ماجرای علی شکارچی مرد دو زنه اینستاگرامی چیست؟
یکی دیگر از پدیدههای جنجالی اخیر در اینستاگرام، علی شکارچی است که به مرد دو زنه اینستاگرام معروف شده و با تصاویری که از خود به همراه دو همسرش به اشتراک میگذارد در فضای مجازی غوغا به پا کرده است.
پدیدهی تبلیغ چندهمسری توسط عدهای خاص، امری چندان جدید نیست و از گذشته تا به امروز شاهد این تبلیغات عجیب و غریب بودهایم. بهتازگی اما باز هم موضوع چندهمسری داغ شده، آن هم با یک ویدئوی منتشره از یک مجلس عروسی که در آن خوانندهی مراسم عروسی با لحنی تمسخرآمیز و نگاهی کالایی به زن، بهسبک مداحی میخواند که «مردان خدا باید چهار زن بگیرند و...» مدعوین مراسم عروسی نیز که همگی مرد هستند با دست زدن و زمزمه کردن اشعار با خواننده مجلس همراهی میکنند. همین موضوع بهانهای شد تا امروز در این مطلب، به پدیدهی چندهمسری بپردازیم.
تلاش برای رواج چندهمسری
ستاره لطفی در روزنامه همدلی نوشت: همین پارسال و قبل از شیوع کرونا بود که «موسسه وطن توحیدی حیات حسنی در قم»، اقدام بهبرگزاری کارگاههای مهارتهای چندهمسری کرد. موضوع کارگاههای این پروژه مواردی، چون «ضرورت احیای فرهنگ چندهمسری»، «الزامات تشکیل خانوادههای چندهمسری»، «احکام فقهی خانوادهها چندهمسری» و «مهارتهای ارتباطی خانوادههای چندهمسری» تشکیل میداد.
در همان زمان یکی از مهمانان برنامه «بدون توقف» شبکه سه تلویزیون نیز در طول برنامه بارها و بارها از چندهمسری دفاع کرد و محتوای سخنانش کاملا ترویج و تشویق چندهمسری بود. البته بعد از انتقادات حجتالاسلام غلامرضا قاسمیان، اعلام کرد قصد ترویج چندهمسری را نداشته، اما سخنانش از جنس موافقت ضمنی با امر چندهمسری بود.
در کنار این تلاشها برای تشویق چندهمسری ویدئویی دیگر از یک مرد روحانی بهنام نوید ابراهیمی و چهار همسرش در فضای مجازی منتشر شد که گویا همه افراد خانواده از شرایط زندگی گروهی احساس رضایت داشتند. بهرغم اینکه سازنده این ویدئوی جنجالی تلاش کرده بود که از خانواده چندهمسری نوید ابراهیمی تصویری مثبت و شاد بسازد، اما، چون این موضوع برخلاف طبیعت زنان و همچنین واقعیتهای موجود جامعه است، این ویدئو بیشتر از آنکه زندگی گرم خانوادگی را نشان دهد، نوعی استفاده ابزاری و کالایی از زنان را در ذهن مخاطب تداعی کرد، بهنحوی که اعتراض بسیاری از مردم را برانگیخت.
ترویج چندهمسری خدمت به مردان پولدار است
تشویق به چندهمسری درحالی صورت میگیرد که بسیاری از جوانان بهدلایل مشکلات اقتصادی و معیشتی قادر به ازدواج و تشکیل خانواده نیستند، بنابراین تلاش عدهای برای جاانداختن و رواج چندهمسری این ذهنیت را ایجاد میکند که ترویج این موضوع خدمت به مردان پولداری است که تعهد به خانواده برای آنان جایگاهی ندارد و این اقدامات بیشتر باعث هدایت پولدارها بهسمت تعدد زوجین میشود نه رفع مشکل ازدواج جوانان.
بنابراین اینگونه تحرکها و اقدامات نهتنها مشکل ازدواج جوانان را حل نمیکند، بلکه آرامش را نیز از خانوادههایی که مرد خانه اقدام به ازدواج مجدد میکند، میگیرد. علاوه بر این، افرادی که آستین بالا زدهاند که برای مردانی که دارای همسر هستند، سه همسر دیگر اختیار کنند، از بافت جمعیتی کشور اطلاعی ندارند. آنان آنقدر ناآگاهند حتی نمیدانند که ساختار جمعیتی کشور ما اجازه چندهمسری را نمیدهد، چرا که آمار پسران در ایران بیش از دختران است. براساس آخرین سرشماری انجام شده، نسبت جنسی (نسبت جمعیت مردان به زنان) در کشور ۱۰۳درصد و در تمام مناطق بیش از ۱۰۰درصد است. به این معنی که جمعیت مردان در کشور بیش از زنان است.
تناقضها نسبت به حقوق زنان
درحالی عدهای بدون شناخت از عرف و هنجارهای فرهنگی و ساختار جمعیتی کشور بهدنبال ترویج چندهمسری در کشور هستند که موضوعات و مطالبات سادهای مانند ورزشگاه رفتن زنان یا دوچرخهسواری آنان که هیچ تضادی با طبیعت زنان، قوانین موجود کشور و حتی با هنجارهای عرفی جامعه ندارد، بهموضوعی لاینحل در کشور تبدیل شده است و هنوز طیف سنتی و محافظهکار جامعه نتوانسته نسبت به این موضوعات اندک انعطافی نشان دهد، اما اکنون برخی در پوشش دین و با همان سبک و سیاق اجرای مراسم مذهبی بهدنبال ترویج چندهمسری در کشور هستند.
منبع:دیده بان ایران