لحظه ثبت نام تاجزاده برای انتخابات 1400 + فیلم لو ر فته
مصطفی تاجزاده برای ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰ وارد تالار وزارت کشور شد.
انتخابات 1400 در 28 خرداد برگزار خواهد شد.نظارت بر تأیید صلاحیت داوطلبان و انتخابات1400 به عهدهٔ شورای نگهبان است.طبق قانون جمهوری اسلامی ایران، حسن روحانی با توجه به دو دورهٔ ریاستجمهوری پیاپی، در این انتخابات 1400 حق نامزد شدن ندارد.شورای نگهبان ظرف پنج روز به صلاحیت داوطلبان انتخابات 1400 رسیدگی میکند و نتیجه را به وزارت کشور اعلام میکند. آخرین اخبار مربوط به انتخابات 1400 را در سایت خبرآزاد می خوانید.
مصطفی تاجزاده صبح امروز (جمعه) با حضور در محل ستاد انتخابات کشور در خیابان فاطمی تهران در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد.
گفتنی است، ثبتنام از داوطلبان انتخابات، از ۲۱ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه خواهد داشت و داوطلبان با به همراه داشتن مدارک قید شده در اطلاعیه شماره ۵ شورای نگهبان میتوانند با حضور در ستاد انتخابات کشور، نام نویسی خود را انجام دهند.
گمانه زنی انتخابات 1400
ورود به سال انتخابات، به گمانهزنیها در خصوص ترکیب نامزدهای ریاستجمهوری و احتمال حضور چهرههای حزبی، سیاسی و نظامی درانتخابات رنگ و بوی تازهای بخشیده است.
با پایان تعطیلات نوروزی و بر اساس طبیعت ماههای منتهی به انتخابات، از این پس با تحرکات انتخاباتی بیشتری از سوی جریانهای سیاسی مواجه خواهیم بود، به ویژه آنکه نام نویسی نامزدهای ریاستجمهوری از ۲۱ اردیبهشت ماه آغاز و تا آن زمان مشخص میشود چه کسانی به نمایندگی از چه طرز تفکری قصد رقابت برای تصاحب مقام سکانداری دستگاه اجرایی و اداره امور کشور را دارد.
تا اینجای کار، از دید ناظران خیل عظیمی از نامها و چهرهها در صف احتمالی نامزدهای ریاستجمهوری قرار گرفتهاند؛ از نظامیان گرفته تا چهرههای حزبی و بعضا مستقل سیاسی که هر یک بنا به طرز فکر و رویه سیاسی خود به نظر میرسد اولویتبندی و روش خاصی برای شناسایی و حل مشکلات کشور در سطح کلان ملی داشته باشند. هرچند تعداد محدودی از چهرهها رسما برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کردهاند، ولی نامهای بسیاری در فضای رسانهای و سیاسی کشورمطرح است.
اطلاحطلبان انتخابات 1400و دوگانه نامزد اجارهای یا کاملا اصلاحاتی
سازوکار جمعی اصلاحطلبان برای تشکیلات و اجماعسازی درون جریانی همچنان مشغول کار است ولی گویا هنوز اختلافات بر سر تعیین راهبرد انتخاباتی به قوت خود باقی است. بهرهگیری از نامزد اجارهای رایآور با قدرت عبور از فیلتر نظارت استصوابی یا معرفی نامزد صددرصد اصلاحطلب حتی به قیمت ماندن پشت سد تایید شورای نگهبان، هنوز محور بحثی جدی میان اصلاحطلبان است، تا جایی که ممکن است تدبیر سازوکار جمعی این جریان به جایی نرسد و سرانجام هر یک شقوق این جریان راه خود را در انتخابات در پیش بگیرند.
متاثر از این شرایط، ناظران نامهای مختلفی را برای نامزدی انتخاباتی ریاستجمهوری اصلاحطلبان مطرح میکنند؛ نامهایی که طیف های مختلفی از اصلاحطلبان تا اصولگرایان میانهرو را در بر میگیرد و بسیار متنوع است.
بر این مبنا و همچنین بر اساس اعلام آمادگی تعدادی از چهرهها ، ناظران افرادی چون «سید حسن خمینی»، «اسحاق جهانگیری»، «محمدجواد ظریف»، «محسن هاشمی»، «محمدعلی افشانی»، «سید عباس آخوندی»، «مسعود پزشکیان»، «سورنا ستاری»، «صادق خرازی»، «محمدرضا عارف» و حتی «علی لاریجانی» را جزو نامزدهای احتمالی اصلاحطلبان میدانند.
اعلام آمادگی چهرههایی چون «فائزه هاشمی»،«محسن رهامی»، «علی مطهری» و ... هم صف نامزدهای احتمالی اصلاحطلبان را طولانیتر کرده است.
نامهایی چون «رضا اردکانیان» و «محمدجواد آذری جهرمی» هم از میان دولتمردان در صف نامزدهای احتمالی نزدیک به دولت بر سر زبانها است.
در این میان «محمد هاشمی» معاون اجرایی دولتهای ششم و هفتم گفته است: هنوز زود است که اصلاح طلبان نامزد اصلی خود را معرفی کنند و اگر از حالا نام نامزد اصلی مطرح شود، او می سوزد.
با این تفاسیر اگرچه گمانههایی مطرح میشود، ولی هنوز هیچ برآیند قطعی و مشخصی در مورد راهبرد و مصادیق انتخاباتی اصلاحطلبان نمیتوان ارائه داد. حتی به نظر میرسد خود اصلاحطلبان در این زمینه به جمعبندی مشخصی نرسیده باشند.
اصولگرایان و نامزدهای متنوع در انتخابات 1400
با ورود به فصل انتخابات، گویا اصولگرایان هم هنوز با چالشهای فعالیت مجزای دو سازوکار موازی شورای وحدت و شورای ائتلاف دست و پنجه نرم میکنند و نامهای متفاوت و متنوعی از هفتاد و دوملت اصولگرایی برای نامزدی انتخابات به گوش میرسد.
در سایه عدم قطعیت اجتناب «سید ابراهیم رئیسی» به عنوان گزینهای با قابلیت اجماعسازی میان اصولگرایان از ورود به عرصه انتخابات، نامهای مختلفی در جناح راست مطرح است؛ از «محمدباقر قالیباف» گرفته تا «سعید جلیلی»، «حمیدرضا حاجی بابائی»، « امیرحسین قاضی زاده» و .....
بخشی از فهرست بلند و بالای نامزدهای احتمالی اصولگرایان را نظامیان تشکیل میدهند. در این بخش نامهایی چون «حسین دهقان»، «رستم قاسمی»، «محسن رضایی»، «علی شمخانی»، «پرویز فتاح»، «سعید محمد» و ... مطرح است.
هرچند اظهارات امروز سردار جوانی معاون سپاه مبنی بر مخالفت جدی این ارگان با ورود پاسداران به عرصه انتخابات بدون طی مراحل و فرایندهای قانونی تعریف شده و در نتیجه منفک کردن سعید محمد از مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم، سویهای دیگر به این ماجرا بخشید. از دید برخی ناظران، ورود نظامیان به قدرت با مبانی تفکر بنیانگذار انقلاب برای اداره کشور منافات دارد.
در این میان نام برخی وزیران و همراهان پیشین دولت احمدینژاد هم در زمره نامزدهای احتمالی اصولگرایان قرار گرفته است. «رامین مهمانپرست»،«علی نیکزاد»، «محمد عباسی» و «محمد ناظمی اردکانی» هم برای نامزدی اعلام آمادگی کردهاند، هرچند تاکید میکنند که به صورت مستقل پا به این عرصه خواهند گذاشت.
در این میان افرادی چون «عزتالله ضرغامی» و «محمد غرضی» و بسیاری چهرههای دیگر که اتفاقا رویکردهای حزبی مشخی دارند، با تاکید بر اینکه به صورت مستقل و عاری از تمایلات و تعلقات حزبی عمل خواهند کرد، اعلام کردهاند که قصد ورود به انتخابات دارند.
سعید محمد شاید از جنجالیترین چهرههای اصولگرا در انتخابات ۱۴۰۰ باشد. کاندیدایی با پیشینه نظامی که سال ۹۹ با حاشیههای متعددی روبهرو شد و سال ۱۴۰۰ را در سکوت خبری آغاز کرد.
به نظر میرسد او تصمیم گرفته تعطیلات را به همراه تیم خود به برنامهریزی برای تبلیغات انتخاباتی و همچنین حل چالشهای سیاسی سال ۹۹ صرف کند. البته این سکوت رسانهای تاحدودی مبهم است و بعید نیست که از فضایی منفی متاثر باشد که اواخر سال گذشته با کنارهگیریاش از فرماندهی قرارگاه خاتمالانبیا ایجاد شد.
بی اعتباری انتخابات 1400
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: فردا دوازدهم فروردین و سالروز اعلام نظام جمهوری اسلامی ایران در دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ است. یکی از افتخارات مهم نظام اسلامی و انقلاب اسلامی و معماری معمار کبیر انقلاب حضرت امام (ره) است.
وی اضافه کرد: بعد از انقلاب و تقریبا بلافاصله بعد از روز دهم فروردین و یازدهم فروردین که دو روز همه پرسی و رفراندوم بود، با ۲۲ بهمن که پیروزی انقلاب اسلامی بوده فاصله آن ۴۷ روز است یعنی در کمتر از دو ماه مردم پای صندوق آرا آمدند و به نظام رای دادند.
رییس جمهوری افزود: امام درس بزرگی به همه داد و این که در این کشور همه کاره مردم هستند. اگر در یک کلمه ۱۲ فروردین ۵۸ را تفسیر کنیم، این است که میزان رای مردم و ملت است و همه کاره مردم هستند و این مردم هستند که برای خود نظامی را بر میگزینند و انتخاب میکنند. نظامی که یک پایه آن جمهوریت و مردم سالاری و پای دیگر آن موازین اسلام و اسلامیت است و پایه سوم آن ایران است. این سه در کنار هم جمهوری اسلامی ایران میشود.
منبع: ایرنا