کد خبر : 22655 / /
/

فن کویل چیست؟

فن کویل چیست؟

 

فن کویل نوعی تبدیل کننده ی حرارت است که در می تواند در فصل های مختلف سال، دمای مطبوع منازل و ادارات را فراهم کند. نحوه عملکرد کویل در تابستان ها به این صورت است که در ابتدا آب سردی که در چیلر یا مینی چیلر تولید می شود، درون لوله های کویل شروع به گردش می کند. از سوی دیگر، هوای داخلی اتاق توسط چندین الکتروفن به درون یونیت کشیده می شود و پس از عبور از فیلتر ها، دچار تغییر دما می شود. در آخر این جریان هوای مطبوع به دست آمده از طریق کانال ها و یا به طور مستقیم، به فضای مورد نظر دمیده می شود.

همانطور که از نام این وسیله برمیاید، فن کویل شامل دو بخش اصلی فن و کویل می باشد. آب گرم در زمستان و همچنین آب سرد در تابستان از طریق کویل­های مسی و یا آلومینیومی آن عبور میکند.

فن کویل چگونه کار می کند؟

در تصویر زیر قسمت های تشکیل دهنده نوعی سیستم فن کویل دو لوله ای را مشاهده می کنید. هنگام روشن شدن، جریان هوا از طریق دریچه برگشتی به سمت داخل هدایت می شود. این جریان با عبور از فیلتر و تبدیل کننده حرارتی، به دمای مطبوع مورد نیاز کاربر رسیده و سپس از طریق دریچه های رفت، به درون ساختمان دمیده می شود. این فرایند تا زمانی که دستگاه روشن باشد ادامه پیدا می کند.

فن کویل زمینی

این سیستم تهویه مطبوع؛ یکی از مرسوم ترین فن کویل از گذشته تا کنون بوده است. با دمش عمودی هوا ار می کند. این سیستم تهویه مطبوع با نصب آسان و راحت و سرویس ارزان قیمت مزایای بالایی دارد. یکی ازمعایب این نوع کویل اشغال کردن فضای واحد یا ساختمان است.

فن کویل دیواری

کویل دیواری؛ نوع روکار است و تقریبا شبیه به کولر گازی است. ماننده فن زمینی فضایی را اشغال نمی کند. نصب راحت و آسانی دارد. سرویس کردن این سیستم تهویه مطبوع ارزان است. از معایب این سیستم نسبت به کولر گازی گران قیمت است.

کویل سقفی کاستی

نوعی دیگر از سیستم های تهویه مطبوع فن کویل است که در ظرفیت های بالا تولید و استفاده می گردند. مزایای سقفی کاستی اشغال فضای کمتر داشتن زیبایی است. از جمله معایب فن سقفی کاستی سرویس کردن گران قیمت و پایین بودن کیفیت فبلتر هوا است.

کویل سقفی توکار

سیستم تهویه مطبوع فن کویل سقفی توکار یکی از پرفروش ترین و رایج ترین سیستم ها در بازار ایران است. کویل سقفی تو کار به واسطه قیمت پایین و تعبیه شدن در سقف کاذب یکی از محبوب ترین تهویه مطبوع است.با توجه به کانال کشی در این سیستم تهویه مطبوع می توان توزیع هوای تازه و خوبی در واحد ساختمان ایجاد کرد.

 

اجزا و قطعات

دستگاه تهویه مطبوع فن کویل، از سیستم بسیار پیچیده ای تشکیل نشده است. دارای اجزا بسیار ساده زیر است.

طوق خروجی، پنل بالایی، کویل، الکتروموتور، فن، جعبه پلنوم، پنل انتهایی چپ، ترمینال اتصال برق، سینی تخلیه، تخلیه آب، مبدل حرارتی، فیلتر، ترموستات اتاقی، شیر تعدیل و شیر برقی

  • کویل

این قسمت ترکیبی از لوله های مسی و ورقهای آلومینیومی بنام فین تشکیل گردیده است. تبادل حرارتی توسط لوله ها و فینها انجام گرفته و هوای عبوری از روی کویل سرد و یا گرم می‌شود.

  • بلاور

بلاور در واقع همان بادزن است که وظیفه دارد جریان هوا را ایجاد و انتقال حرارت را جابجا نماید.

6

  • الکتروموتور

چرخاندن بلاور یا بادزن وظیفه این قسمت است که در دورهای مختلف عمل می‌نماید.

 

  • شیر هواگیری

هوا گیری مایع موجود در سیستم (آب) از این طریق صورت می­ گیرد.

7

  • فیلتر هوا

هوا قبل از ورودش به فن‌کویل توسط این قسمت فیلتر گردیده است. ذرات گرد و غبار و یا عوامل آلودگی محیطی بنا به نوع فیلتر را جذب کرده و مانع ورود آنها به محیط می شود.

8

  • تر­موستات

تنظیم درجه حرارت محیط از طریق این قطعه انجام می‌شود که با خاموش و روشن کردن فن‌کویل این عمل اتفاق می‌افتد.

  • کلید سلکتوری

برای تغییر سرعت موتور در فن‌کویلهای زمینی سه دور کند، متوسط و سریع یا تند از کلید سلکتوری استفاده می­ شود.

 

مزایا و معایب فن کویل

استفاده از سیستم های تهویه مطبوع نوین در ساختمان های متفاوت در حال افزایش است. برای انتخاب بهترین سیستم تهویه مطبوع باید از مزایا و معایب آن نسبت به سیستم های مشابه داکت اسپلیت، کولر گازی  و روف تاپ پکیج مطلع بود. ما در این قیمت از معرفی کویل به مزایا و معایب آن پرداختیم.

توزیع دمای مناسب در فن کویل

یکی از ویژگیهای بسیار مهم در فن کویل این است که با توجه به اینکه فن کویل ها از نوع اجباری می باشد. همچنین برای توزیع دما نیز از فن استفاده میشود. به کمک ایجاد کردن جریان باد، هوا به تمام نقاط توزیع می گردد. پس به سرعت کنترل دما در بخشهای مختلف محیط یا اتاق توسط فن کوئل کنترل می شود. در هنگام طراحی فن کوئل با توجه به نوع کاربری ساختمان مورد نظر میتوان محل قرار گرفتن پنجره ها، درها و کلا نقشه ساختمان را به شکلی طراحی کرده و در نظر داشت تا محل فن کوئل در قسمتهایی باشد که بهترین توزیع دما به وجود بیاید.

جلوگیری از اشغال فضای زیاد در زیر سقف و اجرای ساده تر

 برای استفاده و قرار دادن فن کویل کافیست تا دو لوله آب به صورت رفت و برگشتی برای فن لوله کشی شود. فن کوئل بر عکس داکت اسپلیت و سیستمهای داکت نیازی به کانال کشی هم ندارد و به همین علت هم فضای کمتری را به خود اختصاص میدهد. افرادی که وظیفه انجام سیستمهای تاسیساتی ساختمان را دارند میتواند از این طریق کار خود را هم راحت تر کرده و از کانال کشی زیر سقف اجتناب کرده و لوله کشی زیر سقف را جایگزین نمایند.

سرمایشی و گرمایشی بودن

فن کویلها دارای این مزیت و ویژگی بسیار مهم هستند که هم در زمستان و هم در تابستان میتوان از آنها استفاده کرد. در زمستانها آب گرم از طریق بویلر موتورخانه وارد کویلها میشود و فن را به باد گرم مجهز میکند که دمای واحد را بالا میبرد. آب سرد در فصل تابستان هم از راه چیلر ها به کویل وارد میشود و مانند فرایند مرحله قبلی باد خنک ایجاد میشود. با استفاده از فن کوئل در دنیای امروزی می توان هوای مطبوع و مناسب را با توجه به شرایط جوی و آب و هوایی ایجاد کرد و از تهویه مناسب هوا هم بهره مند شد.

خرید فن کویل

برای خرید فن کویل لازم است ابتدای امر همه جوانب ساختمان، معماری ساختمان، نصب و قیمت خرید بررسی و انتخاب شود. بعد از انتخاب نوع بر اساس ظرفیت های اعلام شده در جدول بالا می توان برآورد هزینه کرد.

آرتانسیم تولیدکننده انواع سیستم های تهویه مطبوع با کیفیت ایرانی آماده ارائه انواع سیستم های تهویه مطبوع از جمله فن کویل ها در ظرفیت های متفاوت می باشد.

شما می توانید برای مشاوره خرید و کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سیستم های تهویه مطبوع با کارشناسان مجرب این مجموعه تماس بگیرید.

 

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.