قیمت خودرو | افزایش قیمت خودرو
قیمت خودرو امروز 2 آبان دوباره سر به فلک کشید | قیمت خودرو ها 40 درصد افزایش می یابند؟ + جدول
سایه رکود همچنان بر سر بازار خودروست. اما این رکود باعث نشده قیمتها کاهش یابد و با توجه به تورم کشور، پیشبینی میشود که تا پایان سال جاری، قیمت خودرو تا ۴۰ درصد افزایش یابد.
بازار خودرو در کنار ارز، بورس و مسکن یکی از بازارهای جذاب سرمایهگذاری در ایران بوده و پیشبینی قیمت خودرو کار سادهای نیست. موازی با نوسانات چشمگیر دلار، شاهد نوسانات قیمت خودرو در بازار هستیم اوایل امسال بود که قیمت خودرو بین کارخانه و حاشیه بازار به شدت زیاد بود و پس از آن برای کنترل قیمت خودرو طرح قرعه کشی راه اندازی شد به هر حال برخی معامله گران در بازار خودرو روی موج اخبار سیاسی نوسان قیمت ایجاد کردند و این امر موجب شد تا قیمت خودرو در بازار دوباره دچار نوسان باشد. قیمت خودرو صفر داخلی در روز 25 مرداد ۱۴۰۱ با توجه به آمارها و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد
قیمت خودرو صفر داخلی روز دوشنبه دوم آبان ۱۴۰۱ با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
قیمت خودرو صفر داخلی در لحظه نگارش این گزارش در بازار ایران به شرح زیر است:
برخلاف نوسانات قیمتی که خودروها در بازار تجربه کردند، اما پراید ماههاست که با ثبات قیمت همراه شده است. برای مثال، پراید ۱۱۱ با قیمت ۲۰۵ میلیون تومان به فروش میرسد. پراید ۱۳۱ نیز با نرخ ۱۸۰ میلیون تومان عرضه میشود.
پژو ۲۰۷ اتومات در سطح ۶۱۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود. دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ نیز ۴۰۵ میلیون تومان قیمت دارد.
قیمت خودروهای پرطرفدار
اما فعالان بازار خودرو میگویند که برخی خودروها بیشتر خرید و فروش میشوند و پرطرفدار هستند. این خودروها با چه قیمتی در بازار معامله میشوند؟
تیبا هاچبک پلاس که از خودروهای پرطرفدار این روزهاست، صبح دوشنبه هم مانند روزهای گذشته، در محدوده ۲۱۴ میلیون تومان قیمتگذاری شد.
پژو ۲۰۶ تیپ دو صفر نیز هماکنون ۳۱۰ میلیون تومان ارزش دارد. در این میان، تیپ پنج این مدل پژو نیز در بازار کشور تا نرخ ۳۶۵ میلیون تومان پیش رفت.
تارا اتوماتیک هم که مدتی است از نوسانات قیمتی دور است، امروز با قیمت ۵۹۱ میلیون تومان در بازار شروع به کار کرد.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: درحال حاضر دولت سعی در گفتاردرمانی برای ثابت نگهداشتن وضعیت بازار است. این گفتار درمانیها و بلاتکلیفی در بحث واردات است که بازار را در رکود نگه میدارد.
او افزود: اما این رکود باعث کاهش قیمت خودرو در بازار نمیشود. با در نظر گرفتن تورم ۴۰ درصدی در کشور، پیشبینی میشود که قیمت خودرو تا پایان سال جاری هم با ۴۰ درصد افزایش همراه شود.
البته چندی پیش هم، عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: بازار خودرو همچنان در وضعیت رکودی قرار دارد و اینکه برخی میگویند بازار از رکود خارج شده، صحیح نیست. چراکه و خرید و فروش به ندرت صورت میگیرد. اما با توجه به وضعیت سیاسی موجود در کشور، به نظر میرسد که این رکود موجود و روند افزایش قیمتها در بازار در هفتههای آینده هم ادامه داشته باشد.
فروش این خودروها در بورس منتفی شد
گروه صنعتی ایرانخودرو در اطلاعیهای اعلام کرد: عرضه خودروهای تارا و پژو۲۰۷ در بورس کالا زمانی صورت خواهد گرفت که تولید و عرضه این محصولات افزایش یابد.
در ادامه این اطلاعیه آمده است، موضوع عرضه خودروهای تولیدی گروه صنعتی ایران خودرو در بورس کالا مصوب هیئت مدیره این شرکت است و هم اکنون نیز جلسات کارشناسی و هماهنگی با مسئولان بورس کالا جهت ایجاد زمینههای همکاری در حال پیگیری است.
در این اطلاعیه عنوان شده، تاکنون عرضه محصول هایما از طریق بورس کالا به سرانجام رسیده و مشتریان میتوانند اخبار گروه صنعتی ایرانخودرو را فقط از طریق سایت خبری این شرکت به نشانی ikcopress.ir و صفحات رسمی این شرکت در شبکههای اجتماعی داخلی دنبال کنند.
نسخه جدید برای قیمتگذاری قیمت خودرو
«کاهش قیمت تمام شده خودرو» جایگزین «افزایش ۶ ماهه قیمت فروش خودرو» میشود. متولی صنعت پیش از رای اعتماد مجلس عنوان کرده بود که دنبال قیمتگذاری دستوری نیست اما با طرح جدید خود مبنی بر کاهش دستوری قیمت مواد اولیه، ظاهرا قصد اجرای نسخه جدید قیمتگذاری را دارد.
«کاهش قیمت تمام شده» جایگزین «افزایش ۶ ماهه قیمت» خودرو میشود. طبق وعده شورای رقابت قرار بود قیمتهای جدید خودرو نیمه مهرماه امسال اعلام شود، این در شرایطی است که اراده جدی در این زمینه از سوی سیاستگذار خودرو یا حتی شورای رقابت دیده نمیشود.
با این حال اخبار موثق از وزارت صمت نشان از آن دارد که افزایش قیمت ۶ ماهه خودرو که جایگزین قیمتگذاری سه ماهه شد، در سال جاری کلا منتفی است و سیاستگذار خودرو با وجود درخواست خودروسازان مبنی بر قیمتگذاری ۶ ماهه طبق رشد تورم عمومی و همچنان اوجگیری بحران نقدینگی در این شرکتها، تصمیمی بر افزایش قیمت خودرو ندارد و تبعات اجتماعی آن را غیرقابل پذیرش میداند.
حال سوالی که مطرح میشود این است که چه مسیری میتواند جایگزین رشد قیمتها در شرایط کنونی خودروسازی کشور شود؟ مسیری که زنجیره خودروسازی را در مدت زمان کوتاه بتواند از بحران کمبود نقدینگی نجات دهد و سروسامانی نیز به وضعیت تولید دهد.
هر چند زنجیره خودروسازی کشور یعنی خودروسازان و قطعهسازان اطلاعات جامعی از برنامه وزارت صمت ندارند، با این حال جلسه روز یکشنبه وزیر صمت با نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و همچنین جلسه چهارشنبه شورای هماهنگی سران سه قوه به نوعی از برنامهریزی خودرویی سیاستگذار خودرو رونمایی میکند.
در جلسه چهارشنبه شورای هماهنگی سران سه قوه که بخشی از آن به بررسی مشکلات صنعت خودرو گذشته، درباره ضرورت رفع موانع و اصلاح ساختار و کاهش قیمت تمام شده همراه با افزایش تولید داخلی تصمیمگیری شده است. این خبری بود که روابط عمومی این شورا روز چهارشنبه اعلام کرد. اما روز یکشنبه حضور وزیر صمت در جمع اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران هم قابل اهمیت بود و اظهارات فاطمیامین در این جمع نیز نشان از در پیش گرفتن مسیری دیگر برای جبران نقدینگی خودروسازان و جلوگیری از افزایش قیمت بود.
آنچه مشخص است خودروسازی کشور به دلیل نبود بهرهوری و نبود تکنولوژی ساخت از یکسو و شرایط تحریمی از سه سال گذشته، تنها با افزایش قیمت توانسته نقدینگی مورد نظر خود را تامین کند. با این حال قیمتگذاری دستوری مانع از عرضه خودرو طبق هزینههای تولید شده و این امر هر ساله زیان انباشته و زیان تولید در خودروسازیهای کشور را تشدید کرده است.
حالا اما سیاستگذار خودرو تصمیم دارد که اینبار رشد قیمتها از ناحیه خودروساز را متوقف و کاهش قیمت تمام شده را جایگزین کند. مسیری که سیاستگذار خودرو در پیش گرفته البته طبق محاسبات خود وزارت صمت است و تحقق آن با سوالات بیشماری روبهرو است