کد خبر : 14601 / /
/

پیش بینی کاهش ۵۰ درصدی قیمت خودرو با احیای برجام!؟

اخبار برجامی دیروز بازارهای ایران را با ریزش قیمت مواجه کرد. هرچند که فعالان بازار خودرو می گویند که به دلیل افزایش ریسک معاملات، بازار خودرو قفل شده بود اما احیای برجام تا چه حد بازار خودرو می تواند متاثر کند؟

پیش بینی کاهش ۵۰ درصدی قیمت خودرو با  احیای برجام!؟

خبر تمدید معافیت تحریمی برخی فعالیت های هسته ای ایران، دیروز بازار ارز و طلا را با ریزش قیمت مواجه کرد. در بازار خودرو هم برخی انواع مدل های پرتیراژ کاهش قابل توجه قیمت را تجربه کردند. هرچند که فعالان بازار می گویند به دلیل افزایش ریسک معاملات، خرید و فروش خودرو قفل شد اما احیای احتمالی برجام تا چه اندازه قیمت ها را در بازار خودروی ایران متاثر می کند؟

فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو درباره تاثیر احیای برجام بر بازار خودرو  می گوید: کاهش قیمت خودرو به کیفیت توافقنامه‌ای که امضا می شود بستگی دارد. اگر توافق موقت باشد حتی اثر هیجانی چندانی هم بر بازار ندارد و اگر توافق شکننده باشد و نیازی به تایید کنگره نباشد تاثیر بسیار پایینی خواهد داشت

او تاکید می کند: چنانچه ایران و امریکا به یک توافقنامه قابل اتکا برسند که نگرانی برهم خوردن آن چندان جدی نباشد کلاش های مختلف خودرو بین  ۱۵ تا ۲۰ درصد و در خودروهای گران قیمت تا ۳۵ الی ۴۰ درصد کاهش قیمت رخ می دهد و این اتفاق به ویژه در خودروهای چینی محسوس تر خواهد بود و ممکن است تا حدود ۵۰ درصد قیمت آنها افت داشته باشد.

این کارشناس صنعت خودرو تاکید می کند که احیای برجام به سادگی نمی تواند تورم را در اقتصاد ایران و بازار خودرو کاهش دهد و مشتریان این بازار باید انتظارات واقع بینانه ای داشته باشند و تصور نکنند با احیای برجام قیمت کالاهای مختلف در بازارها سقوط می کند.

زاوه در ادامه تاکید می کند:  تا زمانی که مشکلات ما با آمریکا بر طرف نشود انتظار ورود شرکت های خارجی و حتی شرکت های چینی یک انتظار خوشبینانه و کودکانه است که رخ نخواهد داد و واقعیت این است که این توافقات تاثیرات طولانی مدت ندارد و همه چیز به روال گذشته بر می گردد و کسری بودجه و بی انضباطی سیستم بانکی همه هیجانات را از بین خواهد برد.

زاوه در ادامه افزود: زمان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ هم بهای دلار در بازار ایران یک تا دو ماه کاهشی شد اما دوباره روند صعودی به خود گرفت و ما در هر صورت تورم را در کشور داریم. هرچند که هر قدمی که برای رفع مشکلات سیاست خارجی برداشته شود، گامی مثبت است و اوضاع اقتصاد را به سمت بهبودی پیش می برد.

 زاوه تاکید می کند چنانکه تحریم های ایران لغو شود و خودروسازان بتوانند با سهولت بیشتر قطعات باکیفیت را تامین کنند، کیفیت خودروی تولیدی هم نسبتا افزایش خواهد داشت.

او ادامه می دهد: خودروساز وقتی مجبور باشد تحریم ها را دور بزند و برای این که کشتی حامل محصولات اولیه از یک سر دنیا به این سر دنیا برسد باید مصائب زیادی را متحمل شود، طبیعی است که هم هزینه بالاتر می رود هم کیفیت افت شدید پیدا می کند.این موضوع در مورد قطعات ایرانی هم صدق می کند به عنوان مثال اگر شما یک قطعه دست اول را از آلمان بخرید و همان قطعه را از یک فروشنده دست سوم چینی بخرید، متوجه تفاوت زیاد کیفیت می شوید. بنابراین با رفع تحریم کیفیت خودرو حتما بهبود خواهد داشت.

احیای برجام بر قیمت خودروی داخلی تاثیر ندارد

امیر حسن کاکائی، دیگر کارشناس خودرو هم درباره آینده بازار خودرو پس از احیای برجام به اقتصاد آنلاین توضیح می دهد: کاهش قیمت خودرو پیرامون مذاکرات وین بستگی به نوع خودرو دارد و قیمت خودروهای خارجی حداقل ۳۰ درصد کاهش را تجربه خواهند کرد و علت این کاهش حبابی بودن قیمت این خودروها است.

او ادامه می دهد: جدا از موضوع دلار، ممنوعیت واردات خودرو باعث کمبود این خودروها در بازار ایران و حباب قیمتی آنها شده است.

این کارشناس تاکید می کند: درباره تاثیر احیای برجام بر بازار خودروهای داخلی باید تاکید کنم که در این بازار کاهش قیمت وجود نخواهد داشت. چرا که با تورم موجود و شرایط تولید خودرو در ایران قیمت آن از یک حد مشخصی ارزان تر تمام نمی شود اما هنگام اعلام خبر احیای برجام ما حتما شرایط هیجانی در بازار را تجربه خواهیم کرد و ممکن است که دلار به طور موقت روند نزولی به خود بگیرد اما این روند برای طولانی مدت ادامه دار نخواهد بود و حتما قیمت دلار به روند صعودی خود بر می گردد.

کیفیت خودرو بیشتر می شود

این کارشناسان توصیه می کنند در شرایطی هیجانی بازار بهتر است افراد خرید و فروش خودرو انجام ندهند و در شرایط برگشت آرامش به بازار معامله کنند./اقتصاد آنلاین

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.