رتبه بندی معلمان | شرایط رتبه بندی معلمان
خبر بد وزیر آموزش و پرورش درباره رتبه بندی معلمان | بعد از رتبه بندی معلمان نزدیک به یک میلیون ترک تحصیلی داشتیم!
وزیر آموزشوپرورش درباره اجرای طرح رتبه بندی معلمان گفت: احتمالاً تعدادی از احکام را در مهرماه صادر کنیم اگر سرعت کار همکاران در بارگذاری مدارک بالا برود ما هم در ستاد سرعت کار را بالاتر میبریم. رتبه بندی معلمان با تغییر همراه شده است.
طرح رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان می پردازیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هنوز تعداد زیادی از دانشآموزان در مدارس ثبتنام نکردهاند، درباره صدور احکام رتبهبندی معلمان توضیحاتی داد.
به نقل از تسنیم، یوسف نوری درباره اجرای طرح رتبهبندی معلمان عنوان کرد: پرداخت پاداش پایان خدمت به دلایل مختلف تأمین نقدینگی با تأخیر مواجه شده است اما در حوزه معلمان چند اتفاق خوب افتاد.
۴۵۰۰ ارزیاب حرفهای برای رتبهبندی تربیت کردیم، تا کنون ۸۴۰ هزار نفر ورود اطلاعات و بارگذاری مدارک در سامانه رتبهبندی را انجام دادهاند و وارد مرحله بعدی میشوند البته هنوز تعدادی ثبت اطلاعات نکردهاند.
وی ادامه داد: احتمالاً تعدادی از احکام را در مهرماه صادر کنیم اگر سرعت کار همکاران در بارگذاری مدارک بالا برود ما هم در ستاد سرعت کار را بالاتر میبریم.
تعدادی معلمان طرح مهرآفرین را داریم که برای آنها شناسه صادر نشده بود و در حال پیگیری هستیم، جلساتی به همین منظور برگزار شده ولی هنوز به راهکار مشخص نرسیدهاند، اما در تلاشیم به راهکار مشخصی برسیم که اینها هم همانند سایر معلمان مشمول رتبهبندی شوند.
یوسف نوری با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر اظهار کرد: برنامههای بازگشایی مدارس را در قالب پروژه مهر از ابتدای سال شروع کردیم و کارها را در ۶ کارگروه پیش بردیم که مهمترین آن کارگروه تأمین نیروی انسانی بود.
وی افزود: سال گذشته ۷۲ هزار بازنشسته و سال ۹۹ حدود ۴۵ هزار نفر بازنشسته داشتیم و امسال هم تعداد زیادی بازنشسته داریم. جایگزینی این تعداد بازنشستگان با ۳۵ هزار نیروی استخدامی ماده جدید، تبدیل وضعیت و استفاده از ظرفیتهای دانشگاه فرهنگیان و خروجیهای دو دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی انجام شد.
وزیر آموزشوپرورش گفت: تاکنون با احتساب بزرگسالان، حدود ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دانشآموز در مدارس ثبتنام کردهاند و تعدادی هم هنوز ثبتنام نشدهاند برخی تأخیرها به دلیل دو سال تعطیلی ناشی از کرونا است و برآورد میکنیم ۱۶ میلیون دانشآموز واجبالتعلیم از پایه اول تا پایه دوازدهم داشته باشیم.
وی بیان کرد: ۱٫۵ میلیون نفر در دوره پیشدبستانی دو ثبتنام کردهاند و ۹۴ هزار دانشجو در دانشگاه فرهنگیان داریم که با احتساب دانشجویان شهید رجایی به ۱۰۰ هزار نفر میرسد.
همچنین بیش از دو هزار عضو هیئتعلمی دانشگاه داریم.
مشکلات جدید بر سر راه معلمان برای رتبهبندی معلمان
۹۸۰ هزار ترک تحصیلی
وزیر آموزشوپرورش درباره ترک تحصیل دانشآموزان عنوان کرد: نخستین آسیب آموزش مجازی، ترک تحصیل است. سال گذشته ۹۸۰ هزار بازمانده و تارک تحصیل داشتیم که باید بین این دو تفکیک کنیم. بخشی از اینها در حوزههای علمیه درس میخوانند، برخی دسترسی به مدرسه ندارند یا دچار معلولیت هستند.
نوری ادامه داد: سال گذشته موفق شدیم ۱۶۴ هزار نفر را به مدرسه برگردانیم، اکنون گروهی در قرارگاه عدالت تربیتی تشکیل شده و معاون اول رئیس جمهور نیز پذیرفت با روشهای گوناگون همچون آموزش از راه دور این دانش آموزان را تحت پوشش قرار بدهیم.
وزیر آموزشوپرورش درباره ساعت کاری معلمان گفت: ساعت کاری معلمان دوره ابتدایی پنج روز است و افرادی که بیش از ۲۰ سال سابقه دارند چهار ساعت از ساعت کارشان کم میشود.
ساعت تدریس بازنشستگان بعد از رتبه بندی معلمان افزایش مییابد
وی درباره استفاده از معلمان حقالتدریس عنوان کرد: هرسال کمبود معلم داریم، ظرفیت خالی معمولاً با حقالتدریس یا اضافه تدریس شاغلان و بازنشستگان جبران میشود. چون میزان اضافه تدریس بازنشستگان بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، یکسوم ساعات بود و در دوره ابتدایی یک سوم ساعت کار معلم، هشت ساعت میشود، اگر بخواهیم بین سه معلم تقسیم کنیم، دانشآموز ابتدایی با معلم واحد ارتباط نمیگیرد بنابراین پیشنهاد شد که ساعت تدریس بازنشستگان یک سوم درنظر گرفته نشود و کامل باشد که در مرحله اجراست.
سامانه رتبه بندی معلمان با بارگذاری مدارک تقلبی معلمان تبدیل به بازار سیاه شد!
ابراهیم عزیزی در جمع برخی از فعالان فرهنگی با انتقاد از نحوه اجرای ضعیف قانون رتبهبندی معلمان اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش با ارایه یک آیین نامه ضعیف، قانون رتبه بندی را از خاصیت انداخت.
به نقل از فارس؛ او افزود: اینکه معلم به نوعی مجبور شود که برای مشمول شدن در قانون رتبه بندی، مدارکی را بارگذاری کند که بعضاً متعلق به او نیست، کار صحیحی نیست و این از ضعف آیین نامه وزارتخانه آموزش و پرورش است، هر چند که وزارتخانه خود نخواهد که چنین اتفاقی بیفتد.
نایبرئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: امروز می شنویم که برای بارگذاری مدارک در سایت رتبه بندی، بازار سیاه مدرک سازی شکل گرفته و این در شأن معلم و آموزش و پرورش نیست که بازیچه دست چنین گروه هایی قرار گیرد.
عزیزی خاطرنشان کرد: بنده صراحتا به شخص وزیر آموزش و پرورش گفتم که با این آیین نامه ضعیف، قانون رتبه بندی معلمان از خاصیت افتاد چراکه منزلت معلم را خدشه دار می کند.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود نیاز اصلی آموزش و پرورش را محتوای مناسب و معلم در تراز دانست و گفت: متاسفانه آموزش و پرورش در این راستا ضربه خورده است.
او تصریح کرد: گلوگاه آموزش و پرورش دانشگاه فرهنگیان است لذا باید برای پرورش معلم در تراز و محتوای مناسب، روی کیفیت این دانشگاه کار کرد.
مبلغ علی الحساب رتبه بندی معلمان مشخص شد
به گزارش سایت شماره یک، رتبه بندی معلمان بیش از ۸۰۰ هزار نفر از فرهنگیان کشور را شامل میشود. اجرایی شدن این طرح از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای فرهنگیان محاسبه میشود.
این وجود و پس از مشخص شدن شرایط رتبه بندی معلمان گروههایی از جامعه فرهنگیان کشور بودند که نسبت به برخی بندهای طرح رتبه بندی اعتراضاتی داشتند و مخالفتهای خود را اعلام کردند.
یکی از این اعتراضات واریز نشدن وجه علی الحساب اجرای طرح رتبه بندی برای بعضی از فرهنگیان بود و گروهی بابت پرداخت نشدن این مبلغ معترض بودند.
چندی پیش علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره اظهار کرد: مبلغ علی الحساب رتبهبندی برای معلمان واریز شده است.
بنا بر گفته او ۸۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت وجه علی الحساب برای معلمان مشمول این طرح شده است.
او اظهار کرده بود: این فوقالعاده فقط به افرادی تعلق گرفته است که از تاریخ اول مهر ۱۴۰۰ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ اشتغال به کار داشتهاند و حقوق دریافت کردهاند. افرادی که در این محدوده زمانی بازنشسته شده اند و یا در مرخصی بدون حقوق بوده اند، به اندازه کارکرد مشمول این فوقالعاده شده اند.