نهشت ملی مسکن | طرح نهضت ملی مسکن
آغاز صنعتی سازی نهضت ملی مسکن | تحویل ۴۰۰ واحد طی دو ماه + عکس
مشاور امور مسکن وزیر راه و شهرسازی از آغاز صنعتی سازی ۵ هزار واحد از مجموعه واحدهای نهضت ملی مسکن و تحویل آنها ظرف یک سال خبر داد.
نهضت ملی مسکن طرحی برای اقشار با درآمد پایین است. نهضت ملی مسکن برای کسانی است که شرایط خاصی را همچون بیوگی، اعتیاد و ... داشته باشند. نهضت ملی مسکن می تواند برای خارجیان مقیم در کشور مانند افغان ها که شرایط زندگی در کشور را ندارند نیز مناسب باشد. نهضت ملی مسکن از طرح هایی است که دولت آن را به صورت پروژه در برخی اراضی اجرا می کند. افراد زیادی در جامعه برای ثبت نام نهضت ملی مسکن اقدام کرده اند.
بر اساس اعلام مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن، پروژههای نهضت ملی مسکن در چند استان به سرعت در حال اجراست.
یکی از مهمترین نقاط قوت نهضت ملی مسکن در مقایسه با مسکن مهر، احداث واحدهای کم تراکم و با تعداد طبقات کم در شهرهایی است که مشکل کمبود زمین وجود ندارد.
به عنوان مثال پروژه ۱۲۸۲ واحدی مهرگان قزوین در دو طبقه با کارگزاری ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و ۲۸۸ واحدی نهضت ملی مسکن مهرگان قزوین در ۳ طبقه با کارگزاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دست ساخت است که برخی از واحدها مرحله سفت کاری را پشت سر گذاشته و برخی هم در مرحله سفت کاری قرار دارند.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در همین منطقه (استان قزوین) پروژه ۵۱۶ واحدی نهضت ملی مسکن مهرگان در ۳ طبقه قالب تونلی در دست احداث دارد.
قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) از نهادهای تابعه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) نیز پروژه ۵ هزار واحدی مهرگان قزوین در سه طبقه به صورت روش پیش ساخته را در دست احداث دارد.
بر اساس اعلام پیمانکار این پروژه، قرارگاه قرار است ۴۰۰ واحد از آن را ظرف ۲ ماه تحویل دهد.
کل پروژه ۵ هزار واحدی نیز به صورت صنعتی سازی ساخته و ظرف یک سال به متقاضیان تحویل خواهد شد.
پیش از این نیز سردار سید حسین هوش السادات فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفته بود: در این حوزه با توجه به تفاهمنامهای که در حضور رئیس جمهور امضا شد، ساخت یک میلیون واحد مسکونی را قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای محرومان و نیازمندان تعریف کرده تا ساخته شود؛ ۱۰۰ هزار واحد هم قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) بر عهده گرفته است.
به گفته سردار هوش السادات، ما در قرارگاه بیشتر به دنبال اجرایی کردن صنعتی سازی هستیم.
کجای تهران طرح نهضت ملی مسکن اجرا می شود؟
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در برنامه صف اول به سوالات زیر پاسخ داد:
آخرین وضعیت پروژههای نهضت ملی مسکن را توضیح دهید.
ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی بسیار مشکل است و سیر برنامههای طولانی است. متقاضیان باید ثبتنام کرده و پالایش انجام میشود.
کارهای زیر بنایی مانند تامین تسهیلات و تامین زمین در حال انجام است و کارهای نرم افزاری انجام شده است. ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ثبتنام کردهاند.
برای ۳ میلیون واحد تامین زمین صورت گرفته و تامین اراضی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد باقیمانده که تمامی اراضی تعیین تکلیف شدهاند.
اراضی نهضت ملی مسکن به چه شکل ظرف مدت ۱۰ ماه تامین شده است ؟
بانک زمین برای حل مشکلات زمین تشکیل گرفته وطبق قانون جهش تولید مسکن اعلام شده که اراضی سایر دستگاهها در اختیار وزارت راه وشهرسازی برای نهضت ملی مسکن قرار گیرد که البته با سازمان برنامه و بودجه تعارض منافع در این بخش داریم
اراضی از چه بخشی تهیه میشود و واحدها در چه مرحلهای است؟
نهضت ملی مسکن متقاضی محور ساخته میشود و اراضی تهیه شده متناسب با متقاضیان پالایش شده تامین شده است.
آماده شدن یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد ظرف ۱۰ ماه یک کار مهم است و یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد هم در مرحله آماده سازی است.
۴۰ شهر و شهرک جدید طراحی کرده ایم و به زودی عملیات اجرایی در آنها اجرا میشود. در تهران شهرک ایوانکی است و بیشترین برای صنعت گران است و واحدهای نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی ساخته میشود
ساخت و شیوههای ثبتنام بر اساس چه شرایطی است؟
بخشی از واحدها خود مالکی است و در شهرهای که مشکل زمین نداریم زمین و تسهیلات داده میشود. ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار واحد در شهرهای کوچک طبق تعهدی که داده شده ساخته میشود.
در نهضت ملی مسکن برخلاف مسکن مهر فضای سبز و تراکمها بسیار متفاوت شده و کیفیت تمامی واحدها افزایش یافته است.
یک میلیون و ۳۵۸ هزار واحد در حال بارگذاری در حال طراحی سایت، خاکبرداری، فنداسیون و نازک کاری است.
آخرین وضعیت پروژههای مسکن مهر را توضیح دهید.
۱۹۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده است که بخش عمدهای از این واحدها در قالب تعاونی بوده و توسط مدیران ناکارآمد این تعاونیها اداره میشد.
تیمی برای رسیدگی به این مشکل در نظر گرفته است و از محل قانون برنامه و بودجه برای این بخش هم تسهیلاتی در نظر گرفتهایم و تا پایان سال به اتمام میرسد.
آخرین وضعیت بازار اجاره را توضیح دهید و چه اقداماتی در قالب بسته حمایتی صورت خواهد گرفت؟
بخش قابل توجهی از مردم مستاجر هستند در سالهای گذشته عقب ماندگی بسیاری در تولید مسکن داشتهایم و با توجه به میزان ازدواج در سال گذشته ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار کمبود داشته ایم. ۷تا ۸ میلیون مستاجر داریم . حتما قیمت ها تابع عرضه و تقاضا است.
گزارشها نشان میدهد این بسته حمایتی در قالب تعیین ۲۵ درصد نرخ اجاره و پرداخت تسهیلات توانسته این بازار را تا حدی کنترل کند و بخش قابل توجهی از جابهجاییها کاسته شده است.
با توجه به شرایط اقتصادی کشور نرخ گذاریها صورت گرفته و در بازار اجاره هم نرخ گذاری ۲۵ درصد در نظر گرفته شده است.
تعداد قراردادها در املاکیها منعقد می شود با اجرای این طرح بسیار کاهش یافته است. مصوبه سران برای تعیین سقف ۲۵ درصدی افزایش نرخ اجاره تصویب شده و قابل اجرا است.
این مصوبه چه میزان در بازار اجاره تاثیر گذاشته و آخرین وضعیت پرداخت ودیعه به چه صورتی است؟
۴۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات ودیعه مسکن تصویب شده است. ۱۰۰ هزار نفر به بانکها معرفی شدهاند. این کار برای اقشار کم درآمد موثر است.
ساماندهی مشاوران املاک و سامانه کد رهگیری به وزارت راه وشهرسازی منتقل شده است. قراردادهای زیر زمینی کاملا مدیریت میشود و تمامی واحدهایی که خالی است و در قالب قراردادهای زیر زمینی بوده است مدیریت و کنترل میشود.
آخرین وضعیت سامانه املاک و اسکان را توضیح دهید.
سامانه املاک و اسکان در مجلس به وزارت راه وشهرسازی منتقل شده و ۲ میلیون نفر تاکنون خود اظهاری کردهاند. در سال گذشته این سامانه هک شد که مشکلاتی در این بخش ایجاد شد و طبق قانون باید تمامی مردم ثبتنام کنند اما تاکنون ۲ میلیون نفر از ۸۵ میلیون نفر ثبتنام کردهاند.
در صورتی که ثبتنام انجام نشود طبق قانون، خدمات بانکی نباید ارائه شود و تمامی ثبتنام مدارس هم از طریق ثبت اطلاعات این سامانه باید انجام شود. این سامانه زیر ساخت بنیادی و اساسی است که تاکنون کمتر دستگاهها برای اتصال به آن توجه کردهاند.
تاکنون برای چند نفر پیامک خانه خالی ارسال شده است:
اطلاعات ۶۲ میلیون نفر را تاکنون در سامانه املاک و اسکان داریم و برای تمامی این متقاضیان پیامک ارسال میشود.
در چند ماه گذشته ۶۰۰ هزار واحد خانه خالی را شناسایی کردهایم و این واحدها به سازمان امور مالیاتی معرفی شدهاند که از این تعداد تنها ۶۰ نفر اعتراض کردهاند.