راهنمای انتخاب تیرآهن

چکیده : خرید تیرآهن در کشورهای مختلف جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه، گاهی با هدف احداث و راهاندازی سازههای بزرگ صنعتی و گاهی نیز با هدف ساخت ساختمانهای مسکونی و تجاری انجام میشود. در این مقاله قصد داریم درباره نکات مهم در زمان خرید تیرآهن صحبت کنیم.
تیرآهن به عنوان یکی از مهمترین، مقاومترین و پرمصرفترین انواع پروفیلهای فولادی، در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمانسازی کاربرد بسیار زیادی دارد. خرید تیرآهن در کشورهای مختلف جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه، گاهی با هدف احداث و راهاندازی سازههای بزرگ صنعتی و گاهی نیز با هدف ساخت ساختمانهای مسکونی و تجاری انجام میشود. امروزه امکان خرید و فروش تیرآهن به صورت آنلاین از طریق فروشگاههای اینترنتی معتبر، دستیابی همه افراد جامعه را به انواع مختلف این محصول راحتتر کردهاست. با افزایش اطلاعات و انتخاب باکیفیتترین تیرآهن از بین محصولات موجود در بازار، میتوان مقاومت ساختمانها را در برابر عواملی مانند سنگینی مصالح، زلزله، باد و غیره افزایش داد. در این مقاله قصد داریم درباره نکات مهم در زمان خرید تیرآهن صحبت کنیم.
بهتر نیست قبل از خرید تیرآهن با مشخصات و انواع آن آشنا شوید؟
افرادی که قصد خرید تیرآهن دارند، قبل از هر چیز ابتدا باید با مشخصات و انواع این نوع پروفیل فولادی به خوبی آشنا شوند. تمام تیرآهنها از دو قسمت جان و بال تشکیل شدهاند که بال تیرآهن شامل قسمت بالا و پایین مقطع و جان تیرآهن شامل فاصله بین دو بال یعنی قسمت میانی تیرآهن است. سایز تمام تیرآهنها با توجه به اندازه جان آنها با واحد سانتیمتر مشخص میشود. به عنوان مثال اگر جان یک تیرآهن 12 سانتیمتر باشد، به آن تیرآهن 12 گفته میشود. سایزهای تیرآهنهای موجود در بازار از 8 شروع و تا 60 ادامه دارد. در کشور ما تیرآهنها در دو نوع سبک و سنگین در شاخههایی به طول 12 متر تولید و به بازار عرضه میشوند.
انواع تیرآهن از لحاظ استاندارد ساخت عبارتند از: تیرآهنهای INP،IBP و IPE. در تیرآهنهای IPE که بر اساس استانداردهای اروپا و ایران تولید شدهاند، ضخامت بال مقداری ثابت است و از نظر شکل ظاهری شبیه به حرف آی انگلیسی هستند. تیرآهنهای INP نیز بیشتر توسط کارخانههای خارج از کشور و بر اساس استانداردهای روسیه و چین تولید میشوند و هر چه از جان آنها فاصله گرفته شود، ضخامت بالها نیز کمتر میشود. تیرآهنهای IPB دارای بالهایی عریض و پهن هستند و شکل سطح مقطع در آنها شبیه به حرف H انگلیسی است. قیمت تیرآهنهای هاش یا H نسبت به دو نوع قبلی گرانتر و سایز آنها بین 10 تا 100 سانتیمتر است. نوع دیگری از تیرآهن نیز وجود دارد که در تولید آن از فولاد بسیار کمتری استفاده شدهاست و آن را با نامهای CPE یا تیرآهن لانه زنبوری میشناسند. وجود حفرههایی روی جان این تیرآهن، باعث سبکتر شدن و در نتیجه ارزانقیمت شدن این محصول میشود. مقاومت برشی تیرآهن لانه زنبوری کم و مقاومت خمشی آن زیاد است.
در زمان خرید تیرآهن به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در بخش قبلی مقاله با مشخصات و انواع تیر آهن آشنا شدید. در این بخش به معرفی نکات ضروری در زمان خرید تیر آهن خواهیم پرداخت. این نکات شامل موارد زیر است:
-
به شکل ظاهری تیر آهن توجه داشتهباشید.
اولین نکتهای که در زمان خرید تیرآهن حتما باید مورد توجه قرار بگیرد، شکل ظاهری تیرآهن است. مشتری باید به خوبی با مفاهیمی مانند بال و جان تیرآهن آشنا باشد و بر اساس نیازهای خود، مناسبترین نوع تیرآهن را از بین انواع مختلف این محصول برای اجرای پروژه ساختمانی خود انتخاب و خریداری کند.
-
تعداد شاخههای تیرآهن را نیز مورد بررسی قرار دهید.
همه مقاطع فولادی در زمان خرید بر اساس وزن به فروش میرسند؛ با این حال در بسیاری از مواقع نیز، لازم است که این مقاطع را به صورت شاخهشمار یا شاخهای خریداری کنید. در خرید تیرآهن به صورت شاخهای نمیتوان وزن را ملاک قرار داد؛ اما باید به فروشنده اعلام کنید که تیرآهنی که قصد دارید آن را به صورت شاخهای خریداری کنید، از انواع سبک است یا سنگین.
-
وزن تیرآهن را مورد بررسی قرار دهید.
نکته دیگری که در زمان خرید تیرآهن از اهمیت زیادی برخوردار است، توجه به وزن این محصول است. دو عامل بسیار مهم، شامل اندازه و ضخامت شاخه، روی وزن تیرآهن تاثیر مستقیمی دارند. حتما دقت کنید که در زمان خرید، وزنی که توسط فروشنده در فاکتور ثبت و درج میشود باید با وزن به نمایش درآمده در باسکول مطابقت داشتهباشد.
-
به رنگ تیرآهن در زمان خرید توجه داشتهباشید.
رنگ تیرآهن یکی دیگر از نکات مهم در زمان خرید این محصول است که حتما باید توسط خریداران مورد توجه قرار بگیرد. رنگ تیرآهنهای موجود در بازار اغلب مشکی یا طوسی پررنگ است. قرار گرفتن تیرآهن در محیطهای مرطوب، باعث میشود که رنگ آن زرد شود. زنگ زدن آهن یک مسئله کاملا طبیعی است؛ اما با نگهداری از آهن در شرایط مناسب، میتوان روند و سرعت زنگ زدگی را کاهش داد. زنگ زدگی عمیق تیرآهن، آن را به یک محصول درجه سه یا چهار تبدیل میکند.
-
به برند و کارخانه تولیدکننده تیرآهن توجه داشتهباشید.
در زمان خرید تیرآهن حتما باید به برند و کارخانه تولیدکننده این محصول توجه کنید. از بین برندهای موجود در بازار، برندهایی مانند ذوب آهن اصفهان، آریان فولاد قزوین، فولاد ناب تبریز، فولاد ظفر بناب، نور فولاد یزد احرامیان و پروفیل صنعت ماهان، به دلیل تولید تیرآهنهای باکیفیت، از طرفداران بیشتری برخوردارند.
-
دریافت برگه آنالیز را فراموش نکنید.
دریافت برگه آنالیز یا شناسنامه کنترل کیفی را، به عنوان یک گواهینامه بسیار معتبر در زمان خرید تیرآهن فراموش نکنید. این برگه نشاندهنده تولید تیرآهن در معتبرترین آزمایشگاهها و بررسی پارامترهایی مانند مقاومت، استحکام فشاری و کششی، قابلیت جوشپذیری و تایید استانداردهای لازم است.
مراحل خرید تیرآهن از طریق فروشگاههای اینترنتی به صورت آنلاین
برای خرید تیرآهن راههای مختلفی وجود دارد که عبارتند از: خرید مستقیم از کارخانه، خرید از آهنفروشان و بنگاههای سنتی کوچک، خرید از بورس کالا، خرید از شرکتهای بازرگانی و خرید آنلاین از فروشگاههای اینترنتی. امروزه خریداران از بین این روشها، به خرید آنلاین تمایل بیشتری نشان میدهند و بعد از انجام تحقیق درباره نوع تیرآهن مورد نیاز، باید با مشاوران و کارشناسان فروش سایت فروشگاه مورد نظر تماس گرفته و راهنماییهای لازم را دریافت میکنند. سپس با مقایسه قیمت تیرآهنهای مختلف و در نظر داشتن میزان بودجه خود، مناسبترین تیرآهن را انتخاب و پیش فاکتوری شامل قیمت، برند تولیدکننده، وزن و نوع بار از فروشگاه دریافت میکنند. پس از آن، هماهنگیهای لازم درباره نحوه پرداخت قیمت تیرآهن و هزینههای مربوط به حملونقل را انجام میدهند. قیمت تیرآهن در خرید آنلاین این محصول، از همان ابتدا در سایت قابل مشاهده است. امیدواریم با استفاده از این نکات، خرید خوبی داشتهباشید.