حقوق بازنشستگان/حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
دو خبر خوش برای بازنشستگان در این هفته/تغییر حقوق بازنشستگی بازنشسته ها
ولی اسماعیلی گفت: بند اضافه شده در بودجه ۱۴۰۱ که ۲ سال سن بازنشستگی را افزایش داده بود حذف کردیم، چون مبنای علمی و مستندات کافی نداشت.
حقوق بازنشستگان مسئله بسیار مهم در یک جامعه می باشد. حقوق بازنشستگان به نسبت تورم همخوانی زیادی ندارد. حقوق بازنشستگان بارها مورد بررسی قرار گرفته است مجلس انقلابی یازدهم درباره حقوق بازنشستگان صحبت های جدیدی را مطرح کرد. در متن زیر آخرین اخبار درباره زمان واریز حقوق بازنشستگان را می خوانید.
به گزارش ایلنا، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در برنامه تلویزوینی «صبح بخیر ایران» امروز (هجدم دی ماه) گفت: بند اضافه شده در بودجه ۱۴۰۱ که ۲ سال سن بازنشستگی را افزایش داده بود حذف کردیم، چون مبنای علمی و مستندات کافی و نه ذی نفع قانون برای آن وجود نداشت.
وی ادامه داد: افزایش سن بازنشستگی احکام قانونی است، از منظر قانونی، احکام دائمی را نمیتوان در بودجه سنواتی آورد. افرادی که برای بازنشستگی خود برنامهریزی کرده بودند ناگهان با چنین تصمیمی مواجه شدند. به طور مثال، مشاغل سخت و زیانآور مثل رانندگان کامیون پس از ۲۰ سال اشتغال، خسته میشوند. چگونه سن بازنشستگی این گروه شغلی را ۲ سال افزایش دهیم.
همچنین بند مربوط به محاسبه حقوق بازنشستگی از متوسط حقوق ۲ سال به ۳ سال نیز توسط کمیسیون تلفیق از لایحه دولت حذف شد.
افزایش صد و شصت هزار تومان حقوق بازنشستگان با 16 سال سابقه کار
دهقان کیا خاطرنشان کرد: بر این مبنا برای آن کسی که سابقه شانزده ساله دارد این افزایش صد و شصت هزار تومان و برای فرد دارای سابقه هفده ساله این مبلغ صد و هفتاد هزار تومان خواهد بود. یعنی این مبلغ برای هر سال سابقه ده هزار تومان افزایش پیدا میکند تا بیست و پنج سال. از بیست و پنج تا سی و پنج سال این افزایش سالانه بیست هزار تومان خواهد بود. علتش هم این است که تعداد بازنشستههایی که ما الان داریم تقریبا به طور متوسط بیست و یک سال بیمه پردازی دارند. ما به این نظر رسیدیم که امتیاز این افراد را بیشتر کنیم که تشویقی صورت بگیرد و بعد از این افراد با سابقه کمتر از بیست و پنج سال برای بازنشستگی اقدام نکنند بلکه با سابقه بالای بیست و پنج سال برای بازنشسته شدن وارد عمل بشوند.
مورد دیگر هم به میزان آورده این بازنشستگان مربوط میشود. یک بازنشستهای در زمان اشتغالش یک میلیون و دویست هزار تومان برای حق بیمه پرداخت کرده و فرد دیگری هم پنج میلیون تومان پرداخت کرده است. این افراد به نسبت آن مبلغی که برای بیمه پرداخت کرده اند مشمول متناسب سازی حقوقها شده اند. این شرایط به مرحله اول اجرای طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان مربوط میشود.
چهار میلیون و دویست هزار تومان برای سابقه سی ساله
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران افزود: برای اجرای مرحله دوم این طرح هم قرار بود حداقل بگیران ما که حدود شصت درصد را تشکیل میدهند شامل افزایش حقوق بشوند. پیشنهاد ما این بود که از دو میلیون و هشتصد هزار تومان به چهار میلیون و پانصد هزار تومان برسد. پیشنهاد خود سازمان تامین اجتماعی سه میلیون و هفتصد هزار تومان بود. اما در نهایت به چهار میلیون و دویست هزار تومان برای حداقل بگیران دارای سابقه سی ساله و برای افراد با سی و پنج سال سابقه چهار میلیون و پانصد هزار تومان در نظر گرفته شد. این ارقام مربوط به حداقل بگیران ما در سال هزار و چهارصد است. برای سایر سطوح هم افرادی را داشتیم که در زمان بازنشستگی سقف حقوق را دریافت میکردند. در حال حاضر این سقف حقوق به چیزی در حدود دوبرابر حداقل دستمزد رسیده است. یعنی پنج برابر حداقل دستمزد عقب افتاده است.
متناسب سازی حقوق بازنشستگان باید با افزایش حقوقها همراه شود
دهقان کیا تصریح کرد: ما پیشنهاد کردیم به جای اینکه پنج برابر پرداخت شود نهایتا هفتاد و پنج درصد یعنی از دو برابر شدن حقوق این افراد اضافه نمیکنیم که هفتاد و پنج درصد هم بیشتر نشود. چون با اعتبارات مالی تامین اجتماعی تحقق این امر امکانپذیر نبود. بیست و پنج درصد برای افرادی که در سایر سطوح هستند مانده که خواسته ما این است که هرچه زودتر پرداخته شود. اما الان با توجه به اینکه سازمان تامین اجتماعی وضع مالی مناسبی ندارد ما درباره این مساله فشاری نیاورده ایم.
ولی در مرحله دوم متناسب سازیها در فروردین امسال به شکل یکنواخت حقوق سایر سطوح را بدون متناسب سازی افزایش داده بودند. ما مخالفت کردیم و گفتیم مساله متناسب سازی هم جزو حقوق محسوب میشود و باید آن مبلغی که بابت متناسب سازی اضافه شده هم شامل این افزایش حقوقها بشود. درحال حاضر هم اگر چنین مسالهای مطرح است ما این انتظار را داریم که اگر متناسب سازیها امسال هم ادامه پیدا میکند افزایش حقوقها هم باید اتفاق بیفتد. اما دائمی شدن متناسب سازیها را من هنوز متوجه نشده ام که به چه معناست.
خبر مهم درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان
حمیدرضا حاجی بابائی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: این نشست با حضور حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونان و مسئولان سازمان تامین اجتماعی و معاونت های گوناگون با هدف بررسی همسانسازی حقوق بازنشستگان، تعاونیها، شستا، مطالبات سازمان تامین اجتماعی و نحوه تامین آنها و ... برگزار شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: یکی از اظهارات نمایندگان این بود، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزو ثروتمندترین وزارتخانههای کشور است و با وجود درآمدهای بسیار باید یکی از وزارتخانههای کلیدی در دولت باشد. بنابراین از این وزارتخانه توقع میرود، بتواند به قولها و وعدههای خود برای پرداخت تمام بدهیهای سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی کشوری اقدامات لازم را انجام دهد.
حاجیبابایی اظهار کرد: نمایندگان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستند تا قبل از پایان سال با فروش اموال گوناگونِ در اختیار و پتروشیمی ها کمک کار دولت باشد و در خصوص پرداخت حقوق کارگران و افراد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی عدالت را رعایت کند./خبر آنلاین
زمان پرداخت حقوق بازنشستگان اعلام شد
به گزارشی سازمان تامین اجتماعی، پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی در این ماه از ۲۰ آذر آغاز و تا ۳۰ آذر بر اساس حروف الفبا واریز میشود.
به گزارشی سازمان تامین اجتماعی، پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی در این ماه از ۲۰ آذر آغاز و تا ۳۰ آذر بر اساس حروف الفبا واریز میشود.
حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی در آذر ۱۴۰۰ بر اساس حرف اول نام خانوادگی، طبق جدول زیر واریز میشود:
سازمان تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش مقررات حمایتی از جمله درمان قرار داده است.
بر اساس آخرین آمارها، بالغ بر ۱۴ میلیون نفر از جمعیت کشور به عنوان بیمهشده اصلی و بیش از چهار میلیون نفر به عنوان مستمریبگیر بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از تعهدات بلندمدت وکوتاهمدت بیمهای و درمان بهرهمند میشوند.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت گفت: همه شرکتهای صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت باید حرکت به سمت تبدیل شدن به بنگاه اقتصادی را آغاز کنند.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت گفت: همه شرکتهای صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت باید حرکت به سمت تبدیل شدن به بنگاه اقتصادی را آغاز کنند.، زیرا تأمین منابع پرداخت مستمری و مقرری بازنشستگان در سالهای آینده در گرو اجرای همین طرحهاست، بنابراین لازم است از هماکنون پیشبینی لازم و کافی صورت گیرد.
عبدالحسین بیات در اجرای «برنامه پایش طرحهای سرمایهگذاری صندوقها» در نشست با مدیران شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) اظهار کرد: یکی از داراییهای ارزشمند گروه صندوقها، نشانهای تجاری و اقتصادی است که بهمرور ایجاد شده است.اکنون نشانهایی مانند تأسیسات دریایی، نفت سپاهان و اویک، سرمایهای ناملموس و ارزشمندی هستند.
وی با بیان اینکه هویت برند اویک، همزمان تجربه و نفت را تداعی میکند، تصریح کرد: نشان اویک، ابزاری برای کسب برتری در میان رقباست.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: برخی طرحها که برای نخستین مرتبه انجام میشوند خطشکن هستند، بنابراین چالش در اجرای اینگونه طرحها طبیعی است. شرکت اویک بهعنوان برندی نفتی و صنعتی، با خط شکنی و بهدست آوردن تجربه و دانش بومی، جایگزین شرکتهای خارجی شده است.
بیات در جریان بررسی گزارش مدیران پروژهها، گفت: منابع هرکدام از طرحها باید برای همان پروژه هزینه شود. اویک، بنگاه اقتصادی است، از این رو موفقیت این بنگاه و سایر شرکتهای صندوقها در سودآوری است، بنابراین زمان و منابع باید صرف کارهای سودآور شود و باید از اجرای طرحهای غیراقتصادی دوری کرد.
وی خطاب به مدیران عامل شرکتهای مرتبط با صندوقها بیان کرد: همه مطالبات، بهصورت شفاف مشخص شوند و اقدامهای لازم برای وصول آنها صورت گیرد. نباید مطالبۀ شناسایی نشدهای وجود داشته باشد.
رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با بیان اینکه کارهای انجامشده از سوی شرکت اویک و سایر شرکتهای صندوق، رقابتی یا انحصاری هستند، افزود: تجربههای حاصل از اجرای قراردادهای گذشته باید در انعقاد قراردادهای جدید لحاظ شود.
بیات تصریح کرد: اویک در سالهای پیشرو به یقین تغییر خواهد کرد و در چارچوب رویکرد بنگاه اقتصادی، سازمانی فعالتر و کارآمدتر خواهد شد.وی با اشاره به برخی چالشهای فنی پیشروی طرحهای گذشته گفت: کمرنگ بودن رویکرد بنگاه اقتصادی بستر بعضی از چالشهای کنونی است، از این رو دیدگاه شرکتها باید با راهبرد بنگاه اقتصادی همسو شود.
پایش طرحهای سرمایهگذاری