اعضای کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ چه کسانی هستند؟+اسامی
ترکیب ۴۵ نفره کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در مجلس شورای اسلامی مشخص شد.
بودجه ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شده است. بودجه ۱۴۰۰ با چند سناریو روبهرو است که در سناریوی نخست، دولت سعی کرده تا حداکثر انتظارات مجلس و مردم را در آن لحاظ کند.بودجه ۱۴۰۰ از طریق انتشار اوراق مالی عملیاتی است و میتواند با کنترل نقدینگی آثار تورمی در جامعه را کاهش دهد.بودجه ۱۴۰۰ با اصل ۱۱۰ قانون اساسی و همچنین برنامه ۵ ساله توسعه کشور مغایرت دارد.بودجه ۱۴۰۰ را می توان به دو بخش عمومی و شرکت ها تقسیم کرد.
بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور ۱۲ آذر ماه از سوی دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شد. پس از تقدیم لایحه بودجه به مجلس، کمیسیون تلفیق بودجه تشکیل خواهد شد و گزارش این کمیسیون پس از ۴۵ روز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار میگیرد.
ترکیب اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به شرح زیر است:
کمیسیون آموزش و تحقیقات
محمدمهدی زاهدی، محمدمهدی روشنفکر، مهدی اسماعیلی
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
وحید جلالزاده، ابراهیم عزیزی و مرتضی محمودوند
کمیسیون اجتماعی
مجید انصاری، علی اکبر بسطامی و فاطمه قاسمپور
کمیسیون انرژی
مالک شریعتی، سهراب گیلانی، رمضانعلی سنگدوینی
کمیسیون اقتصادی
مجتبی توانگر، احمد امیرآبادی فراهانی و محمدحسین حسین زاده بحرینی
کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات
الیاس نادران، سید شمس الدین حسینی، عبدالرضا مصری، مجتبی رضاخواه، حمیدرضا حاجی بابایی، رحیم زارع، سید مهدی فرشادان، محمدرضا دشتی اردکانی، حسین گودرزوند چگینی
کمیسیون بهداشت و درمان
سید محمد پاک مهر، علی اصغر باقرزاده و سید جلیل میرمحمدی
کمیسیون صنایع و معادن
مصطفی طاهری، سیدمحسن دهنوی، فرهاد طهماسبی
کمیسیون فرهنگی
سید احسان قاضی زاده هاشمی، حجت الاسلام جواد نیک بین و احمد راستینه
کمیسیون قضائی و حقوقی
سید کاظم دلخوش، حسینعلی حاجی دلیگانی، ابراهیم عزیزی
کمیسیون عمران
مجتبی یوسفی، علی اصغر خانی و محمد سرگزی
کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور
محمدحسن آصفری، حسین بامیری، جلال رشیدی کوچی
کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی
محمد رشیدی، عبدالله ایزدپناه، محمدرضا نوروزی
گفتنی است، هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پس از برگزاری اولین جلسه کمیسیون تلفیق و به انتخاب اعضا انتخاب خواهند شد.
مطابق با آئیننامه داخلی مجلس، نمایندگان از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور تا مدت ۱۰ روز میتوانند لایحه را بررسی و پیشنهادات خود را به کمیسیونهای تخصصی مجلس تقدیم کنند. در گام بعدی کمیسیونهای تخصصی موظفند حداکثر تا ۱۵ روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند.
همچنین کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیونهای تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیونهای تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. البته کمیسیون تلفیق این اختیار را دارد که با موافقت هیئت رئیسه مجلس مهلت تقدیم گزارش نهایی خود را تا ۱۵ روز تمدید کند.
کار کمیسیون تلفیق بودجه با ارائه لایحه به صحن علنی به اتمام نمیرسد بلکه پس از اتمام بررسی و تصویب در مجلس در صورتی که شورای نگهبان ایراداتی شرعی و مغایرتهایی با قوانین بالادستی به مصوبه مجلس بگیرد، این کمیسیون مجدداً برای بررسی و اصلاح موارد اعاده شده از شورای نگهبان تشکیل شده و موارد را بررسی و اصلاح میکند.