کد خبر : 13637 / /
/

خبر خوش شهرداری برای تهرانی ها/یارانه ۲۰۰هزار تومانی به هر تهرانی‌

برنامه‌هایی که علیرضا زاکانی درباره آن در صحن شورای شهر تهران سخن گفت. از ساخت پنج هتل پنج‌ستاره در پنج بوستان جنگلی تا کیف پول شهروندی برای هر تهرانی که در آن 200 هزار تومان اعتبار است و برای اقشار خاص افزایش هم پیدا می‌کند.

خبر خوش شهرداری برای تهرانی ها/یارانه ۲۰۰هزار تومانی به هر تهرانی‌

شرق: بیش از آنکه به برنامه‌های عملیاتی سال 1401 شبیه باشد به لیست رؤیا‌ها و آرزوهای آقای شهردار برای تهران شبیه بود.

برنامه‌هایی که علیرضا زاکانی درباره آن در صحن شورای شهر تهران سخن گفت. از ساخت پنج هتل پنج‌ستاره در پنج بوستان جنگلی تا کیف پول شهروندی برای هر تهرانی که در آن 200 هزار تومان اعتبار است و برای اقشار خاص افزایش هم پیدا می‌کند.

ساخت چهار فیلم سینمایی و پنج سریال و 10 فیلم کوتاه تا طراحی راسته‌ها و سراهای فرهنگی و ادبی انقلاب اسلامی. ایجاد مسجد و کلانتری در صد بوستان تهران به همراه 160 وعده دیگر موضوعاتی بود که شهردار تهران به تهرانی‌ها قول داد سال آینده آنها را اجرائی یا عملیات اجرائی آن را آغاز کند. لایحه پیشنهادی شهردار که در دقیقه 90 از 52 هزار میلیارد به رقم ۵۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد تومان رسیده بود و 73 درصد از درآمدها نیز از محل درآمدهای شهرسازی پیش‌بینی شده بود.

‌علیرضا زاکانی روز گذشته به همراه معاونانش به صحن شورای شهر تهران آمد و در تشریح جزئیات لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران گفت: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ اولین بودجه مدیریت شهری است که تنظیم و تقدیم شورای شهر تهران شده است. بودجه سال قبل با رقم ۴۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان با اصلاحات بعدی به ۳۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید که ما مکلف بودیم در مسیر تحقق آن گام برداریم. افقی که از درآمدها حاصل شده حدود ۳۲ هزار‌و ۵۰۰ میلیارد تومان تا ۳۳ هزار میلیارد تومان تا پایان سال خواهد بود.

‌او ادامه داد: به دلایل مختلف نیازمند کار جدی و تحول هستیم. بخشی از خبرها و کاستی‌ها از گذشته برای ما یادگار مانده و بخشی نیز بدهی‌هایی است که تا پایان سال قریب به ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی به بانک‌ها و به همراه بدهی به پیمانکاران در‌مجموع به ۸۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

‌شهردار تهران با اشاره به اینکه در بودجه سال آینده ۵۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد تومان اعتبار دیده شده که ۵۱ درصد نسبت به بودجه سال جاری رشد را به همراه داشته است، گفت: این سقفی است که نسبت به آن برنامه‌ریزی انجام شده. بخش دیگری از بودجه در‌خواست مجوزهایی است که ناظر بر مشارکت‌ها ارائه خواهیم کرد. پروژه‌هایی که ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد؛ اما امکانی برای فعال‌شدن بودجه سنواتی برای این پروژه‌ها وجود ندارد؛ بنابراین براساس مجوزهایی که اخذ خواهیم کرد با مشارکت نسبت به فعال‌شدن این پروژه‌ها اقدام خواهیم کرد.

‌ما مجوزی داشته‌ایم که در ۴۴ هزار هکتار از بافت پیرامونی شهر هشت پروژه را در هشت مجموعه بارگذاری کنیم که در سنوات قبل تنها در یک نقطه یعنی شیان بارگذاری ساخت هتل انجام شده است.

این ۴۴ هزار هکتار بررسی شده و به پنج نقطه که در هر یک پنج هکتار فضا وجود دارد رسیده‌ایم که می‌توانیم در آنها هتل‌سازی انجام دهیم. این پنج پروژه که ده‌ها هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد توسط مشارکت اجرا‌ خواهد شد و تا شهر دچار گشایش شود و همین موضوع ناظر به شرایط زیرساختی نیز امکان‌پذیر است. در بخش دیگری معتقدیم پروژه‌هایی مانند ادامه بزرگراه یادگار با توجه به تملک‌هایی که نیاز دارد پیگیری کنیم.

به گفته شهردار تهران عمده رشد بودجه 1401 شهرداری یعنی حدود ۱۵‌هزار میلیارد تومان در قالب عوارض عمومی شامل حوزه شهرسازی است که درحال رقم‌زدن تحولی در آن هستیم متأسفانه ما بر ساخت‌وساز شهر قفل زده‌ایم. از مرداد سال ۹۸ شرایطی ایجاد شده که صدور مجوزها به یک‌ششم گذشته رسیده و این در شرایطی است که باید درک درستی از شهر داشته باشیم. چهارهزارو۵۶۰ هکتار بافت فرسوده و ۱۲ هکتار بافت ناپایدار در شهر وجود دارد؛ بنابراین باید دست به دست هم دهیم و قفل‌ها را از روی شهر برداریم تا شاهد تحقق کارهای جدی باشیم.

مالیات بر ارزش‌افزوده به چهار درصد افزایش پیدا کرده و با توجه به تورم سال آینده قطعا امکان خوب و مهمی برای ما در این حوزه فراهم می‌شود. قطعا شرایط کشور برای سال آینده متفاوت خواهد بود و این موضوع می‌تواند امکانی برای شرکت‌های شهرداری تهران فراهم کند. ما ۱۶۷ درصد حوزه اموال و امکان در شهرداری داریم که باید در مولدسازی و رشد، آنها را مدنظر قرار دهیم به این ترتیب نقطه شروع و آغاز تحول باید از درون شهرداری تهران باشد.

در‌حالی‌که در مجموعه پیش‌روی ما ۵۵ درصد درآمدها رشد خواهد داشت و واگذاری دارایی‌های مالی ۱۴ درصد منفی است که دلیل آن اوراق مشارکت است. نوع توزیع درآمدهای کسرشده حوزه شهرسازی نیز با رشد ۷۲ درصد و رشد ۳۲‌درصدی سایر عوارض تسهیلات و اوراق مشارکت قطعا می‌توانیم تحول در شهر را رقم بزنیم. بنابراین در موضوع درآمدها به دلایل مختلف قائل به تحقق درآمدهای پیش‌بینی‌شده برای شهر هستیم.

شهردار تهران به بودجه پیش‌بینی‌شده برای حوزه حمل‌ونقل عمومی اشاره کرد و گفت: در سرفصل حمل‌ونقل و ترافیک با ۳۲ درصد رشد، بالغ بر ۱۸ همت (هزار میلیارد تومان) به این حوزه اختصاص داده‌ایم که ناظر بر بودجه معاونت‌های حمل‌ونقل و ترافیک و معاونت فنی و عمرانی است. فصل دیگر که از اهمیت بسزایی برخوردار است، خدمات شهری است که حدود ۱۴ درصد سهم کل اعتبارات را به خود اختصاص داده است. در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز ۹ درصد اعتبارات به این بخش اختصاص داده شده است.

همچنین بخش دیگر ایمنی و مدیریت بحران است که پنج درصد کل بودجه را به خود اختصاص می‌دهد. حوزه شهرسازی و معماری نیز سه درصد از بودجه را به خود اختصاص داده است تا در نهایت توزیع متوازنی از خدمات ارائه‌شده در شهر را محقق کنیم. البته اعتبارات برخی از سطوح اعتباری می‌تواند از طریق مشارکتی به چندین برابر افزایش پیدا کند؛ به‌ویژه حوزه‌هایی همچون حمل‌ونقل عمومی و خدمات شهری که به سادگی این کار امکان‌پذیر است.

به گفته زاکانی، در حوزه حمل‌ونقل ریلی که بیشترین سرمایه‌گذاری در آن پیش‌بینی شده، برای هفت خط فعال فعلی مترو ۱۴ کیلومتر راه‌اندازی و افتتاح هفت ایستگاه در سال آینده دیده شده است. این هفت خط بالغ بر سه هزار دستگاه واگن نیاز دارند تا سرفاصله آن به ۲.۵ دقیقه برسد.

در‌حال‌حاضر، هزارو ۵۰۰ دستگاه واگن داریم که ۳۶۴ واگن از رده خارج شده و دو‌سوم مابقی نیز نیازمند اورهال هستند؛ بنابراین برای سال آینده اورهال۵۰ رام قطار برنامه‌ریزی شده و فضا را برای حرکت به سمت توسعه و فعالیت بیشتر مهیا کرده‌ایم. امیدواریم ۶۳۰ دستگاه قطار از طریق فاینانس تأمین شود. در این حوز ۱۵ درصد نیازمند تأمین اعتبارات نقدی هستیم که شهرداری باید آن را پرداخت کند؛ بنابراین با دولت هماهنگ شده و اهتمام دولت نیز برای رفع موانع، به‌ویژه از طریق تهاتر و ایجاد زمینه‌های فعال برای تأمین ۶۳۰ دستگاه واگن برای خدمت‌رسانی در تهران مهیا شده است.

ساماندهی موتورسیکلت‌ها در تهران کار بزرگی است، اما قطعا باید به سمتی حرکت کنیم که این موتورها به مسیر برقی‌شدن سوق داده شوند. در این راستا، جلساتی با وزارت صمت و معاون اول رئیس‌جمهور گذاشته شده تا در گام نخست ۳۰۰ هزار موتوری که به‌عنوان موتورهای کار شناخته شده‌اند، به سمت برقی‌شدن سوق داده شوند. این مسیر را دنبال خواهیم کرد و در سایر حوزه‌ها نیز به دنبال تحقق آن خواهیم بود تا نظم و انضباط شهری نیز افزایش پیدا کند.

شهردار تهران همچنین گفته است در کمیسیون ماده ۵ مقرر شده هتل‌ها از مجموعه منع بلندمرتبه‌سازی خارج شوند و مصوب شده است این کار با قاعده‌ای ناظر بر هویت ایرانی‌-اسلامی انجام شود. بدون تردید تلاش این است که شهر هویت پیدا کند؛ در این راستا، هویت در ابعاد مختلف شهر مدنظر قرار گرفته که یکی از آنها هویت ورزشی شهر است تا با کمک ما تیم‌های قدرتمند در رشته‌های مختلف شکل بگیرد. در همین راستا، به‌تازگی در کمیسیون ماده 5 مجوز یک هتل 30‌طبقه صادر شده است.

وی ادامه داد: برای روح شهر و تعالی شهر تعهداتی داریم که باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها این تعهدات را عملی کنیم. توجه ما این است که در صد پارک که امکان لازم در آنها وجود دارد، مسجد بسازیم و ذیل آن سایر مسائل و مشکلات را ببینیم؛ یعنی اگر در حال حاضر نیازمند ساخت ۴۰ کلانتری هستیم، طوری مساجد را ایجاد کنیم که ذیل ساخت مسجد محل استقرار نیروی انتظامی نیز فراهم شود. البته در جاهایی که خلأ جدیدی وجود دارد، فضا در اختیار خواهیم گذاشت و حتی در ساخت نیز کمک خواهیم کرد تا کلانتری لازم ایجاد شود. همچنین ۳۵۲ پارک نشانه‌گذاری شده تا در محلات برای استفاده مادران و کودکان مناسب‌سازی شود. بنا داریم مدیریت شهری را از نهادی خدماتی به نهادی خدمتگزار اجتماعی تبدیل کنیم.

‌شهردار تهران ادامه داد: سال آینده در هوشمند‌سازی امیدواریم کیف پول شهروندان را راه‌اندازی کنیم که در آن حداقل اعتباری مثلا ۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته خواهد شد تا از خدمات استفاده کنند. البته برای اقشار خاص، با توجه به اقتضائات آنها، این میزان افزایش پیدا خواهد کرد. موضوع دیگر، ناظر بر باشگاه شهروندان است که برای هدف‌گذاری ارائه خدمات، اطلاعات شهروندان را در اختیار داشته باشیم. نکته دیگر نیز ناظر بر پرداخت است که بتوانیم زیرساخت‌های لازم را برای استفاده از سایر روش‌های پرداخت فراهم کنیم.

‌او با بیان اینکه در خرداد ۱۴۰۱ قرار است هفته‌ای به نام هفته سرمایه‌گذاری تهران داشته باشیم، توضیح داد: قرار است پروژه‌های بزرگی که هر‌کدام به هزاران میلیارد تا ده‌ها هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، چه از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم از سوی سرمایه‌گذاران و چه به صورت شرکت پروژه در بورس عرضه شود.

‌شهردار تهران در حاشیه شورای شهر درباره تحقق بودجه 57 هزار میلیاردی هم توضیح داد که یکی از اشکالات ما این است که نمی‌گذاریم مردم کار کنند؛ در‌حالی‌که اگر زمینه فراهم شود، مردم به‌ویژه در حوزه سرمایه‌گذاری بسیار خوب کار می‌کنند. علت اصلاحیه بودجه هم این بود که قواعدی را در شهر تهران برای خود دست‌و‌پا کردیم که این قواعد مانع کار مردم است. ما زندگی مردم را داخل یک مجموعه محبوس کردیم و می‌گوییم تلاش کنید.

‌زاکانی گفت: به چند دلیل قائلیم که ۵۶ هزار میلیارد تومان محقق می‌شود، نخست اینکه حتی با توجه به افزایش تورم، ایجاد زمینه‌ای که در مالیات بر ارزش‌افزوده وجود دارد، درآمد پایداری را ایجاد می‌کند و سال آینده که این مالیات افزایش پیدا کند، درآمد خوبی برای شهرداری ایجاد خواهد کرد.

‌به گفته شهردار تهران نکته بعدی این است که سیاست‌ها و لوایحی به شورای شهر تهران ارائه می‌کنیم که امکان ساخت‌وساز و رونق در این حوزه را فراهم کند. نکته سوم استفاده از ابزارهای نوین مالی است که برای شهرداری امکانی را ایجاد می‌کند که کار را رونق دهیم و با مشارکت مردم آورده‌های آنان را در خدمت شهر و رشد و تعالی شهر قرار دهیم. چهارم مولدسازی دارایی‌هاست که در گذشته انجام نشده و حالا در حال انجام است.‌ او املاک شهرداری تهران را شبیه کارکرد نفت برای دولت خواند که می‌تواند هم مفید باشد هم مفسده‌زا و مضر و گفت: قرار است همه املاک شهرداری شناسایی و ثبت شود و ناظر به مولدسازی آن بخشی که می‌توان مولدسازی کرد، باید طرح و ایده بگذاریم و مولدسازی کنیم؛ بنابراین اینکه در گذشته رخ نداده به این ‌دلیل بوده که زیرساخت‌ها وجود نداشت و اراده‌ای نبوده و در گذشته قفل‌هایی بر شهر زده بودند که عملا شهر را دچار مشکل کرده بودند.

‌زاکانی با بیان اینکه به دنبال تحول به‌خصوص در حوزه شهرسازی هستیم، افزود: چندین سرفصل مد‌نظر قرار داده شده که تأمین شود و به این اعتبارات هم قانع نیستیم و به‌شدت دنبال کارهای مشارکتی هستیم.‌‌او همچنین میزان تحقق بودجه امسال را ۳۲ تا ۳۳ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.

‌شهردار تهران درباره کیف پول شهروندی که می‌توان آن را به نوعی یارانه شهری دانست و همین‌طور ورود شهرداری تهران به بورس توضیح داد: بورس مسکن به‌تازگی راه‌اندازی شده؛ اما بورس روز‌به‌روز در حال رونق است و شهرداری باید از ظرفیت بورس هم در جهت عرضه املاک در بورس و چه عرضه شرکت‌ها در آن استفاده کند.‌

شهردار تهران ارائه کیف پول شهروندی را در راستای کرامت و خدمت به مردم عنوان کرد و افزود: ما شهرداری هستیم و ولی‌نعمت ما مردم هستند. درباره سازو‌کار مالی کیف پول هم بانک ضمانت می‌کند. با بانک در حال مراوده هستیم؛ اما بخش دیگر این طرح ناظر بر شناخت و اطلاعات دقیق شهر، شهروند و خانواده است؛ چرا‌که ما محدودیت‌هایی برای ارائه این خدمت داریم؛ اما اگر بتوانیم جامعه هدف را شناسایی کنیم، می‌توان ظرفیت ارائه خدمت را چند ده برابر و چند صد برابر کرد. قرار است مقدار حداقلی را میان کسانی که نیازمند این خدمت هستند توزیع کنیم، البته این فقط نیاز پولی نیست و نیاز خدمتی و تعامل و ارتباط هم هست.

‌به گفته او سومین بخش کیف پول شهروندی هم پرداخت است؛ یعنی با یکپارچه‌سازی درگاه‌های پرداخت قرار است شهروندان با موبایل خود همه پرداخت‌ها را انجام دهند.

‌اما برخی از اعضای شورای شهر تهران معتقدند سخنان شهردار تهران برنامه‌های او برای شهر تهران است که ممکن است در ردیف‌های بودجه هم نشانی از آن نباشد. از‌جمله کیف پول شهروندی. ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران که تأکید می‌کند هنوز بودجه سال 1401 را ندیده و هنوز تحلیل آن زود است، می‌گوید: درخصوص کیف پول شهروندی شهردار تهران چشم‌اندازهای خود را تشریح کردند.

به گفته او این نوع یارانه‌ها در حوزه اختیارات شهرداری نیست و مجلس و دولت باید به آن ورود کنند؛ چون نیاز به منابع مالی سنگینی دارد. ما در تهران نزدیک به 8.5 میلیون نفر جمعیت داریم و اگر قرار باشد به ازای هر نفر 200 هزار تومان اعتبار در نظر بگیریم، یک اعتبار فوق‌العاده‌ای است که بودجه شهرداری جواب نمی‌دهد.

 

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.