدالت فعلا خرید و فروش نمی شود.ارزش سهام عدالت هر روز اعلام می شود. سود سهام عدالت هر چند وقت یکبار واریز می شود. سهام عدالت در چند سال اخیر طرفدار زیادی داشته.
حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند، بنابراین قرار است در کمیسیون اقتصادی طرحی تصویب شود که براین اساس کسانی که مشمول باشند، سهام عدالت دریافت میکنند.
سهام عدالت با هدف خصوصی سازی و واگذاری سهام شرکت های دولتی به اقشار کم درآمد از زمان دولت نهم طراحی و اجرا شده است. این طرح شامل سهام حدود ۵۰ شرکت دولتی مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی بود. افرادی که سهام عدالت به آنها تعلق گرفته جزو سهامداران شرکت های بورسی و فرابورس در نظر گرفته می شوند.
به نقل از فارس، ۷۰ درصد شرکت های حاضر در سبد سهام عدالت در بورس حضور دارند و سهامشان قابل معامله در بورس است. مابقی این شرکت ها به دلایل مختلف هنوز وارد بازار سرمایه نشدهاند.
از سهام عدالت چه خبر؟
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره جاماندگان سهام عدالت، گفت: برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند که در کمیسیون اقتصادی طرحی را تصویب کردیم و براین اساس کسانی که مشمول باشند، سهام عدالت دریافت میکنند.
پیمان حدادی، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراقبهادار: با توجه به نزدیکشدن به فصل مجامع، یکی از موضوعات بسیار مهم در موضوع سهام عدالت؛ حضور نماینده مشمولان سهام عدالت است که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند.
طبق هماهنگیهای انجامشده فقط افرادی میتوانند بهعنوان نماینده سهامداران روش غیرمستقیم سهام عدالت در مجامع شرکتها حضور داشته باشند که دارای معرفینامه رسمی از کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت باشند.
نماینده ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: کارگروه ویژه سهام عدالت پیگیر واریز سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت برای سهامداران است.
سود شرکتهای غیربورسی در حال بررسی است که چقدر از سود این شرکتها از طرف سازمان خصوصیسازی دریافت شده و اگر ارقام آن قابل توجه باشد، مانند سودهای شرکتهای بورسی سهام عدالت از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی تجمیع شده و پول آن به حساب سهامداران عدالت واریز میشود.
البته هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمگیری نشده است و پولهای جمعآوری شده از شرکتهای غیربورسی اعداد قابل توجهی نیست./تجارت نیوز
سود سهام چه کسانی کامل واریز نمیشود؟
براساس اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی از ۳۶ شرکت بورسی سهام عدالت، ۷ شرکت هنوز سود سهام عدالت سال ۹۹ را واریز نکردهاند. آن هم در حالی که حدود ۷ ماه از مهلت قانونی واریز سود گذشته است
مخابرات، گروه صنعتی مپنا و صنایع سیمان دشستان سه شرکتی هستند که هنوز هیچ مبلغی را به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردهاند. فولاد مبارکه اصفهان، شرکت پالایش نفت بندرعباس، فولاد خوزستان و پالایش نفت تبریز هم تنها بخشی از سود سهام خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز کردهاند.
به همین دلیل میتوان گفت افرادی که سهامدار این هفت شرکت هستند، نباید منتظر دریافت سود سهام عدالت خود به صورت کامل باشند. اما بقیه دارندگان سهام عدالت میتوانند امیدوار باشند که سود خود را به صورت کامل دریافت کنند.
سود سهام عدالت
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی ابعاد موضوع سود سهام عدالت بر اساس عملکرد سال ۱۳۹۹ را تشریح کرد و گفت: سود شناسایی شده قابل تقسیم سهام عدالت برای سال مالی ۱۳۹۹ به طور متوسط ۶۰۰هزار تومان برای هر سهامدار است؛
علی اکبر حیدری، با اعلام خبر خوب شناسایی وصول و تخصیص سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت به سهامداران که توسط رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام شده بود، گفت: پرتفوی سهامداران سهام عدالت یکمیلیون تومانی و پانصدهزار تومانی است. در نظر داشته باشید که تعداد سهامداران یکمیلیونی تقریبا ۱۲درصد از کل ۴۹میلیون نفر است. اگر کسی سهام عدالت یکمیلیون تومانی داشته باشد، سود متعلق به آن حدود یکمیلیون و ۱۰۰هزار تومان بوده و اگر هم سهامدار عدالت ۵۳۲هزار تومانی باشد حدود ۶۰۰هزار تومان سود دریافت میکند، اما همانطور که اشاره شد این که برای سهامداران از هر دو گروه چه مبلغی را میتوان تا پایان سال وصول کرد و چه مبلغی از میزان وصول شده را میتوان توزیع کرد به مولفههای مختلفی بستگی دارد. حیدری بیان کرد: خبرهای قبلی به نوعی منعکس شده که گویا این مبلغ به طور کامل و قطعی از شرکتهای سرمایهگذار استانی وصول شده و تا پایان سال توزیع خواهد شد. در حالی که این مبلغ تنها در مجامع سرمایهپذیر بورسی و غیربورسی به عنوان سود قابل تقسیم « شناسایی » عنوان شده است. او تاکید کرد: در نظر داشته باشید که فرآیند وصول این مبالغ همچنین تجمیع و توزیع آن به طور قطع زمان بیشتری نسبت به پایان سالجاری میطلبد؛ همانطور که مبالغ سود عملکرد سال ۹۸ نیز هنوز وصول و توزیع نشده است، این موضوع حتی در مورد سالهای قبل از سال ۱۳۹۸ هم همچنان وجود دارد. سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی ادامه داد: از طرفی دیگر در نظر داشته باشید که به طور معمول تمام مبالغی که شناسایی میشوند، وصول نمیشود. موارد متعددی و ملاحظاتی در این رابطه با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور وجود دارد که سبب میشود برخی شرکتها با وجود شناسایی سود، موفق به تامین نقدینگی موردنیاز برای انتقال این دارایی به صاحبان سهام را نداشته باشند. او افزود: از طرفی به طور معمول فرآیندهای وصول سود و توزیع آن هم مترتب بر این نیست که کل مبلغ شناسایی شده به مردم تخصیص پیدا خواهد کرد، زیرا در راستای صیانت و حفاظت از حقوق سهامداران عدالت گاهی نیاز میشود که بخشی از این مبالغ در قالب افزایش سرمایه برای فعالیتهای توسعهای استفاده شود./ دنیای اقتصاد
تصمیم جدید سازمان بورس برای سهام عدالت
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگر درمورد سهام عدالت نیز گفت: مسیری که در سال گذشته در این راستا طی شد، ابهامات و ایرادات اساسی داشت که برای حل این ابهامات کارگروهی تشکیل شده تا ساختار فرایند اجرایی سهام عدالت مورد بررسی قرار بگیرد که این دارایی ارزشمند به نحو احسن مدیریت شده و به مالکان اصلی آن داده شود.
چالش پالایشگاهها، صادرات محصولات توسط دولت است
وی در ادامه با بیان اینکه چالشهای بازار سرمایه مشخص است، عنوان کرد: این بی انصافی است که بگوییم در حوزه حذف قیمتگذاری دستوری اقدامی انجام نشده است. در چند سال گذشته این اتفاق در صنایع مختلف از جمله فولاد و پتروشیمی رخ داد. این مسیر باید برای سایر محصولات نیز ادامه پیدا کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: البته دلیل همه چالشها قیمتگذاری دستوری نیست. گاهی فرایندها مشکل دارد. برای مثال پالایشگاهها خصوصی شدهاند اما محصولات آنها توسط دولت صادر میشود.
آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس
عشقی درمورد آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس نیز توضیح داد: سیاستگذاری عرضه خودرو در بورس بر عهده سازمان بورس نیست اما شرایط پذیرش در بورس کالا فراهم است. اما تصمیم نهایی را باید وزارتخانه مربوطه اخذ کند. این موضوع درحال مذاکره است.
قرارداد جدید با صندوق توسعه ملی برای تزریق مداوم منابع
وی در ادامه با اشاره به مصوبه تزریق منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه گفت: صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه برای حمایت از بازار تشکیل شده است و دولت برای گسترش آن عزم جدی دارد. این تصمیم وجود دارد که مبلغی به صورت مداوم به این صندوق واریز شود و در لایحه بودجه سال آینده برای نخستین مرتبه مبلغی برای این موضوع دیده شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: تصمیم دولت این است که علاوه بر ۲۰۰ میلیون تومانی که سال گذشته برای تزریق به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه تصویب شد، مبلغ جدیدی تصویب و به صورت ماهیانه و مداوم واریز شود. در این راستا با صندوق توسعه ملی قراردادی امضا خواهد شد.