وام ودیعه مسکن | افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
تکلیف وام ودیعه مسکن 200 میلیونی به کجا رسید؟ + جزئیات
متقاضیان دریافت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از 8 مرداد 1401 میتوانند برای دریافت معرفینامه بانک به دفاتر بنیاد مسکن در سراسر کشور مراجعه کنند.
وام ودیعه مسکن وامی است که برای تامین تمام یا قسمتی از هزینه ودیعه واحد مسکونی مورد نیاز افراد پرداخت میشود و در طول دوره اجاره واحد مسکونی، مورد استفاده قرار میگیرد. وام ودیعه مسکن در جهت کمک به مستاجران کم درآمد از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه می شود. وام ودیعه مسکن تا سقف 70 میلیون تومان به متقاضیان برای اجاره و پول پیش مسکن پرداخت می شود. حال برای کنترل بازار اجاره مسکن سقف وام ودیعه مسکن را دولت افزایش می دهد. در ادامه به آخرین خبر از وام ودیعه مسکن می پردازیم.
به گزارش خبر آزاد به نقل از ایسنا، رییس بنیاد مسکن گفت: متقاضیان دریافت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از روز شنبه ۸ مرداد میتوانند برای دریافت معرفینامه بانک به دفاتر بنیاد مسکن در سراسر کشور مراجعه کنند.
اکبر نیکزاد اظهار کرد: به دنبال دستور مکتوب رییسجمهور به سازمان برنامه و بودجه مبنی بر پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی و آغاز فرآیند پرداخت از روز شنبه ۸ مردادماه ۱۴۰۱ روستاییان میتوانند برای دریافت معرفینامه بانک، به دفاتر بنیاد مسکن در سراسر کشور مراجعه کنند.
وی افزود: با عنایتی که حجتالاسلام والمسلمین رئیسی ـ رییسجمهور داشتند افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان شکل اجرایی به خود گرفته و از شنبه وارد فرآیند پرداخت میشود.
رییس بنیاد مسکن یادآور شد: پیش از این سازمان برنامه طی گزارشی مزایا و مسائل تسهیلات مسکن روستایی را تشریح و به رییسجمهور ارایه کرده بود و آقای رئیسی هم کارشناسان را مسئول بررسی این گزارش کرد و نهایتا به این نتیجه رسید که سازمان برنامه و بانک مرکزی نسبت به پرداخت این وام اقدام کنند.
نیکزاد اذعان کرد: با توجه به بار سنگین مالی که از طریق یارانهها به دوش دولت است، اتخاذ تصمیم درخصوص پرداخت وام مسکن روستایی نشان از اراده و عزم رییسجمهور برای آبادانی، ارتقای سطح زندگی روستاییان و بازسازی واحدهای مسکونی روستایی دارد که از ایشان کمال تشکر را داریم.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین میزان خسارات وارده به واحدهای مسکونی در جریان سیل روزهای اخیر را در حال بررسی دانست و گفت: در هر منطقهای فرمانداران مسئول امور امدادرسانی هستند. بنیاد مسکن هم در کنار فرمانداران در حال تهیه بررسی خسارات وارد به واحدهای مسکونی است. با توجه به ادامهی بارشها فعلا آمار قطعی از تخریب و خسارات به واحدها نداریم و در روزهای آینده میزان خسارات مشخص میشود.
بنا بر این گزارش، رئیسجمهور در روزهای اخیر طی نامهای در چهار بند خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار مساعدت این سازمان با پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی شد. سازمان بودجه نیز موافقت کرد که سقف تسهیلات مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یابد. طبق اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، از شنبه ۸ مرداد با ابلاغ رسمی بانک مرکزی به تمامی بانکهای عامل، فرآیند پرداخت تسهیلات آغاز میشود. پیش از این سازمان برنامه به دلایلی همچون تورمزا بودن و افزایش پایه پولی، ضمانتنامه پرداخت مابهالتفاوت ۱۳ درصدی سود مسکن روستایی را ارایه نمیکرد.
شرایط دریافت آسان و فوری وام ودیعه مسکن برای افراد فراهم شد
معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: ثبت نام وام ودیعه مسکن متقاضیان صاحب فرزند سوم فاقد مسکن نیاز به ثبت نام در هیچ سامانهای ندارد و به صورت حضوری و در ۶ بانک انجام میشود.
وام ودیعه مسکن
وام ودیعه مسکن
تا کنون ۳ هزار نفر وام ودیعه مسکن گرفته اند
این در حالی است که به گفته یک منبع آگاه در وزارت راه و شهرسازی تا کنون تنها به ۳ هزار نفر وام ودیعه پرداخت شده است.
پیش از این پیش بینی حاکی از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به ۷۰۰ هزار نفر تا سقف ۴۰ هزار میلیارد تومان بود.
نرخ سود ۱۳ درصد وام ودیعه منتفی شد
همچنین این تسهیلات که بر اساس اعلام رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی قرار بود با نرخ سود یارانهای ۱۳ درصد (۵ درصد کمتر از نرخ سود تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار) پرداخت شود، با مخالفت برخی نهادهای تصمیم گیر در حوزه اقتصاد کلان کشور، با همان نرخ سود ۱۸ درصد به مستأجران متقاضی پرداخت میشود.
بررسیهای میدانی از شعب بانکها نیز حاکی است در حال حاضر قراردادهای وام ودیعه مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد با مستأجر به امضا میرسد.
مبلغ اقساط: ماهی ۲.۵ میلیون تومان
رقم اقساط وام ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن برای تهرانیها با نرخ سود ۱۸ درصد و بازپرداخت ۵ ساله، ۲ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان است. این تسهیلات برای کلان شهرها ۷۰ و سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
سهمیه هر بانک نیز بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار تعیین شده ولی برخی بانکها خصوصاً دولتیها علی رغم تعیین سقفهای چند هزار میلیارد تومانی، از پذیرش مستأجر جدید خودداری میکنند.